host host, ynk ynk :(




Jag är sjuk, igen! Nu är det tredje gången sen jul. I morse hade jag 39.8 men nu gick den över 40-strecket. Inte bra alls.

Idag skulle jag varit i Östersund på Model-för-en-dag. Jag skulle blivit uppsminkad och stylad och sen fotograferad, helt gratis. Jag och fyra vänner fick detta trevliga erbjudandet men jag fick tyvärr stanna hemma. Det ska bli väldigt kul att höra vad Susanne, Anki och Eva har att berätta om dagen.

Nä, nu ska jag kura ner mig i soffan igen, har tagit lite panodil så febern går ner några grader ett par timmar, är febern lika hög i morgon får jag väl ringa hälsocentralen, kan ju inte vara bra att ha så hög feber i vuxen ålder.

Kram på er alla människobarn

Pärlkurs

Igår var Lisbeth och jag på kurs i Östersund. Vi hade anmält oss till en dagskurs på hobbyaffären Syssla. Vi tyckte att det var dags att lära oss göra något med alla pärlor vi samlat på oss. Kursen hette "pärlor och tråd" och ska jag vara riktigt ärlig så trodde jag nog att det skulle handla om vad man kan hitta på med pärlor men det var mest smyckestillverkning som lärdes ut. Det var väl inte helt fel det heller, men men...




Vi startade dagen med att Lisbeth ramlade ner för sin trapp. Hon tog ett steg ut på trappen och den var såphal och hon föll som en fura. Är övertygad om att hon är rätt mörbulltad idag. Detta och att vi behövde tanka gjorde att vi kom tio miuter försent till kursen men vi kom snabbt in i det iallafall. Vi var 8 deltagare + "fröken", en ung jätteduktig tjej som jag tror heter Fia. Nackdelen när man är 8 elever är att det är svårt att få hjälp och vägledning så det känndes mer som att vi arbetade själva och frågade "grannen" om hjälp.

Lisbeth och jag köpte material ihop och delade på det, vi hade ju med oss hela vårt pärllager också men det var inte så mycket av de som använde, som vanligt =)

Jag gjorde ett halsband och ett armband.


                                                               Halsband i grön/blå/lila nyanser


                                                                          Armband i lite väl starka färger :)


Kan säga att jag inte blev speciellt nöjd men nu vet jag ju hur man gör och kan göra fler som blir lite mer som jag vill ha det.

Tänkte faktiskt göra ett halsband som passar till klänningen/blus-kjol som jag ska ha på Gunillas bröllop i sommar. Jag har inte sytt eller köpt den än men det blir till att gå på jakt snart så det blir gjort. Jag har också vid något tillfälle köpt ett handtag till en väska som kan dekoreras med pärlor och den väskan hade jag tänkt sy så jag kan ha den också på Gunillas bröllop. Naturligtvis ska halsbandet och väskan matcha varandra, eller klatcha som farmor skulle sagt =)

I fredags gjorde jag ett hjärta av ståltråd, hängde det på ett halsband som jag redan hade men jag ska göra ett som är längre eftersom hjärtat är ganska stort, 5,5 cm x 3,5 cm.




                                                                                        Ett trassligt hjärta














Soppa 8. Fisksoppa med saffran



Fisksoppa

1 liten purjolök
smör
1 påse saffran
9 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
4 potatisar
400 g sej (eller annan fisk som du vill ha)
1 dl matgrädde
2-3 msk dill
kräftstjärtar

Skiva purjon fint och mjukfräs den i smöret på medelvärme.
Rör i saffran och slå på vatten, lägg i buljongtärningarna. Låt småkoka under lock.
Skala och tärna potatisen , lägg den i soppan och koka upp igen. när potatisen känns nästan färdig lägg i fisken som du skurit i bitar och grädden. Sjud i 4 minuter.
Rör i dill, häll upp i skålar och toppa med kräftstjärtar.


Haldo Hansson skidtävling

Ja jag vet inte vad jag ska säga men det är väl så att ni kommer aldrig att sluta förvånas över mig, söndag var jag involverad (även om det var väldigt lite) i en skidtävling :)


                                                                    Här gick starten för 15000 m



Alla som känner mig vet att jag är MYCKET!! ointresserad av sport. Jag kan inte säga en endaste sportgren som lockar. Jag skulle kunna titta på konståkning en stund men inte för att se vem som ska vinna utan mest för att jag är så fascinerad över att de inte slår ihjäl sig.
Men det där med fotboll, hockey och allt vad det nu är som visas på tv, OS, WM och annan skit som stör viktiga program som Desperate Housewife, Äntligen hemma eller dyligt, sånt tycker jag absolut inte om.

Men så var det som så att Mats blev tillfrågad om han kunde tänka sig att hjälpa till en stund på Haldo Hansson-tävlingen och han svarade att han kunde vara med några timmar innan jobbet. Han knatade iväg strax före tio på söndagförmiddag. En stund senare tänkte jag att jag kunde ju gå bort och titta till honnom för att se vad hans uppgift var. Det tog unefär tio sekunder innan jag blev haffad och ställd vid ett bord där jag skulle servera varm saft och bulle till alla skidåkare som kom i mål.



Jag var en fena på att skopa upp varm saft =)



Ska jag vara riktigt ärligt så var det faktiskt jättekul =) Har redan ställt mig till förfogande nästa år, med reservation på att jag inte vill bli utkörd med skoter till någon skogsglänta nån mil bort :)


                           Vår egna riksdagspolitiker Pelle Åsling har just kommit i mål




                                                  Min Chef Ulf med hunden Smirre och min väninna Lisbeth


Så här ska man INTE göra om man har plog på fyrjulingen :)



Tur att det finns skotrar lite överallt här i bygden



och många starka armar




Bäst att ta det väldigt försiktigt när man ska åka hem =)




Mats kusin Linnea Norrman var kranskulla, tycker att hon borde haft folkdräkt på sig=)



Linnea hade lite svårt att hänga med när herrarnas vinnare plöjde genom mållinjen
men den blå mannen med nummer 52 var dagens vinnare.





jag erkänner aldrig att det är kul med sport men att vara ute i friska luften är underbart =)


Soppa 7. Löksoppa

och räksmörgås =)




Det är ju bara att konstatera att löksoppa smakar betydligt godare att äta än vad den ser ut att göra, på bild ser det mer ut som något katten fått upp :)

4 stora lökar
1-2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
2 msk mjöl
½ tsk peppar
3/4 dl grädde

Skala och skiva löken, fräs i några minuter.
Strö på mjöl och rör runt, häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.
Låt småputtra 10-15 minuter.
krydda med peppar och ev salt.
Slå på grädde och servera.

Jag hade bjudit hem Lisbeth och Ella på räkmacka på kvällen så det passade bra med en löksoppa till middag.








Alla hjärtans dag


Några kort till mina nära och kära, jag älskar er gränslöst

Kram på ar alla människobarn



Pulsvärmare

Jag har gjort mig ett par pulsvärmare. Jätteskönt på mina ömma handleder.

Först tovade jag tyget, sen mätte jag och klippte ut och sydde det så det passade perfekt till mina handleder. Sydde på några band för att piffa upp dem lite =)







Jag är ju lite kännslig när det gäller stickiga material och eftersom ullen är lite stickig så fodrade jag med ett mjukt jerseytyg.

Varma kramar till alla människobarn


jakten på ett eget hus

fortsätter och vi letar med ljus och lykta. Kanske har vi ett på G men först måste de nuvarande husägarna hitta ett annat boende.

Nu bor vi här



men drömmen är ett ljust och luftigt hus, ett som inte känns så instängt. Det får gärna vara lite "för den händige"

Kanske detta vore något för oss, blir ju inte långt att bära vårt bohag heller eftersom det ligger på granntomten.



Valet av husbeklädnad står fritt, asbestplattorna är ju nedmonterade (=nedkastade på backen och sen lagda i en container)





Här kan man nog sätta in ett panoramafönster

Bara lite småskavanker att fixa innan man kan flytta in, inget som inte den händige klara av =)
Nåt friskluftsintag verkar lite onödigt så den kostnade slipper man =)


Eller så väntar vi tills det verkliga drömhuset dyker upp. Jag lovar att jag berättar med en gång när vi hittar något, ni kommer förmodligen höra det ända till Trollhättan eftersom jag kommer att joddla i stämmor, alternativt i kano =)


Soppa 6. Ostsoppa

Då var det dags för veckans soppa och vi valde ostsoppa från vår sopplista =)



Ostsoppa

1 gul lök
1-2 morötter
1-2 potatisar
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk pizzakrydda
1 l vatten
2 buljongtärningar (grönsak eller efter eget tycke och smak)
2½-3 dl riven ost

Skala och finhacka löken, skala och riv morot och potatis. Fräs lök, morot och potatis tillsammans med en klick smör i en stekpanna några minuter.
Strö över mjöl, paprikapulver och pizzakrydda och rör om. Slå på vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt småputtra ca 10 minuter.
Blanda till sist i den rivna osten, koka inte soppan med osten eftersom den gärna blir seg.

Serveras tillsammans med en bit bröd .

Som alla soppor så var den jättelätt att göra men det var inte en favorit för mig. Kanske den blir godare om man har vanlig ost i, inte laktosfri. Laktosfri ost smälter inte på samma sätt, den blir lite trådig. Smaken på soppan var god men den villle liksom växa i munnen på mig =(



Trassel

Idag har jag varit på bio med Ella, Lisbeth och Conny, vi såg Disneys nya film Trassel. Den var jätterolig =)




Den här filmen kan jag tänka mig att se igen, gärna med engelskt tal.

Kram på er alla människobarn

Hipp hipp hurra, hurra, hurra!!!

I går var det det Kims födelsedag. Grattiskramar och pussar i så stor mängd att du nästan storknar, min älskade goe son.
Det känns jättejobbigt att inte vara hos dig på din dag men jag hoppas du hade en underbar dag med resten av familjen. Kul att ni var på restaurang och åt gott.

Jag hoppas att tiden går fort fram till 15 april, när vi ska åka till stora staden Stockholm. Det ska bli jättekul att få bo på hotell, äta gott och att vi får vara tillsammans med dig och Heléna några dagar.




Miljoner med kramar och pussar älskade goe son, räknar dagarna tills vi ses. Idag är det 68 dagar kvar.


Soppa 5. Tex mex soppa

Denna vecka har vi ätit en jättegod soppa, väldigt mättsam.



1 gul lök
3 morötter
3 potatisar
1 msk tackokrydda (nästa gång tar jag 2-3 msk)
2 msk tomatpuré
1 l grönsaksbuljong
1 röd paprika
1 burk sojabönor (eller valfria bönor)
1 burk majs
chorizokorv till Mats och sojakorv till mig

cremé fraiche

Skala och hacka/skiva löken, potatis och morötter. Stek dem i matfett 5-10 minuter. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Späd med buljong och låt koka ca 15 minuter.
Tillsätt sen paprika, majs och bönor och korv.

Servera med cremé fraiche

Smaklig måltid

Ibland är det mycket

I söndags hade jag lite ångest över att jag hade lite för mycket att göra, ibjudningskort till svägerskans bröllop måste bli klara


Klippa klippa sax sax :)

sy nya gardiner till sovrummet, kort till några som fyller år innom kort,
SKURA badrummet (innan det går till anfall)


Usch, äckelpäckel!

brodera på duken som jag just kommit igång med,


här för jag över mönstret till duken


sticka färdigt sockar


jag skiter fullständigt i att inte ränderna hamnar på samma ställe på båda sockarna =)

städa i syrummet


dammigt så det bara ryker om det

vattna blommorna


bättre att vattna ofta än att plocka bort gamla torra blad när växten törstat länge

För att komma igång med dagens uppgifter går jag in i syrummet för att börja i den ändan, plockar undan lite och hittar då en liten hög med filttyg och en lapp där jag ritat en uggla.


jag borde blivit teckningsfröken, visst har jag tallang (eller inte) *höhö, bräk*

Ja just de ja, tänkte jag, jag skulle ju göra en kudde med en uggla på men bestämde innan jul att jag skulle ta tag i det projektet efter jul. Nu är det efter jul =) och jag började rita mönsterdelar som jag sen klippte ut i filt.



Jag fogar ihop de olika delarna och syr fast dem på ett tyg.



När ugglan är fastsydd på tyget syr jag ihop den till ett kuddfodral och vips så har tre timmar av min söndag sprungit iväg, jag som inte visste hur jag skulle hinna med allt =)



så här ser den ut i soffan :)



Jag har dock insett att den stackars ugglan inte fått några fötter *suck*

Summan av min söndag är den att jag inte gjort färdigt inbjudningskorten, jag har börjat sy gardiner (men det var först igår, måndag, som jag kom igång med dem), jag städade inte färdigt syrummet, jag vattnade inte alla blommorna...ja vad ska jag säga...jag sydde en kudde (som inte stod med på min att-göra-lista, jag gjorde färdigt ett grattiskort och jag skurade badrummet =)

Och om ni tycker att jag har legat på latsidan en söndag så ska jag ju också informera att jag varit social och pratat med Kim i över en timma, störde honom i hans städning (om inte jag ska städa ska inte han heller få ett rent fint hem) efter det var jag social med Susanne i ungefär lika lång tid =)

Det är skönt att söndagar bara infaller en dag i veckan för det är helt klart ansträngande dagar :)

Kram på er alla människobarn




RSS 2.0