Hallon- & chokladtårta

 
Tårtbotten:
en ljus köpt botten
Nästa gång bakar jag nog en egen.
 
Chokladganache:
280 g choklad, denna gång 55%
2 dl grädde, laktosfri
80 g strösocker
 
Koka grädde och socker, ta av från spisen och häll i den hackade chokladen. Vispa chokladgrädden slät och blank.
Låt kallna.
 
Hallonmousse:
6 gelatinblad i kallt vatten
700 g hallon
200 g socker
5 dl grädde, laktosfri
 
Koka hallon och mixa dem, sila bort kärnorna. Häll tillbaka i kastrull och tillsätt socker, värm upp igen och låt de urkramade gelatinet smälta i hallonpurén. Låt svalna.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner grädden i hallonpurén.
 
Klipp en cirkel av bakplåtspapper och lägg i botten av en springform. Klä även kanterna med papper.
Häll i hälften av hallonmoussen i formen, lägg på en av bottnarna.
Bred på chokladganache (spritsa om den blivit för stel), lägg på ytterligare en botten.
Häll på resten av hallonmoussen, se till att det finns plats att lägga på den sista botten.
Täck tårtan med plastfolie och pressa lätt.
Låt tårtan stå i kylen över natten.
När tårtan ska serveras, ta bort springformens kant och vänd tårtan upp-och-ned. Ta bort bakplåtspapper och garnera tårtan efter tycke och smak.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0