Chokladkaka med kokos
Chokladrutor med kokos ca 35 st. 175 grader 15-20 min
5 ägg
250 g smör
5 dl socker
7½ dl mjöl
5 tsk bakpulver
4 msk kakao
2½ msk vaniljsocker
3, 5 dl mjölk
glasyr
125 g smör
2½ dl mjölk
5 msk socker
5 tsk mjöl
2½ msk kakao
kokos
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, smält under tiden smöret. Rör ner det i smeten.
Sikta mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en bunke och blanda väl.
Tillsätt mjölk och därefter mjölblandningen i smeten.
Smöra och bröa en långpanna, gräddas i nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna.
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull, låt sjuda tills det tjocknat.
Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos.
Kommentarer
Trackback