Det växer

Huset alltså.
När vi gjorde kväll idag så hade vi fått upp 12 varv. Det är 21 varv innan taket börjar så man må ju säga att vi gjort mer än hälften på huset.Det blir en del sågande fast man har beställt ett "färdigt" hus.
Vissa timmerplank var vridna och då krävs muskelstyrka och skruvning från både insida och utsidan.
Pappa skruvar utvändigt, Kim på insidan och Mats trycker ut planken utav bara satan.Ju fler varv som kom på ju svårare blev det att sätta fast planken, det var dags att bygga en ställning runt huset.Det gäller att alla plank hamnar på rätt ställe, både vad gäller höjd och bredd. Det är ett himla dunkande fram och tillbaka.
Kim dunkar innan Mats kan skruva fast.Eftersom vi är på byggplatsen hela dagen så har vi med oss mat.
Vi käkar frukost hemma och gör samtidigt en macka var som vi äter vid lunchtid, sen blir det fruktstund någon gång på dagen då jag tvingar i gossarna var sitt äpple (så de inte blir kinkiga), kaffe med bulle-stund och på kvällen vid sex-sjutiden äter vi middag.
Just den här måltiden bestod av gräddstuvad potatis och blodpudding, Mats åt korv och jag åt en bönsallad.Hela dagen ha vi väntat på regnet som de lovat skulle komma och precis när vi höll på att packa ihop för kvällen så öppnade himlen sig. Pappa stod närmast husbilen och kunde kasta in de elektriska verktygen och höll sig någorlunda torr, men Mats, Kim och jag stod på ställningen och stegen för att lägga över pressenning över huset och vi var totalt dyngblöta innom en minut. Att få på pressenningen var omöjligt så vi plockade ihop resten och gick in i husbilen där jag fick ta av mig alla kläder. Jag hade en extra tröja men jag fick åka hem i pappas kortbyxor, utan trosor =) och en regnjacka. Mina skor var så där äckligt blöta. Mats hade tur som hade både extra tröja och extra byxor med sig, dock ej extra kallingar så det fick bli utan =)
Kim kunde få på sig ett torr tröja och fick åka hem i bara kalsongerna.

Eftersom jag inte hade med mig undervattenskamera så kunde jag tyvärr inte fota förödelsen :)
Förhoppningsvis avtog regnet när vi åkte därifrån, annars får vi nog pumpa ur vatten från grunden.

Kram på er alla mäsnniskobarn


Nu byggs det för fullt

Efter måndagens regn så känner vi att vi måste bygga så mycket som möjligt innan nästa regn kommer, detta betyder att våra arbetspass är 12-timmarspass *pust*
Detta gör att innan vi fått i oss lite kvällsmat, duschat och gjort oss klara för sängen så har klockan blivit över midnatt, inte mycket ork för bloggning då inte.
Men här kommer lite bilder med minimal text.Under varje pressenning ligger huset uppdelat i respektive sida, + lite annat. Det tog en hel dag att sortera upp allt.
Första varvet ligger på plats.

Grunden är ungefär 1 meter från marken och sen kommer det första varvet som bygger 13 cm, det kan bli lite knöligt att ta sig i och ur. Men det löser man lätt och smidigt med en stege.
Jättelätt säger far =)


Nu är det dags att göra golvbjälkarna tjockare, det var bara gjort för att isolera med 145 mm isolering men vi vill ha 240 mm.
Så här i efterhand hade det kännts skönt om vi köpt nya golvreglar som var 240 mm för det vara ett jävla jobb att skruva samman. Men som far sa, det finns roligare saker att lägga pengar på.Mina älsklingsgossar spikar på för fulla muggar :)


 

Undra vem som är arbetsledare på de här bygget ;-)Då var golvbjälkaget på plats och klockan är ungefär halv fyra på eftermiddagen.En halvtimma senare var 5 lager på framsidan ditsatt. Det går undan som bara den.

Innan vi gör kväll måste vi sätta en pressenning över huset och här gör vi stolpar som pressenningen får vila på.
Knyta knyta....

Återkommer så fort jag hinner (och orkar)

Kram på er alla människobarnÄntligen!!!

Det var den längsta graviditet någonsin men nu har Malva Lovisa Asplund (tror jag att det var) äntligen kommit.

Ett jättegrattis till er alla, jag längtar tills jag får träffa det lilla underverket och även de nyblivna föräldrarna. Jag är helt säker på att Malva fått världens bästa päron :-)

Kramar och pussar i massor

Ett bildspel

Hej alla nyfikna :)

Pappa klagade litegrann på att det var för lite bilder på bygget.
Men tiden springer fram i en rasande fart  och jag hinner helt enkelt inte blogga så mycket.

Härom dagen åkte vi direkt när Mats slutade jobbet till Byggmax för att inhandla lite material, platonmatta + allt som ska va med till en sån, några säckar murcement som vi hade lånat i söndag (eftersom jag räknat fel och vår cement inte räckte).
Vi åkte raka vägen upp till Bratteggen med det vi inhandlat och efter lite röj på tomten så var klockan mitt i natten när vi kom hem. Det är ofta middagarna äts långt senare än vad som är nyttigt.


Foto Fjällräven

I det här hemmet äter vi inte middag utan nattamat :) Klockan är alltså 22.48


Foto Fjällräven


Men här kommer en hög med bilder med bara några få förklaringar.

Gjutramen är på plats


Foto Mats


Foto Mats

Armeringsnät och markisolering på plats


Foto Mats

Här kommer betongbilenFoto Mats

All betong som fanns i bilen gick åt, inte en smula gick till spillo.


Foto Mats

Om man jobbar riktigt hårt så får man faktiskt vila ibland :)


Fot Fjällräven
Nu är det dags att mura en krypgrund och då vill muraren ha allt på lagom avstånd, lekablock, murbruk, skottkärror och cementblandare.


Foto Mats

Murare Mats och Jörgen jobbar på för fullt.


Foto Mats


Foto Mats
Nu är det färdigmurat och vi har lastat cementblandare och skottkärror på släpvagnen.Foto Fjällräven

Här är våran badbalja. Det ser så yttepytte ut =)Foto Fjällräven
Nu kommer huset vilken dag som helst, vi har beställt det så det ska komma måndag eller tisdag nästa vecka men det skulle lika gärna kunna dyka upp på fredag.


Kram på er alla människobarn & störst kram till Fredrik som fyller år idag
Hipp hipp hurra! Hurra! Hurra!
Superman gästspelade i Östersund

Det är inte var dag man ser Superman på stan =)


Foto FjällrävenFoto FjällrävenFoto Fjällräven

Oftast när jag ser dessa blivande äkta män så brukar jag mest tycka synd om dem, polarna hittar på det mest förnedrande de kan komma på och sen står de brevid och flinar medan offret får göra bort sig inför folk.
Men den här killen gjorde verkligen en show av det, han bjöd på sig själv och fick publiken att klappa händer och sjunga med i musiken som strömmade ut från högtalarna.
Han var helt enkelt jättecool.
Grattis Supreman och lycka till i äktenskapen =)Ännu mera gjutning

I fredags leveredade betongbilen 4,5 kubik betong. Det var på det berömda håret att det räckte. Nu har vi varit där flera gånger för att vattna betongen så den inte brinner för fort.Foto Fjällräven                                                                                   Betongen vattnas


Det är väldigt skönt att vi har vatten så vi inte behöver släpa dit vatten eller låna av grannen och naturligtvis är det engreppskran, bara att hålla i skiftnyckeln med en hand =)
Foto Fjällräven                                                                     Kran med tillhörande pool =)

I slutet av veckan kommer muraren som ska mura upp en krypgrund, innan dess måste vi skaffa ventiler och bestämma hur stort hålet ska vara där man ska kunna krypa in under huset.
Vi måste också ställa dit alla lekablock så de är lättåtkommliga för muraren. Det är 3 pall med block och varje pall väger 800 kg, många starka armar behövs för att bära dem till betongplattan *pust*


RSS 2.0