SOS 112

 
Det här måste väl vara en kollega till Mats =)
Sundsvall har dessa underbara drakar runtom i stan och vad jag har föstått så byts de ut varje år.
 
 
Hade gärna velat åka kana men det hade ju också varit rätt pinsamt....när man fastnade =)
 
 
 
 

Innan jag dör vill jag.....

 
 
 
 
den här stora griffeltavlan var uppställd på gågatan i Sundsvall och naturligtvis var jag tvungen att skriva något som jag gärna vill göra innan jag dör
 
 
närå, jag tjatar inte, det är bara en väldigt stark önskan
 
 
 

Bonad "Livet i Krokom"

Under vecka 41 kommer Krokoms Kommun att ha något som de kallar kulturvecka, massor med kulturella saker kommer att ske, som till exempel en föreläsning som heter "Lär känna din fladdermus" satt på jobbet härom veckan när jag läste om detta och har man en livlig fantasi som jag har så betyder det att man helt enkelt bryter ihop i ett hysteriskt skrattanfall eftersom min första tanke var -Vilken ålder har man uppkommit till då? =)
Japp, nog om detta men för er som inte förstod varför jag skrattade så hysteriskt så kan jag ju alltid tala om att föreläsningen är kl. 13 den 6 oktober på Mus-Olles museum i Ytterån =)
En annan aktivitet under den här veckan är ett (eller heter det en?) bonadsprojekt, ja det är ett projekt med en bonad =). Alla som ville fick vara med och de som anmälde sitt intresse fick en tyglapp i ylle som har måtten 40 x 40 cm (alla fick en likadan), på denna skulle man brodera något som symboliserar livet i Krokoms kommun.
 
 
Nu är det ju så att jag inte kan brodera men så tänkte jag att alla i Krokoms kommun kan ju inte brodera och då måste ju jag representera dessa människor =)
 
Hjärtat i mitten symboliserar min kärlek till Mats och att det var just för kärleken som jag flyttade till Trångsviken 2007
 
 
Bygdegårdens logga  har jag naturligtvis broderat dit för att mitt arbete är en stor och viktig del i mitt liv här uppe i norr
 
i verkligheten är inte loggan så vinglig, kan inte begripa hur den har blivit så sne å vinn =)
 
Träffarna med Stickjuntan är något av de roligaste jag vet, vi träffas var tredje vecka hemma hos varandra och det är mycket skratt och flams vid dessa sammankomster men jag kan lova att vi även handarbetar, mest stickas det raggsockar för då behöver man inte hålla räkningen utan kan helt koncentrera sig på att prata =)
 
 
Stickjuntan har vid två (snart tre) tillfällen ordnat konserter på bygdegården där vi faktiskt har tjänat en slant som vi använde i sommras till att ordna en resa runt Storsjön. Vi besökte en keramiker, ett osteri (ingen aning om det heter så, de producerar ost iallafall), vi åkte till ett bageri, en strutsfarm, en smed, en havtornsodlare och naturligtvis fikade vi. När vi kom tillbaka till Trångsviken hade vi hyrt Magasient och där var alla våra karlar som hade fixat en tre-rätters middag till oss, en helt underbar dag.
 
Krokoms konstförening är också en stor del av mitt liv, där sitter jag just nu som sekreterare och det är jättekul. Massor med trevlig människor som också har intresse för vackra saker. Vi åker på konstresor och besöker konstnärer runtom i länet, aldrig att jag hade besökt dessa om jag inte haft sällskap.
 
 
Kan ju berätta att den här tyglappen skulle vara inlämnad senast i går men eftersom vi var i Sundsvall i helgen så visste jag att jag var tvugen att vara färdig med den senast i fredags så jag kunde lämna den när vi åkte förbi kommunhuset i Krokom i fredags. I onsdags gick min högerarm i strejk och på torsdag var den helt obrukbar, värkte som satan, svullen som om den vore uppblåst och totalt kraftlös. Hur bär man sig då åt när man ska brodera det sista på en tyglapp som ska vara klar och inlämnad ett dygn senare? Jo man tar en broderbåge, en sån där rund ram som man spänner fast på tyget, sen lägger man tyget med ringen på golvet och pallar upp den på ena sidan med något lämpligt, jag la en fårskinnstoffel där =) sen sitter man dubbelvikt och syr så gott det går med vänster hand samtidigt som man motar med en fot. Därav de mycket sneda och vingliga orden Krokoms Konstförening. Skam den som ger sig =)
 
Mitt liv består ju inte bara av arbete, stickjunta och konstförening för när jag inte sysslar med dessa tre ting så har jag ju intresse av lite annat, som att sy till exempel, åka motorcykel, vara i fritidshuset, träffa vänner, fika, resa, odla, läsa mm och mitt allra största intresse är naturligtvis Kim och Mats
 
 
inser ju när jag ser det här att det där med att brodera vingligt visst har pågått under hela mitt projekt, inte bara när jag fick sy med vänster hand =) men jag sa ju från början att jag inte kan det här med broderi =)
 
Pilarna runt om betyder att detta är mitt liv och att det går runt, runt i ett slags kretslopp.
Nu ska jag bara få ihop en beskrivning som ska skickas in för att tillsammans med alla andras bidrag bli ett litet häfte som beskriver vad vi har broderat.
En kvinna vid namn Carina ska nu sy ihop alla inlämnade bidrag och söndag den 14 oktober ska det avtäckas och invigas vid en tillställning som jag nu inte kommer ihåg vart den ska vara men det är något med körslaget, detta måste jag naturligtvis gå på för även om det inte är ett perfekt broderiarbete så är jag mycket stolt över min tyglapp, den beskriver verkligen mitt liv i Krokoms kommun.
 
 
 

Nu ska vi se vart jag ska börja

det var så längesen jag var här att jag nästan glömt bort hur man gör :)
Men för att göra det någorlunda lättvindigt så börjar jag med det som skett senast, då blir det Sundsvall.
I fredags åkte Mats och jag till Sundsvall för att gå på Henrik Fexeus show.
bild lånad från www.henrikfexeus.se
 
Vi var på tonhallen i Sundsvall
 
Det var en magisk show, helt fantastiskt hur en människa kan läsa av andras tankar. Vi blev uppmanade att inte berätta för andra vad som hände under kvällen och det var inte för att avslöja bluff och båg utan för att inte förstöra spänningen för alla andra som tänkt gå på Henriks föreställning. Jag kan verkligen rekommendera er till att se detta om ni har möjlighet till det, det var något utöver det vanliga.
 
Innan vi såg föreställningen så checkade vi in på Hotell Clarion, vi fick ett jäääääätesnyggt rum som var helt nyrenoverat. Allt såg perfekt ut, till och med sängen var perfekt (och det vill inte säga lite det för en som är MYCKET petig när det gäller sängar) ja allt såg bra ut.....tills vi såg toalettdörren....jesus, en designnörd har varit i farten.
  
Hur i hel...te kommer man på tanken att sätta in en toalettdörr i glas, jovisst den var frostad men hur mycket tror du det hjälpte när man tände lyset på toaletten? Inte nog med att dörren var av glas, det var en skjutdörr som satt ca 4 cm ut från väggen.
I en designnörds värld så bajsas det inte, inga fisar och absolut ingen lukt. Skulle en designnörd ändå möjligen bli skitnördig så är det förmodligen ljudlösa små bommulstussar som luktar hallon som kommer ut. Jag var nästan gråtfärdig när jag såg detta, jag som redan har toalettångest skulle alltså vara en helg i Sundsvall utan att gå på toaletten en endaste gång *suck, snyft och magknip*
Ja ja, det löste sig med att lampan på toaletten aldrig tändes när jag var där inne och vid ett tillfälle fick Mats sätta på sig hörlurar och lyssna på P3, väldigt högt =)
Dag två så fragade jag faktiskt hotellvärdinnan hur det kunde komma sig att man satt in glasdörrar på toaletten och hon svarade att det tyvärr var något som låg i modet och att hon och hennes kollegor pratat om att det inte kan vara populärt bland gästerna men att de tyvärr inte kunde göra så mycket mer än att framföra våra åsikter.
Vi blev däremot direkt erbjuden att byta rum till ett som inte hunnit bli renoverat och därför hade en gammal hederlig dörr kvar, vi fick nyckel till ett sånt rum så vi kunde få se hur det såg ut och om vi ville byta till detta. Det var jättefint det också, stort som bara den men sängen var inte lika bra som den vi hade så det blev inget byte. Vi hade också fått reda på att det fanns flera toaletter vid baren och matsalen, så där blev vi flitiga besökare =)
Sådär, då lämnar vi skitsnacket och går vidare till lördagens shoppingrunda.
Jag startade med att besöka Ohlssons tyger, oj oj oj vad jag skulle velat ha haft obegränsat med pengar, det är en fröjd att gå in där. Jag var ute efter vadmal, kläde och lintråd, inget av detta fanns dock där men jag hade iallafall med mig en påse tyg därifrån =)
 
 
var även på en garnaffär som jag tror heter Cinas Garn, en mycket trevlig affär som även har webförsäljning. Där köpte jag lingarn som jag tänkt ha till mina skinnprojekt (mer om det i ett annat inlägg)
 
Efter att jag varit på stan en stund så åkte vi till Ikea, där köpte vi köksskåp som vi ska ha över sängen i stugan, köpte också ett skåp som vi ska ha innanför dörren i stugan där det stora fritidsbatteriet står.
 
vi köpte också ett skåp till toaletten. Många skåp blev det och meningen var också att vi skulle köpa en ny bänkskiva till diskhon men vi valde att vänta med det till våren. Vi vet nämligen att vi inte kommer att ha tid att fixa det innom det närmsta och det känns bara onödigt att bära upp en så tung skiva till vinden i väntan på att den ska sågas och läggas på plats. Som tur var så köpte vi inte skivan för det hade blivit väääldigt svårt att få in den i bilen, det var liksom fullt när vi packat in skåpen och alla lådor som jag köpte till mitt pysselrum.
Lite annat smått och gott blev det också för notan blev rätt lång =) handdukar, muggar, kastrull, kosoler, ramar, ljusstakar, trattar, tavla, toalettväska + lite till
 
en kaffebryggare lyckades vi köpa också när vi var inne en snabb sväng på Maxi
 
När vi kom tillbaka till hotellet så vaskade vi av oss och gick ner till restaurangen för att äta kvällsmat och vet ni vad, Hotellet bjöd på det! Varje dag dukas det upp en kvällsbuffe och denna kväll bjöds det på kycklig med ädelost och klyftpotatis och för mig som inte äter kycklig så fanns det massor av grönsaker. Efter några timmar med magen full i mat och öl så lullade vi upp på rummet och när klockan var halv elva så sussade vi gott både Mats och jag, det är ansträngande att vara på resande fot =)
 
Sundsvall någonstans mitt i stan
 
På söndagen var det bara frukost och sen packade vi för hemfärd, Mats börjar jobba klockan två och vi missade biltema med några minuter på lördagen så det blev en snabbsväng dit. Vi köpte en vattenpump som vi kan ha i stugan, det ska bli skönt att slippa ha vattendunken stående på bänken och ta plats, nu kan vi ha den under diskhon och bara trycka på en knapp så kommer vattnet. Tänkt vilka nymodigheter det finns, rinnande vatten från en kran =)
När vi kom hem till Trångsviken lastade vi snabbt ur bilen och Mats åkte direkt till jobbet. Jag ägnade dagen åt att sätta ihop alla lådor, jag kan meddela att det tog ca 4 timmar att få ihop dessa när man bara ha en arm att arbeta med, något skumt har hänt med armen så den vill inte vara med hela tiden, en jäkla värk och stundvis helt kraftlös, men jag kan mota med den så det gick rätt bra ändå =)
 
16 lådor som bara väntar på att fyllas med pysselmaterial =)
 
en mycket nöjd Ammii som hittat en toalett med riktig dörr =)
 
Kram på er alla människobarn, i morgon ska jag berätta om min tyglapp som ska bli en del av en bonad som ska hängas upp i Krokoms kommun.
Natti natti
 
 
 

Längesen

Ja ja ja, jag vet att det är evighetersen jag uppdaterade här men tiden räcker helt enkelt inte till. Det kommer snart bilder från stugan, syhelgen i Dvärsätt, tur till Trollhättan, Kräftskivor och efter denna vecka kommer det förmodligen bilder från skinnkursen jag ska gå på. Så håll ut familjen, det kommer snart något nytt =)
Kram på er all människobarn

RSS 2.0