Söndagsglädje v. 26

Äntligen har jag fått lust att sticka raggsockar igen. Det har varit för varmt för att ens kunna tänka på kyliga höst och vinterkvällar. Men om jag kan låna julböcker på biblioteket mitt i sommaren så kan jag väl sticka vintersockar. Det har varit lite småkallt och regnet har strilat ner mellan stormbyarna men nu är det sol igen.
Så mina blivande sockar få bli denna veckas söndagsglädjebild.


Foto Fjällräven                                                                      Blivande raggsocka

Ha det så bra och krama varandra i trafiken.

Ängel

Idag har jag gjort en ängel. Hittade mönstret i en bok som heter "Glad Jul" Av Birte Aartun (precis den sort av bok man lånar på biblioteket mitt i sommare *ler*)
Jag blev inte så nöjd med håret eftersom det mest ser ut som ett troll. Får försöka lösa det på nästa ängel för jag ska helt klart göra fler.


Foto Fjällräven

Hon ska få heta Inga-Lena. Jag känner en som heter så och hon är världens bästa, precis som en ängel.


Champinjoner

21 maj fick vi vår champinjonlåda som vi beställt från ett växtföretag (kommer inte på vilket just nu). Efter en vecka när mycelet och kompostjorden stått till sig skulle man sprida ut jorden och ställa den i rumstemratur eller något varmare. Efter en vecka enligt beskrivningen skulle mycelet förökat sig, men det tog nog dryga två veckor för oss, och man skulle då lyfta på locket och ställa den lite svalare (hur lätt är det när det var upp mot 30 grader ute?). Man skulle vattna lite försiktigt med en blomspruta tills svamparna börjat titta upp. De första dagarna sprang man å kollade flera gånger per dag men sen glömde man liksom bort det. Idag fick jag syn på lådan när jag öppnade vindsdörren...o la la!!
Det har börjat växa svampar som vi snart kan skörda *ler jättestort*


Foto Fjällräven                                                        Champinjoner i egen odling

Jag var lite orolig att de inte skulle bli några svampar alls eftersom det inte hände något på så lång tid men nu jäklar kan vi äta svamp. Ska vänta några dagar till innan vi plockar de första svamparna. Det får nog bli en svamppaj då *mums*








Röja städa rensa

Dagen har ägnats åt att röja i garderober och dyligt. Det var väldans vad man samlar på sig saker. Inte så att man inte får samla men det gäller att var sak har sin plats. Jag har sorterat i tygbokhyllan där det faktiskt var ganska bra ordning men allt efter man syr så hamnar inte uttaget tyg på sin färgplats utan läggs oftas där det se lite ledigt ut, men nu är det ordning och reda igen.


Foto Fjällräven                     Tyghyllan

När jag var färdig med tyghyllan blev det sänglinnegarderobens tur. I den har jag även lite gardiner. Om ni inte visste det så är jag tygoman. Det har jag lärt mig av syster som är ännu värre.
Jag la påslakan och dyligt i prydliga högar och när jag fotograferat allt så slog det mig att vi har väldigt många påslakan och örngott.


Foto Fjällräven Sänglinnen, gardiner & dukar

24 st påslakan, 48 st örngott + 8 st till långkudden och 12 st underlakan *jösses*
Behöver man så mycket på två personer? Svar: NEJ!
Helt klart måste jag skänka bort några. Det lustiga är att det är bara ett som är gammalt, från 70-talet och det sparas för att det är kult, resten är köpt efter 2003. Kan ju tycka att man borde vara nöjd men jag vill faktiskt ha nya, lite andra färger. Jag ska höra med K om han vill ha några set, han lämnade kvar sina i lägenheten när han hyrde ut den så dom är nog ganska borta. Resten ska skänkas till röda korset.

Sen blev det garderoben i billyrummets (alltså det rummet som är brevid vardagsrummet med billybokhyllor) tur.
Plockade bort sånt som vi aldrig anväder, vinterjackor åkte upp på vinden.


Foto Fjällräven "billyrums"garderob

Nu kan broder få plats med sina kläder när han kommer hit i augusti då han får sova i detta rum eftersom mor och far ligger i gästrummet.
Uiiiiiih!!! Det ska bli så kuuuuul att ni kommer hit, längtar jättemycket.
Måste göra lite plats i gästrummets garderober så våra gäster kan lägga in  sina kläder där. Veckan innan mor, far och bror anländer så kommer min kusin och hennes väninna. Det ska också bli skitkul. 

Nu är det dags att renovera mig själv, duschen ropar.

Tjingeling!

Kolla här!

Idag när jag tittade ut genom fönstret fick jag syn på en gammal motorcykel utanför affären. Jag var bara tvungen att fotografera den. Titta vilken fin!
Fast jag skulle inte vilja åka nån längre sträcka på den där, träsmaken kommer nog ganska snabbt i ändalycktan.


Foto Fjällräven



Midsommarhelg

I fredags på midsommarafton var vi bara hemma och tog det lungt. Det var lite halvtaskigt väder, lite blåst, lite regn och lite av allt möjligt.

Jag har sen urminnes tider gjort jordgubbstårta på midsommarafton, precis som resten av sveriges befolkning kan jag tänka mig, men i år var det bara M och jag och då kändes det lite mycket att göra en stor tårta. Vi köpte en liten färdig tigerkaka som jag fyllde med vaniljkräm, grädde och jordgubbar. Gott fast lite underlig smak, smakade bättre när den stått en dag.


Foto Fjällräven                                                                    Liten jordgubbstårta

När det var dags för middag dukade vi fram, kokt färskpotatis, romsås, stekt fisk, siller, köttbullar, ägghalvor, grönsaker och lite annat mumsigt. Vi åt så vi nästan storknade, väldigt gott var det. *mums*


Foto Fjällräven                                                                            Midsommarmat

Det bästa med sån här mat är att den oftast räcker flera dagar *slurp*

Framåt kvällen blev det kanonväder och vi ville ut på en mc-tur men vi kom fram till att vi var för slöa. Det blev lite fiaspel och tårtätning istället.

Det bästa med midsommarafton var att K ringde från Bulgarien. Har inte hört av honom på ett tag och eftersom jag är en riktig hönsmamma så kunde jag slappna av när han ringde för att önska oss glad midsommar.  Jag hoppas att han snart kommer hem, nu har han varit borta i en månad.

Jag fick prova mitt nya mc-ställ på midsommardagen då vi åkte ut på en tur. Vi åkte österut. Kaffetermosen var med och vi stannade på en jättemysig plats nånstans bortanför Gällö (från Östersund räknat).


Foto Fjällräven                     Kaffepaus

Innan vi kom iväg trodde jag att jag skulle flyta bort i mina nya kläder och stackars M fick utstå min klagan över värmen men jag ska verkligen försöka komma ihåg när jag tycker det är svettigt att det faktiskt, ganska snart, blir svalt och helt underbart bara man kommer iväg.
Det blev en tur på 22 mil och jag klarade det utan större problem, lite ont i knäna men det ska nog bli bättre när vi kan sätta på de nya, framflyttade fotpinnarna, som förhoppningsvis kommer i veckan.

Så här kan man se ut med mc-kläder *suckar tungt*


Foto M                                                                         *jösses*

Fast man ser ut som en klump så måste jag medge att det var väldigt skönt att åka i.

Hoppas ni haft en bra helg utan större missöden.

Tjingeling!





Söndagsglädje v. 25


Foto Fjällräven                                                                  Svärföräldrarnas båt

Nu tror ni säkert att jag har blivit tokig. En bild på en båt som söndagsglädjebild? Jag som blir sjösjuk bara av att titta på en båt eller bara genom att gå på en brygga. Men nu är det inte båten som är min glädje, det är personen som står böjd vid båten, min älskade sambo.
Han är min stora glädje här i livet, inte bara på söndagar utan varje dag. Så därför får detta bli min söndagsbild.
Puss på dig min älskling
.


Flyttlass

För ett par veckor sen flyttade vi hit sonens saker som han hade kvar i lägenheten när han bodde i Östersund.
Som ni alla kanske vet så avskyr jag värmen som solen envisas med att höja till olidliga grader med jämna mellanrum, därför valde vi att flytta hit prylarna på den dittills varmaste dagen, 31 grader *flämt, pust och stön*

Vi lånade en lastbil och for iväg ganska tidigt för att slippa den värsta värmen men vi hann bara till Ås så gick lastbilen sönder. Känns pinsamt när man lånar saker och de går sönder, men det var inget vi kunde ha gjort för att indvika det.
Vi blev ståendes i Ås dryga timmen innan felet var lagat. Inte det lättaste att få tag på folk eller reservdelar när det är en jättesöndagsröd nationaldag.


Foto Fjällräven                                                        En slangklämma sätts fast

Jag passade på att fotografera kossorna medans grabbarna lagade lastbil.


Foto Fjällräven                                                                       Kossorna fick mat

När lastbilen var lite provisoriskt lagad kunde vi åka vidare.
Väl i Östersund fick vi hjälp med lastadet av kartonger och dyl. Sonen hyrde nämligen ut sin lägenhet till sin barndomskamrat (som nu har tagit över lägenheten, även på pappret) och nu var hans föräldrar där och dom hjälpte till i värmen med att bära upp alla saker från källaren. Tack snälla för hjälpen!  Det gick ganska snabbt och sen var det dags för kaffe. Det var skönt att sitta i skuggan där det fläktade lite.

När vi åkte hem gick lastbilen väldigt konstigt. Det pös och levde under motorhuven och vi kom upp i 70 km om vi hade nedförsbacke. Det var lite nervöst när vi åkte i uppförsbackarna, M gasade allt vad han kunde och bilen puttrade på i ca 30-40 km. Men hem kom vi och där skulle det lastas ur och bäras ner i källaren.


Foto Fjällräven                                                                    Snart är allt urlastat

Det gick fort att lasta ur och nu är allt staplat i våran källare tills K bestämmer sig vart han vill bo.


Foto Fjällräven                                                                             Staplat i källare

Som du kan se K, är både Alf och din vandringspinne med *ler*







Mumsigt bröd

Ja ja ja, jag vet att jag har en sambo som jobbar på bageri och kommer hem med färskt bröd varje dag, men jag saknar att baka eget bröd.
Jag såg ett recept där det var mycket smaskens i och att det skulle hålla sig saftigt i flera dagar. Har haft lite funderingar på vår mc-semester och det där med mat under dessa dagar. Klart att vi kommer äta ute ganska mycket men det blir ju ändå så att vi kommer fixa en del mat själva, typ frukost, kvällsmat osv...Eftersomjag inte kan äta allt (vegetarian, laktosintolerant och nötallergiker) så begränsas man ju lite så därför kan man ju ta med lite bröd som ger mycket mättnad.

Receptet hittade jag på www.arla.se men jag gjorde om det lite, där heter de "hurtbullar".


Foto Fjällräven

Min variant:

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrö (jag tog hela eftersom jag hade det hemma)
1 dl hackade torkade aprikoser (receptet föreslog russin)
1 dl solrosfrön (receptet föreslog hackade hasselnötter)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

4 dl nyposoppa (receptet föreslog yoghurt)
½ dl sirap (receptet föreslog flytande honung)
½ dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i nyposoppa, sirap och lingonsylt. Klicka ner den kladdiga smeten i en smord, avlång bakform, ca 1½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 h.
För att inte brödet ska bli för mörkt kan man lägga på lite folie efter halva tiden.
Själp upp brödet och låt det svalna under bakduk.

Eftersom jag inte hade laktosfri yoghur hemma så testade jag med nyponsoppa. Jag har bakat frallor med nyposoppa i förut och det blev gott.
Jag hade heller ingen flytande honung, bara honung med eukalyptus och det kändes inte som det skulle passa, därför tog jag sirap. Sött som sött.
Jag var till och med så duktig att jag gjorde lingonsylt innan jag började baka. Vi hade ingen sylt hemma och det är bara jag som äter lingonsylt i famlijen så det känns onödigt att köpa en burk som bara blir stående. Men jag hade lite lingon i frysen som jag snabbt kokade lite sylt av *ler lite malligt'
(Nu ska det kanske erkännas att det är fruktansvärt enkelt att koka sylt. I med bären i en kastrull, slå på lite vatten, koka 5-10 minuter och rör sen ner socker i den mängd man vill ha. Häll upp sylten på varma rengjorda burkar. Klart!!)

       
Foto Fjällräven             Mät upp bär, slå på vatten, sockra och slå sen på varma burkar

Nästa gång jag bakar detta bröd ska jag nog hoppa över sirapen eller testa med yoghurt, det blev ett ganska sött bröd eftersom det var nyponoppa (sött), aprikoser (sött), sirap (jättesött) i. Det var gott men lite för sött.


Necessär

I dag har jag sytt en necessär som vi ska ha med på mc-smestern. Jag gjorde den i ett tyg som jag köpte på loppis en gång och när jag kom hem upptäckte jag att det var plastat på baksidan. Ett tunt tyg som jag kan tänka mig funkar jättebra som en smidig regnjacka. Nåväl, jag gjorde en necessär och här följer beskriving till denna superenkla "påse"

Klipp ut två bitar ur valfritt tyg. Jag klippte mina bitar 34 x 34 cm eftersomjag hade en dragkedja som passade till den storleken.



Sicksacka sidorna och vik sen ner en sida ca 1 cm (jag sydde min nedvikta sida eftersom det är svårt att stryka på detta tyg. Använder du annat tyg kan du stryka ner den) Upprepa på den andra tygbiten.



Sy nu fast dragkedjan i den nedvikta kanten, upprepa på den andra tygbiten. Du har nu en lång bit med en dragkeja i mitten. Vik dubbel, räta mot räta,  sy ihop sidorna.



Vräng påsen och peta ut hörnen. Så där, nu har du en necessär eller vad du nu vill använda den till.



Jag har införskaffat mig väldigt små förpackningar av tandkräm, shampo, hårspray, små flaskor som jag kunnat fylla med sånt som jag vill ha med. En pytteliten hårborste och små provflaskor av parfym. Jag har köpt en roll-on som inte har varken kvinnlig eller manlig doft utan bara en fräsh doft, på så vis behöver vi bara ta med en roll-on.

Det är jättekul att planera inför den här resan just för att man måste tänka smått. Vi har beställt en väska till motorcykeln och den är på hela 77 liter men det är mycket som ska med: påslakan, min kudde (jag kan inte sova utan den), handdukar, kläder, skor (kan ju inte går runt i mc-kängor i värmen) och toalettsaker + allt som man antagligen kommer på när det väl är dags att packa.

Jag var i stan härom dagen och beställde nya fotpinnar till mig. När jag sitter bakom M så är fotpinnarna för långt bak. Bromsar han så har jag svårt att hålla emot. Nu har vi efter mycket sökande hittat framflyttade fotpinnar till cykeln. Vi hoppas att dom hinner komma innan midsommar så vi kan montera dom och sen ta en provtur runt Storsjön så jag får känna på hur det är att åka lite längre sträckor.
Jag provade också lite mc-kläder.....STÖN....det är inte roligt att se ut som en michelingubbe...för att inte tala om priset, hur roligt är det att låta M betala tusentals kronor för något som jag  tycker ser för jäkligt ut på min lekamen...BLÄ, BLÄ, BLÄ...
(RYCK UPP DIG TÖS, KAN JU INTE SITTA HÄR OCH GNÄLLA.)

Oavsett tjock kropp så ska det bli megakul att åka på semester med M. Jag är SÅÅÅÅÅ glad att jag övervann min rädsla med att kliva upp på motorcykeln. Nu har vi äntligen hittat ett gemensamt intresse. Jag har länge velat göra något tillsammans med M, något som vi båda tycker är kul. För även om det var helt okej att åka efter i bilen när M körde mc så är det betydligt trevligare att färdas på samma fordon.

Mamma, jag lovar dig, han kör verkligen försiktigt. Inga onödiga omkörningar eller risker, inga räcerfasoner (går inte med  denna cykeln *ler*)och han har full koll på alla andra som är där ute i trafiken.

Nä, nu ska jag ut och klippa gräset. Om jag får igårngräsklipparen vill säga. Får väl be grannen om hjälp annars.
Jag får muta med kaffe och cheescake senare idag *ler*

Söndagsglädje v. 24

I höstas köpte jag några nya frukter som jag aldrig smakat förut. Litchi tror jag de hette. En liten frukt med en stor kärna i mitten. Jag sparade kärnorna och nu har jag planterar dem. Får väl se om de händer något. Jag har sökt efter information om hur man planterar dessa kärnor med jag har inte hittat något. Jag la dom i ett glas vatten i två dygn innan jag planterade dem, har fått för mig att man hjälper dem lite på traven på det sättet *ler*
Samtidigt planterade jag även äppelkärnor. 
Tidigare har ju Jamie fått alla kärnor från äpplen eftersom det var hans favoritmat men efter att han dog har jag kommit på mig att ändå spara kärnorna när jag äter äpple. 
Jag har ingen aning om ifall man kan plantera äppelkärnor på det här viset men man måste ju försöka. Inte vet jag vad jag ska göra med plantorna ifall det blir några,  jag kan ju inte plantera äppelträd i hela trädgården *fniss*


Foto Fjällräven                                         Blivande äppelträd och "Litchisar"

Så nu får tårtfatet med kupa bli ett litet växthus och det får bli söndagsglädje denna vecka.



Roskildeväska

För många år sedan, på den tiden man röjde runt på krogen och festivaler. Då när jag bara var klädd i demin. Då hade jag en väska som jag sydde (eller var det syster som sydde den? Nu blev jag osäker), ja ja, det var en väska av gamla jeans och den gick under namnet Roskildeväskan. Den väskan fick åka med på allt möjligt kul. Mycket kul fick följa med inne i väskan också. Fast den var så liten kunde man smuggla med några falcon bayerskt in på krogen...hehehe...det var tider det....*ler*

Iallafall, nu när vi ska ut på mc-semester  och måste packa väldigt smått (inget onödigt), kom jag på att jag inte kan packa med mig min väska. Den är för stor.  Men jag MÅSTE ha en liten handväska med mig. Jag kan ju inte gå med kamera, mobil, plånbok, piller och annat tjafs i fickorna. Alltså måste jag sy en liten väska. En Roskildeväska.


Foto Fjällräven                                                                             Roskildeväska

Den är superlätt att sy. Bara att klippa ut en lång bit som blir själva väskan + väsklock. Två smala remsor till sidor. Måtten får man bestämma själv beroende på hur stor väska man vill ha.


Foto Fjällräven                                                                            Delar till väskan


Foto Fjällräven                                                                                     
Mobilficka

Jag gjorde en mobilficka som jag sydde fast på den ena sidoremsan, innan jag sydde ihop väskan.
När väskan var sydd satte jag fast ett axelband.
Simsallabim så var det färdigt!

Resan går till Falun (förhoppningsvis 1 juli). Vi hittade en jättemysig camping där förra året, Främby Udde. Det är en liten mysig camping och den ena ägaren kommer från mina (nuvarande) trakter, Järpen. Vi har tänkt stanna där några dagar och kanske göra små dagsutflykter från Falun.

Pappa, jag hade fel

Först ett litet erkännande.
Vid en middag hemma hos mina föräldrar så pratade vi om fisk. Till saken hör att min far inte äter fisk, inte i någon form. Hans fiskmåltiden under sin livstid  kan räknas på en hand. Men vid den där middagen då vi talade om fisk så säger far att han faktiskt äter krabbstick. Då säger jag sådär viktigt som bara jag kan
-Det finns ingen fisk i krabbstick, inte ens krabba.
-Jasså säger far, det trodde jag.
-Nä, det är bara smaker och aromer, inget som kommer från havet finns i dom, säger jag, fortfarande som en vikitgpetter.

Men idag när vi åt middag hade vi krabbstick och då ser jag i innehållsförteckningen att det faktiskt har vitfisk i sig.



Så pappa, jag ger mig, jag hade fel *sade hon lite skamset*



Fåglar

Igår ringde min syster och berättade att hon sett jättefina fåglar på en blogg. Det var länkat till en sida där även mönster och beskrivning fanns. Jag printade genast ut mönstret och gjorde även fler storlekar.


Foto Fjällräven                                                                             Pippi nummer 3


Foto Fjällräven                                          Bättre tre fåglar i fönstret än....*ler*

Det var jättelätt att gjöra fåglarna och eftersom de är ganska små så går det inte åt mycket material till varje fågel. Jag gjorde den brunrutiga först och då hade jag lite grövre tyg och det blev lite knöligt. Den lilla fågeln i mitten använde jag glansigt tyg och det höll på att driva mig till vansinne när jag skuklle stoppa den med vadd, tyget sprack hela tiden. Hade kanske gått bättre om jag strykt på lite fliselin (har ingen aning om hur det stavas, men det är sånt där som man stryker på så att tyget får lite mer stadga).
Fågel nummer tre blev bäst. Kanske för att jag övat på två innan men mest tror jag att det var tyget. Lagom tjockt bommulstyg + att jag inte stoppade svansen med vadd på fågeln, det blev ett naturligt "häng". 

Här finns mönstret på fåglarna  http://www.spoolsewing.com/blog/2008/05/24/birdies-all-around/ 

Nu ska jag göra några fler men jag har satt en tidsgräns till kl 12 idag för det är möte med konstföreningen ikväll och vi ska vara hos mig, måste ju städa lite och förbereda lite fika.

Tjingeling


Söndagsglädje v.23

Igår när vi sjösatte badbryggorna så såg jag denna lilla eka. Den såg så ensam och övergiven ut. Fast jag tycker den är vacker. Just en sån båt som man vill ha vid sin brygga när man flyttat till det där drömhuset vid vattnet och har egen brygga. Ekan bör väl då innehålla lite mindre vatten *ler*


Foto Fjällräven                                                                                   Eka i sjönöd


Runt Alsensjön

Idag har jag klivit på motorcykeln 4 ggr och klivit av den lika många gånger *redig tös*
Vi åkte runt Alsensjön, (Trångsviken, Nälden, Alsen, Mörsil, Mattmar, Kvissle) och sen hem igen. Vi hade tagit med oss rabarberpaj och vaniljsås för en mysig fika på något fint ställe. Vi hittade en jättefin plats vid Kvissleströmmen. Parkerade,  tog fram vår matsäck och letade oss ner till vattnet. Där fanns en liten stuga som antagligen ägs av kyrkan för det fanns en skylt som talade om när det var gudstjänst.


Foto Fjällräven                                                                                       Kyrkstuga

Brevid stugan fanns det en grillplats med stockar som sittplats. Men det var inte det enda som fanns, MYGGOR, det fanns miljoner med myggor så det gick inte att stanna där. Vi nästan sprang tillbaka till motorcykeln och klädde på oss igen och for vidare hemåt. Synd för det var verkligen fint där.

Väl hemma plockade vi pram parasollen och myggnätet. Prisa gud (eller mor och far faktiskt) för parasoll och myggnät. Jag hade inte kunnat vara ute på sommaren om vi inte haft myggnät.


Foto Fjällräven                                                                                        Myggfritt

Nu kunde vi njuta av den goda pajen. *mums*


Foto Fjällräven                                                           Årets första rabarberpaj

Rabarberpaj

1½ dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl strösocker
180 g margarin (laktosfritt)
5-6 dl skivade rabarber
2-3 msk potatismjöl
1 dl råsocker (nästa gång ska jag ta mindre)

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Smörj en form.
Skölj och skiva rabarberna och lägg i formen, strö över potatismjölet och råsocker.
Blanda vetemjöl, socker, havregryn och margarin till en grynig massa.
Lägg smuldegen på rabarberna och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde.


Till salu!


Foto Fjällräven                                                                  Med alla packväskor

Nu är den utlagd på blocket till försäljning  http://www.blocket.se/vi/16696800.htm?ca=3_s
Med alla väskor kan man packa 177 L, det är en hel del det + att man kan spänna fast tält och diverse dyl. Vem f*n behöver en husvagn *ler*
M ville nog gärna behålla den men det är väl lite väl lyxit att ha två motorcyklar, en glidarhoj och en med lite mer fart.

Nu väntar jag på att M ska komma tillbaka efter en liten provtur. Han har plockat bort vindrutan på glidarhojen och är nu ute för att testa hur det känns. Det blev en slags turbulens med rutan på. Hade man kunna höja, sänka eller vinkla den på något sätt hade det nog varit jättebra.

Vi ska ta en tur sen (måste ju öva så min fobi för att cykeln ska välta försvinner).
Jag har bakat årets första rabarberpaj som vi ska ta med ut och lite kaffe. Förhoppningsvis hittar vi en mysig plats att fika på, kanske vid vatten så man kan doppa fötterna, för jag kan tänka mig att det är ganska varmt i mc-kläder och kängor *pust*


Foto Fjällräven                                                            Suzuki Intruder VL 1500

Visst är den snygg! Det är en fröjd att åka på den så det är väl värt att komma över sina fobier (fast mamma tycker nog inte det *ler*)


Badbryggorna är på plats

Idag var det dags för badbryggorna att komma på plats vid Rullbo (Storsjön, Trångsviken).
Det var samlig kl 12 och som vanligt var det bara tre personer som kunde klockan, övriga kom 20 - 30 minuter senare.


Foto Fjällräven                         De första två + fotografen väntar på övriga.

När första bryggan burits/knuffats i vattnet var det 2 (½) starka modiga män som stakade bryggan till  udden där bryggorna ska ligga.


Foto Fjällräven                                                                 Ohhh sole mio.....*ler*

En stund senare kom motorn till den lilla båten och då bogserades resten av bryggorna (två bryggor stakades av starka gossar och två bogserades med båt)


Foto Fjällräven                                                        Ett skepp kommer lastat

När alla bryggorna kommit på plats var det dags att skruva fast dom i varandra och förankra dem i land.



Foto Fjällräven                                                      Skruva, skruva, fästa, fästa

Så nu finns det inget att skylla på, bara att hoppa i. Kan ju vara lite för kallt än men för den modige är ju inte 10 grader för kallt    *sade hon som badade i Storsjön en midsommar då det faktiskt var just 10 grader*








Pust!

Jag kan inte hjälpa det men jag gillar inte värmen. Jag kan för mitt liv inte förstå hur vissa personer kan sitta i solen och bara päsa? Värst av allt är alla dessa värmetåliga personer som först klagar lite på att det faktiskt är ganska varmt men i nästa sekund säger -Fast man ska ju inte klaga....heheh....JA MEN FÖR FASIKEN, KLAGA INTE DÅ!
Låt mig stå för klagandet på sommaren så kan ni andra klaga på vintern.
Klockan är över nio på kvällen och termometern står på långt över min gräns för värmeslag.

368162-373

Idag började jag dagen med ett besök hos tandhygenisten. Hon sa att jag skött mina tänder MYCKET väl *flinar stort*
Efter det åkte jag och M till stan för att hämta nåt till den "gamla" motorcykeln som snart ska säljas. Tog en sväng på några affärer till och sen åkte vi och hämtade en gungställning som svägerskan bett oss köpa till sina trillingar när dom kommer på besök.
På vägen hem stannade vi i Krokom för att plocka ut våran stora kenovinst (1005 kr, perfekt till en sodastreamer), vi lånade också några mp3-böcker på biblioteket och sen avslutade vi med varsin mjukglass *mums i värmen*

Grannarnas två äldsta barn tog studenten så vi var in dit och firade dem. Smörgåstårta och gräddtårta *mumsfilibabba*

Nu har jag rensat fram lite golvyta i förådet i källaren för i morgon ska vi åka till Östersund och hämta K's saker eftersom han inte kommer att flytta tillbaka till sin lägenhet där. Det kommer bli så där lagom kul att släpa på flyttlådor i denna värme *stön* Men det går nog ganska fort, det är ju packat och 4-5 personer som bär.

Hur det än är med värme eller inte så måste jag ändå medje att vissa saker är bra på sommaren, denna utsikten är ett exempel.

Från Ås mot
Foto Fjällräven                                                                                      Vy från Ås

Nu en sak för bara Totta. Kolla in den här sidan  http://www.bluesunionen.se/styrelse.php
Vissa saker i livet kommer alltid ikapp *fniss*

Ha det så gott i värmen.
Tjingeling!

Telefonkö

368162-368

K ringde från Bulgarien igår och berättade att han slagit ut sin framtand. Han hade varit hos en tandläkare och fått den fixad men nu undrade han hur han skulle gör med försäkringen. Jag tillbringade morgonen med att först ringa Länsförsäkringar eftersom han har sin sjuk-och olycksfallsförsäkring där men dom ville inte ta på sig detta eftersom han inte befann sig i Sverige. Ringde då Folksam där han har hemförsäkringen. Damen jag talade med berättade att jag var den tredje idag som ringde ang något som hade anknytning till Bulgarien.
För att inte bli blåst så rekommenderade hon att K betalde sin tandläkarräkning kontant på plats och sen tog det med försäkringsbolaget när han kommer hem eftersom de sker titt som tätt att fakturor blir rejält saltade innan de skickas till Sverige.
Hur som helst så sitter i allafall tanden på plats igen och förhoppningsvis kommer den sitta där tills K kommer hem till Sverige.

Efter föräkringsbolagen ringde jag föräkringskassan. Jag har försökt nå en människa där i flera veckor. Jag har lämnat otaliga meddelande på hans telefonsvarare men han har inte ringt tillbaka till mig. Idag bad jag att få prata med någon annan och då kopplades jag vidare och blev ställd i en telefånkö.
-Det är många som ringer nu och du placeras i kö, du är nu nummer 128 och det beräknas ta 26 minuter...Piiiip....
Jösses! Har dom bara en enda person anställd på försäkringskassan som ska täcka hela Sverige???
Efter flera timmar så ringde i allafall den här människa upp som jag sökt i flera veckor och då sa han att han hade ringt mig jättemånga gånger men inte fått tag på mig....hallå eller....jag har både nummerpresentatör och telefonsvarare....men vi har ju skyddat nummer när vi ringer sa han då och jag svarade att det ringt TVÅ skyddade nummer förra veckan. Ja, jag kanske bara ringde två gånger svarade han då.....Ahhhhhhh!!!

Nästa telefonkö var hos Telia men den kön var bara på en minut. Där beställde jag en tilläggstjänst som gör att jag kan ringa K i bulgarien för 2 kr/min istället för 5 kr/min. Det är ingen bindningstid på det men det är tre månaders uppsägningstid. Så därför kommer jag ringa Telia i morgon och säga upp tjänsten.

Ett annat ställe jag försökt ringa till ett flertal gånger är Sug & Spol i Krokom (jag skulle skämmas med ett sånt namn).
Det är en firma som rensar avlopp och jag vill fråga dom vad det skulle kosta om man anlitade dom en söndag i ca 5 timmar. Samma summa som det kostar ska vi få vår hyra reduserad med efter det trevliga stoppet vi hade i avloppet när M fyllde 40 år.
En sak kan jag i allafall konstatera, jag kommer inte ringa dom när vi behöver hjälp med avloppsrens, dom svara ju aldrig.




Vill ej vara vuxen

Idag har jag gått igenom gamla papper och då hittade jag jättekul mail som jag fick av en väninna för längesen.
Det är en hel del att läsa men det är så himla bra.



Härmed säger jag upp mig som vuxen. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring.
Jag vill gå på McDonalds och tro att det är en trestjärnig Michelin-restaurant.
Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem.
Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag. Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna.
Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad.
Jag vill tillbaka till den tid då livet var enkelt. När allt jag kunde något om var färger, multiplikationstabellen och barnsånger. Och ingenting bekymrade mig, för allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om.
Allt jag visste var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för.
Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla.
Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen.
Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag ska bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter.
Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa läkarräkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om.
Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred på jorden, drömmar och jag vill göra änglar i snön igen.
Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen!
Vill du diskutera detta får du fånga mig först - Kull!
Vi ses i sandlådan. Om jag får leka med dina grejer får du leka med mina...



Visst vore det skönt att få leva livet som ett bekymmersfritt barn. Kanske man skulle anamma iallafall vissa delar av detta *ler*

Yes! yes! yes!

Jippie tjoho!!! Jag har gjort det! Jag vågade! Jag har åkt med M på motorcykeln. Får jag bara klivit på och av några gånger till så ska jag nog till och med kunna andas normalt hela tiden *ler*
Det är inte själva åkandet som jag är rädd för utan på- och avstigning. Jag är hysteriskt rädd för att mc'n ska välta. Men det gjorde den inte idag och eftersom M kör som en gud så behöver man inte vara rädd under själva åkturen.

Jag hoppas det blir en tur snart igen...JIPPIE!!

Färgfabriken

Igår var Krokoms Konstförening på en utflykt till Färgfabriken i Östersund.

Färgfabriken Norr
Bild lånad av Färgfabriken

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mina intryck från denna konsthall. Det var en uppsjö av olika intryck. Vissa saker var helt groteskt och andra vackra. Fast jag skakade på huvudet åt vissa saker så är det just dessa som jag gärna vill visa för M. Många alster var vackra men samtidigt var det många som var totalt frånstötande. Det var pornografiska bilder som var så grova att vilken FibAktuellt-tidning som helst skulle anses som gladporr. Man kan verkligen fråga sig om man kan kalla vad som helst för konst?  Får man gå hur långt som helst? En av de första bilderna visade en man som ramlar ner från en trapp och man ser då skräcken i hans ögon. En ganska bra bild. Det visade sig vara fotografen själv som ramlade i trappen, han måste ha riggat upp kameran på något vis. Nu vill han ordna en "fightclub" (alltså ett slagsmål där personerna näst intill slår ihjäl varandra) och fotografera detta. Är det verkligen konst?

Det var som sagt mycket konstigt men jag ska helt klart gå dit igen för det blev så otroligt mycket intryck att det var omöjligt att ta till sig allt.

Bilder från Färgfabriken
Bild lånad av Färgfabriken


Födelsedagskort

Igår fyllde min svåger år och vi var där en liten sväng. Jag hade gjort det här kortet som han fick med lite lotter och en blomma.

Lelle
Foto Fjällräven


Söndagsglädje v. 22

Veckans bild får bli min svägerskas dotter när hon springer genom deras sprinkler. Det var jättevarmt igår och då är det skönt att svalka sig. Jag hade gärna gjort desamma för jag höll på att smälta bort på deras altan.

Sprinklern

Foto Fjällräven Blött kallt och skönt i värmen






RSS 2.0