Saffransskorpor

 
I går kväll bakade jag saffransskorpor, det blev väl sådär. Tycker nog att de var lite smaklösa och torra men här kommer receptet i alla fall.
 
Saffransskorpor
receptet kommer från "Sju sorters julkakakor"
 
4 msk vatten, kokhett
1 gram (två kuvert) saffran
200 gram rumsvarmt smör
2 dl rårörsocker
4 ägg
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
1 ägg till penslingen
 
Koka vattnet och rör ut saffran i det.
Rör samma ägg och socker tills det blivit fluffigt. Det står vitt och fluffigt i receptet men rårörsocker blir ju inte så vitt.
Tillsätt saffransvattnet och rör sen ner ett ägg i taget, tillsätt salt.
Blanda i mjölet. Här måste jag ha gjort en miss för degen ville inte släppa kanterna och jag tillsatte då mer mjöl vilket gjort att de inte är så spröda.
Låt degen vila i kylskåpet en timma.
Forma degen till fyra längde och lägg på plåt med papper. Platta till degen och pensla dem med uppvispat ägg.
Gräddas 200 grader, ca 10-12 minuter.
Tag ur plåten och skär medan de är varma, i sneda skivor, valfri bredd.
Höj ugnsvärmen till 250 grader, vänd skorporna på sidan och rosta dem i 5 minuter. Kolla noga så de inte bränns.
Sänk ugnsvärmen till 50 grader och låt skorporna torka i ett par timmar. Ha ugnen lite på glänt så fukten kommer ut.
Förvara skorporna i glas- eller plåtburk i rumstemperatur.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0