Livet i Krokom - ett bonadsprojekt

 
Jag har varit med i ett projekt som kallas för Livet i Krokom, detta var en del av Kulturveckan som avslutades i söndags och då fick vi se alla 36 tyglappar som ungefär 50 personer broderat, nåltovat, applicerat mm
Det var helt fantastiskt och underbart vackert, vilken kunskap många sitter inne med. Själv är jag ju av den där sorten att jag broderar hellre än bra =) men jag ska villigt erkänna att jag är stolt över min insats :)
Alla lappar var ihopsatta 3x3 i 4 delar av Carina Eriksson från Alsen, hon har gjort ett fantastiskt jobb, du är en stjärna Carina =)
 
 
 
 
 
 
misstänker att denna person är intresserad av bilar =)
 
Tre av sex från Trångsviken/Trång/Åse som deltog i projektet, Margareta Sunnevik i svart kjol, Sigbritt Lund beige väst, Birgitta Norrman i röd tröja bakom dem.
 
Som ni ser så var det inte jättelätt att fota bonaden, det var liksom folk ivägen hela tiden
 
 

Pyssel med Ella

 
Ella har sovit hos oss i helgen och då faller det sig väldigt naturligt att hon och jag pysslar, hon är ju min pysselkompis med stort P =)
 

Ella gjorde ett kort som hon ska ge sin bror när han fyller år, vi gjorde presentboxar och vi gjorde massor med tomtar. I senaste Allers Julmagasin så finns beskrivning till dessa tomtar och det var jättekul att göra dem, jätteenkelt också.
 
 
 
 
 
jätteroligt att göra så små som möjligt, undera om det är möjligt att göra ännu mindre =)
de minsta är ca 1 cm
 
 
21 november har vi Julpysselkväll på Trångsvikens Bygdegård, längtar redan, älskar jul och allt vad som sker inför den =)
 
 
 

Jobbmat

Jag har börjat arbeta 75% vilekt betyder att jag kommer hem vid 6-tiden på kvällen och då tycker jag att det är för sent att börja laga middag som sen ska ätas vid sju-halvåtta så nu har vi gjort storkok som vi kan ta med till jobbet och sen äta något lättare på kvällen.
 
Vi gjorde en form med makaronpudding
 
 
som packades in i portionspaket och märktes
 
 
två formar med fajitaslasagne, en med vegofärs och en med vanlig köttfärs, Mats tog ett "litet" smakprov på sin =) Mats fick till 4 portioner av sin lasagne medan jag fick till 8 portioner av min, knepigt hur det kan bli så eftersom formarna är lika stora =)
 
 
I frysen finns även majssoppa, morotssoppa och laxwok med ris. Perfekt att bara hugga med sig ett matpaket.
 

Sängskåpen är uppe

Vi var ju, som jag redan talat om, på Ikea för ett par veckor sen och där köpte vi skåp som vi hängt ovanför sängen i stugan.
Först monterade vi ihop skåpen på fredag kväll och var det bara att tömma sänglådorna och lyfta ur en av madrasserna för att kunna skjuta undan sängen.
 
 
Lite trångt blir det när man har liten stuga och placerar massa sovrumsgrejer i soffan =)
 
Här på väggen ska skåpen placeras.
 
 
Väggen bakom sängen är 275 cm bred men skåpen bygger bara 260 cm vilket gör att det blir ett mellanrum på 15 cm men där ska vi såga till och sätta upp en bred list.
 
 
 
Så här blev det när tavellisten kommit upp igen och handtagen på skåpsluckorna kommit på plats, till och med våra fantasktiska tavlor har ställts fram =)
 
 
Min sänglampa har gått sönder men det gör inte så mycket för vi ska nog ändå byta ut lamporna till något lite snyggare.
En sänggavel ska också införskaffas eller kanske byggas.
 
 
 
Grodtavlan som satt på Mats sida fick byta plats och har nu hamnat brevid fönstret.
 
 
 
I våras när Mats och jag var ute på promenad och gick vid stranden avStorsjön hittade jag en bräda som jag plockade med hem, den har fått krokar och är nu upphängd på min sida av sängen.
 
 
Lite mer från stugan kommer här...
 
Vi har köpt en solvärmepanel som vi monterade upp för ett tag sen.
 
 
Har man tjocka väggar och klen borrmaskin så måste man såga i omgångar och låta borrmaskonen svalna lite mellan varven.
 
 
 
 
 
Ventilgallret är fastskruvat och vi hängde upp en termometer ovanför ventilen, det var ca 18 grader i solen och luften som gått genom panelen och flödade in i rummet var 42 grader, helt otroligt =)
 
 
Knappen för om man vill ha fläkten på manuell eller automat, om den står på automat så går fläkten igång när tempraturen på luften i panelen blivit drygt 30 grader och fläkten stängs av om temraturen sjunker till under 23 grader.
 
 
 
Vi har även köpt en ny taklampa att ha över soffbordet, 199 kr på Rusta, billigt och bra =)
 
 
 
Hej så länge, vi höres snart igen.

Pysselrum

  
I somras köpte jag en hylla på annons som jag nu har ställ i mitt pysselrum. När vi var på Ikea förr-förra helgen köpte jag lådor som jag fyllt med massor av saker. Rummet var förut ett gästrum/hänga-tvätt-rum/strykrum/pysselrum/förvaring-av-diverse-saker-rum osv osv...
Men nu har alltså gästsängen åkt ut, tvätten hängs på annan plats och rummet har rensats från allt som inte är pyssel och rummet har blivit ett renodlat pysselrum =) 
Här finns nu alla garner, alla knappar, allt skinn och päls, allt till luffarslöjd, alla tyger, (snart) alla scrapbooking-prylar mm, det som inte kommit in hit än är alla pärlor- och smyckesprylar och även en del broderigarner.
 
Underbart att lägga alla garner i lådor, de är sorterade i färger, rosa-lila i en låda, blå-grön i en, röda i en och multifärgade i en låda osv osv...
 
 
 
Mitt höj-och sänkbara bord har också fått flytta in i rummet. Jag kan önska att rummet var lite större så jag kunde lägga på en större bordsskiva, men jag ska nog klara mig ändå så länge :)
 
 
I fönstret har jag ställt några olika burkar med pennor, saxar, linjaler mm
 
 
 
Strykbrädan får ha sin plats framför fönstret, den är lätt att skjuta på när jag ska öppna garderoben.
 
 
 
Bokhyllan närmast fönstret ska nån gång få en annan kulört, tror det blir decoupage.
 
 
 
Dörren fick plockas ner, det är inte nödvändigt att ha en dörr när rummet inte längre ska användas som gästrum, bättre att få lite väggyta.
 
 
Tänkte önska mig i present eller julklapp några lådinsatser och dörrar till Expedithyllan, det vill ju gärna samlas en del damm på öppna hyllor vilket betyder att man måste damma med jämna mellanrum och det finns det ingen tid till, måste ju pyssla hela tiden =)
 
 
 
 
 

RSS 2.0