Finpåse istället för fulpåse

Jag har blivit gammal, vill inte bära hem ölen i den fula systempåsen=) Jag servar massor med kunder som lägger sina beställda systemvaror i olika väskor och tygkassar och nu har jag bestämt att jag ska sy kassar av samma modell som systemets plaspåsar och sälja dem på jobbet.

Inget snyggt alls att bära hem finölen i systemets fjuttiga plastpåsar, inte miljövänligt heller

här är själva prototypen =)


mycket finare och miljövänligare


viker man ihop den så tar den minimal plats


japp, man måste ju provsmaka efter man varit så redig och sytt en finkasse =)


Virkade fodral & godis

När jag var hos Kerstin häromsisten så såg jag att hon hade virkat fodral till sina snabbkaffeburkar, de tomma alltså. Hon hade flera stycken med olika fodral och använde dem som förvaring i sitt syrum. Jag knyckte den idén och har nu virkat fodral till två burkar, supernöjd blev jag om jag får vara så fräck och säga det själv =)


Först virkade jag att fodral till en snabbkaffeburk (euroshopper), den fick ett rött syntetgarn.


ca 15 cm hög


Locket fick ett tyg som limmades fast med limpistoll och dekorerades med knappar som också limmades fast. Det är säkert inte jättehållbart men det håller så länge det håller =)
Kanten dekorerades med ett band som också limmades fast
I den lilla burken har det varit någon tacoröra och den fick ett grönt ryagarn med lock som fått ett virkat täcke. Det virkade fodralet till den lilla burkens lock limmades också med limpistol.
ca 8 cm hög

Båda burkarna ska flytta till stugan, i den röda burken blir det nog batterisamling, den lilla har ingen uppgift än :) Ska nog virka några fler fodral och några får kanske sydda fodral, det kan bli bra till att förvara spik och skruv i stugan. Återkommer säkert med bilder då :)


Har man för mycket fritid, eller om det är så att man inte bara kan sitta i soffan och se på tv utan att göra något mer, närå, jag är väl inte rastös :o) *sade hon och visslade lite* 
Ja iallafall, då kan man virka, eller nä föresten, jag har stickat karameller.


stickade karameller och virkad engelsk konfekt

Min sjal i dominostickning är halvfärdig, det börjar bli för varmt att sticka den eftersom det är yllegarn men jag hoppas den blir klar innan vintern iallafall :) Måste väl erkänna att jag inte gillar att göra samma sak om igen och det är väl dryga 70 rutor när den är färdig, har gjort 36 *suck*
Jag har gjort en förvaringskorg till dessa garnen, det är 20 olika färger som låg huller om buller i soffan. Mats hjälpte mig såga itu en hink som nu är ca 10 cm hög och diametern är ca 28 cm, klädde den med olika jeanstyger och knödde ner alla nystan, perfekt med alla samlade nystan som ska vara till sjalen på ett ställe.

Kram på er alla människpbarn, krama varann i trafikenNu har jag planterat lite

Jag lovade ju härom dagen att jag skulle se till att trädgården blev i bättre skick och helgen har vigts åt detta.
Mats och jag flyttade alla jordgubbsplant och placerade dem i en balkonglåda (tills vi vet var vi ska plantera dem), Mats grävde ur den stora sålådan och plockade bort ramen som börjat falla isär. Helst hade jag velat ha pallgragar och sätta jordgubbarna i, vi har någon krage och den ska jag nog ta med till stugan och se om några av jordgubbsplanten tar sig där.


nu är den fallfärdiga sålådan borta, här ska grävas ur lite och fyllas på med ny jord och plantera något som sprider sig bra.


massor med jordgubbsplant och lite gräslök trängs i balkonglådan i väntan på odlingsplats

Förutom den stora sålådan rensade vi i några blomurnor, järngrytor om man ska vara noga =) I dem har jag nu planterat lite blommor, tagetes, lobelia och petunior.innan såg det ut så här *suck*Vi höll inte på så länge i lördags för kl 12 var det samling vid Ica för den årliga bystädningen. Mats arbetskarat som bor i Alsen berättade att det var ca 100 personer som kom på deras städdag, så många kan vi nog inte räkna med i Trångsviken, här är vi glada om det blir 25. Årets deltagare var jag, Mats och Doffe + Melvin 2 år, alltså 3½ deltagare. Ska väl också räkna Eskil och Julia som satte upp alla flaggor på byns gatubelysning på förmiddagen. Det är byalaget i Trångsviken som utlyser när det är städdag och i år kom lapparna upp i onsdags, då kan man inte begära att folk ska ha varken sett eller hört något om en städdag. Inte en enda från byalaget var med och då förstår jag faktiskt inte varför de över huvudtaget behövde bestämma en speciell dag.

Ja ja, nog gnällt om det, i torsdags hade några från bygdegårdens styrelse varit vid Magasinet och röjt lite sly, detta hade lagts i en hög vid strandkanten och sen hade någon (Doffe?) fällt några träd och Mats och jag hjälpte till att samla ihop allt ris från detta. Nån sa att vi skulle elda upp den där rishögen men efter att vi var klara så var den större än valborgsmässoeldshögen och det blåste dessutom rejält, så vad som händer nu vet jag inte, sjön stiger varje dag och nu är halva underdelen i vatten.
Doffe och Melvin kör ris till högen


Det var varmt och skönt, fast det fläktade bra, men man behöver lite vatten (med brusvitamin)

Sen jag flyttade från Trollhättan har jag saknat de stora fälten med visippor som kommer på våren, jag trodde inte att det fanns här i Jämtland men så var inte fallet. Även om det inte är de där enorma fälten som finns i lövskogar så finns det iallafall några =)jag älskar vitsippor, gillar påskliljor och =)


Efter några timmar var vi klara med riset och vi gav upp, känndes inget roligt att göra mer när vi inte var fler från byn som hjälptes åt.

Vi drog igång grillen och premiärgrillade lite kött, fisk och grönsaker. Till efterrätt grillade vi plommon täckta med havresmulpaj *mumsigt värre*

planterade några blommor i hängkrukor och en som hänger på väggen vid dörren.Några petunior i krukor


Så här såg den ena pallkragen ut innanoch så här ser den ut nu
En fröjd att rensa när det finns en chokladmynta =)
Jag ska sätta några ärtfrön, det är så gott och så lätt.


chokladmynta i övre vänstra hörnet, längst ner är det två rosenbuskar


vill ha en skottkärra i aluminium, den här från järnåldern är lite för tung för migmen den fyller ju sin funktion, har blandat jorden med gödsel, mumma för blommorna =)

Förra året tog vi med oss vårt gamla utebord till stugan, i lördags åkte Mats hem till sin mor och far och lånade ett litet bord, vi måste införskaffa bord både till stugan och hem. Tänkte sätta upp en lapp i byn att vi är ute efter trädgårdsbord, finns säker nån som har något undanstoppat i garaget.planterade några petunior i betongkrukorna som jag gjorde för några år sedan, gillar krukorna starkt.


så här såg det ut en stund innan, bedrövligt

Känns lite mer välkomnande när man kommer hem och ser blommorna.


i lördags var vattnet vid sidan av rishögen och på söndag hade den stigit så halva underdelen är i vatten, det går fort vid den här tiden.

Mats och jag tog en promenad i går kväll, vågorna skvalpade på rätt friskt

Det gamla vattentornet, där ångloken tankades med vatten förr i tiden, flyttades förra året till Magasinet. Nu har det kommit in lite bidragspengar så jag hoppas att det blir lite renovering av tornet denna sommar. Min chef, Ulf, lovade att han skulle renovera fönstren, det kommer bli jättefint.

Så härligt

Klockan är sju och jag har slutat jobbet och det är underbart väder ute. Egentligen hade jag tänkt att rensa i trädgården, det ser helt enkelt för jävligt ut i pallkragsodlingarna, i järngrytorna har det i och för sig börjat växa av förra årets penséer och nån tulpanlök eller nåt men i övrigt ser det bedrövligt ut.


Rabatten eller vad man nu ska kalla den här fyrkanten för har liksom vuxit ihop med gräsmattan *suck*
man vet att det varit fuktigt när svamparna kommer redan i maj :)

Ja vad säger man *suck pust och stön*

i den här lilla krukan har det vuxit upp en liten pensé från förra året


blomman är i storlek som en enkrona

tyvärr råkade jag slita bort den när jag drog bort det gamla vissna böset men jag petade ner den igen, får väl se om den klarar sig

Fast jag nu ser hur det ser ut så orkar jag inte ta tag i elendet just nu, det är så härligt att bara sitta här ute och bläddra i tidningen som kom med posten idag, zappa runt lite på nätet, surfa heter det kanske när det handlar om datorer =)
en glass slank ner också, visst är det härligt med sommar, då får man äta glass fast man inte ätit middag än =)


en illa frusen Piggelin, men den var god ändå =)


Ja ja, jag får väl se om orken dyker upp, säger som min kära kollega Susanne, det är sällan orken, tiden, lusten och ekonomin sammanfaller =)

Har för mig att jag läste på affären att det skulle komma in plant i morgon, då ska jag köpa några och har inte orken kommit innan dess så lovar jag att jag ska ta hand om trädgården i helgen.

Kan dock inte garantera att den stora sålådan blir omhändertagen, där måste nog Mats hjälpa mig för den måste grävas ur och sen ska det byggas en ny, får jag tag på pallkragar så skulle det vara perfekt.


jordgubbsodling i för klen sålåda

jordgubbsplanten ska få en ny plats och denna gång ska jag inte rensa bort alla skott som jag gjorde för några år sedan, jag vill ha många plantmoch får jag inte plats med dem här så ska jag prova att plantera ut dem i stugan. Det kanske är för kallt där men jag måste iallafall försöka.
Mats gräver

I lördags åkte vi till stugan, vädret var sådär när vi kom, regnade lite men det var ändå rätt varmt.

Om det hade funnits några träd att fälla så hade nog Mats gjort det för han gillar att såga med motorsågen =)
Men finns det inga träd så går det ju lika bra att gräva lite i myllan =)
sen kan man ju gräva lite i grushögenlite grus läggs vid ena kortsidan....

och resten skottas ner för att fylla andra kortsidan
passade på att lägga ner det gamla utebordet som gjort sitt, det fick bli fylle :)
högen minskar och marken vid huset ökar, precis som vi vill ha detVi flyttade även på elverket som stod vid ena kortsidan, det såg så otroligt stökigt ut när man titta på huset från vägen, vi ställde den på baksidan. Snart ska både lådan till elverket och lådan till gastuberna göras lite snyggare, så de smälter ihop med huset lite bättre.
sladden från elverket i i huset fick dras om, Mats ålade runt i grunden som om en liten säl =)gott om plats är det ont om :)snön har fösvunnit, bara en del av de uppskottade snöhögarna finns kvar på områdetHängrännor ska kapas, takfotsbrädor ska målas, vinskiveplåt ska upp, lådor ska målas, ytterdörr ska bytas, altandörr måste justeras, ett fönster ska in på baksidan, altandäcket som ligger hemma ska fraktas upp och kanske göras någon form av uteplats, entretrappen måste bort så att grus kan läggas under, vattenpostventilen skall grävas upp igen.......pust, stön och stånk....

Ja pappa, som du ser så finns det massor att göra, du är välkommen precis när du vill.
Resten av familjen är också välkomna och jag kan lova att det inte behöver arbetas....så hårt =)A + M = 11

igår firade Mats och jag 11-årsjubileum, tänk vad tiden rusar på, känns som nyss när jag satt på järnvägsstationen och väntade på Mats när han kom med tåget från norrland. Jösses vad nervös jag var =) Men jag visste redan då att jag älskade den där mannen och jag älskar honom lika mycket fortfarande :)

Kommer ihåg att jag gjorde potatisgratäng till vår första gemensamma middag men den där gratängen ville aldrig bli klar, efter 2½ timma var den fortfarande lite hård men ner gick den iallafall, vad vi åt till den har jag däremot glömt =)

Så gratäng är det som står på menyn på våra årsdagar och i år gjorde jag portionsgratänger i hjärtformade skålar, romantik på hög nivå =)
Sojakorven och kasslern kanske inte var så romantiskt men så fick det bli =)
Bordet dekorerades med hjärtan som jag stansade ut och jag plockade en liten bukett från trädgården.
Mats plockade blommor på affären som jag fick =)
Rosor är så fantastiskt vackra
Puss på dig min älskade MatsLite nytt

Jag har haft en stor lust att sy den sista tiden men ändå har jag liksom inte kommit till skott. Jag har funderat och letat mönster och ideér på nätet och hittat massor som jag skulle vilja göra. Jag har länge planerat att sy väskor som jag kan sälja, har jättemycket tyg för sånt men det blir inte av *suck*

Men häromdagen fick jag iallafall sytt en ny armstödsficka till soffan, den gamla hade hängt med sen Bergkullevägens tid :)grönt linnetyg med loppisfyndat gardintyg och egetbroderat kakfat =)


Perfekt att stoppa senaste tidningen, några strumstickor och kroknålar. I fickan med kakfat så hade tänkt att sladdarna till kamera och mobil för överförning till datorn kunde förvaras.


Mats tofflor har varit färdiga ett tag och så här ser de ut

Nu slipper vi frysa om fötterna, kanske inte så vanligt att man fryser om föterna när det är 25 grader varmt ute men det kommer väl en kyligare tid när värmen gått och lagt sig :)

I söndags rensade jag bland mina tyger, jag hade bestämt att några måste flytta. Kerstin var så snäll och lät några flytta in hos henne, som hon sa så står hennes hem alltid öppet för hemlösa tyger =)Om man rensar, får man då ta med sig nya tyger hem =)


Kram på er alla människobarnSnart är det dags

för årets, ja förra årets också, första mctur. Mats körde inte många mil förra året och jag var inte ute en enda gång men i år ska det bli ändring på det. Men innan premiärturen måste den poleras blank och fin =)det får nog dröja ett tag innan jag kan åka med ut på en tur, måste väl bli frisk först och värmen får gärna komma också, sitter kvar i soffa med mitt te och halstabletter en stund till.Carlshamn Soygurt Blåbär

Jag har blivit utvald till att vara med i Smartson testgrupp

av Carlshamns Soygurt Blåbär och Tropiska frukter.

Än så länge har jag bara hunnit testa blåbär och ska jag vara helt ärlig, och det ska man ju, så måste jag nog säga att den var redigt sliskig. Först när man smakar på den så är den jättegod men sen kommer det en sötsliskig eftersmak som inte faller mig i smaken. Idag så tog jag lite kanel på och det var betydligt bättre men jag kunde ändå inte äta upp den, känns som man sitter och äter en jättesöt dessert och det går inte ihop för mig när det är frukost.Hoppas fler än jag tycker att den är för söt, då kanske Carlshamns mejerier gör den mindre söt, vill att det ska finnas så många laktos-och mjölkfria produkter som möjligt på marknaden som jag kan äta.
Om jag skrapar lite på kontot

så kanske jag kan skrapa ihop ett par hundra tusen......eller inte =)
Men om jag haft det så skulle jag köpt Bassens lägenhet, Kim kunde bo där och Mats och jag kunde sova där när vi är i Trollhättan.
Så jäkla snygg den har blivit, kolla in det nya köket som Bassen och pappa har byggt. 

Jag vill också ha ett nytt kök, när kommer ni hit och fixar till vårt kök som är från 1982 *suck*
Sovalkoven är jättemysig, har alltid gillat liggande panel.
Vardagsrummet känns väldigt luftigt
Balkongen har fått en ny matta, kommer ihåg att jag frös om fötterna när man stod där ute barfota på betonggolvet på den tiden man rökte. Klart att man ska straffas när man har sådana laster =)Om man är sjuk kanske man har större chans att vinna på triss, nån rättvisa ska det väl vara. Gör jag det så är lägenheten såld innan det blir visning, att den ligger på 4:e våningen är bara en bonus i träningssyfte =)

Kolla gärna in resten av lägenheten på http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-1rum-hjortmossen-trollhattans-kommun-hjortmossegatan-128-3806637

Inte roligare än så här :)

Inser efter pappar kommentar i det förra inlägget att det lät väldigt mysko med de där små tabletterna som nästan smakade godis, men jag kan lugna dig Far med att det bara var dessa =)men efter nattens elende med extrem halont så hade jag nog hellre valt de tabletterna som du tänkte på, kan knappt svälja, tur jag har opererat bort mandlarna för de hade helt klart inte fått plats. Funderar på om det är ett besök hos Dr Maripuu (ja han heter så, världens bästa doktor)

Aj aj och åter aj!

min hals känns om den har svalt taggtråd, undera om det är halsfluss? När jag tog tempen i förmiddag så visade den 36.6 men nu visar den 39.1
Det blir att vara hemma från jobbet och vila ut den där hemska bacillen
Ynk, ynk, vad ännu mer ynklig jag blev :)


Har laddat upp med halstabletter, vicks av olika slag och en påse med små tabletter som nästintill smakar godis :) Dessa tillsammans med Strepsil och Zyx ska väl kurera mig på några dar hoppas jag.
Kram på er alla människobarn
Grattis Camilla och Lars

på 27-årsdagen.

I måndags fyllde Camilla, Mats systerdotter år och hennes sambo fyllde i fredags, båda fyllde 27 år. Vad tiden går fort, när jag träffade Camilla för första gången hade hon just fyllt 16 år.
Camilla  är världens goaste tjej och hennes Lars är också jätterar, det är skönt att de bor i Trångsviken, inte för att vi umgås med dem så där jättemycket men det är ändå skönt att ha dem i närheten. Idag var vi bjudna hem till dem på kalas, det blev en snabbis, Mats skulle på jobbet och jag mår som sagt inte så bra.

I förmiddags målade Mats och jag två grattiskort till Camilla och Lars, vi målade lite var på båda korten.

Min lille konstnär =)före den blöta penselnhär har den blöta penseln dragit fram, jag har målat tårtan på denna bild, övrigt har Mats målat.

På den här bilden har Mats målat tårtan och jag det övriga.nu är den penslad med vatten
lite trisslotter föjde med de fantastiska konstverken =)


vi erkänner inte att vi är över 40, man kan ju tro att två treåringarmålat detta =)


Grattis igen Camilla och Lars, hoppas ni vann stort =)
Nu vill jag har vår

det skulle vara väldigt skönt om det kunde bli lite varmare här hos oss, i gårnatt var det minusgrader och nu blåser det kallt som satan.

Jag köpte några stenpartisblommor som jag gärna vill plantera ut, men i den här kylan går det ju inte. Ska jag vara riktigt ärlig så hade jag nog inte planterat även om det vartit varmt, min hals är fortfarande som ett taggtrådsattakerat plommon.

Men om jag nu hade varit frisk och det varit varmt så skulle jag planera dessa


Mina örtkryddor som jag fick av far växer så det knakar, ja kanske inte timjan men det gör inget för den kan jag inte äta ändå =)
krukorna har fått behålla sina påskskrud :)

skyltarna är i metall och är inköpta på ikea för ett par år sedan, har för mig att det var utgående sortiment och att jag betalade några kronor för 2-pack

Lite vårligt känns det nästan som på den här bilden, Mats river ost till den hemgjorda pizzan
Nä, nu blir det vila i soffan, återkommer kanske senare idag med ett par nya tofflor, om jag orkar virka mer än ett par varv vill säga =)

Här ska gräddas rån =)


jag hittade ett rånjärn på loppis i torsdags, nu ska jag bara hitta ett recept och se om jag klarar av att grädda rån =)

Jag har skurat den med svinto så noga jag kunnat och skulle det vara några baskelusker kvar så må de väl va hänt, sade hon som knappt kan ta i en ledstång på allmän plats =)

På den lösa plattan står det HÖYANG GORROPANNE DEIGSJABLON BÖY LEPPEN OPP
Jag tyder det till att det är någon slags degskrapa men frågan är varför man ska böja till den? Är det någon som har något bra förslag på detta?

Jag hittade recept på kokaihop.se


Recept: Go´rån
Bilden lånad på http://www.kokaihop.se/recept/goran


1-2 tsk kardemumma
3 dl socker
9 dl vetemjöl
300 gram smör
2 st äggulor
1,5 dl vatten

 
klipp ut en mall som är lika stor som rutorna i rånjärnet, mjölkpaket är bra att använda.

Blanda vetemjöl, kardemumma och socker i en matberedare, mät upp smöret (ej margarin) och skär upp det i mindre bitar, tillsätt det i mjölblandningen.

Blanda några sekunder och tillsätt sen äggulor och vatten, mixa samman.

Häll ut på bakbordet och knåda ihop till en slät deg.

Kavla ut 1/3 av degen åt gången mellan två bakplåtspapper, ca 2-3 mm eller tunnare. Lyft bort det översta pappret och skär degen i bitar med hjälp av mallen.

Lägg den utkavlade och skurna degen på en bricka, låt pappret vara kvar underst, låt stå i kylen minst 30 minuter. Flera lager kan läggas på brickan.

Värm rånjärnet på spisen på medelvärme (6/12 eller 3/6). Ta fram degplattorna från kylen, en åt gången, gräddas ca 3-4 minuter, vänd ofta så gräddningen blir jämn.

Ta upp de färdiggräddade rånen med en stekspade och lägg dem på en skärbräda, dela dem genast med en vass kniv eller en degskrapa, låt svalnapå galler. Förvaras sedan i en tätslutande burk.


Jag inser nu när jag har skrivit ner det här receptet att den där metallplattan är mallen som man ska klippa till i receptet, böjer man upp den där läppen så blir ju det ett litet handtag att hålla i när man skär till degplattorna. Tror nog att jag ska halvera receptet när jag ska prova på att grädda rån för första gången.
Jag känner verkligen att det här kommer att bli den nya måste-ha-på-julen-kaka men då måste jag ju öva många gånger innan dess så de blir perfekta =)


När jag satt och letade lite efter andra recept så har jag nog hittat ett som är lite mindre volym

http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/gor%c3%a5n-gr%c3%a4ddade-i-j%c3%a4rn/


Måste testa snart :)

Kram på er alla människobarn


I tisdags var jag

på Gamla Lanthandeln i Krokom med Karin och Maggan. Det var bluesafton och "Bottleneck John & Friends" spelade.bild lånad från http://www.bottleneckjohn.com/BJpress.htmbild lånad från http://www.bottleneckjohn.com/reviews.htm


bild lånad från http://life-of-elle.blogspot.se/2010_05_01_archive.html

Johan Eliasson, sång & gitarr, Lars Åstrand, mandolin & fiol och Micke Forsberg, didgeridoo.

Eftersom jag inte vet hur man infogar en video så får ni hålla till godo med denna länk

http://www.youtube.com/watch?v=J61Ni3fq9pE&feature=player_detailpage

detta är också görbra

http://www.youtube.com/watch?v=w89Qd08mYLg


Det var så där härligt skönt att sitta ett par timmar och bara njuta, jag gillar verkligen blues, man blir liksom hög på det. Men det var ett litet barn som störde hela tiden, ett jättegulligt och snällt barn men man kunde liksom inte släppa kontrollen på barnet när hon sprang runt och tittade och rörde vid musikerna.

Måste åka på fler musikkvällar, det ordnas väldigt många här i trakten med olika musikformer och det är bara latheten som sätter stopp för sånt :)

Kram på er alla människobarn

Mitt i natten

jaha, ännu en natt med tema vaken *suckar tungt* Sitter nu med morgonkaffet framför mig, Mats har energi för två eller möjligen tre =) han har röjt undan i köket och verkar fortfarande ha lite mer energi.

När klockan var kvart över tre i natt så hade jag inte lyckats somna en enda gång
och det skulle dröja ytterligare drygt två timmar till innan tröttheten vaggade in mig i drömmarnas rike, väldigt skönt att jag är ledig idag.

Men är man vaken på natten så måste man hitta på något, det är ingen idé att hetsa upp sig för att man inte får någon sömn, sömnen kommer inte snabbare för det.
Efter att ha läst ut alla tidningar som legat på hög så satte jag mig i soffan och började virka på andra paret tofflor, denna gång i färgerna grön/orange/vinröd

Så här blev det första paret


Ja jag slipper frysa om fötterna när jag sitter uppe på nätterna, alltid en fördel =)
Funderar på om det går att sy fast en skinnsula under så de inte blir så hala.

Nu är det frukosttajm, sen ska jag göra mig iordning för att åka på Hantverkscafé på Gamla Lanthandeln i Krokom, kul att kunna åka på det nu när jag är ledig.

Kram på er alla människobarn


Söndagsmorgon

vaknade halv sju, en normal tid att vakna för min del men just idag skulle jag gärna ha velat sova en eller ett par timmar till. Trodde nämligen att det skulle infinna sig ett litet uns av bakrus men så var inte fallet :) Inte för att jag fick i mig så värst mycket öl igår men jag är ju lite klen när det gäller sånt, eller ska man säga billig i drift =)

Igår var det musikafton på Bygdegården och det vill man naturligtvis inte missa, patriot som man är vill man ju stödja Bygdegården och närvara på evenemang som ordnas, att man sen kan äta och dricka gott ses ju bara som en bonus =)Stiko Per Larsson gjorde ett gästspel på Bygdegården. En otrolig man som vandrar till förmån för SOS Barnbyar. Han ska vandra mellan Trondheim och Stockholm och stannar till i byar och städer för att spela. Han har två killar med sig som åker bil och dessa gossar har då hand om utrustning för alla konserter websänds.
Upplägget är att publiken skänker pengar till SOS Barnbyar och när det blev bestämt att han skulle spela i Trångsviken så bestämdes det att vi skulle ta 50 kr i entré som oavkortat skulle skänkas till SOS Barnbyar. Vi erbjöd också gästerna att äta och jag trodde faktiskt att det skulle locka lite folk, 100 kr för mat och en öl/glas vin, men på fredag eftermiddag när jag slutade jobbet så hade bara 5 personer anmält att de ville ha mat *suck*

Mats och jag gick hem till Micke på lite "förfest" och dit kom också Karin och Maggan, ja det var alltså vi som hade anmält oss til middagen. Vi skämtade om att det hade varit bättre att konserten hade varit hos Micke med tanke på att vi bara trodde att det skulle bli 5 gäster, 3 musiker och 3 personal. Ja ja, hur det nu än var så gick vi till bygdegården på utsatt tid och till vår förvåning så var det flera gäster där varav några åt och några inväntade konserten.
Dagen innan, i fredags alltså, spelade Stiko Per Larsson på Kretsloppshuset i Mörsil och där hade publiken skramlat in 417 kr och det lyckades vi slå med hästlängder, 1400 kr blev det från Trångsviken som nu kan komma till nytta i någon barnby. Jag köpte också en skiva och det skulle inte förvåna mig om Stiko skänker en del av den summan också.

Ja, nu är klockan tio och jag har varit vaken i flera timmar, senare i dag ska jag på dansuppvisning. Ella dansar streetdans (tror jag) och idag är det uppvisning på Osd i Östersund, det ska bli kul att få se henne dansa.
Jag har fastnat i soffan och känner att jag inte har någon större energi till något vettigt idag men när jag kände att jag frös om fötterna så började jag virka ett par tofflor.Superenkla så det borde inte ta alltför lång tid innan de är klara, visar bild sen.


Lite hungrig bli man ju så jag gjorde en smörgås med lite mums på, ost, gurka, tomat, paprika och coleslaw (som även innehåller ruccolasallad) toppad med solrosfrön. Jättegott!
tredje koppen kaffe har också slunkit ner =)

Under tiden lyssnar jag på ljudbok och när den ena boken var slut så lånade jag en ny
men den var inge bra, iallafall inte idag så nu lyssnar jag på skivan jag köpte igår med Stiko Per Larsson, jag gillar den skarpt.Nä, nu ska jag virka färdigt mina tofflor, höres sen.

Kram på er alla människobarn


Lite utomhusbilder från stugan

Pappa bad mig ta lite utomhusbilder eftersom "alla" (vilka det nu kan vara) frågar efter hur det ser ut i vårt län.

Kan meddela att utanför vår stuga ser det för jävligt ut, det som göms i snö kommer helt klart upp i tö *suck* det blir till att röja såfort all snö smält undan. Nästa gång vi åker till stugan skavi ha med oss lite virke och då blir det till att få med lite skräp på släpvagnen när vi åker hem.
Vi har plockat fram utemöblerna, nu måste vi köpa ett nytt bord för det gamla har gjort sitt.
Vi har nu bestämt oss för att bygga ett förråd på kortsidan av huset och då kommer vi han toaletten där. Så innan sommaren är slut kommer för hoppningsvis den röda toaletten vara såld.

Den här grushögen ska skottas ner så marken blir plan på kortsidan av huset.


Pappas vedförvaring ska flyttas till baksidan
Elverket ska troligen få en ny låda, vi funderar på att skaffa pallkragar och bygga dessa så högt det behövs, vi kommer också att göra ett lock till den av plåttak som vi har fått av Sune.
Vi ska också göra en riktig dörr till grunden. Nu är det bara ihopsnickrat några brädor med ett spadskaft som håller det på plats.

Den här virkeshögen ska få en ny plats vid sidan av tomten, förhoppningsvis kan vi använda något av virket för att bygga något bra för detta.


Under presseningen finns den braiga stegen som vi fick från mor och far förra året + parasoll mm

När vi var ute på promenad så såg vi att någon tvättat sina kallingar och hängt upp dessa på tork =)


Lite nytta innomhus blev det också, bla fick vi upp handtagen till överskåpen
I övrigt har vi bara tagit det lugnt, varit ute på promenad i den sköna solen, slappat i soffan, ätit gott och somnat tidigt.

Hantverksmässan

i lördags hade vi hantverksmässa här i Trångsviken som Kerstin och jag ordnade. Vi fick lite hjälp från Sv. Vi lyckades få hit 27 utställare och stora salen på Bygdegården var full med vackra hantverk. Någon hade symaskin med sig och sydde under dagen, någon målade tavlor, någon gjorde smycken, alla som var där var otroligt duktiga på sin sak.
Besökarantalet var dock lite klent, det är synd men tyvärr inget som vi kan göra så mycket åt. Klart att man skulle kunnat annonsera stort i tidningar och dyl men då hade kostnaden/bord blivit betydligt högre.

Några utställare sålde jättebra medan några inte sålde något, men vi kommer helt klart göra om detta.

Vi var riktigt trötta på lördageftermiddag men efter några dagars vila så började vi allt planera lite för en ny mässa =) Igår sammanställde vi en adresslista med alla hantverkare som vi kunde komma på, allt för att underlätta för en kommande mässa/marknad.

Jag ansvarade för fiket i lördags och tyvärr glömde jag bort att ta foton under dagen, jag hoppas att någon annan har gjort det.


Tack alla utställare och besökare som var med.En tur till Kall

Vi har varit i stugan i helgen och på måndag tog vi en tur till Kall. Vi besökte Kalls affär och det var en possitiv upplevelse, att en så liten by kan ha en så "stor" affär. Vi promenerade runt i området och det var underbart väder, solen sken och inte en vindpust förrän vi sa högt att det är skönt att det inte blåser, då började det att fläkta lite =)

Vi gick runt på kyrkogården och tittade på alla gravar, låter ju väldigt uppmuntrande eller hur =) Men det är lugnt och rogivande att gå runt blant gravarna.
Det som slog mig var att det inte fanns några riktigt gamla gravar, märkligt eftersom det har legat en kyrka på samma plats sedan 1300-talet.
Det här är en gammal automat för frukt och konfektyr. Vill ha!
Mats fick stå modell för att ni ska se storleken på den.
Brevid stod en gammal spark, ser ut som en ombygd köksstol :)
Undra om fönstren hör till Folktandvården? Påminn mig isåfall att jag ska behålla min tandläkare i Nälden=)

Jag som trodde att det vara varmt ju längre ner till Belsebub man kom =)
Så här vackert är det i Kall
tittar man åt andra hållet så ligger Kall Auto Lodge, där vill jag jättegärna sova en natt och äta lite gott =)

Några vindsnurror såg vi också, den med två blad ger nog inte så mycket el =)
RSS 2.0