GOD JUL

 

Chokladkaka med kokos

 
Chokladrutor med kokos        ca 35 st.      175 grader  15-20 min
 
5 ägg
250 g smör
5 dl socker
7½ dl mjöl
5 tsk bakpulver
4 msk kakao
2½ msk vaniljsocker
3, 5 dl mjölk
 
glasyr
 
125 g smör
2½ dl mjölk
5 msk socker
5 tsk mjöl
2½ msk kakao
 
kokos
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, smält under tiden smöret. Rör ner det i smeten.
Sikta mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en bunke och blanda väl.
Tillsätt mjölk och därefter mjölblandningen i smeten.
Smöra och bröa en långpanna, gräddas i nedre delen av ugnen.
 
Låt kakan svalna.
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull, låt sjuda tills det tjocknat.
Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos.

Världens bästa Pappa

Grattis Pappa! Det är din dag idag :-)
 
 
 
 

Lämna aldrig levande ljus!

 
Mor och far har en adventsljusstake i trä som morbror Urban har gjort, den är jättefin och i vår familj så är vi väldigt duktiga på att aldrig lämna levande ljus i rum som vi inte befinner oss i.
I söndags så satt familjen runt köksbordet och tre ljus var tända i adventsljusstaken, vi såg att det första ljuset snart hade brunnit färdigt men eftersom det sitter såna där ljussläckare på ljusen så satt vi liksom och väntade för att se hur länge det skulle ta innan det slocknade. Men se gjorde det inte, slocknade alltså, det brann och rök och till slut började nötterna bli lite väl heta och vi blåste ut ljuset.
 
 
Så lämna aldrig levande ljus tända om du lämnar rummet, det är inte speciellt jobbigt att blåsa ut dem och sen tända igen när du kommer tillbaka till rummet, å du, lita inte på ljusvakten.
 
Kram på er alla människobarn
 

Vegetariska biffar

 
Se där, den som letar haon finner, här kommer recept på biffar
 
Bönbiffar               ca 16 st

2 burkar bönor av valfri sort
4 krm malen muskot
2 krm svartpeppar
2 ägg
1 tsk salt
2 dl finhackad purjolök
2 tsk strösocker
250 g keso (laktosfri)
2 dl ströbröd
1 dl finhackad persilja
4 tsk senap

Mixa bönorna med äggen. Blanda bönröran med övriga ingredienser, låt stå en stund, ca 30 minuter.
Forma till biffar och stek i smör och olja på medelvärme i en stekpanna.

 

Zucchinibiffarna hittar jag tyvärr inget recept till men vad jag kommer ihåg så tog jag:

1 zucchini, riven, krama ur så mycket vätska som möjligt ur den rivna zucchinin
1-2 morot, riven
1-2 dl riven ost
1-2 ägg
ströbröd ca 2 dl
förmodligen lite mjölk
troligen riven gul lök
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå för att svälla en stund. Forma biffar och stek i smör och olja på medelhög värme i stekpanna.
Vid tidigare tillfälle så har jag stekt biffarna i muffinsplåt, smidigt eftersom de inte håller ihop på samma sätt som biffar av kött.

Det kan helt enkelt vara så att jag gjorde bönbiffar och sen tog jag ungefär samma recept men bytte ut bönorna mot zucchini och morot och fetaosten byttes till riven vanlig ost. Osten är bra att ha i för den får det att hålla ihop bättre.


Dressing och salsa

Jag gjorde hamburgare till mitt kalas men nu när jag tänkte dela med mig av recepten så kan jag inte hitta det. Jag har förmodligen hittat recept på nätet och sen ändrat om lite och nu har jag ingen aning om vad det var i dem.
Dressingen däremot har jag skrivit ner så de får ni här :-)
 
 
Hamburgerdressing
 
1 liten gul lök, finhackad
½ dl bostongurka
2 dl crème fraiche
2 msk ketchup
1 msk senap
salt och peppar efter tycke och smak
 
Blanda samman allt och låt gärna stå några timmar.
 
Chilidressing
 
2 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
3 msk chilisås
1 msk bostongurka
1 tsk senap
1 krm salt
 
Blanda samman allt och låt gärna stå några timmar.
 
 
 
 
 
Tomatsalsa
 
4 tomater, tärnade
2 tsk olja
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
ca ½ dl hackad persilja
 
Blanda samman allt och låt den stå kallt ett par timmar så smakerna sätter sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I ett hus i skogens slut

liten tomte tittar ut....
Ja tittar det ut en tomte från det här huset så tror jag nog att jag drar min sista suck :-)
Nu är jag ju i och för sig rätt säkert på att det är ett ödehus, men de e klart, så här i juletider kan man aldrig vara säker :-)
 
 
 
blomma från en klöversort av typ, vinröd :)
 
cyklamen
 
 
 
 
 
 
 
 

Ser du stjärnan i de blåååååå

allt du önskar kan du fåååååååå........... ni hör de klara tonerna från min strupe va :-)
 
Ja kanske inte riktigt allt kan man få men världens finaste stjärna har jag fått i födelsedagspresent av min goe lille son :-)
Den är gjord i plåt och ca 50 cm, supersnygg
 
 
 
 
 
 
 

Svartbygge?

Behöver jag bygglov för detta?
 
 
Hoppas ni hade en fin Lucia igår och att helgen blir trevlig.
 
Kram på er alla människobarn
 
 
 
 
 
 

Fyndat

Jag var i Solna för ett litet tag sen, då passade jag på att fynda lite på Iittala Outlet.
Om ni inte har fattat det så är jag lite av ett Iittalafreak :-) Kan nog säga att jag gillar allt som heter Iittala, nästan :)
 
Jag hittade jättefina glas som jag bestämde mig för att inhandla. Först funderade jag på att köpa 6 st. de kostade 49 kr/st så det skulle bli ca 300 men sen sansade jag mig och köpte naturligtvis 12 glas. Fram till kassan för att betala och kassörskan säger: 392 kr. Öhhhh, tänkte jag men jag ska också erkänna att jag inte sa att hon slagit in fel summa, betalade snabbt och pep ut från butiken.  Jag har alltså köpt fina Iittalaglas för 32,50 st :-)
 
 
 
har bestämt mig för att försöka bli mer miljösmart och därför tänker jag se till att använda mer träredskap i köket istället för plast. Köpte jättesnygga slevar på Gustavsbergs Outlet.
 
 
nu spricker väl min tanke om miljösmartheten för jag har ingen aning om vad en skärbräda innehåller för miljögifter, det är väl bara att konstatera att jag inte är helt konsekvent i mitt tänkande. Hur som helst så tänker jag försöka så mycket som möjligt och sen får det väl bli fel ibland.
Jag har i alla fall köpt en jättefin och jättedyr skärbräda, trodde aldrig att jag skulle betala 200 spänn för en skärbräda men nu när jag köpt glasen så billigt så hade jag ju liksom 200 kr över :-)
Medan jag väntade på tåget i Göteborg så gick jag en sväng på Designhuset (tror jag att det var) och där köpte jag denna fina bräda.
 
storlek: något mindre än ett A4
 
Inte helt gratis att starta ett nytt hem men om jag fyndar på det här viset så är det ju billigare än Ikea :-)
 
 
 
 

Chokladbollar för vuxna :-)

 
Chokladbollar för vuxna                    ca 20 st. beroende på storlek
 
100 gram smör, rumsvarmt
1-1½ deciliter socker
3 dl havregryn, fiber
3 matskedar kakao
1 tesked vaniljsocker
2 matskedar Pisang Ambon (eller valfri likör)
1matsked starkt kaffe
 
kokos
 
Blanda samman alla ingredienser utom kokos, rulla till bollar, rulla sen bollarna i kokos.
Låt stå kallt några timmar.

 


Snacka om Morsdagspresent :-)

Det här möttes jag av när jag gick in på Facebook idag :-)
Världens bästa son helt enkelt, fast det visste jag i och för sig redan.
 
 
Herre jösses, jag måste räkna hur många dagar det är kvar, här ska räknas ner dag för dag :-)
 
 

Hallonrutor

 
Hallonrutor         ca 35 st.
 
300 g smör (laktosfritt)
6 dl socker (pinsamt mycket)
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
200-300 g frysta hallon


florsocker

Smällt margarinet i en stor kastrull (alla ingredienser ska få plats i kastrullen)
Rör ner sockret. Rör ner äggen, ett i sänder. Rör ner mjöl och vaniljsocker.
Bred ut smeten i en långpanna, smörad och bröad eller pappersklädd.
Gräddas i mitten av ugnen i 175 grader, 30-35 min.
Sikta florsocker över kakan när den kallnat.

 

Banan- och kolapaj

 
Banan- och kolapaj
se recept här
 
 
 

Saknaden är enorm

 
 
Nu är det 5 månader sen jag träffade Lisbeth och dubbelt så låg tid sen jag träffade Kerstin. Ärligt talat, jag trodde verkligen att jag skulle vänja mig av med er, men icke, saknaden går inte över.
Vad jag än gör här nere i Trollhättan så  tänker jag på er, så fort jag inte fattar ett stickmönster så tänker jag att om jag ändå kunde fråga Lisbeth, går jag på en marknad så tänker jag, det här kunde Kerstin och jag ordna, hör jag talas om stickjuntor så tänker jag på Lisbeth, så fort jag ser eller tar i ull så tänker jag på Kerstin. Vad jag än gör så finns ni med i tanken.
 
När jag flyttade från Trångsviken så fick jag en kudde av Lisbeth som hon gjort till mig, den är snart sönderkramad, för att inte tala om hur många tårar som kudden fångat upp.
 
 
 
Av Kerstin fick jag en tomte som hon gjort, jag hade lagt den i en av flyttlådorna och när jag letade efter en sak härom dagen så hittade jag tomten, ni kan glömma att den åker ner i jullådan efter jul. Den ska kramas varje gång jag saknar dig Kerstin, den kommer bli sönderkramad den också.
 
 
 
Kudden är så fin, Lisbeth har broderat ett hjärta och sytt fast det tillsammans med massor av andra hjärtan, hon har broderat ordet vänskap och en nalle. Baksidan har ögon och näsa som till en nalle och det går att plocka fram ett par öron, öron som jag kan gosa med när jag längtar efter goa Lisbeth.
 
 
 
Det ligger så himla många timmars arbete bakom kudden och tomten, så mycket slit och så har de gett dem till, mig!
Jag önskar att jag hade modet att flytta tillbaka, modet att tro på mig själv, modet att tro på att allt ordnar sig. Jag saknar er så vansinnigt mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 

Att bo i ett korthus

kanske inte är det mest stabila men att göra dem är väldigt roligt :-)
Jag tittade på programmet Strömsö som visas på Svt, ett underbart program om man som jag gillar att pyssla.
Där gjorde de korthus och jag var ju naturligtvis tvungen att prova.
 
 
 
Välj ut sju kort, jag har valt julkort men det går ju naturligtvis bra med vilket motiv som helst.
Som tur är så har jag en mor som samlar på det mesta så hon hade naturligtvis sparat på julkort från stenåldern och fram till nutid :-)
 


 
En framsida, en baksida, två gavlar, två takdelar och en botten.
Klipp till gavlarna.
 
 
 
Stansa hål i alla delar, på ett korthus av vanligt vykortsformat så är det ungefär 600 hål, men tänk inte på det, då känns det bara jobbigt :-)
 
 
 
Sy sen langettstygn i alla hål, runt alla kort. Efter ett tag blir man rätt duktig på langettstygn, ungefär samtidigt får man rätt ont i handlederna också :-)
 
 
spara alla ändar av tråden när du sytt langettstygnen, den biten går att använda till monteringen
 
 
Sy ihop alla delarna, tänk bara på att taket som är mot framsidan endast skall sys fast på nocken.
 
 
Sy fast en knapp på framsidan och ett snöre i taket.
 
 
 
Perfekt att gömma undan småplock, eller stoppa en julklapp i huset och inpackningen är klar.
 
 
 
Lätta att göra fel om man inte tänker hela vägen :-) Blev till att göra ett nytt tak.
 
 
 
 
Det första huset jag gjorde funderade jag länge och väl vilka kort som skulle passa ihop men sen insåg jag att det är garnet till langettsömmen som binder ihop alla bilder.
Ja jag tyckte detta var jättekul, mina händer tyckte tyvärr inte detsamma men om jag bara gör de olika momenten med mycket vila emellan så ska det nog gå bra att göra några fler.
 
Har även tänkt framkalla foton, det skulle ju bli jättefint och personligt att göra hus av egna foton.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Home Made Coockie

 
Kakor med smak av vanilj               ca 18 st.
receptet kommer från boken "Den stora julboken 2013"
 
1 ägg
80 gram mjukt smör
120 gram socker
190 gram mjöl
1 vaniljstång
 
Vispa ihop smör och socker ordentligt.
Skrapa fröna ur vaniljstången och tillsätt dem.
Tillsätt ägget och vispa tills smöret blir luftigt.
Häll i mjölet och knåda samman. Rulla ihop degen till en korv och plasta den för att sen låta den vila i kylen ca 3 timmar.
Ta ut degen ur kylen och ta bort plasten, dela degen i 18-20 bitar. Kavla ut rundlar och stämpla med kakstämpel. Har du ingen stämpel går det utmärkt att baka dessa ändå.
Gräddas i ugnen 175 grader, ca 7 minuter. Håll koll, det går fort på slutet.
 
 
 

Finska pepparkakor har fått kläder :-)

Mamma har i många år bakat nånting som hon kallar för finska pepparkakor, receptet kommer från hennes kollega som var finska.
De är jättegoda men har ingen likhet smakmässigt med de vanliga pepparkakorna, tror nog mer att det är för att man använder pepparkaksmått som gör att de kallas för pepparkakor, men vad vet jag, bara min egen gissning :-)
I vanliga fall brukar mamma bara pudra lite florsocker på dem men nu har jag fått lite utlopp för min kreativitet, kan väl säga att jag pyntar hellre än bra :-)
 
 

 
 
receptet på de finska pepparkakorna, degen skall vila innan den bakas och mamma satte degen kvällen innan för att sen stå i kylen över natten. Ska kolla med mor om smöret skall smältas. Det blir väldigt många kakor av den här degen, kollar även detta med mor, hur många det kan bli.
ett litet tillägg: smöret skall vara rumstempererat och antalet är ca: 60-70 st. beroende på hur tjocka man gör dem.
 
 
 
När jag ändå var igång så dekorerade jag några vanliga pepparkakor också
 
 
även några saffransskorpor fick kristyr på sig, då blev de faktiskt lite godare :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalasmat

Jag har fyllt år och det betyder kalas och eftersom jag älskar att baka och laga mat som jag kan få bjuda på var detta ett rent nöje :-)
Från början var det meningen att jag skulle ha barnkalas, lekar, fiskdamm och annat skoj. Men det är bara att inse, endast jag som är barnslig nog för det :-) Men det är från barnkalastemat som maten hämtats från, för vem har inte varit på kalas och blivit bjuden på korv med bröd och hamburgare?
 
hemgjord chilidressing och hamburgerdressing.
 
 
rostad lök, bostongurka, röd lök, purjolök och hemgjord het tomatsalsa
 
 
bön- och fetaostbiffar och zucchini/morot- och ostbiffar á la Ammii 
 
gjorde även vanliga hamburgare av nötfärs men de kom inte med på bild
inte heller hamburgerbröden som jag bakade kom med på bild. jag gjorde alla biffar och bröd ganska små så man kunde smaka av alla sorter.
 
 
wienerkorvar
 
 
Ammiis väldigt smala fulkornskorvbröd .-)
 
 
lite ostar till glöggen, jo föresten, där bakom osten står hamburgerbröden :-)
 
Gabriella kunde tyvärr inte äta mat den här kvällen men hon festade till med en god dryck och fick hela tre sugrör i glaset :-)
 
Gabriellas pink drink
 
 
Efter maten blev det kaffe och kakor
 
ej hembakta pepparkakor
 
 
hallonrutorna som Malva hjälpte mig baka :-)
 
 
grymt goda vaniljbullar
 
 
chokladrutor med kokos
 
 
chokladbollar smaksatta med Pisang Ambon, ej för de små  :-)
 
 
home made coockies
 
 
världens godaste och sötsliskigaste banan- och kolapaj
 
Försöker nån dag att skriva ner alla recept, återkommer om det. Ska också se till att fota mina presenter.
 
Kan inte förstå att en del inte gillar att fylla år, träffas, äta gott och öppna presenter, vilket av det är tråkigt? :-)
 
Kram på er alla människobarn
 
 
 
 
 
 
 

Saffransskorpor

 
I går kväll bakade jag saffransskorpor, det blev väl sådär. Tycker nog att de var lite smaklösa och torra men här kommer receptet i alla fall.
 
Saffransskorpor
receptet kommer från "Sju sorters julkakakor"
 
4 msk vatten, kokhett
1 gram (två kuvert) saffran
200 gram rumsvarmt smör
2 dl rårörsocker
4 ägg
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
1 ägg till penslingen
 
Koka vattnet och rör ut saffran i det.
Rör samma ägg och socker tills det blivit fluffigt. Det står vitt och fluffigt i receptet men rårörsocker blir ju inte så vitt.
Tillsätt saffransvattnet och rör sen ner ett ägg i taget, tillsätt salt.
Blanda i mjölet. Här måste jag ha gjort en miss för degen ville inte släppa kanterna och jag tillsatte då mer mjöl vilket gjort att de inte är så spröda.
Låt degen vila i kylskåpet en timma.
Forma degen till fyra längde och lägg på plåt med papper. Platta till degen och pensla dem med uppvispat ägg.
Gräddas 200 grader, ca 10-12 minuter.
Tag ur plåten och skär medan de är varma, i sneda skivor, valfri bredd.
Höj ugnsvärmen till 250 grader, vänd skorporna på sidan och rosta dem i 5 minuter. Kolla noga så de inte bränns.
Sänk ugnsvärmen till 50 grader och låt skorporna torka i ett par timmar. Ha ugnen lite på glänt så fukten kommer ut.
Förvara skorporna i glas- eller plåtburk i rumstemperatur.
 
 

Det gnistrar

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnista och glimma......
 
Här är det inte bara stjärnor som gnistrar, en och annan kabel har nog också gnistrat och glimmat den sista tiden.
Far undrade varför proppen gick när han skulle starta kupévärmaren i bilen och det här är väl den största anledningen till det. Usch och fy!
 
 
Själv känner jag bara en stor ångest över att det är gamla ledningar som när som helst kan bete sig på samma sätt som den här :-(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotokurs

Pappa och jag har gått en fotokurs och en söndag för ett par veckor sen var vi ute på fotoexkursion, det var jättekallt men jättekul :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var väldigt kul att gå fotokurs och jag har bestämt mig för att anmäla mig till en till, behöver verkligen lära mig ta bra bilder. Jag älskar att fotografera men kan ju inte det där tekniska, men med lite övning så ska det nog bli bra.
 
 
 
 

Inskränkt livstilscoach

Ja jag vet inte vad jag ska säga om det här, jag varit hos en människa som är sköterska och kallar sig även för livsstilscoach. Jag gick dit för jag vill verkligen ha hjälp med att förändra min livsstil, förändra mitt liv helt enkelt.
Så vad gick det ut på? Vad frågade hon mig?
 
Första frågan: Sömn, hur är det med sömnen?
Skit svarade jag, jag har inte sovit en enda hel natt sen jag fick barn och han fyller 27  år snart. Absolut inte Kims fel att jag sover dåligt utan det är bara det att jag kommer ihåg att jag inte sovit en hel natt sen dess, var säkert flera år innan som jag inte heller sov. Men i alla fall så förklarade jag hur mina nätter vanligtvis sett ut och hur de ser ut just nu och hon höll ju med om att det var åt helvete, hon kanske inte sa det med de orden men det var vad hon menade.
 
Andra frågan: Motion, hur är det med den biten?
Ja jag är ju inte den där som går på gym eller träningspass men jag promenerar ibland och jag gör min sjukgymnastik varje morgon. När jag jobbar så blir det inga promenader, det finns det inte energi till.
Okej, bra sa hon. Ja precis, det var det enda hon sa om motion.
 
Tredje frågan: Matvanor?
Ja helt klart äter jag fel, annars skulle jag ju inte ha den här kroppen. Vi pratade om vad som var bra och vad som var mindre bra för kroppen. Hon pratade länge om att viss mat inte är bra utan att egentligen nämna någon mat överhuvudtaget. Jag berättade att jag är vegetarian och att jag äter mycket grönsaker, frukt, soja- och quornprodukter. Att jag är allergisk mot nötter och att jag inte kan äta laktos och för mycket mjölkprodukter. Talade också om att jag äter fisk men inte för mycket eller varje dag, att jag äter ägg men inte som ett kokt ägg till frukost
Hon tyckte inte att jag behövde göra så stora förändringar, sluta bara med alla kolhydrater, precis, ALLA!! kolhydrater. Inga rotfrukter, ingen frukt, inga quornprodukter, inga sojaprodukter, ingen pasta, inget ris, ingen bulgur, ingen potatis, inte mjöl, inte gryn, inte bönor, inte linser......ja väldigt mycket inget..
Min fundering då är ju vad jag ska äta, jag kan ju knappast lägga på lite extra kött på tallriken? När jag frågade henne vad hon kunde föreslå som frukost eftersom jag inte längre skulle äta gröt till frukost.
Då föreslog hon: Ägg är ju bra och mättande, två kokta ägg står man sig på fram till lunch, tillsätt också en fet dressing till äggen.
Ehhh, va? Jag har ju precis sagt att jag inte är jätteförtjust i ägg så där naturellt.
Och till middag, vad ska jag ha till mina grönsaker?
Förslaget var då: lägg till grönsaker, fisk och ägg är ju ett bra val. Synd att du inte kan äta nötter för det är bra för kroppen.
 
Ja det finns säkert massor som är bra för kroppen, om man tål det men jag kan ju inte bara tänka mig mätt.
Tycker att människan var riktigt korkad som kom med detta förslaget, att bli LCHFare när jag informerat att jag är vegetarian, allergisk mot nötter och mandel, laktosintollerant och för mycket mejeriprodukter blir inte bra även om de är laktosfria. Tycker nog att hon är rätt inskränkt i sitt tänkande.
För om man som jag har problemmed vikten, av säkert olika orsaker, men till stor del av matintaget så borde hon förstå att detta skulle vara totalt omöjligt för mig att genomföra, skulle klara mig några dagar och sen skulle jag kräkas av alla ägg, fisk och feta såser för att snabbt gå tillbaka in i gamla mönster.
Hon frågade om jag ville komma tillbaka till henne för att checka läget och jag sa att jag ville det men när jag kom hem och funderat på vad hon sagt så insåg jag att vi två inte hade något att prata om igen.
Har träff med en annan sköterska på samma ställe och bad henne om hjälp med vikten och hon var väldigt fundersam på vilka råd jag fått av den dietisten.
 
Ibland önskar jag att jag skulle bli extremt allergisk mot socker, vore perfekt om jag kunde få en allergichock pga socker så jag verkligen höll mig ifrån det. Det är verkligen ett missbruk, precis som vilket annat missbruk.
Ju sämre jag mår, ju mer äter jag, ju mer jag äter ju sämre mår jag, moment 22. :-(
 
Tänk om livet vore enkelt, vad skönt det skulle vara då :-)
 
Kram på er alla människobarn
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt lilla extrabarn

Den här ungen älskar jag lika mycket som om det vore min egen <3
Det är helt enkelt så att Pappa Fredrik och Pappa Robert får dela detta underverk med mig, bara att gilla läget killar :-)
 
 
Ni förstår att det är svårt att undgå en sån här söt unge, blir man överlycklig när man får ta bort alla klisterlappar på frukten och sätta dessa lappar i pannan så kan man inte vara annat än fantastisk :-)
 
Malva var hos oss härom dagen när papporna jobbade och vi passade då på att baka inför ett kalas.
Här bakas det pepparkakor och de blir så fina så :-)
 
 
 
 
 
När vi bakade hallonrutor så var det Malva som la dit hallonen på kakan och då blir fingrarna läskigt röda,  då måste man ju leka lite monster :-)
 
 
Snart är det jul och efter det så kommer nyår och jag har den stora turen att fira nyår med Malva, Fredrik och Robert i Danmark, det ska bli så himla kul :-)
 
 
 
 
 
 

Pelargon och ren = vadå?

Ja vad har en pelargon och en ren för gemensamt? Inte mycket kan man tänka sig men just nu har de faktiskt en sak gemensamt, Millans födelsedagspresent :-)
Härom sisten fyllde hon år, närmare bestämt den 12 november och det passade ju alldeles perfekt med att Kim och jag gick en silverkurs  just då. Jag gjorde ett par örhängen till henne och de har formen av ett pelargonblad.
 
 
 
Jag stickade också ett par pannlappar med renar på, mina första stickade pannlappar faktiskt :-)
 
 
 
Som ni kan se så är jag inte så duktig på det där med akvarellmålning, ja inte målning överhuvud taget, såvida det inte gäller väggar och tak då förstås för det är jag en jävel på :-)
Men i alla fall, jag målade lite och hade akvarellblockets framsida som förebild och fick till ett äpple, detta fick bli ett grattiskort till Millan.
Det bästa med Millan är att hon älskar ALLT jag gör, visst är det underbart med systrar som hon :-)
 
 
Grattis kära syster, önskar att du kunde fylla år varje månad :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0