Första advent

Igår var det första advent, på kvällen tände jag det första ljuset



Tidigare på dagen tattade jag på när granen utanför ica kom på plats.





Mats hjäplte till men mitt i alltihop gick larmet och han rusade ner till brandstationen.



Som tur var det bara ett automatlarm som gått och de var snart tillbaka hemma i byn. Annars är det ju just på den här tiden på året som flest bränder sker, alla ljus som tänds och kaminer som eldas på högsta nivå.


Familjeträff

Nu ska jag försöka sammanställa de senaste dagarna. Kim, Mamma och Pappa kom ju hit i onsdagskväll, det känns helt underbart att ha dem här.



Efter frukosten på torsdag blev jag uppvaktad med presenter :)

Av Millan och Bassen fick jag "kurbits" kaffekoppar som jag samlar på. Från mor och far fick jag assietter, också kurbits, fick också ett kuvert med pengar.


Kopp med fat och assiett från Rörstrands "kurbits"

Av Kim och Heléna fick jag en groda (har en liten samling nu med hund, sköldpadda och nu en groda)



och en tomte


i botten på tomten hänger man ett ljus och den lyser jättefint.

Faster Laila hade skickat med ett kuvert med födelsedagspengar i, tack snälla goa du.

Av min underbare sambo fick jag en eldkorg



Som även går att grilla på, en hylla för kol och galler att grilla korv och dyligt på, dessa plockas bort när man bara ska elda.


Naturligtvis ingår ihopsättning av eldkorg, det var 74 kruvar med muttrar för att få ihop den =)

Efter frukost och paketöppning åkte vi in till stan, det var väldigt kallt så det var inget strosa-runt-i-stan-för-att-titta-på-natur-och-kultur precis. Vi shoppade och lunchade. Kim passade på att träffa sina gamla vänner från den tiden han bodde i Östersund. På eftermiddagen åkte vi hem och då kom Sune och Lena för att gratulera mig.



Jag fick en Triss-adventskalender av familjen Lindberg, det ska bli väldigt roligt att skrapa fram några miljoner =)
Lena hade även bakat en mumsig mjuk pepparkaka, en bukett med gula rosor fick jag också. Det är väldigt trevligt att fylla år =)

Fredagen vigde vi åt Bratteggen/Åre. Mats bytte bort sin jour och åkte till Bratteggen redan kl 7 på morgonen, han är den där arbetsamma typen, vi andra gillar mer att roa oss =)

När vi hade tittat hur långt vi kommit med bygget så åkte vi till Åre. Vi kan gena över Fäviken istället för att åka tillbaka till Järpen och ta E14 till Åre. Jag har åkt den vägen några gånger, första gången med när Kim och Heléna var här i julas och sen när pappa och Kim var här i somras. Det är ungefär 2 mil, borde ta ca en halvtimma. Vi körde och vi körde, och vi körde och vi körde. Efter ett tag tyckte både pappa, Kim och jag att det var väldigt långt den här gången. Vi vände efter ett tag, då hade vi kommit till Smedjeviken och körde tillbaka, hittade en man i Huså som berättade att vi skulle svängt av långt tidigare. Efter nästan två timmar var vi i Åre. Där lunchade vi, handlade på Ica och avslutade med ett besök på Chokladfabriken. Ja ja, vi har ju sett hur det ser ut på baksidan av Åre.

När vi kom hem lagade vi middag medan pappa åkte bort till Sune för att låna deras garage, något lampafäste som inte gick att laga.

På lördag förbereddes det för kalas, fixade morotssoppa, snittar, skar upp korvar, ostar placerades på bricka, oliver, bröd och riven ost till soppan, russin och mandel plockades fram, pepparkakorna hamnade i en julburk och när gästerna kom var allt klart. Det var Sune, Lena, Lisbeth, Conny, Ella, Susanne och Örjan + vi fem som redan var på plats. Vi drack glögg och åt och hade väldigt trevligt, jag önskar att vi har kalas lite oftare.
Massor med paket fick jag också, tvålar som Ella gjort själv, hemkokt saft, pepparkaksformar med lustiga figurer, blockljus med fina motiv mm mm. Som sagt var, det är himla kul att fylla år =)

Efter frukosten på söndag morgon var det dags för Kim, mamma och pappa att åka hem till Trollhättan igen. Tiden går för fort och dessa dagar har gått i expressfart. Som tur är så är det mindre än tre veckor kvar tills jag ska åka ner till Thn, det känndes inte lika jobbigt att vinka dem adjö när jag vet att tiden går snabbt till nästa gång vi ses.
Resan hem gick bra, mamma ringde när de släppt av Kim hemma hos honom men det ska bli intresant att höra med mor och far i dag hur de tog sig in på gården hemma i Skoftebyn. Det har nämligen snöat jättemycket medan de var här, någonstans mellan 50-80 cm =)
Plogvallen vid deras infart var hög så den nådde över Bassens midja =)
Jag undrar lite vem som bor i snölandskap av oss i familjen Asplund, här i norr är det bara ett par decimeter snö =)

Kram på er alla människobarn

Ps: Bitten, jag glömde skicka med tomten så den skickar jag i ett litet paket vilken dag som helst.



Prinsessor på besök

Idag har jag haft besök av mina grannar. Pia kom hit med sina två flickor, Hannah och Vilma.
Alltid lika trevligt att träffas över en kopp kaffe, synd att det blir så sällan. Vi bor väl för nära helt enkelt :)



Hannah har gjort prinsesskronor till sig och sin lillasyster.




Grattis Ammii, det är min idag =)

Jag har fått världens bästa födelsedagspresent, Kim är här *flinar extremt brett*

Igår kom mamma och pappa och jag har gått den senaste veckan och bara myst när jag tänkt på att få ha dem här några dagar. Jag har haft nedräkning ända sen jag fick reda på att de skulle komma hit, för typ 2 månader sen :)
Jag ringde mamma några gånger under dagen igår för att höra hur långt de kört och om vägen var bra osv och varje gång sa hon att det är bra väg för pappa och köra, inte ett ord om att det var Kim som körde och när jag klev ut på gården för att ta emot dem och såg jag Kim kliva ur bilen, då visste jag knappt vart jag skulle ta vägen av lycka *jippie* Jösses, vad glad jag blev =)

Jag vill nog fylla år varje månad så jag kan få ha iallafall delar av min familj här lite oftare, det är sååååååå skönt att få skratta, flamsa och kramas :)


                                                                           Min älskade Goje, jag är så glad att du är här =)

Nu är klockan halv åtta och jag ska nog leva om lite här för det är bara jag som är vaken, vilka sjusovare min kära familj är, får väl starta med att gå in i duschen innan det blir köbildning där :)

Kram på er alla människobarn, jag återkommer :)


Grattis Pappa

I söndags var det fars dag och jag skickade ett kort med några lotter till far. Nästa vecka kommer pappa och mamma hit upp och hälsar på mig och jag längtar så mycket att det gör ont, det är sex dagar kvar och jag räknar ner =)


Kramar i massor till världens bästa pappa




Grattis Millan

Herre jösses! Jag har ju inte grattat Millan här på bloggen. Så går det när man inte uppdaterar blogen mer än ett par gånger i månaden, då får man skämmas :)
Tur man har telefon för den använder jag lite flitigare.




Grattis grattis grattis min lilla söta storasyster =)
Hoppas ditt kalas blir kul. Önskar att jag kunde vara med, allra helst nu när du ska fira dig i din nya lägenhet. Men jag kommer till jul och då ska jag vara i ditt nya hem så mycket att du kommer tröttna på mig =)

Fundera nu ut vad du önskar dig, glöm inte skriva upp det :)

Ps. Du har trettio dagar på dig att fundera, sen kommer jag. Jag längtar jättemycket.




Lite av varje

Nu var det ju ett tag sen jag bloggade och då är det alltid svårt att komma igång igen, man vet liksom inte vad man ska börja med.

Förrförra helgen ställde vi in motorcykeln för vinterförvaring. Det var nästan plågsamt att konstatera att jag åkt 3 eller 4 turer den här sommaren *snyft* den längsta turen var ca 9 mil (Trångsviken-Frösön-Nälden-Trångsviken)
Hela sommaren har gått åt till att bygga hus och har vi inte byggt så har vädret inte varit mc-väder och om vädret var perfekt så hade vi inte ork, eller att Mats har haft jour. Som sagt, väder, orken och tiden har liksom inte sammanfallt så bra. Men men, det kommer en ny sommar nästa år och då ska jag åka betydligt mer, även om det är så att jag måste köra själv =)
Om vi skiter i isoleringen, väggpanel, el och allt annat som gör att huset blir färdigt kan vi ta pengarna och glida runt i europa på mc hela sommare. Undra om Mats går med på det =)






När cyklen ska stå en hel vinter bör batteriet tas bort och det är den enklaste sak i världen att ta bort batteriet, om inte en skruv har blivit sönderskruvad och sitter fast som berget. Mycket svärande och stönande innan vi lyckades knöla ut battriet.







För ett tag sen frågade jag efter förslag på vad jag skulle kunna göra med dessa glasbehållare





Nu har jag kommit på vad de ska användas till




När hösten och frosten kom klippte jag ner kärleksörten för att föröka den till nästa sommar. Då kom jag på att jag kunde pynta mina små glasvaser och hänga dem i sovrumsfönstret.




Har hängt en i syrummet/gästrumet också men den måste slängas eller nåt. Upptäkte att den är fullknökad med lus *usch fy och blä*



Snart är det jul och då tänkte jag att det vore kul att tova lite julkulor. Tänkte sälja dem på jobbet men nu verkar det som det blir en liten julmarknad utanför ica, Julstämning i Trångsviken kallas den. Vi hade en sån för ett par år sedan och nu ska det ordnas igen. Då måste jag ha något att sälja tänkte jag så nu är det julkulor- och tomteverkstad de närmaste veckorna :)




Några kulor blir dekorerade med pärlor. Jag kan lova att det är extrem låg timpeng på dessa =)







Tre tomtar klara men den med vitt skägg ska bo kvar hos oss för den har Mats gjort =)





Se så duktig Mats är, han får nog hjälpa till i tomteverkstaden :)



Förra året när jag gick på tovningskurs började jag göra en tomte. Det skulle bli en stor tomte, ca 1 m hög. Allt började med att jag tovade ett par tofflor men de blev för små så därför tänkte jag att det kunde vara början till en tomte. Jag tovade en rock och ett par byxor, en luva och sen försökte jag göra ett huvud. Den blev inte som jag hade tänkt mig så det fick bli ett ufo (Unfinished objects)

Men sen hittade jag mössan som jag stickade förra vintern, den som jag tvättade i lite för hett vatten så den krymte, jag provade mössan på tomtens huvud och den blev jättesöt :) Så nu fick han vara med iallafall :)



Jaha, nu har jag uppdaterat litegrann, det kommer förhoppningsvis mera snart men nu ska jag spela backgammon med min älskade sambo. Naturligtvis vinner jag =)

Natti natti och kram på er alla människobarn

RSS 2.0