Söndagsglädje v. 30

Det här är Stig-Sixten. Han är en lite älg som är född i Båstad men uppväxt i Krokom. Han har nu adopterats av Gabriella och ska flytta med henne till Trollhättan.
För att han inte skulle frysa och få nackspärr i bilen av ac-n så virkade jag en liten halsduk till honom.
Naturligtvis fick han följa med till Moosegarden för att titta på de andra älgarna.


Foto Fjällräven                                                                         Älgen Stig-SixtenUtflykter

Torsdag inleddes med en stadig frukost och sen bar det av till Åre. Vi gjorde lite småstopp på vägen, Lundhagsbutiken i Järpen, tygaffär i Undersåker och ett litet förbesök med provsmakning (mums) på chokladfabriken i Åre.
I Åre bestämde flickorna att dom skulle åka upp på Åreskutan med linbanan, jag tänkte efter och kom fram till att det skulle vara väldigt långt att gå ner för berget om jag inte klarade av att åka linbanan (lite klaustrofobisk) så jag strosade omkring lite. Men min kamera fick följa med upp på toppen.


Foto Gabe eller Tina                                                             Vy från Åreskutan


Foto Tina                                                                                 Soldyrkande kusin

Vid utfart från Åre stannade vi igen vid chokladfabriken och handlade med oss lite choklad. Naturligtvis var vi tvugna att provsmaka igen *ännu mera mums*
Vi hade packat med oss en pastasallad och bestämde att den skulle intas vid Ristafallet. Vi köpte med oss dricka och en liten bulle (NATURLIGTVIS DE TRE STÖRSTA BULLARNA I BRÖDDISKEN). Vi tittade lite på fallet och sen följde vi forsen en bit innan vi hittade en perfekt plats att äta vår sallad. När vi suttit där en stund dök det upp 7 grodmän (en man och 6 kvinnor) från skogen. De skulle åka en slags bräda ner i forsen och det var väldigt kul att få se.


Foto Fjällräven                                                                      En grupp galningar

Först rekade de läget och den manliga ledaren förklarade för tjejerna hur de skulle göra, det var första gången för dom.
Efter en stund kastade herr magister sig i forsen och for iväg.


Foto Fjällräven                                           Herr ledaren som far iväg i forsen


Foto Fjällräven                       Han klarade sig helskinnad

När vi tittat en stund packade vi ihop våra saker och började klättra uppför klippor, berg och skog. Vi var som små bergsgetter (eller var det kanske de tre bockarna Bruse som klampade?)
Varma svettiga och trötta for vi hem till Trångsviken.
Flickorna packade sina saker och for in till Östersund. De hade hyrt rum på ett pensionat och på kvällen gjorde de stan osäker *flinar*
Fredag åkte jag in till Östersund för att luncha med G och T, hämtade även Kim så han också fick en bit mat i magen. Efter det åkte jag hem igen och G och T shoppade och var ute på stråket på kvällen.
Lördag kom de tillbaka till Trångsviken och vi hade en väldigt trevlig kväll med att grilla och äta tills vi nästan sprack. Mellan tuggorna skrattade vi så tårarna rann. Önskade att dom kunde stannat längre.
Förhoppningsvis kommer de tillbaka i vinter och då måste det bli lite skidåkning och kanske lite skoter.

En stund efter sängläge i natt (natten till söndag) gick brandlarmet och M kastade sig upp (han har brandjour) för att rusa ner till brandstationen. G och T vaknade och vi stod på balkongen och såg brandbilen fara iväg. Det gick ju inte att somna efteråt så vi satt uppe i köket en stund. En halvtimma senare kom M tillbaka. det var en brand i Mörsil men Järpens brandkår var redan där och de verkade klara det själva så det var bara att vända hem och ställa in brandbilen i garaget och vänta på nästa larm.

Nu är det söndag och töseran har åkt hem *snyft*
Dom skulle göra ett stopp på Moosegarden i Orrviken för att titta på älgarna.


Foto Fjällräven                                                                           Dags att åka hem

Det har varit jätteroligt att ha er här ochjag hoppas att ni kommer tillbaka snart, saknar er redan.


Ja, dom är här nu!

I går kväll kom min kusin och hennes väninna hit. Det blev bara lite mat, godis och päsning i soffan sen somnade de gott efter en hel dags bilåkning.


Foto Fjällräven                                                    Äta är gott

Idag hade vi planerat att fara till Åre men eftersom det skulle regna där så blev det Utanede istället. I Utanede ligger Thailändska paviljongen och det skulle ju vara trevligt att se. Herre jösses, vilken besvikelse. Det var längre än vi trott, 15-17 mil enkel resa och sen var det ju inte mycket att se, det hade räckt om man tittat på en utförlig turistinformation.


Foto Fjällräven                                           Thailändska Paviljongen i UtanedeFoto Fjällräven          Kusin LaGäjb smeker det thailändska gräsbröstet (?)

Ja ja, nu har vi sett det och när vi ändå var där så passade vi på att stanna till vi Döda Fallet, där åt vi paj och sen for vi vidare mot Östersund.

I östersund lyckades vi fynda lite. Jag köpte en väska som var nedsatt till nästan noll och ingenting.


Foto Fjällräven                                              Snobbenväska

Efter shoppingturen var det dags att shoppa lite bensin till bilen *slurp sa det i Volvon* och då såg vi denna skapelse vid bensinstationen. Den är inte snygg men cool och helt klart unik.


Foto Fjällräven                                                                     
En väldigt lång trike

Nu är det kväll och dags för sängen, det har varit en lång men rolig dag och det väntas bli en dag i Åre i morgon.

Natti natti alla människobarn

Djurens dag

I söndags var vi, min svägerska och svåger, deras tre barn och min svärmor och jag, på Backgården i Alsen där det var Djurens dag. Vi trodde inte att det skulle vara så mycket folk eftersom regnet stod som spön i backen tidvis men när vi kom var parkeringen nästan full och det kryllade av människor. Bara kul tyckte jag.
När vi kom in på området fick Sebbe syn på små leksakstraktorer (som man kan sitta på och trampa runt med) och han tog snabbt en och där ville han stanna resten av dagen.
Vi gick runt och tittade på de olika djuren och där i en liten hage stod en bagge. Om ni nu kollar in vad baggen har mellan bakbenen, snacka om hängpung! Är det normalt att dom är så långa??? Det måste göra ont när han går för då måste ju benen slå i den hela tiden. Å det är klart, han stod väldigt stilla hela tiden *stackarn*


Foto Fjällräven                                                                 Bagge med rejält häng

Vi kunde också titta på grisar, kalvar, kossor, myskankor och kaniner.


Foto Fjällräven                                                                                    Nyfiken gris


Foto Fjällräven Fast jag är väldigt rädd för kossor så måste jag säga att den här var väldigt fin

Småflickorna ville rida och det löstes biljetter ochg ställdes i kö. Frida kom upp på den lilla hästen och fick panik, av med henne och upp med nästa tös. Lova red en liten runda men hon var nog rätt skrajsen.


Foto Fjällräven                                  Frida som endast ville rida ett par steg


Foto Fjällräven Lova red en liten tur och det är nog ett litet leende hos henne

Sebbe och Frida provade på att gå på en stor boll, tur att någon höll i, men kul tyckte dom att det var.


Foto Fjällräven                            Med lite övning så går det nog Sebbe *ler*


Foto Fjällräven                                                                                                Frida

Men framför allt var nog hoppborgen och de riktiga traktorerna det bästa, iallafall om man frågar Sebbe.


Foto Fjällräven                                             Sebbe provsitter en riktig traktor

Sebbe fick också med sig några broschyrer med olika traktorer, han var väldigt lycklig.
(Han "läser" Jula-katalogen i sängen istället för godnattsaga *ler*)


Foto Fjällräven                                                                                                
Lova

Hann inte fota Frida när hon satt på traktorn, men tänk er bara en precis likadan som Lova *fniss*

Vi hade en rolig dag på Backgården och alla tre barnen slocknade snabbt i bilen på väg hem.


Mormor Agnes

M's mormor fyllde år härom veckan och då gjorde jag detta kort till henne. Jag hade varit lite lat och inte gjort färdigt ett kort åt henne innan vi for på semester så därför blev det lite brådis när vi kom hem.
Söndagsglädje v. 29

När jag var liten fanns det tre stora fina träd på våran gård, det var Pilträd. Vi lekte ofta vid dessa träd. På hösten hjälpte pappa oss att kratta ihop stora lövhögar och vi hoppade från träden ner i löven (hur vi nu kunde göra det med tanke på att både min syster och jag är och alltid har varit hysteriskt rädda för småkryp, jag ryser vid tanken).
På vintern byggde vi snögrottor mellan träden (som stod i en trekant). Man kan väl säga att de där träden var en del av min barndom och jag tycker fortfarande väldigt mycket om just pilträd.
I går när vi var i Krokom för att hämta min svägerska och henns familj, som kom med tåget från Stockholm, följde min andra svägerskas dotter med och jag tog ett kort på henne när hon klättrade i ett träd (dock ej en Pil), men jag kännde genast den där barndomskännslan med "mina" pilar. Därför får detta bli min söndagsglädjebild denna vecka.Foto Fjällräven                                                                   Ronja i ett klätterträdsapindus mukorossi

eller Tvättnötter som de också kallas, går också under namnet Såpnötter. Som man hör på de svenska namnen så är det ett  tvättmedel, ett mycket miljövänligt sådant.


Foto Fjällräven                                              1 kg Såpnötter

Min granne som är väldigt omtänksam när det gäller miljön köpte tvättnötter för ett tag sen och då fick jag några nötskal för att prova. Jag blev glatt överaskad för dom ser inte mycket ut för världen men ren blev tvätten iallafall.


Fot Fjällräven                                                   En skalhalva

Det är alltså skalet från såpnötterna man använder när man tvättar och det är så himla superenkelt och genialt att jag inte fattar varför man inte har hört talas om det här förut och varför kan man inte köpa dessa nötskal i vanliga butiker?
Allt man behöver göra är att lägga 4-6 skalhalvor (beroende på hur hårt eller mjukt vatten man har) i en liten påse (jag la dom i en vanlig tvättpåse när jag fick skalen från grannen men när man beställer hem nötterna så följer det med en liten påse) stoppar in tvätten i maskinen, lägger dit påsen, stänger luckan och startar maskinen på det program man nu har tänkt använda. Inget tvättmedel eller sköljmedel skall tilläggas. Samma skal kan användas 2-3 gånger, man ser på skalen om de är blanka eller matta och är de blanka så går det att använda igen.
Jag lovar, tvätten blir ren.

Eftersom jag älskar att räkna ut saker så var jag tvungen att räkna ut på ett ungefär vad varje tvätt kostar med tvättnötter.
Ett kilo såpnötter räcker till ungefär 540 tvättar, då har jag räknat att man använder 5 skal/tvätt och att man använder samma skal 3 ggr.
Ett kilo kostade med frakt 198 kr som jag delade 540 ggr vilket alltså blir ca 37 öre.
Även om man använder 6 skal/tvätt och bara tvättar två tvättar med samma skal så blir kostnade 66 öre och det är ju ändå en väldigt låg tvättmedelskostnad.
Jämfört med vad vårat tvättmedel och sköljmedel kostar, som är ungefär 2 kr tvätten, så är ju detta jättemycket bättre både för miljön och plånboken. Jag har inte räknat med vad vatten och annats som kostar vid en tvätt utan just bara tvättmedlet.
En annan fördel är också att det är skonsamt mot känslig hud. Har man allergier så kan man ju vara väldigt känslig mot vanligt tvättmedel.
Sen kunde man använda detta till en massa olika saker som tex, diskmaskinsmedel, tvätta bilen,  tvätta hunden, tvätta håret mm. Jag vet inte om jag nödvändigtvis skall använda det till shampo men jag ska helt klart prova det till diskmaskinen.

Det hade ju varit kul om man kunde odla denna buske (eller är det ett träd?) och själv plocka nötter och sen tvätta med dem, snacka om miljövänligt *ler*


Ang vakumpåsar

Jag måste bara visa en bild till angående vakumpåsarna vi har köpt. På den här garderobshyllan har jag förvarat två täcken. Om jag velat lägga dit något mer så har jag fått ställa mig på en stol och tryckt ner täckena, men titta här vad mycket plats det blev när vi använde påsarna. Det är två påsar och i den ena ligger det fem kuddar och i den andra två täcken.
Helt fantastiskt, vi måste köpa fler.


Foto Fjällräven 

Kan ju nämna att hyllan är 55 cm bred och 41 cm hög och påsarna tar upp ungefär hälften på höjden.
Smarta saker

Idag fick vi paket på posten. Vi har beställt vakumpåsar. En himla smart grej att förvara kuddar, täcken och annat som tar plats. Vi var ju tvugna att prova så vi vek ihop två bäddmadrasser som är 80 x 200 x 5 cm. Om man bara viker ihop dem så bygger det ungefär 33 cm på höjden men när man sugit ur luften ur påsen med dammsugaren blev det bara ca 10 cm, helt fantastiskt.


Foto Fjällräven                                                            Bäddmadrasser med luft


Foto Fjällräven                                                            
Bäddmadrasser utan luft

Jag står på samma ställe och påsen ligger på samma plats på båda bilderna just för att ni ska kunna se skillnaden före och efter man sugit ur luften i påsen.

Just den här påsen är 90 x 130 cm, den ska vi förvara bäddmadrasser i på vinden. Vi har nämligen upptäckt att det blir en äcklig vindslukt och alla täcken kuddar och madrasser som jag tvättade innan jag la upp dem måste tvättas om igen innan man använder dem.
Vi köpte ytterligare vakumpåsar som är 70 x 90 cm, för kuddar, jackor, täcken och dyligt.
Det blir helt klart en beställning till för vi blev mäkta imponerade. Dom var kanske lite dyra men förhoppningsvis håller dom länge. Den stora kostar 100 kr och de mindre som kommer i två-pack kostar 150 kr sen tillkommer frakt på 69 kr.


Natti natti, sov gott alla söta människor.

Hon kommer frysa

Härom dagen när jag pratade med min kusin, som ska komma hit upp nästa vecka med sin väninna, frågade hon hur vädret var med tanke på vad domskulle packa för kläder. Ja det är ungefär som hos er, svarade jag. Men jag måste nog ändra mig angående det. Som kallast det här dygnet var det 3,9 grader plus. Det är nästan så tom jag tycker det är lite för kallt, men bara nästan *ler*
Får nog säga till henne att dom packar både varma och kalla kläder för här kan man aldrig vet hur det kommer att bli.


Foto Fjällräven               Lite för kallt för att vara mitten på Juli

Ja ja, så länge det är uppehåll så är jag nöjd och inte mer än 20 plus.

Det ska bli så himla kul när dom kommer hit. Vi har bestämt oss för att göra Åre en dag med allt vad det har att erbjuda (typ chokladfabriken), Thailänska paviljongen i Utanede, Frösö Äventyr och naturligtvis shopping med många fikapauser *ler*
Äntligen ny säng

Nu har vi äntligen köpt madrasser till vår nya (i alla fall för oss, köpt på annons) säng som vi köpte i höstas. Den var bredare än de badrasser som vi hade så därför fick den mellanlanda på vinden. I torsdags var vi på Bonus Möbler i Östersund och provade ut madrasser. Jag valde en fast och M en medium. På fredag for vi in igen med släpvagn för att hämta hem dom. Vi hade redan förberett hemma med att skruva ihop den nya sängen och burit in den gamla i gästrummet.
Väl hemma slet vi av plasten och bäddade genast de nya madrasserna. Slängde plast och kartong samtidigt som vi lämnade tillbaka släpvagnen.
På kvällen tog mig ungefär två minuter att konstatera att min säng var för hård. Den var betydligt hårdare än den madrass jag provade i affären. Det blev till att sova i den gamla sängen ett par dagar till.
Det var bara att skära till kartong för att sätta på fot-och huvudända på madrassen och plasta in den med kraftig plast som M hämtade på jobbet sen fick den stå i hallen i väntan på återlämning till affären.


Foto Fjällräven                                        I väntan på vardag

Ringde Bonus Möbler och bad att få byta till en mjukare madrass och det var inga problem. Vi lånade en släpvagn och for till Östersund, bytte madrass och for hem igen (handlade även lite mat).
Det ska bli skönt att sova i en riktig säng med nya madrasser.


Foto Fjällräven                                            Nya sängen med nya madrasser

Natti natti, sov så gott!


Ikea

Idag har vi varit i Sundsvall. M hade tänkt köpa en motorcykel. En sån som han hade förut. Den var deffekt men med lite pyssel och plock så skulle den nog fungera perfekt igen. Tyvärr blev det inget köp eftersom den såg alltför risig ut.
Jag var nöjd ändå, jag kunde ju gå på Ikea och Biltema *flinar nöjd*  När man bor 25 mil från Ikea är det inte varje dag man kommer dit.
Det var inga superviktiga saker jag köpte men man fyller snabbt en kundvagn med bra-och-ha-saker *ler*
Dra-på-lakan, handdukar, glasburkar till pysselsaker, lampfot, lampskärm, glas, små dessertskålar och lite till.


Foto Fjällräven                                 Ikea-kasse fylld med bra-och-ha-saker


Natti natti alla goa människor, nu är det läggdags

Utomhusteater

Idag har vi varit på teater på Backgården i Alsen.

Spelet om Tänger Tull - ett djefla påhitt! (runt 1718)
Tullstationen i Tänger var Dalarnas största landstull utmed vägen till Kopparberget i Falun. Syftet var att beskatta de varor från andra delar av landet som nu skulle säljas i städerna. All handel på landsbygden var förbjuden. Tängerborna skulle alltså vara tvugna att bege sig till Falun för att handla. Jämtar och älsingar passerade ofta tullen med sina varor och det var naturligtvis inte allt som visades upp för tullskrivaren.....


Foto Fjällräven


Foto Fjällräven


Foto Fjällräven


Foto Fjällräven

Det var jättekul att se och vi hade bjudit med M's mormor, svärmor var också med.

Vi var lite bekymrade för vädret, grå himel med regnet hängandes bara några meter ovanför huvudet. Men vi klarade oss från regnet.
Hoppas vi går på fler teatrar för det är riktigt kul.


Semester på mc

Nu har vi varit hemma några dagar och säga vad man vill, det är jättekul att åka bort men otroligt skönt att komma hem och få sova i sin egen säng igen.
Resan startade på tisdagen den 1 Juli, vi kom i väg vid halv nio på morgonen. Det kom några droppar regn men efter 10 mil var det kanonväder. Vi stannade i Ytterhogdal för att tanka och där mötte vi en kille var på väg till Göteborg. Han hade en shopper med en jääääättelång framgaffel, den hade han byggt själv 1989 och kört 25000-30000 mil sedan dess *jösses, hur orkar man* Han hade varit i Sundsvall och stod nu och väntade på sin far som kom från Happaranda. Medans vi pratade ringde det i hans mobil, det var  Film i Väst, han skulle visst vara med i en film som spelades in i Trollhättan. Vi kommer tyvärr inte ihåg vad filmen hette men det blir till att hålla ögonen öppna.

Färden gick vidare och vi hade bestämt att vi skulle ta en lite mindre väg, Ytterhogdal-Färila-Edsbyn,  istället för 45-an ner till Mora och sen till Falun. Den mindre vägen var tom rekommenderad på en Sverigekarta som M fått från en mc-klubb, (dom borde ju veta, eller?)
Jag säger bara Fyyyyyyy fan. En väg som normalt tar dryga halvtimman tog närmare 1½ timma. Där det inte var uppgrävt pga vägarbete var det rena kostigen. Jag var livrädd hela tiden. Jag såg mig själv sönderklämd med 300 kg mc över mig och vassa stora senar under mig. Vi tog oss igenom detta lilla helvete och då hade vi kommit till Edsbyn. Där tankade vi och jag lånade toan på ett fik. Skönt tänkte vi, nu är det bara 11 mil kvar till Falun.
Då gick fästet till min fotpinne av....vad gör man nu??? Mitt ute i ingenstans. Gick tillbaka till fiket för där satt det några karlar och vi frågade om dom visste var vi kunde få tag på en svetsare. Dom ritade upp en karta till en svetsare som inte bodde allt för långt bort. Vi for dit, jag med ena foten hängandes i luften, och efter att vi väntat en timma på att han skulle komma hem så svetsade han ihop fästet efter mycket om och men. Det var ett skitmaterial och det gick hela tiden sönder. Hur som helst så skruvade vi dit min fotpinne men inte vågade jag ha föterna på den inte....jag satt 11 mil med foten på en liten bit som inte var mer än ca 5 cm lång, varje gång M bromsade for jag fram mot hans rygg.


Foto Fjällräven De nyinköpta framflyttade fotpinnarna och fästet som gick av.

Väl framme på campingen i Falun fick vi vår stuga och efter 10 timmars resa var vi rätt slöa. Vi ville bara laga oss lite mat och sen slappa resten av kvällen. Då visar det sig att stuga inte var städad, äckelpäckel överallt. Vi satte igång och dammsög och torkade golv, diskade porslin och kastruller. Eftersom vi kom så sent till campingen så hade ansvariga redan gått hem så vi kunde inte klaga heller. Bortsett från det så var det bra. Det är en jättefin plats och en liten camping med få gäster.


Foto Fjällräven Vår stuga, vi hyrde ett rum i den men eftersom vi var själva disponerade vi hela.


Foto Fjällräven                                                                         Vy från vår stuga

Onsdagen ägnade vi förmiddagen åt att leta efter någon som kunde fixa nya fotpinnar till mig. Det var inte det lättaste så här i semestertider men till slut hittade vi ett ställe, Falu svets och byggsmide. Tack gode gud för detta ställe. Det var inte den minsta tvekan när vi visade vårt problem. Simsalabim så hade han svetsat ihop inte bara en fotpinne utan en framflyttad fotpinne och eftersom jag gärna ville ha en likadan på andra sidan så gjorde han en dit också. Det blev inte snyggt men fruktansvärt bra *ler*


Foto Fjällräven                                    Nya rejäla fotpinnar i stål *nickar nöjd*

På eftermiddagen åkte vi runt i byggden, det är väldigt vackert i Dalarna och vi hittade också ett litet museum med gamla bilar, leksaker och motorcyklar som vi besökte.


Foto Fjällräven                                                              Motormusem i Torsång

Torsdagen inleddes med stadsbesök i Falun, vi lekte turister och tittade på kyrkan, gamla hus och vandrade omkring med kameran i högsta hugg (dock ej på magen, ej heller i hawaiiskjorta).
Vi fikade på ett mysigt fik vid sjön, Runn.


Foto Fjällräven

På eftermiddagen åkte vi samma runda som dagen innan, runt Runn. Vi stannade på Gamla Stabergs bergsmansgård. Jösses vad vackert det var där. Nu var det väldigt varmt och vi var rätt trötta och svettiga så det blev en ganska snabb titt och en fika, man måste fika mycket så man inte törstar ihjäl i värmen och då är det lätt att en liten kaka slinker ner på samma gång *mums*Foto Fjällräven            Gamla Stabergs bergsmansgår och barockträdgård

På fredagen bar det av mot Trollhättan. Vi hade lurat familjen med att säga att vi skulle till Solna så när vi körde in på gården blev far väldigt överaskad. Han berättade inget för mor när han hämtade henne efter jobbet och när hon kom hem och såg motorcykeln var hennes första kommentar...-Men vi har ju inget laktosfritt hemma! (jag är laktosintolerant) Typiskt mamma, rädd för att vi inte ska bli mätta *ler*
På lördagen följde vi med på den obligatoriska lördagsfikan. Det var bara mamma och pappa som visste att vi var i stan så när vi dök upp där så immiterade min syster en fågelholk, hon bara gapade och jag trodde ett tag att hon skulle börja gråta. Det var faktiskt rätt kul att överaska alla så här. Man åker ju inte 75 mil för att hälsa på utan att tala om det i vanliga fall.
Vi hälsade på lite släktingar och M passade på att hälsa på en gammal studiekamrat från tiden när han bodde i Trollhättan. Allt var frid och fröjd och vi lämnade Trollhättan på måndagen för att åka hemöver.


Foto Pappa                                                        Nu är det dags att åka hemöver

När vi kommit till Åmål (10 mil) stannade vi för att jag frös (det regnade). Jag klädde på mig mer kläder och vi åkte till Grums (ytterligare 5 mil) där stannade vi för att ta en kaffe. Jag upptäkte då att min jacka INTE var vattentät som hon sa i affären när jag köpte den. Jag var blöt och frös som en gnu. Ockuperade toaletten och försökte torka mig i den där blåsmaskinen som man torkar händerna på när man varit på toa. Kan säga att det gick sådär...
Efter ett tag kom vi iväg och det tog ungefär 3 minuter för mig att bli pisseblöt igen. Jag frös som satan och i Sunne stannade vi för att än en gång byta kläder. Jag klädde även på mig några påsar så jag inte skulle bli mer blöt för nu var kläderna slut och vi vill helst köra 20-25 mil till innan vi skulle stanna för natten.


Foto M             Jag gillar puffärmarna från bolaget *fniss*

Torr och någorlunda varm åkte vi vidare. Vi kom till Malung och där hyrde vi oss en stuga.


Foto Fjällräven                                                        Stuga på Malungs camping

Som av en händelse råkade det finnas ett torkskåp,  där kunde vi torka våra kläder och sen äta en hemlagad middag bestående av stekt burkpotatis, korv och majsschnitzel *ganska gott när man är på semester*


Foto M                                Lagar till en kulinarisk middag


Tisdagen bjöd på betydligt bättre väder och resan mellan Malung och Trångsvken gick bra, inga missöden.

Vi har haft jättekul under vår semestervecka men säga vad man vill "Borta bra men hemma bäst"

Söndagsglädje v. 28

Idag kommer min underbare son hem från Bulgarien. Han har varit där i nästan två månader och jag har längtat som bara den efter honom. Han kommer inte hit upp till mig men bara vetskapen om att han är i Sverige känns bra. Nu vet jag att det bara är några veckor kvar tills jag kan krama min lille Goje.

Så denna veckas söndagsbild blir naturligtvis min älskade son.Foto Fjällräven                                     Jag älskar dig Goje!

Välkommen hem till civilasationen.


Söndagsglädje v. 27

Eftersom vi är på semester så blir det ingen söndagsbild. Men vi var hos min kusin och hans sambo och dom har renoverat sitt badrum. Jösses vad fint det var! Dom har satt in ett bubbelbadkar som har dubbel bredd. Man kan ligga och päsa som en kung i det karet. Vill ha, vill ha, vill ha!!!

Se här http://roberte.blogg.se/2008/june/antligen-klart.html

Vi fick också världens godaste kladdkakemuffinsar, ska be om receptet.

Kram på er alla, nu ska vi snart åka hemöver.


RSS 2.0