Tredje gången gillt

Nu är det tredje gången jag skriver om de senaste dagarna. Får se om det funkar denna gång. Efter att jag skrivit och lagt upp bilder här på bloggen så har det bara krånglat och hängt sig.

Fyndade tyger på röda korset. Köpte fyra illgröna gardinlängder som jag hade tänkt sätta upp på något bra ställe. Frågan är bara vad min älskade sambo kommer säga? Frågan är vad han skulle kunna säga eftersom han antagligen får ett kruppanfall, blir nog mest ett gurglande ljud *ler* Misstänker att han inte är av samma åsikt som jag när det gäller dessa gardiner. Kanske ingen är av samma åsikt som jag?


Tyg grönt
Foto Fjällräven                                                                           Blivande gardiner

Protesterar han för mycket så är nog ingen skada skedd med tanke på att jag betalat 40 kr för alla 4 längder.

Jag köpte oclkså ett annat tyg som han säkert inte heller är så förtjust i. (Sorry älskling, jag har konstig smak ibland)

Detta tyg är från Borås Cotton designat av Saini Salonen och det heter Las Palmas. Det var bara en längd så jag vet inte riktigt vad det ska bli. Men det gör som sagt inget om det bara blir liggandes för det kostade bara 10 kr.

Tyg blå/röd
Foto Fjällräven                                                                   Tyg från Borås Cotton

Efter röda korset åkte vi till Vänersborg för att tokhandla i pysselaffären. Uj, uj, uj! Det är inte gratis att pyssla.

Pyssel
Foto Fjällräven                                                                                  Pysselsaker

Papper
Foto Fjällräven                                                                                           Papper

Pennor
Foto Fjällräven                                                                                             Pennor


Det ska bli så himla kul att komma hem så man kan pyssla lite.

Det var rea på rean också och då passade jag på att köpa tre böcker. Det är "Stickat och Sött", "Ny stickning" och "Enkel virkning"  alla av Erika Knight.

Böcker
Foto Fjällräven                                                                      Handarbetsböcker

Idag när vi var ute på stan köpte jag lite påskpynt som fömodligen blir nån form av pyssel nästa påsk. Dom däremot var nästan gratis.

Påskpynt
Foto Fjällräven                                                                                        Påskpynt

Det har också inhandlat lite strumper, trosor och kalsonger (till sonen) och en del hår- och kropsvårdsattiraljer. Det är tur man inte är här varje månad för då hade det blivit vatten och bröd för jämnan, men det är ju så himla kul att handla här i Trollhättan.  Mamma har till och med tagit semester nu när jag varit här så vi har ju haft all tid i världen att shoppa....hehehe....
Ja just det ja, i går var på på Ikea. Köpte bland annat några glasburkar som jag ska försöka få med hem på tåget. Jösses, det kommer bli tungt *stånk och stön*

Jag har några dagar kvar innan hemfärd men jag ska fösöka att inte handla något mer (ehhh, tror jag)

Natti natti, nu är det slängtajm.

Påskafton

I torsdags åkte M och jag hem till Trollhättan och därför behövde vi fågelvakt till våran lille gröna gojja, Jamie. För ett tag sen satte jag upp en lapp på bygdegården där vi sökte efter fågelvakt de gånger vi båda åker hemmifrån. Ett par grannar ringde och sa att dom kunde passa honom och det var ju jättebra. Nära och lättvindigt, bara över gatan och dom har två undelater så Jamie har sällskap hela tiden. Igår ringde dom och talade om att det går jättebra. Från början sa dom att dom inte tänkte släppa ut Jamie eftersom dom inte ville ta ansvar för det och det förstår jag mycket väl men när pappan i familjen ringde igår så satt Jamie på hans axel och pratade oavbrutet. Dom tyckte att han var rolig och han hade badat i en vattenskål och det hade dom filmat. Deras egna fåglar är nog inte ute så ofta, tror jag och dom är heller inte speciellt tama. Känns skönt att det går bra för hur det än är så är min lille gapstare väldigt go och jag vill att han har det bra.

Sedan vi kom hit har vi träffat hälften av släkten och eftsom mamma fyller år i morgon så lär man ju träffa resten av skaran. Vi har försökt få tag på kusinen min för att hälsa på i deras nya hus, jag är så nyfiken, men dom verkar inte vara hemma. M vill ju också gärna titta till sin motorcykel som strå parkerad i deras garage. M åker hem i morgon men jag stannar en dryg vecka till.

Får ett antal år sedan fanns ett fantastiskt ägg i skylten till Gulfynds butik i Trollhättan och flera år i rad frågade vi om det var till salu och efter några år fick vi faktiskt köpa det och det blev en present till mamma och varje påsk kommer det fram. Måste visa er, det är jättefint.


image259

image260

image261

image262
Foto Fjällräven                                                                                                      Mammas påskägg

Glad påsk tilll er alla.

Papper

Idag var jag en snabb sväng på Syssla (hobbybutik i Östersund). Där hittade jag fina papper som jag kan använda när jag gör kort och dyligt. Billigt var det också, 15 ark för 60 kr.Papper
Foto Fjällräven 

Nu är det bara att sätta igång med kortmakeriet. Jag skulle behöva lite fler färgpennor. Fast det är dyrt med pennor tycker jag, runt 30 kr och man vill ju inte bara ha en.

Födelsedag

I morse slog det mig att min svägerska fyller år idag. Herre jösse! Hur kunde jag glömma det? Nu blev det brådis. Sms-ade M för att påminna honom och satte mig sedan för att tillverka ett grattiskort i all hast. Som tur var kunde vi vara med på svärmor och svärfars present. Bara att köpa blommor. Lättvindigt!

Här är kortet som jag gjorde. Det blev lite suddigt när jag skannade, i verkligheten blev det jättefint om jag får vara så fräck och säga det själv.

Kristina 2008

                                                                                                                 GrattiskortTeckna i järn

Igår efter vi varit på påskmarknad i Alsen åkte vi till Järpen för att titta på en utställning av Susanna Bäckström. Hon är smed och gör fantastiska skapelser av järn. Hon tecknar i järn. Helt underbara. Det ser ut som hon ritat direkt på väggen med blyertspenna.
I sommar ska M och jag åka till hennes smedja som ligger i Goxsjö, det ska bli jätteroligt, jag längtar redan.

Susanna Bäckström 12Susanna Bäckström 11Susanna Bäckström 10368162-244Susanna Bäckström 8Susanna Bäckström 7Susanna Bäckström 6Susanna Bäckström 54321

Foto Fjällräven                                                      Kroki i järn
(Jösses vilken röra det blev på bilderna men det får ni stå ut med)

Det var svårt att fota eftersom det var andra besökare och därför är det ingen hög kvalitet på bilderna men jag vill så gärna visa er vad denna fantastiska människa, Susanna Bäckström, kan åstakomma.

Så när den där stora vinsten kommer då är det jag som köper så många jag bara kan *suckar längtansfullt*


Söndagsglädje v. 11

Igår var vi på påskmarknad på Backgården i Alsen. Det var en väldigt klen marknad med bara några få bord och det mesta som såldes var luffarslöjd, stickat och getostar. Men det var en man som sålde sina trådslöjdsalster och han var jätteduktig. Som ni vet, jag = trädälskare och vad hade han, jo träd. Jättevackra och ett sådant står nu högt på önskelistan.

Påskmarknad Alsen
Foto Fjällräven                                   Träd i trådslöjd hängande med ljuskopp

Jag stod på långt avstånd när jag tog bilden så därför har jag letat upp en annan bild på nätet med ett träd i trådslöjd.

Träd Trådslöjd
Foto Okänd                                                                  Träd i trådslöjd stående

VILL (MÅSTE) HA!!!!!!

Takskottning

I fredags var det jättefint väder här. Solen sken och det var ett par plusgrader. Alltså ett perfekt väder att hitta på något när man är ledig. Då kommer våran hyresvärd och ringer på dörren. Han tyckte att vi skulle skotta magasinstaket som är precis utanför vårat köksfönster. Det står i och för sig i hyreskontraktet att vi ska skotta det när det är för mycket snö. Hur mycket är för mycket snö ? Allt är ju relativt och vi har väl inte tyckt att det var för mycket snö  *visslar och tittar inte ut på det snöiga taket*
Ja ja, det var väl bara för M att klä på sig och krypa ut ur köksfönstret och börja skotta. Det var säkert behövligt men jag hade oroat mig för att det skulle vara halt och att M skulle ramla ner, det var ingen fara men naturligtvis tog han det försiktigt för det är ju några meter ner till backen om han skulle ramla.
När M frågade hyresvärden om säkerheten på taket svarade våran iq-befriade hyresvärd: - Du får väl stå på benen.
Jag kan informera er om att vår längtan efter ett eget hus är nu så stor så att nästan vad som helst går bra.

Skottar magasinstaket
Foto Fjällräven

I hyreskontraktet står det att vi ska sköta snöskottning och gräsklippning på gården. Helt okej. Vad som inte är helt okej är att vi inte har tillgång till garaget och tillhörande förådsbyggnad men hyresvärden menar att vi ändå ska skotta en gång dit så han kan komma in i förådet??? Förut har vi använt snöslunga när gården ska skottas och då har vi plogat upp en gång till hans föråd men nu plogar svärfar med traktorn och då behöver vi inte ta fram snöslungan och eftersom hyresvärden är här flera gånger i veckan tycker vi att det är hans uppgift att skotta sin egen lilla gång till förådet (som han för övrigt kan gå till genom garaget). Vi ser ju till att gården blir skottad.
Så när M frågade efter den där hängrännan, som vi bad om till entredörren för några veckor sen,  så tyckte hyresvärden att vi skulle skotta gången istället. Alltså ingen hängränna förrän gången är skottad. Ahhhhhh!!!! PUCKO!!!
Jag skottade den där jä***a gången och passade även på att läsa lusen av puckot. Efter vi skottat färdigt åkte vi hem till svärmor och svärfar på lite kaffe och när vi kom hem satt hängrännan uppe. Tack så mycket. Det var bra.

Gode Gud, hjälp oss hitta ett hus som vi vill ha och som vi har råd med så ska jag fundera på att gå med i
Svenska Kyrkan igen / Amen

Vårt nya kylskåp

Härom dagen tog jag mig i kragen och torkade ur kylskåpet. Jag är ganska duktig på att inte låta gamla burkar och dyl stå kvar i kylen men det blir ju lite grisigt på hyllplan och diverse skrymslen i en kyl. Efter jag torkat ur och diskat alla lösa delar skulle jag torka frysdörren och den gummilist som sitter under själva kylskåpsdörren. Där samlas det alltid en massa smulor. Nåväl, när jag står där och torkar lossnar dörren från frysen, gångjärnet gick av. Satans mögel tänkte jag. Men men, vi hade tidigare blivit lovad en frys från svägerskan och det passade ju bra att vi hämtade hem den nu. Nackdelen med våran kyl är att det inte går att stänga av bara frysenoch det blev jäkligt kallt om tårna när det inte fanns någon dörr på frysen *ler lite fruset*
Vad gör vi nu? Jo, vi har en trapp till vinden som inte är isolerad och eftersom det är minusgrader eller däromkring ute så är det kylskåpskallt i trappen. Vi flyttade helt enkelt över allt från kylen till trappen och så får det vara tills vi får ett nytt gångjärn (för hoppningsvis denna vecka)

Trappkylen
Foto Fjällräven                                                                               Trappkylskåp

Observera Willyspåsen som står i trappen. Det är lite julpynt som inte blev uppburet samtidigt med övrigt julpynt, den påsen har stått där sen början på januari, det är inget spring i den trappen kan jag lova. Tur det finns dörr så man slipper se elendet *fniss*


Söndagsglädje v. 10

Att jag gillar högtider är ingen hemlighet. Julen är väl favoriten men det är nog bara för att den är så lång. Jag skulle gärna ha lite längre påsk så man kan bre på ordentligt med påskpynt. Men hur är det med pyntandet egentligen, när kan man ta fram tuppar, hönor och allt annat som hör påsken till?
För att inte tala om, hur länga kan det få stå framme?
Jag åker till Trollhättan över påsk och kommer inte hem förrän 12 dagar senare. Känner mig lite kluven där. Vill ju gärna pynta men är det så kul att det hänger uppe två veckor efter påsk? M är hemma men det är inte hans största intresse att pynta för påsk eller plocka bort det  (hur man nu inte kan tycka att det är jättekul)  *ler*
Vilket som, jag köpte iallafall två fina ägg som jag ska hänga i vardagsrumsfönsret.

Vita ägg
Foto Fjällräven                                                                 Porslinsägg 11 x 7 cm

Lite värme är skönt

Jag fryser ganska ofta om händerna och har alltid ont i handlederna så därför tänkte jag att det kunde vara skönt med ett par pulsvärmare. Det tog inte långa stunden att sticka dessa, men så är det ganska tjockt garn. Nu ska jag göra ett par av lite tunnare garn.

368162-232 pulsvärmare 1
Foto Fjällräven                    Pulsvärmare för frusna, onda händer.


Kladdkaka med banan

Jag var så himla sugen på något sött (som alltid alltså). Jag ville baka något som innehöll banan. Hittade ett recept på chokladrutor och gjorde om det lite för att bananer skulle passa i smeten.

Kladdkaka banan
Foto Fjällräven                                                              Kladdkaka med banan

100 g smält smör eller margarin (jag har använt mjölkfritt margarin)
2 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver, som jag inte hade hemma)
1 stor mosad banan (mosa lite grovt)

Smörj och bröa formen, 20 x 25 cm. Smält smöret på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bikarbonat eller bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt även den mosade bananen.
Häll smeten i formen och grädda i ca 35 minuter i 150 grader.

Enkelt och mycket gott. Låt er väl smakas.


Söndagsglädje v. 9

Jag hörde en helikopter utanför vårat hus. Inget konstigt med det eftersom det är sportlov på flera ställen i landet och det betyder att många är på skidsemester i trakten och skidor är = benbrott.
Men jag hörde att helikoptern inte bara åkte förbi utan for lite fram och tillbaka över byn. När jag tittade ut såg jag att det var polisen. Kanske var det det bara en vanlig kontroll för att kontrollera trafiken men det kan ju också vara för att hitta rattonyktra personer.
För nån vecka sen ringde någon polisen för att anmäla en person i vår by om en misstänkt rattfylla. Helikoptern cirklade runt byn men tyvärr lyckades dom inte hitta den misstänkte. Men eftersom han ofta kör full så är det bara en tidsfråga innan dom tar honom. Förhoppningsvis kommer han inte ställa till nån skada innan dess. Jag lovar också dyrt och heligt att jag ringer polisen om jag ser honom (eller någon annan) köra bil på fyllan.
Så min söndagsglädjebild den här veckan får alltså bli polishelikoptern. Det är glädjande att se att polisen fortfarande har lite pengar kvar i potten för att kunna hjälpa oss Jämtlänningar när det behövs.


Polishelikopter
Foto Fjällräven                                                                           Polishelikopter


RSS 2.0