Utryckning

Mats har jour och i går kväll gick larmet. Man blir lika uppspelt varje gång larmet går, hjärtat slår några extraslag när Mats skuttar upp från soffan, springer ner för trappen och ilar fort som satan bort till brandstationen och kvar står jag med pickande hjärta och spanar ut genom fönstret för att se när de far iväg med blåljus. Allt sker på ett par minuter.
Det brann på Världshuset i Bydalen men det verkar som att det klarade sig ganska bra iallafall, alla människor kunde evakueras och brandmännen kunde begränsa elden. Mats sökte runt med värmekamera för att se så det inte var några gömda eldar.
Men som alltid är det tragiskt, jag tycker fruktansvärt synd om ägaren, han har nog inte fått många sekunders sömn inatt.


bild från http://op.se/lanet/are/1.4566151-vardshus-fick-utrymmas-efter-brandEn dag på Ikea i Sundsvall

För två år sedan åkte Lisbeth och jag på en bussresa till Ikea i Sundsvall, vi hade jättekul och skrattade och flamsade hela dagen till hela bussens stora glädje, eller inte =)
Iallafall så hade vi så kul att när Lisbeth fyllde år förra året så fick hon en Ikearesa i present av mig. Nu var det ju lättare sagt än gjort för det dröjde nästan ett år (hon fyller i april) innan vi hittade en bussresa.
Men igår bar det alltså av. Vi startade från Trångsviken halv sju på morgonen, bussen gick från busstorget i Östersund halv åtta och vi var framme i Birsta (där som Ikea ligger i Sundsvall) strax före tio.


en mycket suddig mobilbild på Lisbeth =)


Vi travade runt på Ikea, handlade, tittade, lunchade, fikade och naturligtvis en hel del skratt, fniss och flams =)

Vi var också inne på Birsta City, ett köpcentrum brevid Ikea. Där hittade vi fint påskpynt på Indiska som vi kom fram till att vi kunde sy själva men för att komma ihåg så fotades det (hon är inte alls förtjust i att fotograferas i tid och otid)


Hönor på tråd med pärlor och bjällra visas upp av en annan höna (fnissar och flinar brett)

När det är dags att åka hem så anländer vi till bussen tre minuter innan avgång med fulla kassar, alla andra hade redan klivit på. Men vadå, man ska väll utnyttja tiden till max =)

När vi åkt i 10-15 minuter inser vi att damen i sätet framför sitter och spyr i en plastpåse, satans mögel tänker vi som båda har magsjukefobi.
Ja ja, vad kan vi göra? Hon satt ju på samma stol framför oss redan på ditvägen så frågan är vad inkubationstiden är för magsjuka =(
Vi resonerade som så att hon hostade och spydde framåt så hon som satt framför borde ligga mest i riskzonen men när vi stannade i Brunflo för att släppa av en passagerare så blåste det in luft och då blåste ju även hennes baciller bakåt tänkte vi, urk, hjälp och fy!


Lisbeth virade in sig och så ut som Rafael i Ninja Turtles =)

Men när jag släpte av Lisbeth hemma hos henne och vi burit in alla kassar så så hällde hon upp en wisky åt mig som jag fick hålla i handen medan jag körde hem de sista 200 metrarna=) Hur skulle man förklara det för polisen om jag blivit stoppad =)

När jag kom hem packade jag upp mina inköp och jag konstaterade att jag bara kommit hem med saker som vi verkligen behövde, inget onödigt här inte (om det nu finns onödiga saker)fyra kuddar som skall få snygga kuddfodral, dessa skall sen vara i soffan hemma och i stugan, ramar, servetter i påskens färger, trattar (det är den lilla tratten jag var ute efter, för att fylla på oljelapor), röda knoppar, filttassar, presentsnören, en godis till Mats och mig och ett spjälskydd som en väninna beställt. Alltså bara nödvändiga saker :)Knoppar som ska bli hängare för mina kläder i stuganEftersom jag var hemma själv så handlade jag med lite mumsig kvällsfika, slurpade också genast i mig medicinen mot magsjuka, allt för att vara på den säkra sidan =)

Gravad lax, kräftor, ägg, gravlaxsås, tacochips, knäckebröd, chilikikärtor och engelsk konfekt, sväljs ner med god öl från Maxi =)

Hur gick det, finns den fortfarande kvar?

Vad är det jag tänker på? Vad är det som skall finnas kvar? Naturligtvis är det Isskrapans vänner jag funderar på.
Stod som bäst i morse och skrapade rutan med en liten ynklig skrapa, en sån där platt, som alla företag delar ut, med sin logga. På vår står det LF. Ja iallafall, när jag står där och skrapar kom jag underfund med att det var längesen jag fick "Isskrapans vänner i fokus" hem i brevlådan, har jag glömt betala in medlemsavgiften eller har de helt enkelt sluta ge ut denna fantastiska tidning som berättade om de mest häpnadsväckande isskrapor som tillverkas runt om i världen.
Jag måste gå till botten med det här, måste kolla när jag senast betalade medlemsavgiften, måste kolla om föreningen finns kvar. Det vore ju en katastrof om jag missade någon ny supermodell av isskrapor som kanske till och med gör jobbet själv (tänkte hon och drömde sig bort och såg isskrapan dansa runt själv över en frusen bilruta medan jag står inne i stugvärmen)

För er som inte har hört talas om denna fantastiska förening, ni kan läsa ett gammalt inlägg, se nedan.


Jag hörde talas om en förening när jag var i Trollhättan över jul, Isskrapans vänner heter den och det visade sig att den har funnits under en längre tid. Den är spridd över hela världen och har visst ett tusental medlemmar runt om i världen.

Om intresse finns är det bara att anmäla sig och betala in medlemsavgiften (299 kr, kommer att höjas i mars så passa på nu) skicka ett mejl så får du ett bankgironummer där avgiften sätts in. Skriv in namn, adress och ålder i meddelanderutan.
För att få vara medlem krävs att du har en egen isskrapa och att du har ett brinnande intresse för just isskrapor.
4 gånger/år skickas medlemstidningen "Iskrapans vänner i fokus" hem till er brevlåda. I den kan ni läsa om alla nya modeller som kommer ut på marknaden, nya användningsområden och mycket mycket mer.
De träffas också med jämna mellanrum, oftast i gröna rummet på folkets hus, det brukar bli varannan månad med uppehåll december och januari då det är som mest att skrapa is på diverse rutor.

I aprill är det dags för den årliga balen. Då samlas isskrapevänner från hela världen, i år är det Sverige som har den stora äran att stå som värd. Mer information om tid, pris och plats kommer i februarinummret av Isskrapans vänner i fokus. Men ett tips är att anmäla sig så fort tidningen kommit i brevlådan, det är ett begränsat antal platser och de går åt som is i solsken, som de brukar säga i föreningen.

Ha du några frågor är det bara att kontakta någon i styrelsen.
isskrapans-vänner@förening.se


arkivbild på Styrelsen i Isskrapans vänner, främst i raden Åke "Skrapan" Asplund, i mitten Sebastian "Basserasp" Asplund, längst bak Kim "Frysar'n" Dahlberg


Om det finns medlemmar därute i världen så hör gärna av er med tips, ideér och historik  om föreningen.


Ljus och mörker

I fredags åkte vi till stugan, Mats åkte på dagen och jag tog bussen efter jobbet och blev hämtad i Järpen. Det betyder att när jag kommer dit så är det varmt och skönt =)

Vi köpte lampor när vi var på Ikea som vi satte upp ovanför köksskåpen och vi har även köpt ledpuckar som vi monterade under skåpen.

Innan elen kunde dras fick vi ta ner skåpet närmast väggen för att komma åt elkablarna som vi inte tagit fram, har man inte jobb så skaffar man sig =)

Mats trixade och knåpade för att få alla elkablar kopplade så det skulle funka.

Arbetsställningarna är som vanligt trevliga =)


Ledpuck under köksskåpet, en kabelkanal ska dit för att dölja och skydda kablarna
Ja ja, jag ska flytta ner hyllplanet i vänsterskåpet =) Det skall även komletterars med en hylla till i vardera skåp

Det blev kanonbra, nu syns det vad man lagar för mat och vad man diskar =)

Vi har även köpte persienner till alla fönster och det var min arbetsuppgift denna helg, klarade det gallant =)Nu kan man ligga och päsa i soffan utan att älg och ren kan smygtitta =)För att nå de översta hyllorna behövs en liten pall och det köpte vi en på Jula. Den är helt obehandlad så den kommer få en snajsig färg såsmåningom, limegrön kanske om jag jag kan övertala min käre sambo :)I går åkte vi ner till Järpen för att handla lite och vi gick då in på Strandloppan (loppis i Järpen) där köpte vi en liten oljelampa i tenn för 20 spänn, det ser ut som om den har suttit i någon slags hållare men jag tycker den är fin som den är och ljuslyktor kan man aldrig få för mycket av :)


Liten oljelampa i tenn, ca 12 cm hög.

Köpte även ett pussel så nu ska jag ta med mig min pusselmatta till stugan, när man bor trångt är det bra att kunna lägga undan pusslet.

Det här ser man om man står i altandörren och tittar ut, till sommaren kommer man förhoppningsvis att kunna gå ut på en altan.


Tittar man lite åt höger så ser man..........en sambo =)
Pappas vedförvaring börjar tina fram under snön

Snöhögarna har blivit flera decimeter lägre den senaste veckan, kanske våren är på ingång.

Åreskutan syns med sin vita topp i fjärran.

Snöras

Härom dagen när vi tittade ut genom köksfönstret så upptäckte vi att brotaket, på stugan som ligger på vår tomt, hade rasat. Det ser ut som om vi har en jordkällare på tomten =)När snön rasade av från taket har brotaket följt med ner och nu ligger det där och väntar på att snön ska smälta undan, först då får vi se vad som händer. Vår hyresvärd kommer säkert på något =) Undra om han passar på i samma veva att laga fönstret på gaveln?

RSS 2.0