Chokladfondant
Chokladfondant för 10 personer
250 g smör
375 g choklad
5 äggulor
2½ ägg
1½ dl strösocker
Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandingen och häll upp i 10 formar av ugnsfast format, typ suffléformar.
Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
Inför serveringen, sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6-10 minuter enligt receptet. Linda och Gabriella lät de stå inne 11 minuter och de var himmelskt gott :-) Beror nog på vilken storlek på form som används, provbaka gärna.
Serveras med vaniljglass och färska hallon.
försvinnande gott :-)
Kommentarer
Trackback