Söndagsglädje v. 39

Igår gifte sig våra grannar. Jag är jätteglad för deras skull (och inte så lite avundsjuk).
Vi bjöd in dom idag på tårta och önskade  lycka till i äktenskapet.


Foto Fjällräven                                                                       Tårta till brudparet

Jag gjorde ett kort också men eftersom jag var ute i sista sekund så fick det bli lite enkelt. En brutal idestöld är det också kan jag meddela.


Foto Fjällräven                                                     Framsidan
 
  Foto Fjällräven                                                     Baksidan
(lite svårt att få till bilden eftersom det är så ljust papper, ser lite futtigt ut)

Så vad kan var mer glädjefullt en söndag än det här.

Dockan är klar

Nu har jag sytt färdigt dockan som jag började på häromdagen och hon har också fått lite kläder på sig.


Foto Fjällräven
Foto Fjällräven                                             Luva på anorakFoto Fjällräven                                                Raggsockar


Foto Fjällräven

Dockan är ca 48 cm hög.
Anoraken är sydd i grå velour. Byxorna i brunt smalspårigt manchestertyg.  Raggsockarna har jag stickat av garn från Järbo, "Raggi"

Vad kul det var att sy denna docka och kläderna till henne. Det går ju inte åt speciellt mycket tyg eller garn så det är perfekt att göra kläder av stuvbitar och restgarn.  Det som var mest böckigt med hela dockan var håret. Ska man kunna leka med den så måste nog håret fästas på fler ställen.

Jag ser att det tog mig ungefär 4 dagar att göra den färdig med en uppsättning kläder.

Har funderingar på att göra tre dockor till med kläder så trillingarna kan få i julklapp. Men det är fortfartande bara på tankeplanet.

Tjingeling alla goa människobarn.


Leksugen


Foto Fjällräven                                                          Blivande tröja till dockan

Tur att det är symöte ikväll. Jag har nämligen börjat sticka en docktröja men när jag kommer till nackens minskningar så tar det stopp....JAG FATTAR INGENTING ALLTSÅ......*sade hon med ett gigantiskt överbett*

Är det någon som kan förklara det här för mig?
När arb mäter 13 cm sätts de mittersta 13 m på en tråd eller avmnål för nacken. När arb mäter 14 cm avmaskas resterande m för axeln. Andra sidan stickas lika , men åt motsatt håll

Öhhhhhh....IQ fiskmås....Vad gör man mellan 13 och 14 cm då???

Så eftersom jag inte kunde sticka vidare på tröjan fick jag börja med ett nytt projekt (hehe..sicken tur va)
Lånade en bok på biblioteket med dockor att sy själv och dessa dockmönster ritade jag av i natt (ett perfekt sätt att få tiden att gå när man ändå inte sover). Nu håller jag på att sy ihop dockan och fyller den med kråset från en slaktad kudde.


Foto Fjällräven                                    Matdags så dockan blir stor och stark

Fick göra ett liten uppehåll när jag kom underfund med att jag inte hade ätit frukost. Men nu är jag mätt och belåten och ska fortsätta med dockmakeriet. Vi får väl se hur det går men så fort den är färdig och klädd ska jag återkomma med bildbevis.

Tingeling alla goa människobarn


Söndagsglädje v. 37Denna söndagens bild får bli ett par salt- & pepparkar i glas från Storsjöhyttan i Östersund
Jag tycker dom är fantastiskt vackra och har bestämt mig för att önska mig ett par i födelsedagspresent när jag fyller år  (40 men det säger vi inte högt va)

Foto  från www.storsjohyttan.com

Salt & pepparkar "Sylarna"

Jösses vilken vecka!

I tisdags var jag hos en sjukgymnast för första gången sen jag flyttade hit. Jag var lite nervös för vad han skulle hitta på och så här i efterhand kan jag villigt erkänna att jag aldrig skulle gått dit om jag vetat hur denna vecka skulle bli.
Allt startade med att jag fick berätta om mina besvär och lite om hur livet i allmänhet har varit, olyckor och diverse kroppsliga händelser. Efter det blev jag undersökt och det konstaterades att jag var otroliogt stel i stort sett hela kroppen. Han tryckte och klämde på delar av kroppen som jag gladerligen skulle kunna sälja extremt billigt. Jag fick böja, bända och tänja mig för att visa hur rörlig jag var och allt detta resulterade i att jag inte sov mer än ett par timmar de närmsta dygnen. Simningen på tisdagskvällen fick också ställas in *tråkigt*
Jag fick ett återbesök två dagar senare och då skulle jag prova på akupunktur
.

Fy satan vad nervös jag var innan jag kom dit. Jag var kräkfärdig och skakig i hela kroppen.
Tyvärr, ja jag säger tyvärr, blev inte akupunkturen av. Så sprut- och nålrädd som jag är så kan det ändå inte vara värre än vad jag fick uppleva på det besöket. Han började peta på kotorna i rygg/nacke och rätt var det var så drämde han till och det small till och luften gick ur mig. Tårarna sprutade och det gjorde så ont att jag trodde nästan att slutet var nära. Jag har varit hos en kiropraktor förut och det är ju alltid lite obehagligt när det knäpper och bänds i leder men även om det gör ont precis för stunden så går det ju över i nästa sekund. Det gjorde inte detta.
Jag hade tänkt gå in på affären innan jag skulle åka hem men jag avstod för jag trodde helt uppriktigt att jag skulle bryta samman totalt bara någon stötte till mig. Det var tur jag åkte hem för ungefär 30 minuter efter behandligen så kom huvudvärken med stort H. Det gjorde så ont i huvudet att jag fick lägga mig ner och vira en svart tröja runt huvudet för att stänga ute allt ljus. Telefonen ringde och jag skulle upp för att svara = kräkning. La mig igen och försökte efter en stund resa mig igen för att dra för att dra för gardinerna = kräkning.
Det tog 3½ h innan jag kunde kliva ur sängen. Jag hade ont i ryggen och huvudet värkte men det var ialla fall överkomligt.

Dagen efter hade jag ännu ett besök inbokat och när jag kom dit berättade jag om hur jag mått och fortfarande mådde. Han var lite fundersam och sen sa han att så brutalt skulle det inte blivit och han skulle inte göra om det. Tack för det sa jag och erkände att om han skulle föreslagit samma behandling igen så skulle jag avsluta vår bekantskap.
Jag fick istället lägga mig på en massagebänk och där skulle jag ligga i 20 minuter med akupunkturnålar i huvud, armar, händer, knän och fötter. Efter 5 nålar fick jag panik och började gråta och hyperflämta lite. Det gjorde inte alls ont men jag var extremt rädd (= fjantig alltså). M som kört mig dit fick komma in och sitta brevid mig och därefter sattes ytterligare nålar in men fötterna vägrade jag.
Så summan av kardemumma var att jag hade jävligt ont i kroppen efter tidigare behandlingar och för att jag legat stilla i samma ställning för länge. Det kändes varmt och lite surrig under tiden men någon smärtlindring kände jag absolut inte. Förhoppningsvis kommer det bli bättre när jag gjort det några gånger och inte är så paniskt rädd.Bilden är lånad från  .danielsuurna.se

Oj då, det här blev visst ett klagande och gnällande inlägg men veckan har faktiskt varit jobbig. Inte har jag kunnat komma på någon bra söndagsglädjebild heller.

Ja ja, snart är det en ny vecka och jag ska simma på måndag, få nya nålstick på tisdag och syjuntan startar på onsdag...måste ju betyda att den blir bättre än den som varit *ler*

Måste ändå säga att jag faktiskt är lite nöjd med mig själv som vågade prova akupunktur, även om jag flippade ur lite. Undra om det finns akupunktur för att sockerberoende?? Måste nog kolla upp det.

Tjingeling alla snälla människor.

Färdiga vantar

Nu är äntligen Syster Ysters vantar klara. Skickade dem i helgen till henne och igår ringde hon och berättade att dom passade perfekt. Det var ju en jäkla tur det för jag hade nog inte velat repa upp en gång till.
Den ena rödrandiga har jag nog stickat tre gånger. Jag upptäckte när jag stickat färdigt den sista vanten att det hade blivit två vänstervantar. Konstigt skapta är vi i familjen men kanske inte riktigt så konstiga *ler*

 
Foto Fjällräven

Nu får vi bara se till att det blir redigt kallt i Trollhättan så hon får användning av vantarna.

Kram på er alla människobarn

Söndagsglädje v. 36

Denna söndag får det bli en glaskula som söndagsbild. Jag har nog haft med en glaskula förut men jag är så himla förtjust i dom.


Foto Fjällräven                              Glaskula från Storsjöhyttan i Östersund

Gå gärna in på deras hemsida  www.storsjohyttan.com 

Lite änglapyssel

Den där ängeln som blev fel härom sisten är nu färdig. Jag gjorde en ny kropp till henne istället för att börja sprätta i ett sånt jobbigt tyg. En sak som jag måste lära mig är hår. Det är ju jättesvårt att få till en frisyr som inte ser ut som en trollkalufs. Jag vet inte men kanske det finns färdiga hår att köpa? Får nog kolla upp det.
Annars blev jag rätt nöjd, hon ser snäll och gosig ut. Precis som sin namne.


Foto Fjällräven                                                                       Ängeln Weronika


Foto Fjällräven                                                    Gloria av guldfärgad ståltråd

Huvudet som är en flörtkula sitter fast med en kraftig ståltråd ner i kroppen. Den sitter rätt löst så det är ju ingen leksak för då ramlar det av. Ögonen är två svarta knappnålar.
 

Foto Fjällräven                                             Huvud med ståltråd (elefanttråd)


När den röda ängeln krånglade så passade jag på att göra en annan ängel under tiden. Det är mer en sån där ängel som hänger med under hela året. Hon fick bli just den där ängeln som vakar över pysselrummet (/gästrum/strykrum mm) eftersom hon nu hämger i fönstret därinne.
Hon heter Anita, precis som min faster som är en fena på handarbete.Foto Fjällräven                                                Ängeln Anita

Nu måste jag fortsätta sticka vantar åt syster yster så hon får dom innan vinter slår till på allvar (vilket kankse i och för sig inte blir förrän i Februari eftersom hon bor i Trollhättan *ler*)


Kram på er alla goa människor som bor för långt bort från mig, jag längtar efter er *snyft*


Kilometermärket

hade jag kunnat ta igår.                


Foto från www.krokom.se                                                 Nyrenoverat badhus

M och jag var nämligen så rediga att vi kom iväg till Krokoms badhus för att simma. Jag simmade  1 km, M nöjde sig med hälften. Det var jätteskönt att simma, perfekt för en klumpeduns som jag. Lite träningsvärk har jag allt idag, i ena armen och lite i ryggslutet men det skulle kunnat vara värre *ler*

Innan simningen tog vi en mc-tur runt Storsjön. Det var jättefint väder och det gäller att passa på för snart är det skoterturer som gäller (vilket jag längtar hejdlöst till). Det var lite i det kallaste laget de sista milen och när vi åkte från badhuset hade det mörknat och då är det alltid lite omysigt att åka tycker jag, mycket djur i farten.

RSS 2.0