Skoterkängor

Jag önskade mig bidrag till skoterkängor när jag fyllde år och nu har jag köpt mig ett par. Jag är ju lite av en kängoman, önskar att man kunde ha kängor året runt =)

Jag hittade ett par skitsnygga som är superlätta och smidiga. Det brukar ju annars vara ganska klumpiga stövlar när det handlar om skoter och kyla. Men dessa kommer jag kunna använda även till vardags när det är kallt. För kallt måste det vara, de ska nämligen klara kyla ner till minus 40 grader *sköööönt*


Foto Fjällräven                                            Varmt å skönt lär det bli

Ja nu kommer jag nog inte frysa om fötterna och nästan upp till knäna och jag hoppas att resten av kroppen håller sig varm på köpet.

Kram på er alla människobarn.

Tovad julblomma

Jag tovade en alternativ amaryllis och några äpplen. Plockade lite granris, lingonris och blåbärsris. Satte sen ihop detta till en dörrdekoration och tog med den till jobbet.


Foto Fjällräven               Min första tovade dörrdekoration

Jag ska nog köpa mig en fuskgrangren för det tog bara en dryg vecka innan jag fick plocka ner den från jobbet, barrade ju bara man tittade på den. Så nu hänger blomman i mitt fönster istället.


En av lärarna i byn blev förtjust i den och frågade om jag kunde göra en till henne, och visst kunde jag det =)Foto Fjällräven
Kram på er alla människobarn


Välkommen Vilma

För ungefär tre veckor sen fick vi en ny granne, lilla Vilma föddes.
Jag köpte en bok om pepparkakshus och där i fanns en pepparkaksbarnvagn, den måste jag baka tänkte jag.

Först fixades degen, sen var det dags att göra alla delar som sen fick ligga ett par dagar och "torrka"

Sen var det dags för ihopsättning. För ett par år sen när Kim och jag gjorde ett pepparkakshus limmade vi ihop den med limpistol men eftersom jag tror att Hannah kommer att äta upp den så var det sockerlim som gälde denna gång.


Foto Fjällräven                                         Delarna provas ut

Foto Fjällräven                                  Nu ska den sättas ihop

Man måste vara snabb för det smällta sockret blir fort segt.Foto Fjällräven                                           Nu är den ihopsatt

Den blev lite sned så den fick lite stöd under två av hjulen =)


Foto Fjällräven                             Lite dekoration gör susen
Foto Fjällräven                                         Inslagen och klar


Jag kan ju säga att det blev nog inte den snyggaste pepparkaksbarnvagnen men den är helt klart bakad med kärlek *ler*

Vilma fick en liten tröja och byxa. Ville att det skulle vara miljövänlig men det är verkligen sorgligt vilket dåligt utbud det finns i våra affärer. Hittade iallafall en jättesöt lite dress som var organiskt på Lindex.


Kram på er alla människobarnSkogshuggare

I söndags var Mats och jag uppe vid tomten för att ta ner lite träd. Det är mest småträd som står där och de klarar vi av själva.
Mats hade lånat motorsåg av far sin men den var lite tjurig, svårstartad, Mats var helt slut av att bara starta den. Arbetsfördelningen var iallafall som så att Mats fällde trädet och sågade bort grenar och delade upp stammen i mindre bitar och jag plockade upp grenar och la på hög och staplade upp den blivande veden.Foto Fjällräven                   Mats sliter med att få igång sågenFoto Fjällräven

Det är lagom storlek på de flesta träden som ska fällas, jag är ju lite harig när det gäller farliga saker (som en motorsåg och tunga träd kan vara).

Efter jobb måste man fika *ler*


Foto Fjällräven                                     Kaffe och lussebulle


Vi var bara vid tomten ett par timmar men vi hann med väldigt mycket på den tiden så resten av träden ska nog inte ta alltför lång tid, vi har ju inte någon direkt tidspress heller men det skulle vara skönt att få bort så mycket som möjligt nu när snön ändå lyset med sin frånvaro.

Men det finns två träd som är jääääättestora och de lutar lite åt grannens tomt så de ska vi leja bort till ett proffs.


Foto Fjällräven               Dessa två tallar ska bort av proffs


Vi hade rätt roligt de där timmarna men fy satan vad kroppen inte hade roligt på kvällen och dagen efter. Fast jag inte lyfte speciellt tungt så sa kroppen ifrån på skarpen. Mats hade ont i flera dagar så det var nog rätt bra att vi inte var där längre.

Får se om vi hinner upp något i helgen, annars får det bli efter jul, om det inte kommit några meter snö vill säga.

Kram på er alla människobarn.

RSS 2.0