Husletartur

Hejsan allihop!

Igår var vi upp till tomten för att gå runt lite och kika på de andra husen, de som redan är bygda. Det finns hus och så fins det HUS.
Det är en salig blandning på dem och även storleken skiljer sig från hus till hus. Det finns de som är jättefina och så finns det de som är jättefu....inte så fina.

Vi har bestämt oss för att vi vill ha ett svart hus, eller iallafall ett mörkt mörkt brunt hus. Vi har också bestämt oss för att vi vill ha så mycket lutning som vi får på taket, tror det är max 30 graders lutning som är max.
Vi vill också ha en veranda som går så långt runt huset som ekonomin tillåter.
Allra helst vill vi ha ett timmerhus men det blir nog för dyrt för vår kassa.

Ett sånt här vill jag ha......


Foto Fjällräven



eller ett sånt här...fast utan det blåa...(hua!)


Foto Fjällräven


röda foderbräder vill vi INTE ha....men husets färg och form är rätt okej....


Foto Fjällräven



ett sånt här hus men mycket mörkare kan jag tänka mig....


Foto Fjällräven

Det finns så himla mycket att välja mellan men det är väl bara att bestämma sig för något *pust*

Vi träffade på vår granne igen och han var lika trevlig som förra gången, skamligt bara att vi inte pressenterade oss, bättring Mats och Ammii!

För att stilla min fars nyfikenhe.......jag menar intresse....så kommer här några bilder på lite vildvuxen tomt.


Foto Fjällräven

Den gula figuren längst till höger är min sambo =)


Och här spikar han ner ett långt rör i backen för att se om det är berg under.
Det var det inte...



Foto Fjällräven Måste ju kolla om det är berg under mossan



Men som sagt far, det kommer mer bilder tids nog.

Kram på er alla människobarn.


Kalas

Idag var min svärmor och svärfar här på födelsedagsmiddag. Min svägerska och hennes sambo och ett av deras barn var också här. Vi åt pastawok med sojagrytbitar, det var mumsigt och jag tror att de andra också gillade det för de fyllde på tallrikarna flera gånger.
Vi fikade lite kakor och kaffe efter maten och det slank också ner utan större problem=)

Innan middagen drack vi glögg och till de hade vi dukat fram fikon, aprikoser, pepparkakor, russin och mandel. Glöggen med chili och choklad föll min svägerska i smaken så den ska jag handla åt henne när jag hittar någon, vi har den inte på vår affär. Hade också köpt en äppelglögg som var jättegod, lite sötsliskig, men i små mängder går det bra. (inte som när Mats och jag drack chili/chokladglöggen i temuggar härom veckan *mumsigt*

Jag fick en jättestor korg av M´s föräldrar, fylld med frukter, grönsaker och annat mumsigt + trisslotter (som det var feltryck på eftersom det inte var någon vinst *ler*)



Foto Fjällräven                                                           Mumsig korg

Av Kristina & Co fick jag en jättefin ljuskrona, en röd som passar perfekt till  de röda detaljerna i vårt vardagsrum. Den ska hängas från en krok i taket och fotas så fort det är gjort.



Måste också få visa vad min snälla goa arbetskamrat gav mig på min födelsedag. 


Foto Fjällräven                                                     Utstansade träd
 

Underbara för en trädälskare som jag. Tack Susanne, jag blev jätteglad.




GRATTIS RÄVEN

Hipp hipp hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Jaha, då har man blivit 41. Känner jag mig som 41? Nä, inte speciellt. Hade jag kunna med så skulle jag nog kunna tänka mig att bete mig som 24 igen....
Eller kanske inte.
Det var ju rätt pinsamt när pappa fick hämta mig för att jag inte kunde cykla hem i kort-kort kjol och lårhöga stövlar en söndagsmorgon.
Hur jobbigt var det när syster yster startade väckning på 6 olika språk på finlandsfärjan. Hur mycket Finland såg vi när vi bara satt på ett cafe i hamnen för att vi var för trötta (läs bakfulla) Fast roligt hade vi=)
Rätt skönt att komma upp i denna aktningsvärda ålder, skönt att förstå att man inte måste jobba 15-18 h/dygn på studentkåren och ha ständigt dåligt samvete för att man låter sonen vara på mammas jobb jämt och ständigt *hua*
Skönt att vara engagerad i konstföreningen, byalaget (om man nu räknar några möten per år i byalaget för engagerad) och stickjuntan med byns tanter.
Eller att åka till Östersund på tovningskurs, kalligrafikurs på bygdegården och behandlas med akupressur med jämna mellanrum. Skönt att bosätta sig i en liten by där det bor färre människor än det gjorde på min gård i stora staden, och verkligen uppskatta det.

Ja det är rätt skönt att fylla 41.

Å det bästa med att fylla år är att man får paket =O)


Foto Fjällräven                                                    Tre presenter =)

I paketet som kom igår låg det två paket och ett kort. Det var mamma, pappa, syster med sambo och broder som skickat detta.


Foto Fjällräven En garnvinda, en plattång och ett kort med pengar.

Tusen tusen tack!


Nu har Mats vaknat och jag har fått en present till, ett kuvert =)

Kram på er alla människobarn, nu ska jag fortsätta fylla år....hela dagen.



Jag har fått paket!!! =O)

Idag kom det ett paket till mig, skickat med posten, från pappa, misstänker att mor också är inblandad.


Foto Fjällräven                                                  Paket till meeeeeej

Känner att det kliar i fingrarna efter att få slita bort pappret och kolla vad som finns i.
Ni som känner mig sen förr i tiden och har sett super8-filmen från när jag var påskkärring nån gång på 70-talet och hade målat mig med nagellack i ansiktet för att få röda fina fräknar, bläddrandes hystersikt fort med fingrarna bland påskbreven, vet precis hur jag ser ut nu när jag har detta paket framför mig =)
Föresten, varför målade jag med rött nagellack, är inte fräknar bruna eller svarta? Och om jag inte minns helt fel så var det nog inte rött utan rosa nagellack.
Det är rätt skönt att fylla 41 år, känns som det var jobbigt att vara barn om man hette Ammii. Fullt ös hela tiden. =)

Ja ja, tillbaka till paketet som jag ville slita upp omedelbums för att kolla vad som fanns i det.

Men nähä! Icke!


Foto Fjällräven                                                     Bäst-efter-datum

Fattar ni vad ni utsätter er stackars dotter för när ni tvingar mig att ha detta paket ståendes framför ögonen utan att få öppna det!!! *sade hon med darrande underläpp och tårfyllda rådjursögon* (inte för att jag har så där stora runda rådjursögon, men ja, ni vet vad jag menar)

Men ja ja, är det så ni vill ha det så, jag väntar. (Det är väl den 25:e fem över tolv i natt, eller?)
*fniss fniss* närå, jag ska vänta tills i morgon.

Pussar och kramar i massor, nu längtar jag ju ännu mer efter er.

Nä nu vet jag, det var ju inte fräknar jag målade med nagellacket, det var ju rosiga kinder.
Jag var väldigt rosig och jag kommer också ihåg nu hur ont det gjorde när mamma tvättade bort det med aceton *aj* Undra om det var med eller utan olja ;O)


Jag lär mig

För några veckor sen började jag på en texningskurs. Jag ska alltså lära mig skriva fint, kalligrafi.
Vi är 8 damer + fröken som ska träffas 5 ggr, vi ska under dessa gånger lära oss texta fint. Det kommer väl till pass när man gör grattiskort och vi har även bett att få lära oss texta skyltar, vilket vi gör ofta på jobbet.

Fröken säger till oss att vi ska öva hemma mellan gångerna och ni ska veta att jag övar *sade hon och harklade sig lite skamset*  Idag ska vi träffas och nu tänkte jag öva lite, så jag slipper skämmas ikväll =)


Foto Fjällräven                                          Övning ger färdighet =)


Kram alla människobarn

Det började med

en liten annons på blocket för två veckor sen. Mats kom till mitt jobb och frågade vad jag tyckte om att köpa en mannskapsbod. Visst kan vi det, sa jag.
En vecka senare stod den i Trångsviken i väntan på renovering.


Foto Mats                        Lelle kontrollerar att boden är på plats


Foto Mats                                                              Boden lastas av

När boden stod på plats i Trångsviken började vi röja ur den, ja den var full med en massa grejer och en del skräp. Vi lastade en släpvagn med saker som skulle slängas och inspekterade boden lite mer noga.

Vi pratade fram och tillbaka om vad vi skulle renovera och tittade runt på olika byggställen för att se vad saker och ting kostar, tak, väggar, isolering och en massa annat som behövs. Vi kom båda fram till att det inte är billigt att renovera en liten bod på 25 m2.

Några dagar innan vi fick hem vår lilla stuga så hittade vi en tomt som vi var och tittade på. Den ligger i Brattäggens fritidsby som ligger en mil från Järpen. Högs upp på berget i denna lilla fritidsby ligger våran tomt, ja, vi köpte den alltså *flinar stort*


Foto Fjällräven Vår tomt mellan grannens garage och Mats (den gula längts bort)

Men nu pappa måste jag erkänna en sak, vi kommer inte renovera mannskapsboden. Det är för mycket jobb med den och det kommer att bli för dyrt för så liten yta. Sorry sorry far, jag vet ju hur lycklig du blev när du hörde att vi köpt en bod *ler*

Vi kommer helt enkelt att köpa en färdig liten stuga. Ja färdig är väl lite att ta i, men en sån där som kommer i sektioner som vi sätter ihop på plats. Det blir en hel del jobb med det också misstänker jag men då vet vi iallafall att det är nytt och fräscht. Så är det nån som vill köpa en bod så finns den här. Snabba ryck =)

Idag har vi varit vid tomten för att märka ut vilka träd som ska fällas, typ de flesta. Vi träffade också vår granne som faktiskt bor permanent där. En väldigt trevlig man och det känns rätt bra att veta att det bor någon där som kan hålla lite koll på allt som händer. Han talade om att det brukar vara en del renar där *suck* och en björn har lämnat en liten hälsning, i form av mat som passerat björnmagen, precis utanför huset *ve och fasa* 

Jag ska försöka uppdatera lite oftare på den här bloggen och jag kan tänka mig att det blir en del tomt- och hus-prat.

Nä, nu är det slängtajm, det är ju en dag i morgon också.

Natti natti alla människobarn

Grattis Millan

Härom dagen fyllde min älskade syster år. Sist jag var i Trollhättan köpte jag en present till henne, en bok av Ernst Kirchsteiger, så den var redan på plats.


Bild lånad på www.adlibris.se 

Jag gjorde ett kort som jag skickade ner tillsammans med lite lotter.


Foto Fjällräven                                                          Kort till Millan

Pussar och kramar i massor till världens bästa syster.


Söndagstovning

Det har ju varit lite glest mellan inläggen här och då i synnerhet söndagsbilden men igår tovade jag, en tomte och ett par äpplen blev färdiga.


Foto Fjällräven                                     Tovad tomte
Tomten är ca 45 cm hög.


Foto Fjällräven                                                        Tovade äpplen
Äpplena är ca 6 cm.

Jag har också börjat på en ängel. Det ska förhoppningsvis bli en lampa. Har en idé som jag ser i huvudet och jag hoppas att det blir så i verkligheten också. Inte allt för sällan blir det ju kanske inte riktigt så. En stor tomte är också på G, måste bara lösa en del små detaljer innan den är klar, typ kroppen =)
Stortomten och ängeln visar jag när de är färdiga.

Nu måste jag dona lite med födelsedagskort, det är visst nån som fyller år på torsdag ;o)

Kram på er alla människobarn

 


I går var det fars dag

När man bor långt bort från far så måste man ju visa på något sätt att man tänker på honom iallafall. Därför fick han vara med i tidningen, TTELA. Kan man bli annat än glad när man ser sig själv i tidningen *fniss fniss*



Jag skickade ett kort till far också med några lotter i.


Foto Fjällräven                                          Farsdagskort

Glömde visst ett s i farsdag =)


I november är det fars dag och i maj är det mors dag men alla andra dagar är det min mammas och min pappas dag. De är de absolut bästa föräldrar som finns.
Pussar och kramar till er båda två
.


I stora staden

Just nu befinner jag mig i Solna, hos min svägerska och hennes goa trillingar. Har också fått äran att träffa hennes nya sällskap, Jocke,väldigt trevlig karl.
Mats och jag flög hit i fredags och Gunilla mötte upp oss på Bromma flygplats. Det var nog  tur det för vi hade lätt gått vilse bland bussar, bilar och allmänt storstadsliv, lantisar som vi är =)
Fredagskvällen satt vi mest och myste, när vi inte åt alltså, för det gör vi mest hela tiden.

Lördag tog vi bussen till Solna centrum för att handla lite. När  vi klev på bussen så var det ett pucko till bussförare som inte hade vett att låta oss ställa barnvagnar i ordning och hinna sätta oss. Han startade med ett ryck och jag for bakåt, landade över Sebastian och trodde att han skulle gå av helt och hållet. Jävla dåre. Jag har nu ett blåmärke på benet som är stort som en fiskmås *snyft, jätteont* Känner mig allmänt sönderbruten i kroppen och nu när vi skulle åka till Hallonberga (för att handla lite) så fick jag helt enkelt stanna hemma.

Det är kul att vara här och det borde inte gå så långt mellan gångerna. Solna och Trångsviken ligger ju inte på var sida jordklotet precis.

Nä, nu ska jag förbereda middagen, vegetarisk lasagne.

Ha det så gott och kram på er alla människobarn.


RSS 2.0