Valborg

Byalaget ordnar alltid majbrasa vid Magasinet i Trångsviken och eftersom jag är med i byalagets styrelse var jag med och ordnade kvällens tillställning.


Foto Fjällräven                                                                Det var en jättefin brasa

Vi hade beslutat innan att inte skicka upp en massa raketer, både för miljön och för våra fyrbenta vänners skull. Istället hade vi införskaffat varmluftsballonger. Dessa gjorde succé.


Foto Fjällräven Man tänder på parafinet och luften värms upp


Foto Fjällräven När luften i ballongen är varm flyger den iväg


Foto Fjällräven Ballongerna flög långt och de syntes länge
 
Det var lite knöligt när man skulle sätta ihop ballongerna för först skulle man sätta två bitar ståltråd genom en bit parafin, som ett kryss och detta kryss skulle sen fästas i en påse. Man fick vara två så en kunde hålla i parafinbiten, annars gick den sönder. Sen var det en som höll i påsen/balongen medan en tände parafinet. När sen den varma luften fyllt ballongen så svävade den iväg. Jag kan lova att de flög långt.
Alla var väldigt imponerade och tyckte att det var jättefint på ett rofyllt sätt.

Det var en lyckad kväll och vi hade till och med en liten kör som sjöng in våren.Vi sålde slut på korv, kaffe, kakor och lotter så för hoppningsvis gick det ihop i år.

Kram på er alla människobarn, nu är våren här

Pysselkväll

Idag fyller min älskade sambo år. Jag hade planerat att göra ett fint födelsedagskort till honom, hade till och med gjort en liten ritning på vad som skulle göras. Men när Millan blev dålig och tankarna på att det kommer att dröja länge innan hon kan göra sina vackra kort igen, då kunde jag inte ens titta på mina pysselsaker utan att börja gråta. För varför skulle jag få pyssla när inte Millan kan!?!
Men i lördags när jag var på stan med min pysselkompis Ella och hennes mamma så lovade jag hjälpa dom med inbjudningskort till Ellas kalas och nu ikväll har vi gjort kort.

Foto Fjällräven                                                              Lisbeth och Ella pysslar

Så här fina blev inbjudningskorten. Det är en liten bild på Ella på varje kort och Ella bestämde hur de skulle dekoreras. Hon kommer att bli ruskigt bra på att göra kort om hon fortsätter på det här viset för hon är fantastiskt duktig redan nu.


Foto Fjällräven                                                                             Inbjudningskort

Det känns jätteskönt att vi har pysslat för nu är det inte lika hemskt att tänka på att jag faktiskt får pyssla igen.

Kram på er alla människobarn


1 x 3 =

Lova, Frida och Sebastian.

På skärtorsdagen kom min svägerska från Solna hit till Trångsviken med sina trillingar. Det är så sällan vi ses och nu hade vi inte träffats sen jul. Det händer ju så mycket på bara några månader när man är i 4 år ( & 4 månader).


Foto Fjällräven                                                                  Frida bakar snökakor


Foto Fjällräven                                                          
Fruktstund för Sebastian


Foto Fjällräven                                                      
Lova i mamma Gunillas knä

Jag önskar att Gunilla ville bo här med sina guldklimpar. Mycket för att jag vill träffa dom oftare men mest för att jag kommer väldigt bra överens med Gunilla. Vi har liksom samma syn på saker och ting. Vi kan prata om allt och det är skönt att göra det ibland.


Foto Fjällräven                  Mina svägerskor Gunilla (sittande) och Kristina

Vi passade på att grilla lite korv och pinnbröd för det är ju alltid kul tycker barn....hum...vart är barnen? *ler* Dom tyckte det var gott iallafall.

Kram på er alla människobarn

Påsken

är ju över men jag tänkte ändå visa lite påskpynt.

Jag har ju gått en tovningskurs och då passade jag på att göra lite påskpynt. Hela häxan är tovad och den står själv med lite stöd av kvasten
.


Foto Fjällräven                                                      Påskhäxa

Den här häxan skulle jag haft med mig ner till Millan nu när vi åkte till Trollhättan. Hade ju en sån där önsketanke att hon skulle vaknat innan påsk och eftersom jag vet att hon älskar att pynta både till jul och påsk så ville jag att det iallafall skulle finnas en påskkärring hos henne. Nu blev det så att jag glömde den hemma så den får helt enkelt flytta till Trollhättan nästa påsk. Men bara så du vet Millan, den är din.


Foto Fjällräven                                   Knappnålar i hatten

Bara för att hatten inte ska kunna ramla av så har jag satt fast blomknapparna med knappnålar. Hade tänkt sy men jag tyckte det blev lite effektfullt med knappnålshuvuden så de fick sitta kvar.

Att häxan har eldrött hår är för att både Millan och jag tycker att jag borde ha den färgen på håret. Det är alltså jag som är påskkärringen. Undra om det inte är så att jag har ett häxnamn från den tiden Millan, kusin Totta och jag lekte häxor i början på 90-talet?? Totta, kommer du ihåg några namn? Jag är nästan säker på att Millan iallfall hade nåt namn (Jösses, det var tider det!) *flinar brett*


Foto Fjällräven                                                     Påskhöna

Jag har gjort en höna också. Det var himla kul att göra den, det blev så mycket mer när man fick dit lite gräs. Innan den fick näbb, kam och hakdingelidången så såg den mest ut som ett väldigt blekt manligt kön och jag kan väl fortfarande tycka att den har väldigt lång hals *ler*


Foto Fjällräven

Jag gkorde också några äggvärmare. Det var ju meningen att vi skulle ha påskmiddag här på långfredagen och då skulle vi ha varit 16 personer. Jag tänkte att vi alla skulle få en äggvärmare var så det gällde att ligga i. Nu blev det bara 6 äggtutor men eftersom vi ställde in påskmiddagen (vi åkte till Trollhättan) så har jag ju till nästa år på mig.

Vi var två grupper som tovade och en keramikgrupp som nu har vi en utställning på Biblioteket i Östersund.
Jag är jätteimponerad av att vi faktiskt gjorde så mycket fina saker, vi är ju nybörjare allihop (utom en som tjyvtränat i några år). Om ni har vägarna förbi biblioteket så passa på att titta på alla fina alster. Utställningen pågår till 3 maj.

Måste avsluta med en bild på min pysselkompis Ella. Hon kom in på jobbet och påskade lite för mig.


Foto Fjällräven                                      Påskgumman Ella

I morgon ska jag, Ella och hennes mamma Lisbeth göra inbjudningskort till Ellas kalsa. Det ska bli kul att pyssla lite.
Jag visar bilder på det nån dag framöver.

Kram på er alla människobarn.


Söndagsglädje 26 april

Det blev ett litet uppehåll med söndagbilder men nu ska jag starta igen.

Tanken med söndagsbild  var ju att sätta in bilder på sånt jag tycker om och vad kan du inte vara bättre än en bild på de två gossar som jag älskar mest.


Foto Fjällräven                                                                         Mina guldgossar

Puss på er båda, ni är det bästa som finns.

Jag vet inte

riktigt hur jag ska komma igång med bloggandet igen.
Jag började blogga bara för att hålla min kära familj uppdaterad på hur jag har det här i norr. Allra mest var det för att jag och syster yster skickade bilder på allt vi handlade eller hade gjort. Eftersom vi, innan jag flyttade, träffades näst intill dagligen och berättde allt för varandra så var det naturligt att jag ringde till henne för att berätta vad jag gjort här uppe.
Nu har det absolut värsta hänt, Millan är sjuk, mycket sjuk. För 16 dagar sen fick hon en hjärnblödning. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan henne, för det kan ta lång tid innan vi kan ha våra telefonsamtal igen. Än så länge ligger hon i respirator. Mats och jag var ner till Trollhättan och det var skönt att hälsa på henne men det var också fruktansvärt hemskt att se min älskade syster i ett sånt tillstånd. Det är jättejobbigt att vara så långt ifrån henne. Att inte varje dag kunna hälsa på dig Millan, krama dig, prata med dig. Jag saknar sig så himla mycket.
Jag har börjat skriva en slags dagbok till dig, den kan du läsa i sen när du blivit frisk. Där kommer jag skriva allt som vi normalt skulle pratat om på telefon.

Först tänkte jag att jag lägger ner bloggandet för varför skulle jag skriva här när Millan ändå inte kan läsa det men pappa sa att han gärna ville veta vad som händer här, att han ville se mina söndagsbilder igen. Kanske det är så, att jag ska fortsätta leva ett normalt liv här, för inte blir det bättre för Millan om jag slutar ha roligt. Fast det är jobbigt att skratta, som om jag inte har rätt att skratta längre.

SNÄLLA MILLAN, VAKNA SNART. JAG BEHÖVER DIG.

Du är den bästa systern man kan ha. Jag älskar dig så jättemycket.

Kram på er hela min underbara familj, vi måste tro på att allt blir bra.

RSS 2.0