Från förra helgens stugbesök

Mats har dragit el till 12 v-batteriet som ska driva lite lampor så vi får ljus i vårt hus :)
Många tåtar är det, men det är väl bara att sätta ihop blå med blå, grön med grön eller vad det nu är för färger =)Vi har med bestämd röst sagt till elefanterna som står på bron att de inte får komma in men de försöker slinka in genom varje liten springa de hittar =)
Nu har vi sågat till bänkskivan, bara att såga ut för diskhon. Det blir så himla snyggt.


Det där med att såga i en så tjock bänkskiva var inte det lättaste, varken Mats eller jag har sågat sånna skivor förut och vi var lite nervösa för att ta det första sågtaget. Vi övade lite först och det var ju en jävla tur det för så här såg det första sågsnittet ut =) Som tur är så var det några cm kvar till det rätta strecket som vi skulle såga efter.

Närå, det är inte den spinkiga granntanten som är på besök =)

 


Om man inte har någon torkställning så får man hänga handduken på en golvlampa och ställa den över gasolkaminen. Alla sätt är bra utom de dåliga :)Pyssel på Stenhammar´n

Idag har Lisbeth, Ella, Emelia och jag varit i Mattmar på pysselstund. Vi betalade 50 kr/person och då ingick det material.

Jag har för första gången gjort en halmstjärnaav hon som visade oss hur man skulle gå till väga fick jag några stjärnor för att hänga i enriset
Tack så mycket snälla fröken :)
Nästa höst ska jag helt klart ut och plocka halm eller vad det nu heter innan det blir torrt och
gult =) Naturligtvis frågar jag herr Bonde först :)
Jag måste lära mig hur man binder en häst.


Sen gjorde jag ett kort, är väl ett julkort men det skulle lika gärna gå att använda som grattiskort till någon som fyller i juletid. Synd att jag bara känner en som fyller i juletid och det är en han och kortet är väl lite tjejigt för det :)

Efter korttillverkning blev det ljusstöpning...eller iallafall dekoration av färdiga ljus :)

Jag gjorde två ljus, ett fick en gran på ena sidan och god jul på den andra 
                                                                 Lutande granen i Trångsviken =)


Det andra ljuset blev ett marint ljus med kompass på ena sidan och text på den andra

  
Det var jättekul att prova på lite alltmöjligt. Lisbeth och jag pratade om att vi nog borde rensa i våra pyssellådor och ordna något liknade på bygdegården i Trångsviken, kanske det blir en pysselträff med påskinspiration och säkerligen lite vår.

Kom på att man inte gör halmhästar, det är ju halmbockar man ska göra *gnäggar och bräker om vartannat* =)Grattis Millan

Grattis älskade syster på födelsedagen (som var i går).
Jag skickade ett paket till Millan som det stod att det skulle öppnas den 12 november och redig som hon är så väntade hon till tolvslaget natten mot lördag =)

Posten var säkert jättenöjd över att jag skickade paket med snören som kunde
fastna lite överallt i sorteringen =)                        
(erkänner aldrig att jag jobbar som postombud)I paketet låg ett grattiskort
och en liten tildafigur, jag är nog helt säker på att hon heter  Viviann Millvor Asplund =)

Misstänker att det är en tröja som Viviann stickar för snart är vintern här och då behövs det lite varmare kläder :)
Hoppas du hade en underbar födelsedag Millan. Jag hörde av mor i dag att ni varit 18 personer på kalaset (hur fick ni plats?), jag är grymt avundsjuk för att jag inte kunde vara med *suck*

Pussar och kramar i massor


Vårat kök och sovrum

är en bra bit på väg. Vi har sovit i vår nya säng och byggt ett kök som nästan är klart =)Vi ska bygga en egen sänggavel men en liten hylla över sängen kom iallafall upp.


Här är vårat kök. Det vänstra skåpet skall inte vara där, det kommer en gasspis i veckan och vi kommer inte behöva det skåpet. Från början hade vi tänkt oss en mindre spis som då skulle byggas in i skåpet men vi ombestämde oss.Det är underbart med lådor istället för dörrar, lådorna sväljer hur mycket som helst

Nu ska vi bara se till att bänkskivan kapas i rätt längd och att diskhon blir nerfälld i den.
Så här ser bänkskivan ut när den ligger på golvet.De grå fyrkanterna är silvertejp som vi skrivit mått och ritat pilar på för att vi ska veta vilket håll den skall kapas på, skulle vara väldigt jobbigt om vi kapade fel. Väggen är nämligen inte helt rak så vi måste snesåga skivan och det vore inte kul om vi snekapade åt fel håll =)

Återkommer när vi har gjort något mer.

Natti natti alla människobarn


Mormor Rosas skörost

Ialla år har jag ätit skörost, mormor gjorde den när jag var liten sen var det mamma som alltid gjorde den till jul och påsk. Nu har jag äntligen förökt mig på att tillaga en egen skörost.
Lite skillnader har det blivit på skörosten sen mormor gjorde den, mamma har till exempel socker i sin men det har jag rationaliserat bort. Det var när jag gjorde den för första gången som jag tog bort sockret eftersom jag då hade bjudit hem mina svärföräldrar och svärfar är diabetiker, upptäckte då att jag tyckte den var godare utan socker.
Men det som var mest positivt var att det var så himla enkelt att tillaga.1 l. röd mjölk
2 ägg
2 msk vetemjöl
3 dl gräddfil
kanel

Koka upp mjölken.
Vispa under tiden ihop ägg, mjöl och gräddfil. Tillsätt detta i den kokande mjölken och koka några minuter till. Nu har mjölken skurit sig det ser allt annat än gott ut =)
Skopa upp det gryniga och häll detta i en sil som sen får stå och rinna av över natten, i kylskåpet.
Vänd sedan upp den på ett fat och dekorera med kanel.
(häll upp lite kanel på ett fat och doppa ett pepparkaksmått i kanelen och "stämpla" på skörosten)

Till skörosten kan man ha sylt, bär eller varför inte lite knaperstekt bacon. Själv äter jag den naturel och den är perfekt att ha med som lunch till jobbet.

Prova, det är jätteenkelt och gott =)


RSS 2.0