Luffarslöjd

För  ett par veckor sen så var Lisbeth, Ella och jag på Mus-Olles i Ytterån och provade på att slöjda med ståltråd. Lite har man väl provat på förut men det är alltid kul att få lära sig av en mästare.
Först fick vi göra var sin krok


så här blev min krok


Ella gör sin krok med stor lätthet, hon är verkligen en naturbegåvning när det gäller hantverk.
Öp var där och fotade oss i full aktion =)

http://op.se/lanet/krokom/1.4870508-kunskap-overford-pa-gammalt-vis
Detta är Ove, han är luffarslöjdsmästare och lär oss hur man ska göra :)
Kerstin passar in i miljön som om hon vore född där =)


Efteratt vi gjort krokar så ville vi prova på att göra fåglar, Ove var snäll och visade oss. Så här ser Ellas fågel ut.
Inte kan man tro att hon bara är tio år, hon är jätteduktig :)


Ellas fågel


En fågelkropp ligger och väntar på sina vingar


Min fågel väntar på sina vingar


Min fågel har hamnat i sovrumsfönstret, jag är riktigt stolt =) Sen ska man nog inte visa den för någon som är lite mer kunnig men jag är mäkta stolt =)

Kram på er alla människobarn, var snäll mot varandra i trafiken :)

Många ton grus

har Mats flyttat på i helgen, grovt grus som låg på baksidan av huset har han nu fyllt upp på framsidan.
Men först flyttades  gårdsgruset som ska ligga överst.


På baksidan har det legat grus på en yta som var ungefär 5 x 2.5 x 0.3 m alltså ca 3-4 kubik, detta har nu Mats forslat till framsidan. Man kan nästa se hur musklerna växte under helgen =)

För att stoppa gruset från att rinna ut i intet så har vi ställt stubbar som stopp.
På framsidan ska gruset stoppas av större stenar, som jag hoppas att vi kan plantera någon form av växt som vill bo i stenparti, och inte bara det, växter som vill bo i växtzon 7-8 :)


lekablocket som ligger i framkant ska bli en trapp så man lätt kommer åt vattenstolpen (den blåvita)

Tids nog kommer väl naturen växa in mot gruset, just nu ser det lite naket ut tycker jag.
Tomten var full av blåbärs- och lingonris innan vi startade och jag hoppas att det kommer att växa fram nytt.

Än är det mycket kvar att göra, mer fyllningsgrus måste ut för att få det jämt men vi är en god bit på väg.
I midsomras hade jag med en blomma till stugan, men om man inte vattnar en blomma på tre veckor så ser de ut så här sen. Men man må ju ändå säga att den dog med flaggan i topp =)Som ni kan se på någon bild så har jag börjat bygga den där dörren till krypgrunden, har sågat till dörrkarmen men virket som vi hade liggandes räckte inte, fortsätter med det nästa gång vi är i stugan.

Hej så länge, krama varandra i trafiken :)

Virkade kapsyler blir grytunderläggman tager vad man haver säger Stooora stygga illaluktande.....eller nä, Kajsa Varg hette hon ju =)
ja ja, lite internt är det väl=)

Garn, kapsyler, virknål och en stoppnål är allt som krävs sen är det bara att sätta igång och virka små hattar till kapsylerna.När alla kapsyler fått en hatt så är det bara att sy ihop i valfri form.Passar utmärkt till grötkastrullen =)
"Den långa vägen till nu

- en skröna från skogen" Friteatern


Godolfin, Peter och Samuel

Idag har det varit teater på Trångsvikens bygdegård, Mats och jag jobbade och det har blivit ett dagspass,  vilket känns i fötter och rygg.
Det var en jättebra föreställning, tre killar som var mycket duktiga på både teater, sång och musik. Alla som inte var där missade verkligen en kanonkväll, tyvärr var det ganska många som missade detta, endast 12 personer som löste biljett *suck* Varför är det så svårt att få folk att komma när bygdegården ordnar något? Alltid ett klagande på att inget händer, ingen gör si, ingen gör så och när det sker något så gapar stolarna tomma *suck, suck och åter suck*

Hur som helt, det var en kanonföreställning och vi som var där hade en jättetrevlig afton.Mats, Peter och Colbjörn

Hoppas Friteatern vill komma tillbaka till Trångsviken någon mer gång, tack så mycket Mats, Peter och Colbjörn, för en jättebra föreställning.Auktion och punka

I söndags var jag på auktion på Backgården i Alsen. Massor med prylar somd et ska vara på en auktion men bara en sak som jag ville ha och det var en fotölj. När auktionen startat insåg jag att det var galningar där, folket bjöd på saker som om de vore av renaste guld. Det var inget kul alls och när regnskuren blött ner mig och jag var genomfrusen tog jag bilen och for hem igen.Någon stans efter Rönningsbergsvägen fick jag punkteringså lagom kul tyckte Mats som fick byta däck innan han for på jobbet igårfast å andra sidan verkar vi samla på punkterade däck =)


även släpvagnen till motorcykeln har punktering
men det skall väl hinnas med att laga innan vi far på semester

Trollhättan

Mitt besök i Trollhättan veckan före midsommar resulterade i hela tre bilder =)

Titta och njut kära vänner


Kusin Gabriella, svägerska Linda, broder Bassen och pappa Åke


svärdotter Heléna


Mamma Inga-Lena, assistent Elisabeth och syster Millan

Min vecka i Trollhättan var underbar, bara att få krama Kim hade varit nog för min del men nu fick jag även krama alla andra så nu kanske jag kan klara mig några veckor tills vi åker ner nästa gång =)
Min resa började med att jag klev upp kl. 3 på måndag morgon, mitt tåg gick från Östersund 5.40 *gäsp* men det betyder ju också att man är framme i Trollhättan redan kl fyra på eftermiddagen. Pappa hämtade mig och vi åkte och hämtade mor på jobbet för att sen laga mat som vi tog med hem till Millan (det regnade så det var lättare för oss att ta oss till Millan än att hon skulle gå i regnet ner till Skoftebyn). Dit kom också Bassen och Kim.

På tisdag gjorde Millan, pappa och jag Överby, letade skor men hittade inga. Efter shoppingturen hälsade Kim och jag på Jens och co. Har ju planerat att besöka dem varje gång jag är i Trollhättan men det blir liksom aldrig av men nu kom jag äntligen iväg. Efteråt åkte jag hem till Millan en snabbis.

Onsdag gjorde pappa och stan, där hittade jag iallafall ett par skor så jag slapp smälta bort i mina varma kängor.Efter stan åkte jag hem till Millan och på kvällen var jag på Strandgatan med Kim, Alex och Jimmy, mycket trevligt =)

Torsdag hade vi vigt åt Göteborg, Millan tog färdtjänst och pappa och jag åkte bil. Vi hann med en fika, Lagerhaus, Granit, lunch och en pappersaffär sen hade vi avverkat 6 timmar och Millans taxi kom. Allt jag handlade var muffinsformar á 39 kr =)

Nej nu ljög jag, hittade ju träskor också, skitsnygga =)Millan och Anette i hissen på Lagerhaus
Efter Göteborg åkte pappa och jag till Ikea, där handlade jag lite smått och gott, servetter, lådhandtag, ett durkslag, två sittdynor som vi ska ha till bron i stugan och säkert några saker till. Jag fick lämna sakerna i Trollhättan, mor och far tar med sig det när de kommer hit.
Efter Ikea släppte pappa av mig hos Kusin Fredrik, Robert och Malva. Det är tradition att jag sover en natt hos dem. Alltid lika roligt, tiden går för fort bara.

På fredag åkte Malva och jag hem till Millan medan Fredrik åkte till jobbet en stund, Malva var lite blyg och ledsen men det löste jag snabbt med en ipad och en kaka. Tänk vad lättvindigt det är att vara barnvakt i dagens tider =)

Sen blir ju allt bra när pappa Fredrik kommer :)
Nu börjar min energi tryta efter en hektisk vecka så några minuter på sängen innan vi åker ner på stan och sätter oss på Butlers och äter gott och dricker ännu gottigare =)
Tyvärr gick ju bussen hem redan kl 23 så det blev inte så sent, eller kanske var det tur =) Roligt hade vi iallafall, mamma, pappa, Heléna, Bassen, Linda, Gabriella, Millan, Elisabeth och jag. Kim var i Tyskland på jobb så han missade tyvärr denna trevliga afton.

På lördag var det som vanligt fika på cafet utanför folkets hus, alltid lika roligt att träffas på det viset, moster Lilian och faster Laila var där utöver de som jag redan hunnit träffa, det var skönt att få krama om dem också, går för lång tid emellan.

På söndag körde Heléna och Kim mig till Landvetter där mitt flyg startade 16.20, jag fick vänta 3½ timma på Arlanda innan planet gick hem till Frösön men där stod Mats med blommor och tog emot mig :) Nästan som när jag blev hämtad första gången för 11 år sedan på järnvägsstationen kl 6 på morgonen, då stod han också med blommor i handen och väntade på att jag skulle kliva av tåget. Gulle dig=)

Det är skönt att vara i Trollhättan för jag längtar så himla mycket efter alla där, Kim allra helst (ja er andra också) men det är också väldigt skönt att komma hem till Trångsviken, sova i sin egen säng är härligt =)

Ses snart igen!Lite fint på bron

Glömde ju visa vilken fina blommor jag planterat och ställt på bron i stuganJag köpte 2 lavendel och 1 hängpelargon på affären i Trångsviken sen köpte jag en zinkbalja och ett grönt hjärta i Järpen, titta så fint det blev =)

Lyktan fick jag av svärmor och svärfar när jag fyllde år.
Betonglövet har Lisbeth gjort för ett par år sedan när vi gjöt betongfigurer hemma hos mig.den är gjuten i ett lock som det här, man lägger ett rabarberblad på locket och häller på betong som sen får brinna några dagar, jag gillar det jättemycket.


Om ni undrar varör jag trivs så bra här uppe i södra norrland
så kan ju detta vara en av orsakerna =)

Utsikten när man går strax bortom knuten

När vi ändå pratar blommor så kan jag ju också visa några bilder från när vi planterade blommor i blomlådorna som ställs ut i byn.
Vi samlade in pengar till blommor vid ett lotteri vi hade på julmarknaden, jag är ju med i Trångsvikens stickjunta och vi skänkte vinster och pengarna vi fick in var ämnade till byns blommor.
Så några i stickjuntan samlades vid Magasinet och planterade 6 stycket lådor.


Lisbeth, Ella, Julia och Anna-Märta


Anna-Märta, Lisbeth och Ella


Julias barnbarn Sigge håller koll så det går rätt till =)


Julia och Anna-Märta vattnar

Några lådor får stå kvar vid Magasinet, två ställs vid Bygdegårdens infart och en ställs utanför Ph (fd. pensionärshemmet)
Midsommar

Ja man ligger väl lite efter i tiden men här kommer lite bilder från midsommar som vi på förmiddagen firade i Åse, på Jo-gården. Ett trevligt inslag där alla som har lust samlas för dans runt midsommarstången och fika.


Conny Lund, Pelle och Katrin Reiman


Olivia med farmor Sigbritt Lund


Dags att resa midsommarstången


å än slank den hit.....å än slank den dit.....

sådä, då var den på plats


Kusinerna Andre och Mats

Jag har ingen aning om vem som äger den här bilen eller vilka det var som åkte i den men jag tyckte den var superhäftig och när jag inte fick upp kameran i tid så stannade de så snällt och lät mig fotografera bilen =)

Efter Jogården så packade vi in all midsommarmat i bilen och for till stugan

I år gjorde vi en ny variant av jansson, en med gravad lax, helt klart en lyckad kombo :)

Det var inte bara en massa ätande under helgen utan vi var lite rediga och gjorde lite nytta. Mats målade ett andra strök med den svarta färgen på takfotsbrädan (som vi inte hann med i höstas) och jag krattade grus så det blev lite planare på infarten
Naturligtvis åt vi även jordgubbstårta, ett måste på midsommar. Det är ju lite knöligt att förvara en tårta när man har ett kylskåp som är stort som en skokartong men det löste vi genom att baka en mumsig solskenskaka och bara ha grädde och jordgubbar till, det gick väldigt bra =)
När vi åkte hem så passade vi på att slänga lite skräp på Åvc i Järpen, inte visste jag att man kunde campa där =)

Skafferiet verkar välfyllt, svämmar nästan över

Här har det nog varit fest, klackarna i taket och ett och annat champanjeglas har visst gått i kras
Att luftkonditioneringen har pajat gör nog inget, fönstret är ju öppen
RSS 2.0