Söndagsglädje 31 maj

Vi har nu invigt våran släpvagn till motorcykeln. Vi packade den med tält, sovsäckar, bord, stolar lite mat och kläder mm och for till Östersund. Där slog vi upp tältet på Östersunds camping.
Vi har haft en jättemysig helg med matlagning på Trangiakök och det blev till och med dessert (jordgubbar) efter middagen *mums*

Naturligtvis blir det dessa bilder som får vara veckans sändagsglädje.


Foto Fjällräven


Foto Fjällräven



Foto Fjällräven                                En nyvaken tältsambo



Kram på er alla människobarn


Bubbla

För en hel del år sedan köpte min bor en gammal Bubbla som han hade tänkt renovera. Kim och hans klasskamrat, LillKim hade denna rishög som arbetsprojekt när dom läste till fordonsmekaniker. Många timmar lade de tre gossarna ner på denna lilla Bubbla.
Men hur det än var så räckte tiden aldrig till och far ledsnade på att ha den i sitt garage så efter några år åkte den iväg (kommer ej ihåg om den for till skroten eller om den bara bytte ägare?)

Ibland känns det som en smart ide men när något drar ut på tiden så tappar man lätt fokus och intresset svalnar.


Foto Bassen

Igår var Mats och jag på motormässa i Östersund och där fanns en rikigt snygg Bubbla, det var därför jag kom att tänka på Bassens lilla projekt.


Foto Fjällräven


Foto Fjällräven


Foto Fjällräven

Det ligger mycket slit bakom denna bil och jag tror inte att jag riktigt kan förstå hur många timmar det tagit.

Jag skulle gärna äga denna lite pärla, den är helt i min stil (möjligen skulle den lilla damen på motorhuven bort)

Det gröna får mig att tänka på en gammal plastmattafrån 70-talet *ler*

Så här snygg kunde din Bubbla blivit om du bara hade fått lite mera tid Bassen *fniss*


Studenten

I torsdags tog min "svärdotter" studenten. Jag kunde ju inte vara med på detta men jag skickade ner ett kort som Kim fick ge henne. Det är ju svårt att veta vad man ska hitta på i studentpresent men eftersom Kim och Helena står i bregrepp att flytta samman till en gemensam lägenhet så tänkte jag att ett presentkort på Ikea alltid kan komma väl till pass.

Jag virkade också en filur som kunde hängas runt halsen på Helena.


Av Fjällräven           En filur att hängas runt halsen och ett kort med en filur


Jag gjorde också ett kort som mamma och pappa gav till Helena.


Av Fjällräven                                                              Till Helena från mor och far

Grattis kära Helena och lycka till med de fortsatta studierna.


Äntligen

har jag pratat med Millan. Det var ett väldigt känsloladdat samtal och vi grät båda två. Det var så skönt att höra hennes röst och hon lät precis som vanligt, fast med lite färre ord.
I åtta veckor har jag väntat på att få prata med Millan igen och fast det var ett väldigt kort samtal så känns det underbart, nu vet jag att vi kommer kunna ha våra samtal igen.
Om några veckor träffas vi Millan, jag räknar dagarna. Jag älskar dig.



Söndagsglädje 24 maj

Jag brukar ha stenkoll på olika bemärkelsedagar. Jag kan fortfarande rabbla upp säkert halva klassens (grunskolan) födelsedagar. Jag kan tala om vilket datum jag gjorde si eller så. Jag kan en del födelsenummer, inklusive de fyra sista på gamla kompisar som jag knappt ens kommer ihåg att jag haft =)
Men de två sista månaderna har det varit totalkaos i min skalle. Jag vet vad jag heter och vart jag bor men i övrigt är det dimma *ler*
Sent i gårkväll när Mats och jag spelade kvällens sista backgammon så säger han: Är det den 23 idag? Ja, svarar jag.
Då är det 8 år sen vi träffades, sa Mats
Öhhhh...iq fiskmås....Jag har inte haft en tanke på det.
Vi tittade på varandra och skrattade och sen sa vi grattis till varandra =)

Så veckans söndagsbild får helt enkelt bli en bild på oss och jag upptäckte att det inte fanns så där värst många där vi befinner oss båda två samtidigt på en bild så det får bli en vinterbild.


Foto Fjällräven                                                              Puss på dig älskade vän













Helgen som var

åkte vi till Sundbyberg för att köpa en hund.
Jag hade hittat en valp som hunnit bli 8 månader. Att vi fundrat på en "större" valp beror på att vi har trägolv i 4 rum och eftersom vi bara hyr detta huset så skulle det vara väldigt jobbigt och dyrt om vi var tvugna att byta golv för att en liten hundvalp kissar inne (vilket jag tror är oundvikligt i början).
Jag hade mejlat och pratat på telefon med hundens ägare och det kändes jätterätt. Det var en blandras mellan yorkshireterrier och malteser, alltså en liten vovve.

Min kolega Sus var jättegullig och tog mitt pass i fredags så vi for iväg på morgonen och var i Sundbyberg på eftermiddagen.
När vi kom in i lägenheten där vovven bodde kändes det helt fel. Det är svårt att förklara vad det var men vi valde alltså att säga nej tack. Det var en jättegullig hund och personerna som ägde honom var hur trevliga som helst.
Det var inte det lättaste att säga nej både för att det var en söt hund och att det faktiskt är lite pinsamt att åka så långt och sen dra sig ur köpet.
Men det är ju en levande varelse och inget man skaffar för att sen ångra sig.

Vi åkte hem till min svägerska och hennes barn som bor i Solna, 5 km från hunden.


Foto Fjällräven                                                                 Lova, Gunilla och Frida

Det var jättekul att träffa henne och barna, Sebbe var dock inte hemma utan med sin pappa i stugan. Vi åt gott och myste på fredagen och sen på lärdag bestämde vi att Skansen skulle besökas.

Vi tog pendeltåget in till stan och gick sen tvärs över hela Stockholm (kändes det som) och tog färjan till Skansen. Det var stå och gå som gällde och efter en bilresa på 60 mil dagen innan och en natt som innehöll för få sovtimmar så blev det lite för mycket för mig.
Av någon underlig anledning ska det stressas fram, vilket jag inte förstår varför man ska göra när man är på utflykt. Man hinner inte se speciellt mycket då och istället för att njuta av allt fint och roligt blir det en kamp mellan mig och smärtan i kroppen. Men men, sånt är livet.

Vi hann iallafall se lite djur och det var perfekt väder, soligt.


Foto Fjällräven                                                             Frida (liggande) och Lova


Foto Fjällräven                                                                               Lova och Frida



Vi hade bestämt oss för att åka hem redan på lördag eftersom Mats börjar jobba på söndag kväll, det blir lite för mastigt att åka hela dagen och sen jobba natt direkt.
Vi kom iväg från Solna strax efter 17 och när vi kom till Sundsvall (strax innan) tog vi in på ett jättemysigt hotell. Hotell Aina heter det och det är sällan man kommer till ett ställe där man känner sig så välkommen. Frun i huset hade också inrett på ett sätt som gjorde att det kändes som man kom in i en annan tidsepok. Gustavianska möbler, vackra tapeter och jättefina fönster.


Foto Fjällräven


Foto Fjällräven


Utanför vårt rum fanns en miniatyr av hotellet. 
 

Foto Fjällräven

Efter vi käkat frukost och vilat lite till så åkte vi till Birsta. Jag gick på Ikea och Mats var på Biltema. Sen en snabb sväng in i Iittalabutiken.
Jag hoppas att jag snart kan få åka till Ikea och alla andra roliga affärer som finns där, utan att känna mig superstressad. 
Shoppingkompis sökes, någon som förstår tjusningen av att i lugn och ro titta på alla fina saker, även om man inte ska handla något.

Efter några timmar till i bil så var vi hemma. Jättekul att resa bort men underbart att vara hemma igen.
HEM LJUVA HEM!

Jösses, när jag läser igenom vad jag skrivit så upptäcker jag att det är väldigt mycket gnäll. Det var en trevlig helg och det blir ju väldigt intensivt när man åker långt på kort tid.

Kram på er alla människobarn

Försenad söndagsglädje

Det har blivit lite si och så med söndagsglädjebilde. Lite si och så med bloggandet över huvudtaget kan man väl säga.

I helgen har vi varit ute och rest lite (återkommer till det) och igår var vi i Sundsvall på Iittalaoutlet. Där passade jag på att köpa en Marimekkoskål till. Det blev en rosa (hallon) den här gången.


Foto Fjällräven                                    Liten Marimekkoskål

Jag har börjat samla på dessa skålar och har tänkt mig ett dussin i olika färger för att ha som dessertskålar. Jag har nu sex stycken och vill gärna inviga dem med något smaskigt *mums*


Foto Fjällräven 

Nu har jag två olika blå, en röd, en rosa, en klarglas och en äppelgrön (den gröna står i Nol eftersom min kusin och hans sambo var så snäll och köpte den åt mig häromsisten)

Dom är ju inte helt gratis men om man köper nån gång ibland eller önskar sig så känns det inte så dyrt, sade hon som köpt 6 st den senaste månaden *fniss*

Undra vad man ska göra för dessert? Någon som har ett smaskigt förslag? 
 

Katt till Millan

Min syster har alltid velat ha en katt. Att hon inte skaffat någon beror nog på att hon har så in i norden mycket småplock hemma. Det är tyg i mängder och pysselgrejer i megamassor och hon är inte den där typen som städar var och varannan dag *ler*
En katt skulle förmodligen trivas som fisken i vattenet med alla grejer att riva i och jaga runt men frågan är om Millan skulle uppskatta det så mycket.
En annan orsak är nog att jag är allergisk mot pälsdjur och då ville hon väl inte utsätta mig för den biten. Men nu bor jag ju så långt bort och min allergi är betydligt bättre så nu skulle det inte vara några problem för den sakens skull.

Men i väntan på en riktig katt så gjorde jag en liten katt  till henne och skickade till sjukhuset där hon för tillfället bor.


Foto Fjällräven                                                                En katt och ett kort till Millan

Jag är ju inte så där vansinnigt bra på att brodera men jag får väl försvara mig med att jag gjorde det på frihand som om jag hade skrivit en lapp.


Foto Fjällräven                             Svansen sticker ut genom klänningen

Kortet gjorde jag också lite hastigt för jag har hela tiden dragit mig för att göra ett kort till Millan. Som jag har sagt förut så känns det inte rättvist att jag kan pyssla just nu.

Pratade lite snabbt med mamma och hon berättade att "nallen" kommit fram....humfrr...NALLE!!! det är ju en katt  =)

Oavsett art så blev Millan glad och mamma sa även till henne att jag skulle ringa till helgen så jag kan få prata med henne och då blev hon jätteglad. Jag längtar efter henne hela tiden.

Kram på er alla människobarn och tusen miljoner kramar och pussar till dig Millan.



 


Söndagsglädje 3 maj

Igår upptäckte jag att våra rabarber kommit upp ur jorden.  Mmmm...rabarberkräm....mums...
Nu känns det verkligen att våren kommit även till vår del av landet.



Foto Fjällräven                                                                                       Rabarber på G


När jag gick runt och kikade på växtligheten (vilket inte är mycket) såg jag också att det vuxit upp en liten planta i den stora sålådan som vi byggde förra sommaren.
Jag planterade några paprikakärnor men det hände inget *suck* förrän nu *ler* det har vuxit upp en liten planta som nu är ca 12 cm hög och jag har kollat i "Stora trädgårdsboken" och det är med största sannolikhet en paprika.


Foto Fjällrväven                                             En paprikaplanta (hoppas jag)

Den skall vårdas ömt och så fort frostnätterna är över ska jag odla lite annat mumsigt.

Kram på er alla människobarn

Grattis Ella

Idag fyller min pysselkompis Ella 7 år.
Jag har gjort ett födelsedagskort till henne. Det känns skönt att kunna pyssla igen och det var Ella som hjälpte mig komma igång häromdagen när vi gjorde hennes inbjudningskort.


                                                                                             Framsidan




                                                                                               Baksidan
Det ser lite konstigt ut i färgerna men det är nog när jag skannat som det blivit olika färger för i verkligheten så är kortet grönaktigt.

Grattis på födelsedagen Ella, tårtan var jättegod *mums*

RSS 2.0