Ynk!

Efter en natt med tre, spridda, timmars sömn och en febertermometer som står på 39,3 nu när klockan är strax efter tolv en söndag så känner jag mig faktiskt väldigt ynklig.


Foto Fjällräven Varmt, kallt, varmt, kallt...ska kroppen aldrig bestämma sig?



Snörvliga och lite ynkliga kramar till alla människobarn

Å hon virkade å hon virkade...

Jag började i söndags med en liten maskot till min nyopererade kusin och nu har det blivit sju stycken till, det har gått av bara farten =)
Vet inte riktigt vad jag ska ha dom till men en tanke var att hänga dem i påskriset. Fast det får vara ett kraftigt ris isåfall för gummorna är 9-10 cm långa. Kanske jag får hitta några kraftiga grenar och påskpynta på jobbet när påsken kommer. Eller vad säger du Sus?




Foto Fjällräven          Sju små virkade gummor, kanske av typ påsk



Kram på er alla människobarn


Herre jösses!

Igår ringde jag till Feldenkraist Center och avbokade min tid som jag hade där idag. Jag har väntat i 4 månader för att få komma dit men eftersom vi har så kallt just nu så vågar jag helt enkelt inte åka till Östersund nu. Jag kan inte stå ute och vänta på bussen i denna kyla och om jag inte hittar parkering i närheten så kan det vara förödande med min astma. Jag hade lite dåligt samvete i går när jag avbokade eftersom det är så lång väntetid, men idag när jag såg termometern så kände jag att jag gjorde rätt.

Kolla här alltså



Minus 35,8 grader!!!

Jag vet knappt om jag vågar gå till jobbet i denna kyla, det blir att vira många halsdukar runt ansiktet så ingen kyla kommer ner i mina lungor.

Helt klart måste jag investera i någon slags värmeväxlare, det finns en som jag funderat på att ha när vi åker skoter. Jag är osäker bara på ifall den får plats under hjälmen. Men å andra sidan kan jag ha den i fall vi skulle behöva gå någonstans när vi är ute på skotertur.

                           eller apotekets     

Något måste jag ha för här kan det visst bli kallt så det gnisslar i tänderna och jag blir säkert skitsnygg som Dart Wader =)


Kram på er all människobarn

Jag virkar istället

för att gå på promenad.

Jag bestämde mig härom veckan för att jag skulle börja gå runt byn varje dag innan jobbet. Det är 2,6 km, inte långt alltså men det är bättre än ingenting. Det började bra med fem dagar i rad. Jag kan inte säga att det var skönt för det gör ont i ena höften och armbågen (?). Efter halva sträckan har jag en jävulsk huvudvärk, förmodligen för att jag spänner mig pga smärtan. Men men, det blir säkert bra, det är ju nyttigt med motion =)
Nu har kylan slagit till igen så nu har det blivit fyra dagar utan promenad, idag är det minus 31 grader *brrr, hutter*

Men istället för promenader så har jag kommit igång med mitt virkande igen. Det ger ju inte så mycket kondition men roligt är det =)


Först virkade jag en lite studentpojke som jag hade tänkt skicka till Kim (tills jag insåg att han förmodligen inte alls är intresserad av mammas handarbeten)


Foto Fjällräven                    En liten pojkstudent (ca 10 cm)




Sen blev det en morot och moroten behövde ju en kanin. Den är ca 35 cm hög (kaninen alltså) och jag kan tala om att när man virkar med detta garnet så bör man inte virka fel. Det var ett rent helvete att repa upp. Bara för det så satt jag och virkade ett huvud till istället för kropp. Hade det inte varit för att jag bara hade lite av detta garn och det inte finns mer att få tag på så hade jag slängt det extravirkade huvudet *fnys, suck och stön*


Foto Fjällräven                                                       Kanin med morot

Jag blev faktiskt väldigt nöjd med denna lilla kanin, tycker han ser jättegullig ut. Han ser dock lite kissnödig ut =)

Mats döpte honom till Hugo Lindberg



Foto Fjällräven


När kaninen var färdig gjorde jag en liten maskot som jag ska skicka till min kusin som just har opererat handen, kanske det slinker ner en bit choklad också för det får man äta när man är gipsad=)


Foto Fjällräven                                          Maskot (ca 11 cm)




Foto Fjällräven                                         Hjärta på mössan

Nu ska jag sätta mig och virka en nalle tror jag, eller kanske en katt. Nä föresten, det är ju snart påsk, då måste man ha påsktanter.

Återkommer med det när det är klart.

Kram på er alla människobarn

Ett litet tillägg, de virkade figurerna kommer från böckerna, Virka läskigt söta figurer av Christen Haden och Virka amigurumi av Mia Bengtsson. Båda böckerna kommer från Bonnier Carlen.

Alla-hjärtans-dags-kort



Till vänster, kort till Mamma, pappa, Millan och Jimmie, mittenkortet till Bassen och kortet till höger skickades till Kim och Heléna.





Mats fick det här kortet och en ros.
(idén till detta kort är stulen från syster yster)


Kram på er allihop i min underbara familj, jag älskar er gränslöst.

Alla hjärtans dag

Eftersom det är Mats som lagar mat nästan alla vardagar här i vår familj så tyckte jag att han skulle få slippa det helt och hållet idag. Han behövde göra absolut ingenting.

Jag började igår kväll, eller rättare sagt i natt kl 23 med att göra en deg som jag sen kavlade ut och tryckte ut hjärtformade frallor. Dessa skulle kalljäsa i kylskåpet under natten och lagom till frukost gräddades de i ugnen.
Till dem serverades skinka, salami, ost, ägg och grönsaker. Vi drack också varm choklad med vispgrädde *mums, det var gott* (tyvärr hade jag glömt min kamera hos vänner igårkväll så det blev en bild på de hjärtformade bröden i eftermiddags istället)


Foto Fjällräven                                               Hjärtfrallor

Normalt äter man ju efterätt efter middagen men eftersom vi inte är normala *ler* så gjorde vi tvärt om. Mats börjar ju jobba kl 16 på söndagar och för att inte middagen skall serveras alltför tidigt så bestämde vi att vi  äter efterätten vid lunchtid och middagen en timma innan han börjar jobba.

Det blev hemgjord chokladglass med frukt.
Jag tänkte mig inte för när jag fyllde skålarna med glass, de blev lite väl fyllda och frukten fick läggas i en skål brevid.


Foto Fjällräven Hemgjord gräddglass med chokladbitar i och frukt vid sidan om.

Det var jättegott, men nästa gång ska jag minska på sockret. Det är överlag för mycket socker i alla recept. Jag ska också minska på mängden när den portioneras upp =)




Till middag åt vi smördegsinbakad skagenröra. Jag gjorde en röra av räkor, kräftor, surimi, purjolök, dill, créme fraiche, senap, honung, salt och peppar.

Kavlade ut en smördeg och skar ut ett stort hjärta + massa små hjärtan. La på röran och kavlade ut ytterligare ett hjärta där jag sen la på de små.


Foto Fjällräven                                  På med fyllning



Foto Fjällräven Lägg på ett hjärta till och "gaffla" ihop sidorna så inte fyllningen rinner ut.




Foto Fjällräven                              Dekorera med små hjrätan



Foto Fjällräven In i ugnen och 20-25 minuter senare är den klar.

Egentligen var den finare innan den åkte in i ugnen för den säckade liksom ihop lite, men god var den.


För att man ska orka all mat så tog vi oss en promenad i ett underbart vinterväder. Solen sken så man hade verkligen behövt solglasögon.




Foto Fjällräven



Foto Fjällräven




Foto Fjällräven



Extra många kramar till alla människobarn på alla hjärtans dag





Grattis älskade Kim

Idag är det Kims födelsedag, han fyller 23 år och det är hemskt jobbigt att inte vara där. Det är andra gången i hans 23-åriga liv som jag missar hans stora dag *snyft*

Jag har iallafall skickat ett paket med lite blandad kompott i, strumpor, kalsonger, ett par t-shirt, en sushibok och ett startkit för sushi och en chokladkaka, en peng sattes också in på kontot, det var visst en dator som stod på önskelistan så det kanske blir ett bidrag till den.
Ringde min lille Goje förut i dag för att gratulera och han var väldigt glad för sushiprylarna, det ska bli mycket intressant att bli bjuden på lite sushi när vi kommer ner nästa gång, så öva på nu =)


Foto Fjällräven                                                                       Grattis Kim


Hoppas du får en underbar födelsedag, fast du måste jobba. Jag hoppas att vi kan vara hos dig när du firar dig vid ett senare tillfälle.
Massor med pussar och kramar, du är det absolut bästa som hänt mig. Älskar dig!







Jag vill inte gå ut

Det känns lite motigt att gå till jobbet idag, inte för att jobbet är tråkigt men vägen dit blir kall.


Foto Fjällräven                                               33,9 kalla grader är det ute idag



Det är tur att man bara har några hundra meter till jobbet för nån längre tur i den här kyla kan ta död på vem som helst.

Brrrr....hutter....frysa....frysa.....


Varma kramar på er alla människobarn

Det räcker ett tag

Före jul var jag på möte i konstföreningen, i styrelsen finns en man som har får (eller om det är hans barns som har?) jag frågade om det var möjligt att köpa lite ull. Inga problem, hur mycket vill du ha? svarade han.
Vi besämde att jag skulle komma förbi några dagar senare men eftersom jag har minne som en snigel så glömde jag naturligtvis bort det i julstressen. Men så härom dagen när vi hade ett nytt möte påminnde han mig och jag åkte dit efter mötet för att hämta lite ull. Lite ull, trodde jag.
En papperssäck full med lammull fick jag, inte en krona fick jag betala. Tack snälla Per.


Foto Fjällräven                                            En säck med lammull

Jag har nu funderat i några dagar hur jag ska tvätta ullen, för det måste jag, om det inte ska lukta stall i hela huset vill säga=)

Läste på ett tovningsforum om någon som hade tvättat ullen i tvättmaskinen. Går det verkligen, tänkte jag?
Ja ja, jag får väl prova. Jag hur ju lite ull att prova mig fram på.

Tog fram en tvättpåse och fyllde den till hälften med ull, stoppade den i tvättmaskinen och satte på ullprogrammet, 50 minuter senare kunde jag lägga ut ullen på tork. Lite ull hade fastnat i varandra men inte värre än att det går att pilla isär. Nu ska jag försöka tvätta en del av ullen men jag tror inte att jag ska tvätta allt för det lär nog inte bli så att jag använder upp all ull i brådrasket och då tror jag att det är bättre att förvara det otvättat så det naturliga fettet finns kvar.



Foto Fjällräven                                                     Tvättad lammull på tork


Nu gäller det bara att kommma på vad jag ska göra med all ull.

Kram på er alla människobarn

RSS 2.0