Från Alsenbladet

Jag prenumererar på Alsenbladet som kommer ut 6 gg/år. En mycket trevlig tidning som tar upp saker som händer i byarna runtomkring. I senaste nummret kunde man läsa följande brev.

Vad ska du bli när du blir stor?
Jag vill bli ingenjör när jag blir stor, det är ett roligt arbete och lätt. Därför finns det så många ingenjörer idag, och varje dag blir det fler. Ingenjörerna behöver inte gå så mycket i skola. De måste lära sig programmeringsspråk så att de kan tala med datorer. Jag gissar att de måste kunna läsa också så att de vet vad det är frågan om när allt trasslar till sig.
Ingenjörerna måste vara modiga så att de inte blir rädda, när allt trasslar till sig mer än möjligt, eller när de måste tala främmande språk på utländska så att de vet vad de ska göra.
Jag gillar också lönen som de får. De får mer pengar än de hinner använda. Det beror på att alla vet att ingenjörerna har ett svårt arbete utom ingenjörerna som vet hur lätt det är. Det finns inte så mycket som jag inte tycker om, utom att kvinnorna tycker om ingenjörerna och vill gifta sig med dom, så man måste köra bort dom, så de inte stör.
Jag hoppas att jag inte blir allergisk mot kontorsdamm så att jag inte kan bli ingenjör. Jag blir sjuk av vår hund. Om jag blir allergiskt mot kontorsdamm kan jag inte bli ingenjör och då måste jag arbeta.
Tero, 7 år

Hade jag vetat att ingenjörsarbete var så lätt skulle jag naturligtvis arbetat som en, fast det är klart, jag är ju allergisk mot damm =)


Kräftan Krister

Imorgon är det kräftskiva och det är en hel del som ska bakas, kokas och pysslas med. I dag har vi bakat bröd hos Millan.
Är det kräftskiva ska man naturligtvis ha ett kräftbröd
Här är kräftan Krister strax färdig för ett bastubad i ugnen (dock utan björkris och ånga)

Ska bara jäsa lite.
Så här snyggt blev det när den kom ut från ugnen =)
Jag är mäkta stolt över hur vi lyckades, ska bli väldigt spännande och se i morgon om det är lika gott som det ser ut.


Receptet kommer från
http://www.matklubben.se/recept/kraeftbroed_45134.html


Vi passade även på att göra en vegetarisk paj med västerbottenost, det ska bli himla gott att smaka på den i morgon, den doftar underbart gott *mums*
Inte helt lätt att få in den i ugnen utan att spilla lite  =)

Ska man orka baka och laga mat måste man också äta lite och då fick det bli tacobuffé.


Gabriella, Millan, Elisabeth, Linda, Bassen, Mats och                                        jag =)

I dag har mamma och jag även gjort en kräfttårta och en kantarellpaj
Fy satan vad gott det ska bli =)

Nä, nu är det mitt i natten, dags att nana kudde om man ska orka med morgondagen.

Natti natti alla människobarn


Alice Cooper

I går var vi, Mats, Kim, Heléna, Millan, Anna och jag på Liseberg. Målet var att se Alice Cooper när han spelade där men det var lättare sagt än gjort. Alla som har varit på Liseberg vet att ytan framför scenen är väldigt minimal att där tränga sig fram med en rullstol är lika med nedtrampning.
Men men, vi hörde iallafall den gamle skräckmästaren när han ylade loss =)


Foto Anders Ylander Bild lånad från www.expressen.se
Bara här var det ca 15000 personer, inte mycket plats kvar för Millans rullstol och hon var inte så sugen på att knö sig fram =)
(har läst nu i efterhand att det var ca 22000 personer här)


Men inte hängde vi läpp för att vi inte såg Alice Cooper, det går ju att göra så mycket annat på Liseberg, som att vinna stjärnvinsten på kexchokladjulet =)


Go å glá, kexchoklá =)

eller varför inte vinna ett chips eller två
men varför nöja sig med chips och kexchoklad när man även kan mumsa på ett rör center=)Så på en skala mellan ett och tio så kan jag nog tänka mig att Millan är på ca tretton =)


Mats och Kim bestämde sig för att prova lyckan på roulett, tror att Kim lyckades få med sig 85 kr mer än när han startade, kanske inte tillräckligt för att få kvällen till att gå ihop men bättre än inget =)


Km och Mats


Mats, Kim och jag tävlade mot varandra med att spruta vatten på en fotboll och jag vann, ja ja, det var lite fusk för jag provade tre gånger, men det säger vi inte högt =)


Mats skjuter med vattenpistol

Vi knackade även kaniner, en sån där maskin där man håller i en liten klubba som är fastsat med ett jävligt kort snöre och sen ska man försöka slå ner små runda cylinderklossar (har väldigt för mig att det var kaniner man dunkade till förr)
Jag var jättestolt när jag hade dunkat på och fått 210 poäng, tills jag kollade på Kim och Mats som fått 430 och 370 poäng, dom har säkert övat =)När vi åkte ner till Göteborg regnade det rikligt på flera ställen men när vi väl var på Liseberg kom det bara en lite skur, då kom regnrockarna väl till pass


Rödluvan var också på Liseberg =)


Kim och Heléna
Mats vaktar "dramaten" =)Strax innan vi skulle gå ut så tog vi en titt på alla händer och där hittade vi Laila Westersund
R.I.P Laila

När det var dags för oss att gå mot utgången och Millans taxi så blev det tvärstopp. Området framför scenen var avstängd eftersom det var så mycket folk där. Vi blev ombedda att gå via rulltrappan som går upp till Pariserhjulet med det går ju inte med en rullstol. Anna ringde taxin och ändrade hämtplatsen så taxin kom på baksidan av Liseberg, kruxet var bara att vi hade lämnat in grejer i garderoben som ligger vid framsidans entré.
Jag åkte upp för den enooooormt långa rulltrappan och gick via berget till stora entrén och garderoben och sen var det bara att knata tillbaka över berget för att komma tillbaka till Mats, Millan och Anna (Kim och Heléna åkte hem en stund tidigare).
Tyvärr så funkade inte rulltrappan som gick ner från berget utan det var bara att knalla på hela vägen upp till Pariserhjulet och sen ner för en trappa och vips var man vid baksidan av Liseberg (vips och vips kanske var att ta i, det var förbannat brant uppför och nedför att gå den vägen och svetten lackade när jag väl kom fram)

Taxin var 20-25 minuter sen och när Millan och Anna åkte iväg var det bara för Mats och mig att börja den lååååånga vandringen till vår bil som var parkerad ca 2 km framför Liseberg *suck, pust och stön*


Millan , Anna och Mats i väntan på taxin.

Vi hade en underbar dag på Liseberg med mycket skratt och flams, åt gott gjorde vi också och Millan var väl densom var mest nöjd med tanke på alla vinster =)
Nu är det bara att vänta in nästa sommarens Lisebergsbesök.


RSS 2.0