Grattis Mamma

på födelsedagen. Hoppas du har haft en bra dag. Det känns liiiiiite jobbigt att inte vara hos dig idag när du fyller år. Fast eftersom du inte ska firas förrän till sommaren så missar man ju inte det roliga kalaset *ler*
Men jag vet att Millan, Jimmie och Bassen kommer hem till dig iallafall så lite tårta hoppas jag att du får äta på den stora dagen.
Jättemånga grattiskramar till dig, du är den bästa mamman i hela världen.

Hoppas att kortet kom fram.


                                                                                               grattiskort till mamma

Grattis

Idag fyller min svägerska 39 år och vi ska fira henne i kväll. 
Jag har gjort ett kort till henne och jag hoppas att min käre sambo har fixat med present.


Fjällräven                                                                         Grattiskort till Kristina


Söndagsglädje 15 mars

Igår var vi på Snöyran på Fröjdholmen, som ligger i Oviken. Det är en marknad där det visas upp skotrar, husvagnar, traktorer mm. Man kunde åka rally och helikopter om man ville, bara man betalade vill säga. Marknadsstånd med mjukbröd, honung, ostar, stickat och diverse dyl. Naturligtvis kunde man köpa kolbullar och annat ätbart.
Det fanns även en liten grävmaskin som man kunde få prova och då skulle man sikta med ett litet järnrör, som satt längst ut på grävarmen, det skulle placeras i ett rör och det såg förmodligen betydligt enklare ut när man stod brevid än när man satt i hytten och styrde.
Mats provade och jag tycker han var jätteduktig, själv hade jag inte vetat vilka spakar man skulle använda.


Foto Fjällräven                                          Mats provkör en liten grävmaskin

Tyvärr är det ju en klant till fotograf som inte kunde få med varken järnröret eller plaströret som den skulle siktas i *ler*

Det hade ju varit kul att åka helikopter men det kostade 400 kr/pers så vi tyckte att det var lite för dyrt så här lite oplanerat. Fast vem vet, nästa år kanske man kan planera in den kostnaden. Eller så får man fastna på fjället och få en tur med fjällräddningen =D 
Nä usch, sånt får man inte skoja om *fy på sig Räven*

Vi hade iallafall en trevlig dag.

Söndagsglädje 8 mars

Nu är det dags att börja förodla om man vill ha blommor och grönsaker till sommaren. Extra viktigt att börja i tid när man bor i norra delen av Sverige där sommaren är ganska kort.
Sitter och bläddrar i frökatalogen och kommer väl som vanligt beställa mer än vad som går åt =)Har iallafall bestämt mig för att odla rödbetor, sallad, morötter, ärtor och pasternackor.

Det är lite jobbigt att odla här i Trångsviken, jag bara misslyckas med allt. Det är stor skillnad att odla i zon 6 när man är van med zon 2. Men man lär väl sig av alla misstag =)

Jag hoppas jag kan återkomma med bilder på ett prunkande trädgårdsland i sommar (drömma går ju).

Kram på er alla människobarn

Tovning

Variationen är oändlig. Man kan nog göra vad som helst av tovat. Här är det full gång bland deltagarna och på de få gånger som har varit har det hunnits med massor, tomtar, vantar, tofflor, grytunderlägg, sittunderlägg mm


Foto Fjällräven

Det var en sån här skål jag hade tänkt göra men av någon underlig anledning =) räknade jag fel och det blev den gröna skålen som jag visade häromdagen.


Foto Fjällräven                                              Skålar som "fröken" Eva har gjort

Just nu håller jag på att göra en höna. vi får väl se hur det blir med den saken =DFoto Fjällräven                                                                             En blivande höna

Får väl se om den blir klar innan påsk, fortsättning följer.....


Kram på er alla människobarn


Utbytbar

är absolut INTE min mamma. Men däremot har hon vissa delar som är utbytbara, tex höftleden.
I torsdags opererades hon och läkarna bytte ut hennes gamla slitna led till en ny fräsch.
Det är rätt fantastiskt vad man kan göra med kroppen, såga av ett ben, sätta ett nytt på plats och sen kliva upp och gå på det några dagar senare (med en smärta som måste va olidligt misstänker jag)

Det känns lite jobbigt att befinna sig 75 mil ifrån mamma när hon gör en sån här stor grej så jag sydde en nalle som jag skickade till sjukhuset. 
Nallen fick en liten skylt som jag hade tänkt sätta på en pinne men jag hade ingen så till slut satte jag ett snöre i den och hängde den runt halsen på nallen
Foto Fjällräven         Nalle till min nyopererade mamma

Massor med pussar och kramar till dig mamma, jag älskar dig jättemycket och längtar efter dig hela tiden.

Ville inte ha!

Svårt det där med att hitta på något att tova. Man funderar och funderar och sen kommar man på något kul.


Foto Fjällräven

Jag började med att lägga ut ull i tjocka lager och tovade det till en fin yta. La dit plastmallen och ett tjockt lager till med ull. Här är det alltså en bit som är ihålig.

När man tovat klart så det håller ihop klipper man upp den nedre kanten och plockar ur plastmallen och fortsätter att tova.

Sen fick han prova den för att se om den passade.


Foto Fjällräven


Tänkte forma den direkt på huvudet så det blev perfekt passform men vad hör jag då.Han vill inte ha en äppelgrön mössa. VA!!! vill inte alla ha en sån?!


Jag bara skojade =D 

En frukt- eller äggkorg skulle det bli och vi får väl se om den går att använda. Nu har den iallafall fått formen och den har torkat.


Foto Fjällräven                                         Tovad fruktkorg, oval 21x16x9 (cm)

Kram på er alla människobarn

Tar tacksamt emot förslag på vad jag kan lära mig tova

Undra om jag ligger risigt till nu när jag lägger ut en sån fin bild på min älskade sambo *fnissar lite osäkert*


Söndagsglädje 1 mars

Jag har länge tänkt köpa mig ett par kardor så jag kan karda min ull som jag har. Ett par kardor kostar ca 400 kr nya och jag har väl inte riktigt prioriterat den kostnade och det var ju tur för igår var Mats och jag på Pingstkyrkans loppis i Östersund. Jag frågade efter kardor och en snäll dam sprang iväg för att kolla om det fanns.
Simsalabim, hon trollade fram ett par näst intill nya kardor och priset var endast 125 kr *fynd fynd*


Foto Fjällräven                                                  Svenska kardor från Glimåkra

Nu ska jag bara lära mig att karda =)


Kram på er alla människobarn


RSS 2.0