En hel hög med bilder

Nu har jag kommit hem och gått igeneom bilderna som jag tog nere i Trollhättan med omnejd. Jag har gallrat bort en del för det blir för mycket att visa alla.
Den här gången kommer jag lägga in många bilder i litet format men det är bara att klicka på dem så blir de större.

Vi var i Göteborg och då såg jag NK's julskyltning. Det var jättefint men lite svårt att fotografera för det går ju folk förbi hela tiden.

                               

  
Foto Fjällräven

Det var rätt kallt så vi stod inte så länge och tittade men det borde man nog gjort för det var massor med fina detaljer.

En av mina kusiner jobbar på ett cafe och där hade dom byggt denna pepparkaksborg.
Inne i borgen fanns en gran och runt den låg paket. Skumtomtarna med döskalleansikten vaktade paketen.

image100
Foto Fjällräven

Kolla in markeringen efter liket på bryggan...allt behöver väl inte vara så seriöst på jul. Jag tycker den här borgen är helt underbar. Duktigt tjejer..

image101 
Foto Fjällräven                                                          Vakterna

Jag var hemma hos en annan kusin och hans fästman. Dom har ett fantastiskt fint hem. Allt är så smakfullt, inget plottrigt och grällt där inte. Jag visar er bara lite detaljer.
Tack för de goda lussebullarna och allt annat smaskens.

              

         

    
Foto Fjällräven

När vi kört hem en av mina fastrar kom en man gående med en stor pappegoja. Jag frågade om jag fick ta kort på henne. Hon heter Molly och precis innan jag tog bilden reste hon upp sin kam men det missade jag.

image115 
Foto Fjällräven                                           Molly

Mamma har jobbat 25 år innom Trollhättans kommun och fick därför välja en present. Då valde hon en kaffeservis från Rörstrand som heter "Kurbits" den är fantastiskt vacker. Stora koppar som även kan användas som temuggar.
Skulle själv kunna tänka mig de här kopparna.

image116 
Foto Fjällräven                                                            Kurbits


Vi fick en bok om Trångsviken av svärmor och svärfar. Det är jättefina bilder och det ska bli kul att läsa om vår lilla by.

image111 
Foto Fjällräven                                Boken om Trångsviken

image113
Foto Fjällräven       Den här snögubben fick M av sina chefer.

image114 
Foto Fjällräven                   Jag fick en tomte av K

 


Dags att åka hem

I morgon är det dags att åka hem. Det har varit jättekul att vara hemma i Trollhättan men det ska bli skönt att åka hem. Jag längtar efter M så jag nästan döööör.
Begriper bara inte hur jag ska få med mig alla saker. Det blir tungt ska ni veta. Tekopparna packade jag ner i en kylbox som vi lämnade här förra gången. Det blir lätt så att man låter något stå kvar och man säger, det där tar jag nästa gång. Grejen är ju bara den att varje gång man är här så handlar man nya saker. För att riktigt se till att kylboxen blev redigt tung köpte jag en kanna som jag ska ha glögg i. Det hade ju inte varit några problem om vi åkt bil för då kan man ju lasta hur mycket som helst men nästa resa hit blir med tåg till påsk.
Jag var på bussgods idag och skickade hem en låda med kläder och lite annat smått och gott. Min rara, slanka kusin lämnade av en hög med kläder som jag fick ärva. Hon blir ju bara smalare och smalare för varje gång jag ser henne så nästa gång jag kommer hit är hon kanske bara en liten tummetott..:-) Tackar än en gång, LaGäjb, för alla kläder.

Helgen som kommer ska jag gå igenom alla bilder som jag tagit här nere och visa er lite. Var ju som sagt hos min kusin och hans sambo häromdagen och dom har ett hem som är som taget ur en inredningstidning...jag har frågat dom flera gånger om dom inte vill adoptera mig men dom fnissar bara lite lätt...

God fortsättning och gott nytt år om vi inte "ses" före nyår...hoppar upp bland faten....tipp, tipp, tapp

Jösses! Vad mätt man är. Man tror knappt att man ska bli hungrig någonsin efter ett julbord i vår familj men hur som helst så satt man vid köksbordet och åt frukost i morse iallafall. Hungrig var man inte men det är ju så gott.

Som alltid firade vi jul hos mor och far men i år var fastrar, kusiner, mormor och farmor med. Lite som förr fast utan småbarn. Inget fel på småbarn men det blir ju annorlunda om det är småknattar med och inte ett gäng galningar.
Fruktansvärt kul hade vi i alla fall. Mycket skratt och flams.

Varje jul leker vi julklappsleken. Alla har med sig två paket och sen slås det med tärning. Får man en sexa så tar man ett paket. När alla fått två paket öppnas klapparna och därefter slår man med tärning igen. Vid sexa eller etta (för att få lite rotation på paketen) får man byta sitt paket mot ett som man tycker är bättre. I år var det två paket som alla ville ha. I det ena låg det en flaska cider + godisklubbor och i det andra tre lotter med chans att vinna mycket pengar. I det paket som absolut ingen vill ha var det ett hjul, ja just det, ETT hjul!! Vad ska man med ETT hjul till??? Leken håller på tills äggklockan ringer, vilket den gjorde efter 19 minuter, då får man behålla de paket som man har framför sig. Jag fick en miniräknare av storlek gigant och ett kalenderljus. Jag lyckades i efterhand byta till mig ett paket servetter mot giganträknaren. Pappa fick hjulet...hehe....syrran fick lotterna men det var ingen vinst på dom.

Sen var det dags för den stora julklappsutdelningen i källare runt granen.
Som tur är så älskar hela familjen julklappar. Det planeras länge vad man ska köpa och sen rimmas det och packas in i fina paket. Det läggs ner mycket arbete och vi tycker alla att det är jättekul. När alla paket har delats ut så öppnar vi varsitt paket i turordning. Det tar ett par timmar .

Jag har bland annat fått ett sett med mejslar, ett elektriskt måttband, garn, en stor tomte, en liten tomte,ljuslyktor, en spargris i form av en folkabuss och lotter.
TUSEN TACK ALLIHOPA!!!
Ja just det ja, 6 st stora tekoppar av syrran, hur jag nu ska bära mig åt för att få med det på tåget...:-)

När jag kommer hem till helgen ska jag visa er lite bilder som jag har tagit. Idag ska K och jag hem till min kusin och hans sambo och där kan jag lova att det blir en hel del fina bilder.

Ha en fortsatt trevlig jul.

Stickorna går så det glöder om dem

Nu är K färdig med sitt pannband. Jättesnyggt.  Du är såååå duktig.

image90 
Foto Fjällräven

Här maskas det av. Enligt K var det de svåraste av allt.

image91 
Foto Fjällräven         Se så snyggt det blev


Kolla Millvor...visst blir det snyggt. Jag är grymt stolt över mig själv. Det är de första vantarna och dom är gôrgoa. Det är garnet jag fick av dig i födelsedagspresent. Det var precis så här jag såg det framför mig när jag fick garnet. Ska göra något liknande av det vita som jag också fick av dig (å J naturligtvis).
Det bruna garnet har precis tagit slut så vi får svänga in i garnaffären innen tåget går i morgon...måste ju bli färdigt innan vi kommer till Trollhättan.

image92
Foto Fjällräven

Så här mysigt var det igår på tredje advent.

image93
Foto Fjällräven

Nu blir det nog ett litet uppehåll eftersom jag ska åka hem till Trollhättan över julen.
Ha en underbar jul allihop om vi inte "ses" innan.

Vecka 50

Oj oj oj, hur ska jag nu komma ihåg hur den här veckan varit. Jag som inte har minne längre än ett kvalster.

Måndagen gick åt till att rensa och packa i K's föråd. Alla kläder tog med hit för genomgång och det vill säga ungefär en halv bil. Den gossen har mycket kläder, Jesus!
Vi fick i alla fall ordning på källaren och det som skulle med hit hem fick plats i bilen, en del lämnades in på kupan och resten står staplat prydligt och fint, bara att flytta med den dagen det är dags att byta lägenhet.

Åtskilliga tunnbrödsbak har också ägt rum i veckan men nu tror jag faktiskt att det är klart. Jag fattar inte hur tanterna här i byn klarar av att baka tunnbröd (mjukt) i den mängd som dom gör. Jag bakar en sats åt gången på ½ liter vätska, dom bakar på 10 L.
Det betyder att det är en deg som har ca 15 kg mjöl och 3 kg smör. Fattar ni, 28 kg deg!!!!

Den här veckan har varit ruskigt kall. Flera dagar har det varit för kallt för mig att gå ut. Som tur är har jag haft mycket att sysselsätta mig med inne. Annars är det som så att just den dagen när det är svinkallt ute så vill man ju ut på den där 3-mila-promenaden (eller kanske bara 3 km *fniss*)
Vissa dagar stod termometern på nästan minus 20 grader *hutter, hutter*

image81 
Foto Fjällräven                                             Frysa frysa, brrrrr!

Men en del dagar har jag kunnat vara ute och då passade jag på att fota lite.

image84 Vinterträd vid skridskobanan
Foto Fjällräven

image82 
Foto Fjällräven                                          Från E 14 Åse/Trång mot Åreskutan

image83 
Foto Fjällräven                                                                                       Oviksfjällen

Dom har spolat en skridskobanan här i byn. Den är inte den allra bästa men det är en isbana iallafall.
M och jag var dit i fredags, K och Fröken M var där på lördag, för att åka lite. Kan ju säga att det där med att har man en gång lärt sig så sitter det, det stämmer inte. Kanske om man inte har fattat att man kan dö,  men jag såg mer ut som om jag redan hade dött. Likstelheten hade i allafall satt in. Kallt var det om föttern också. Men om jag åker en stund varje dag så ska jag nog kunna åka ett varv runt banan utan att dödsångesten är för grym innan vintern är slut.

image85 
Det är ju jättehalt!!
Foto M

image86  
Foto Fjällräven
M däremot, han hade inte förstått att det är farligt. Han for omkring som värsta hockeyprofsetimage87 K var inte heller rädd om livet!
Foto fröken M
Sen var det då K's vän Fröken M. Hon hade fattat det här med döden så där var det ungefär samma stil som mig *hihi*

image88  
Foto K
Det är Fröken M's första åk med "tjejskridskor" hon är van vid hockeyrör.


Jag har stickat färdigt raggsockorna som ska ges bort i julklapp till några av släktens barn. Jag tycker fortfarande att det är lika roligt att sticka sockar.
Nu har jag börjat med ett par vantar, det blir nog bra och det är lika kul det, fast jag vet inte riktigt hur jag ska göra med tummen, får nog konsultera min stickexpert. Bild kommer när de är färdiga.

image89 
Foto Fjällräven                                                    Julklappssockar

Den här veckan har vi, K och jag, slagit in julklappar som ska med till Trollhättan. Det var kul, vi la ner hela vår själ i det arbetet och jag kan lova att de blev fint. Bild kommer efter jul. Vill ju inte avslöja något innan det är dags. Föresten har jag lämnat paketen till tomten, det är ju han som delar ut dom. Pappa, du har väl skurat skorstenen??

Idag är det tredje advent och jag ska än en gång se till att det inte brinner i något annat än ljusvekar. Kanske grannarna kommer in på kaffe i kväll? (eftersom dom inte kom igår när K och fröken M hade bakat pepparkakor för deras skull ) *hehe* Om jag inte misstar mig så finns nog en flaska glögg också som bör drickas upp.

Ha en fortsatt trevlig advent allihopa.

Andra advent

Jag har haft 13 ljus tända i afton och inget annat än veken har brunnit. Nu är det storkoll på alla levande ljus.

Dagen har gått i ett slött tempo, skrev lite julkort och har stickat lite på julens raggsockar. Städade undan lite av allt som släpade fram igår när granen skulle kläs. Nu är det kväll och dags att nana. Imorgon ska sonens föråd (till lägenheten som han hyr ut) sorteras och packas ut. Vi ställer det på vår vind tills vidare.

Här är granen i klätt tillstånd. Naturligtvis är arten "granus plastikus" just den sorten tål jag...*fniss*

image80 
Foto Fjällräven
Ha en fortsatt trevlig afton.

Julgranen har redan landat

Ja ja ja, jag vet, det är för tidigt med julgran inne men jag kunde inte hålla mig längre. Jag åker ju till Trollhättan snart och jag vill kunna se granen här hemma lite. Jag har ju sagt att jag tycker att julen är för kort tid så det gäller att passa på.

En del julpynt är ett måste i granen.

image75 
Foto Fjällräven                        Makaronängel av K från dagistiden

image76 
Foto Fjällräven
Den här musen som sitter i en tomteluva har syrran gjort till mig. Hon hade ett litet helvete innan den blev färdig för jag kom alltid och störde när hon försökte göra färdigt den. Det skulle ju vara en överaskning.

image77 
Foto Fjällräven
Det här hjärtat har varit med så länge jag kan minnas. Jag tror att jag fick med den hemmifrån den dan jag fick egen julgran.

Dessa tre saker + ett par röda juläpplen av frigolit som också K gjorde på dagisnivå, dessa saker måste finnas med i övrigt har jag ändrat julgranspynt lite från år till år.
När K var liten var det mesta pyntet sånt som han gjort på dagis och i skolan. Då var det mycket smällkarameller och änglar i glansigt papper. Det var fint då men nu är det lite mer diskret.
Jag upptäkte att vi inte har någon stjärna, måste köpa en. Kanske det blir en spira detta året.

Idag har vi varit på julbord. Svärmor och svärfar bjöd M och mig som tack för att vi tog hand om post och blommor när dom var bortresta.
Vi var på Persåsen och det var mycket gott. Jag är ju vegetarian och då är det ju mycket man inte äter på ett julbord men jag blev mycket mätt och belåten, jag brukar äta dekorationen som ligger på köttfaten men det var dåligt med sånt idag.
Det fanns en fantastisk öppen spis där som jag måste få visa er. Det är lite svårt att se på bilden hur stor och maffig den är men granen var säkert en bra bit över 2,5 m.

image79
Foto Fjällräven                                 Spisen på Persåsen

Det ska vara bekvämt att campa

Idag när vi var i stan lurade jag in M på en loppis. Sa att vi skulle kolla efter glas till mor och far...hehe...Jorå, det var allt sant, jag skulle kolla efter glas (ölglas i serien aspen) och när vi klev in på loppisen såg vi ett hopfällbart campingbord. Det satt en liten prislapp där det stod 375 kr. Nja, lite dyrt...hade det kostat en hundralapp hade jag köpt det med en gång, sa M. Vi frågade i kassan men han kunde inte svara på vad det var för pris, måste vänta på att annan personal kommer tillbaks från lunchen. Synd tänkte vi. Men M gick tillbaka och vände på bordet och då fanns där en prislapp. 50 spänn! Nu är bordet vårt.

image72
Foto Fjällräven

image73
Foto Fjällräven

Visst är det coolt (!)

Det är lite skavmärken på utsidan men annars tror jag inte att det är använt.

Det bästa med att M kör mc är att vi får campa. Jag tycker det är skitkul att få leka naturmänniska fast jag egentligen är väldigt bekväm av mig. I maj åker vi till Trollhättan för att hämta den nya motorcykeln och då kommer vi mellanlanda på flera campingar när vi åker hem, kanske det blir i Norge, vem vet.
Nu blir det ju perfekt med ett riktigt bord. Nu kan vi både äta och spela spel utan att hålla allt i knät.

Ha en trevlig helg

En liten varning så här i juletider!

Alla som känner mig vet att jag älskar levande ljus. Jag tänder massor med värmeljus och blockljus varje kväll. Det är mysigt och det ger en viss värme.
Det första adventsljuset som vi hade tänt i söndags hade brunnit för länge för att kunna hänga med varje söndag fram till jul. Därför tänkte jag att jag eldar upp det som är så sätter jag dit ett nytt sen.
Jag har ALLTID koll på mina ljus, trodde jag. Rätt som det var när vi satt i soffan och tittade på tv så hör jag ett sprakande ljud. Lite som när det kommer vatten på en varm platta. Det var mossan som knastrade, det brann.
Jag hade glömt ljuset!!!
Nu blev det inte så farligt. Nöten hade blivit svart, det lilla äpplet hade börjat smälta och mossan brann. Allt står på spiselkransen och det är oasis i botten och halva koppen är fylld med vatten.
Denna gång gick det bra. Men jag kan lova att jag hädanefter kommer att vara ännu mer försiktig.

image71
Foto Fjällräven


Tunnbrödsbakning

Dagen har blivit den stora tunnbrödsbakardagen.
Pust! Det är jobbigt att baka men så mycket lättare nu när K är med. Han är jätteduktig. Knådar, kavlar och gräddar som den bästa bagaren.
Vi har gjort två satser och det är tänkt att det ska bli en till innan kvällen är slut. Innan VI är helt slut.

image66 
Foto Fjällräven                           Först ska det kavlas

image67 
Foto Fjällräven                             Sen ska det gräddas

image68 
Foto Fjällräven                                                       Så där, då var det klart!

En sats ska vi ha själva och två ska K ge bort. Som sagt man tager vad man haver när pengarna tryter.

Innan vi började baka fick Jamie vara ute ett tag, han passade då på att bada. Han älskar att bada.Men det är ett jäkla skvättande.

image69 
Foto Fjällräven                                                                       Skööööönt!

image70 
Foto Fjällräven                        Inte lätt att flyga när man är blöt, tur det finns stege till buren.


Pepparkakshus

Det blev inget tunnbrödsbak. Vi tar det i morgon.
Men vi satte ihop ett pepparkakshus. Vi gjorde det lätt för oss och limmade ihop huset med limpistol. Jag har alltid tyckt det är lite läbbigt när barn äter upp pepparkakshus som stått framme i flera veckor, dammigt och äckligt. Alltså har vi inga planer på att äta detta hus och då var limpistol ett utmärkt verktyg.


image62
Foto Fjällräven
Det gäller att vara snabb för limmet stelnar på några sekunder.

När huset var ihopsatt så var det dags att dekorera det.

image63
Foto Fjällräven
Lite snö så det ser vekligt ut...hehe....

image64
Foto Fjällräven
Lite snickarglädje måste ju också finnas.

image65
Foto Fjällräven
Så där, då var det klart. Kolla in istapparna som hänger från taket.
Duktigt K, du är som klippt å skuren för det här jobbet.

Efter husbygget tyckte jag det var läga att koka lite tomtegröt. Man blir väldigt julig när man pysslar.
Nu ska jag ta mig en portion gröt och sen är det nanedags.

Natti natti

Vilken slags fågel?2007-12-05

image61 
Foto Fjällräven                     Är det en "mindre hackspett" ?

Pappa, vet du vad det här är för fågel? Eller om någon annan vet?

Det är en väldigt dålig bild men kanske ni kan se i allafall.
Den hackade i trädet som en hackspett och den sitter ju upp och ned som en hackspett. Men den är så liten.
K sa att det förmodligen var en blandras. Vi kom då fram till att det var en "hackmes" :-D

Det är jättekul att se de små fåglarna mumsa bland brödsmulor, taljbollar och jordnötter.  Hoppas vi kan locka hit domherrar.


Måste sätta fart på stickorna

Jag har lovat K att sticka ett par raggsockar till ett litet barn i släkten som han kan ge i julklapp. I tider där pengar är en bristvara får man ta till andra knep. Garn finns, min tid är gratis och själv skulle jag bli jätteglad för att få något hemgjort.
(På tal om hemgjort. Är fortfarande MYCKET intresserad av en tavla Syster Yster. En STOR till sovrummet)

image55 
Foto Fjällräven                                                                            Blivande raggsocka

Jag har ytterligare minst två par sockar att göra innan jul så det gäller att få tummen ur. När man väl stickar går det ganska fort men jag har haft så mycket annat att stå i på sista tiden.

Idag ska vi, K och jag, baka tunnbröd. Det som ska bakas till Trollhättan får vi vänta med tills vi kommer dit. Det blir nog bara smulor kvar om vi ska dra med de på tåget.

Kan inte begripa vem som äter upp kakorna så fort i den här familjen...hehe...kanske inte är så smart att ha en burk på soff-bordet när man sitter framför tv-n. Kakburken fick jag av min faster när jag fyllde år. Passar utmärkt att ha mumsiga saker i.
Plåtburken med änglar, som vi just nu har pepparkakor i, vann jag, (eller var det M?) när vi hade julklappsleken förra julen i Trollhättan. Det var näst intill slagsmål om den här burken :-)

image56 
Foto Fjällräven                                                            Smaskens!

Varje jul har vi julklappslek. Alla som är med har skaffat två paket som ska kosta 20 kr/st. Dessa läggs på bordet och vi börjar slå tärning. Den som får 6 tar ett paket och när alla har fått två paket var så öppnas paketen och sen slår vi med tärning igen. Får man en sexa kan man byta sitt paket med någon annans. Kanske vill man inte ha en toaborste utan en snygg burk, byter man bara paketet.
Innan man börjar byta paket så ställer man en äggklocka på obestämd tid, en person gör det under bordet utan att själv se hur många minuter det blir. Ingen vet när klockan ringer men när den gör det så få man behålla de två paket man har framför sig. Det kan faktiskt vara så att man aldrig får en sexa, eller hur faster B *fniss*
Jag kommer ihåg en jul när ett paket innehöll två tian-lotter, snacka om fight om det paketet. Det kunde ju vara storvinst på dessa lotter.

Måste komma på något smart för årets julklappslek
.

image57 
Foto Fjällräven                                  Glaskula för värmeljus

Jag fick också av min faster två stycken glaskulor att ha värmeljus i. De är jättefina och när man tänder ljuset gnistrar det i glittret.

image58 
Foto Fjällräven                                             Mysfaktorn syns inte så bra på dagen.

Naturligtvis ska Jamie ha lite glögg-tilltugg. Glöggen får han dock vara utan (fast han skulle säkert vilja ha det också).
Han visste inte riktigt vart han skulle börja utan steppade runt fatet och tog ett bett lite här och var.

image59
Foto Fjällräven
När han hittade pepparkakan blev han nästan tokig *knäppgök*

image60
Foto Fjällräven
Han försökte även smaka på den lilla tomteflickan men efter en stund fattade han att den ej gick att äta.

Dags att sticka lite. Ska sätta på en ljudbok som jag lånade på biblioteket i Krokom.  "En komikers uppväxt"
av Jonas Gardell.

Ha en bra dag!

Ståpäls!!!

Jösses! Varför kan inte jag sjunga som Paul Pott?
Jag har idag fått en skiva av K med Paul Pott. Pavarotti, släng dig i väggen....eller ja, kistlocket. (så kanske man inte får säga?)
Det är så fantastiskt vackert och underbart att jag sitter och gråter framför datorn och inte ett fjun på kroppen ligger ner. Miljoners tack K.
Paul Pott kommer till Sverige i sommar och jag skulle så jättegärna vilja se honom live. K ville också få uppleva det. Varför är det så mycket månad kvar när pengarna är slut? *sorg och bedrövelse*
Kanske någon har för mycket kosing så det bränner i fickan?? Inte? *suck*

Vi var iallafall ute på en sparktur. Inte så långt, kanske 3-4 km. Deet var lite för kallt för mina lungor. Men väldigt vackert väder.

image53
Foto K
Är det ett mumintroll? Nä men det är ju jag :-D
La Gäjb, tur att du krymt så jag kunde ärva din varma goa jacka. Den behövs verkligen här i norr. Mucho gracias!

image54 
Foto Fjällräven                                                                                    Här är lilla trollet K

Nu är det dags att börja förbereda middagen. K har beställt ungsstekt falukorv med diverse topping och potatismos.

Ett litet inlägg om ved-bänken. Veden ska allt ligga löst i hyllplanen men just för tillfället har vi ingen ved och jag har funderat på att göra nån form av plexiglas där veden ska läggas. Inte som en låda utan mer som att klä hyllplanet och sidorna. Bara för att inte färgen ska skavas av vilket den kommer att göra om man bara lägger veden rätt in i hyllan. Att det kommer bli skräpigt, ja mycket, men det finns ju dammsugare :-) Jag vill ha lådor som passar för att lägga småkrafs som värmeljus och annat som går åt i mängder här.

Hoppas du inte ligger sjuk allt för länge R, krya på dig. Massa varma kramar till dig.

Tjingeling!

Små funderingar                                                               image47
                                                                Foto Fjällräven

Jag älskar speldosor och snöglober. När det då är både snöglob och speldosa är ju lyckan gjord. Men varför dunstar vattnet? Det borde ju vara jättetätt. Har försökt skruva isär den för att kunna fylla på vatten men den är skruvad, limmad och hur försluten som helst. Det blir så......ehhh...trasigt. Jag gillar inte trasiga saker. Den får hänga med någon jul till och dunstar det mer vatten ska jag göra inbrott iden med storkofoten  :-)
Är det någon som har tips så mottager jag det med stor tacksamhet.

Fick ju jättefina rosor av svärföräldrarna i söndags. Det var ju bra att jag fotograferade dom för nu är det inte längre så vackra.
Kan inte begripa hur de kan sloka på så kort tid (redan igår såg de ut så här)? Jag är inte helt iq-befriad när det gäller att ta hand om blommor. Kan det vara något med hur de behandlas i blomsteraffären? Kylan när de tas mellan affären och hem?
Jag snittar om de innan jag sätter de i vatten. Vattnet är ljummet. Den lilla påsen med näring hälls i vasen.
Vad gör jag för fel???

                                                  image48
                                                  Foto FjällrävenMen amaryllisen jag fick av M's systrar har slagit ut jättefint. Det är fem stora fina blommor.


                                                   image49
                                                   Foto Fjällräven

Nu har småfåglarna hittat hit också. Det är fortfarande skator på brickan md brödsmulor men snart ska jag få upp min frömatare som jag gjorde igår av en petflaska. Den är inte snygg men den var billig :-D
Jag har hängt ut talgbollar i de nyinköpta spiralerna. Smaklig måltid småpippisarna.

                                        image50
                                        Foto Fjällräven

Vi bytte ju ut den gamla tv-bänken mot en ny härom sisten. Hade tänkt sälja den gamla men kom på att om jag målar den vit, den var björkfärgad förut, så kan vi ha den brevid den öppna spisen och ha ved i hyllorna. Det blev faktiskt riktigt bra. Veden har inte kommit in i den än men lite julmys och den fina fotogenlampan jag fick av K står på den. 
                    
                                                  image52
                                                   Foto Fjällräven
Nu ska jag fösköka väcka K. Vi ska ut på en sparktur och solen lyser så fint så det är dags att komma iväg. Måste bara äta lite frukost/lunch först.


Föresten, är det någon som vet om det finns korgar/lådor som passar i "ved"-bänken?  Det är en "Oppli" tv-bänk från ikea.

På återseende.


Måste lära mig

att förminska bilderna bättre.
Syster yster sa till mig härom sisten att jag skulle göra bilderna större, inte så där små så man måste klicka på dem för att se vad de föreställer. Inga problem tänkte jag. Ha!!
Jösses! Den lilla silvergranen ser ut som om den skulle kunna stå på Stortoget i Östersund.

Ska läsa på om detta så får vi se om det kommer bilder som har lite mer "normal" storlek för bloggar.

Vi har varit på bio i Östersund. Solstorm med Mikael Persbrandt och Isabella Scorupco. Den var bra tyckte jag. M tyckte den var så där och K kunde inte förstå varför Susanne Reuter var med, som mamma till en av huvudrollsinnehavaran, hon är ju mamma i Svensson Svennson (?) :D

Nu ska jag se om jag kan hitta en sån där ljuskrona i taggtråd av Tove Adman. Vill ha!!! Kanske någon har tröttnat på sin och säljer den jättebilligt på Blocket (önskedrömmar).

                                                      image45 Vill haaaaaa!
                                                       Foto Okänd


God afton på er.

Dagen efter

1:a advent.

Jag har kommit på att det är hopplöst att försöka göra några inlägg här på kvällarna, om inte klockan är mitt i natten vill säga. Det tar evigheter att lägga in bilder och oftast går det inte alls. Därför kommer summeringen av advent idag istället.

Börjar med några bilder på lite pynt som kommit upp.

                    image37
Foto Fjällräven
Fick denna idén, med adventsljus i Ikeas tekoppar, från en tidning. Så för fösta gången på hundra (!) år så har jag inte tagit fram trästakarna som K och jag har gjort i skolan *snyft, ångrar mig nästan*
                   
                    image38
Foto Fjällräven
Den lilla silvergranen har fått nya kulor. Det var lila kulor förut men det går ju inte när man älskar rött som jag..:-)

                    image39
Foto Fjällräven
Amaryllisar som är av sorten "amaryllis fuskus"  :-)
Hade en hög vas som jag inte riktigt gillade och jag kom på att det var färgen som inte föll mig i smaken. Lätt åtgärdat med lite vit färg. Nu blev ju bilden väldigt kornig men i verkligheten blev det jättefint.

Jag hade ju lite kalas igår, en vecka efter själva födelsedagen. Eftersom vi inte visste riktigt hur många som skulle komma åkte vi och lånade ett bord, ett sånt där fäll-ihop-benen-bord som finns på varenda bygdegård. Vi pulsade fram i snön och körde nästan fast bilen när vi hämtade bordet och så här i efterhand kan man bara kostatera att vi hade klarat oss med de bord vi själva har. Min svägerska med familj hade nämligen glömt att det var kalas. Ska nog införa obligatorisk telefonkontakt inför kalas och dyligt :-)
Jag fick ju en amaryllis av svägerskan förra söndagen och den har nu slagit ut till en fantastisk skapelse. 5 stora blommor.

Vi startade med glögg ock tilltugg. Måste erkänna att vi köpte en MYCKET billig glögg på willys. Men den var jättegod.
Vi hade aprikoser som var fyllda med ädelostkräm, mjukost eller naturella. Petit-chourna hade en fyllning med räkor, creme fraiche, dill och purjolök. Sen var det pepparkakor, som K bakat, fikon, russin och mandel.

                      image40
Foto Fjällräven
Eftersom jag glömde fotografera glögg-bordet innan gästerna kom så fick jag göra en liten arrangerad bild.

Efter glöggen åt vi paj och sen var det kaffe med lite lussebullar och kex.


Av mina grannar fick jag en jättefin kökshandduk. Den är svanenmärkt och gjord av ekologisk bomull. Passar perfekt efter som jag verkligen behöver nya handdukar. Ska höra vart den kommer ifrån och beställa fler.

                      image41
Foto Fjällräven

Min granne är väldigt miljömedveten och har en blogg om just miljötänk, titta gärna in där, kanske ni får lite tips om bra miljövänliga saker.  www.piasmiljoblogg.blogspot.com

Av svärmor och svärfar fick jag en bukett rosor och en stereo.

                       image42 
Foto Fjällräven
        image43
Foto Fjällräven
böcker jämt och ständigt. Den är smidig att flytta från rum till rum beroende vad jag gör.

Tack snälla för de fina presenterna.

Idag ska vi åka till Östersund för att gå på bio, "Solstorm" Det ska bli kul. Jag vet inte hur många gånger M och jag har åkt in till stan för att gå på bio men det slutar alltid med att vi gör en massa ärenden och sen äter vi mat och blir för trötta för att se film och vi åker hem istället. Nu har vi förbokat och K och hans vän ska följa med.
Vi ska också hämta en fotölj i K's gamla lägenhet. Vi har så liten soffa så en fotölj kan behövas.

Nu ska jag duka fram frukost och jaga upp K. Väckte honom för en timma sen så nu är det dags att kliva upp. Ska försöka få med honom på en sparktur till bageriet, M glömde matlådan.

Kan  ju också berätta att svärfar drog loss bilen igår och skottade hela gården. Tusen tack, du är en klippa.

På återseende.


Snö

God morgon!

Så här långt från hemmet kom M i morse när han skulle åka till jobbet.

image36
Foto Fjällräven
Alltså till tomtgränsen.
Det har nog kommit närmare 20 cm det senaste dygnet och inatt blev det varmare så snön är jättetung.
Vi har försökt skotta runt och under bilen men den vill inte flytta sig. Nu "hänger" bilen på snön  (vilket inte syns så tydligt här).
Det blir till att ringa svärfar så han får komma med stortraktorn. Tur man bor på landet, där finns resurser :-)

Idag är det 1:a advent och jag ska ha kalas. Nu ska jag förbereda lite pajer och dona lite.

Jag kommer tillbaka ikväll.

Tjingeling!


RSS 2.0