Helg vecka 2

Mats åkte till stugan på förmiddagen men eftefsom jag hjälpte till med julgransplundringen på bygdegården så tog jag bussen till Järpen på eftermiddagen och Mats hämtade mig där. Så när jag kom till stugan var den varm och go =)

En utelampa har kommit upp så nu behöver man inte famla i mörkret när man ska ut när solen gått ner =)
Vi hade bestämt att inte köpa några julklappar till varandra den senaste julen eftersom vi gjort väldigt mycket och dyra inköp under hösten, men Mats kunde naturligtvis inte hålla sig =) Så när jag kom hem från Trollhättan efter jul fick jag se de där snurrstolarna som vi spanat på tidigare. <jag kan lova, man sitter som en kung (och en drottning). På bild ser de lite klumpiga ut i vår lilla stuga men det är inget man tänker på i verkligheten. Till våren, så fort man kan stå ute och slipa ska vi måla köksbordet vitt.


 Mats har kopplat in kontakter så vi kan ha lampor av olika slag i stugan, det är faktiskt väldigt skönt att kunna se vad man gör istället för att ha lite mysbelysninga i form av starinljus. Man är ju lite bekväm av sig =) Nu letar vi efter en lampa att ha ovanför köksskåpen. Det lutar åt armaturer som vi sätter ovanpå köksskåpen istället för i taket eftersom vi har snetak. Trodde inte att det skulle vara så svårt att hitta, men det är det.


I helgen började jag montera lådhantag på köksskåpen och allt började jättebra. Fick fast sex handtag på de båda 60-skåpen och började sen mäta ut på 40-skåpet. Jag mätte och borrade alla tre lådfronter, skruvade fast det första handtaget och sen inser jag att jag borrat för de bredare handtagen, satans jävla mögel! Så nu är frågan, nya handtag (vi har ju bara det kortare kvar) eller nya lådfronter? När vi insåg vad jag gjort så tyckte vi nog inte att det gjorde så mycket att handtagen var samma bredd som till de bredare skåpen men nu när jag ser det på bild så tycker jag nog att det ser konstigt ut *suck*Vid nästa stugbesök skall kapsågen med så vi kan kapa sockeln till skåpen, det kommer bli mycket snyggare än nu när man ser de tråkiga plastbenen.


På söndag morgon var det nollgradigt och duggregn, det var bara för Mats att börja skotta av taket för om det inte gjordes skulle det inte dröja länge förrän det rasade ner av sig själv med resultat att vi skulle få en snövall som snabbt fryser till is och då helt omöjlig att skotta bort. Jag var inte till så stor nytta, skottade litegrann men snö är helt enkelt för tungt för mig så Mats skottade det mesta själv.Innan vi åker hem från stugan packar vi alltid in täcken, kuddar och bäddmadrass i vakumpåsar för att vi ska slippa det där fuktiga, råkalla när vi kommer dit nästa gång. Eftersom vi inte har el i stugan så blir den ju helt utkyld när det är kallt och när vi sen värmer upp den så blir det lite fuktigt innan den värmts upp.
Min akupressörs man säljer gamla skolplanscher och häromsisten pratade vi om det och jag sa att jag var intesserad av att köpa en av honom, då gick han ut i bilen och hämtade en med grodor på som jag fick, helt gratis =) Så nu hänger den i sovrummet i stugan.
Sovrumsfönster och byrå. Den lilla trälådan fick Mats i julklapp från arbetet, det var ostar från Skärvången i den och nu passar den utmärkt till att ha värmeljus i.

Det här skåpet har blivit över, tanken var från början att ha en mindre bänkspis som vi då skulle fälla in i det här skåpet men vi valde en annan spis och då finns det ingen plats för skåpet. Just nu använder vi det som verktygsskåp och avställningsyta men när kaminen kommer så skall den stå på den här platsen.
Kram på er alla människobarnNyårsmat

Gott nytt år på er allihop!

På nyårsafton har jag årsdag som Trångsviksbo och nu firade jag mitt femte år. Har inte ångrat en sekund att jag flyttade hit och jag känner fortfarnade att det är den vackraste plats man kan bo på =)

När man firar måste man ju ha tårta så jag hystade ihop en kaka, Miriams drömtårta med ett chokladtäcke som sen garnerades med en 5-a

Kan villigt erkänna att den blev lite sötsliskig, kakan är min favorit men då ska det vara utan det där chokladtäcket.

När det var dags för nyårsmiddagen så startade vi med en förrätt och då blev det en kräfttoast som smakade fantastiskt.Kräfttoast

kräftor
röd lök
purjolök
röd rom
dill
cremé fraiche
majonnäs

vitt bröd

Rör ihop alla ingredienser till röran, spara några kräftstjärtar till garnering.
Stek brödet med lite smör i en stekpanna.


Varmrätten bestod av hasselbackspotatis, majssnitzel till mig och nötkött till Mats, grönsaker och väldigt mumsig sås. Min sås var gjord av getost och cremé fraich medan Mats hade ädelost i sin sås.
Efterrätten blev en liten reprisChokladkorgar av after eight fyllda med chokladmousse, serveras med hallon, körsbär och hemgjord vaniljglass. Mmmmmmmmm...vad gott!

Hittar tyvärr inte receptet på chokladmoussen men jag hittade receptet någonstans på nätet och den var vansinnigt god. After eightkorgarna sätter man ihop genom att doppa kanterna i smällt choklad och sen foga ihop dem, jättelätt.

Receptet på glassen hittar jag inte heller men det hittade jag också någonastans på nätet.Kram på er alla människobarn

Julen varar ända fram till påska....

Ja jag hade ju tänkt att visa lite vad jag fick i julklapp men det kan jag tyvärr inte göra riktigt än för alla julklappar är kvar i Trollhättan. Det var ju ingen som tänkte på att jag åkte tåg hem och det fanns inte en chans att jag skulle kunna få med mig alla tunga fina julklappar som jag fick, så den uppdateringen får vi vänta med lite, men innan påsk ska de nog finnas på bild här =)

Men något som jag kan berätta om är att jag har ätit pappas köttgrotta (köttfärslimpa).
Det började ju i somras med att jag åt grillad korv och det har faktiskt gått bra, jag har ätit korv med jämna mellanrum och det är helt okej så redan i slutet av oktober bad jag pappa att han skulle laga en köttgrotta när jag kom hem över jul. Det var alltså en förberedelsetid på några månader för att ställa in mig psykiskt på att det är helt okej att äta köttfärs. För det ska ni veta, att jag är vegetarian är helt psykiskt =)

Så här är bildbeviset:


                                                     Köttgrotta med myyyycket senap på =)                                                                               Borta! mumsfillibabba


Det var jättegott, smakade precis som jag kom ihåg det. Lustigt det där med smaker, att man kan komma ihåg hur något smakar fast det är nästan 20 år sedan jag åt kött.
På julafton smakade jag även på Millans köttbullar och en prinskorv. Vänt ni bara, det ska nog bli ordning på fröken Asplund ska ni se =)Kram på er alla människobarn

RSS 2.0