Den bistra sanningen

om vad som händer om man inte underhåller ett hus.

Ibland önskar jag mer än någonsin att vi ägde ett eget hus, inte hyrde ett av en hyresvärd som fastnat med hela näven i arselet.

Vi är utan vatten, IGEN!

För ett par månader sen kom ju kommungubbarna hit och stängde av vårat vatten eftersom det var en läcka någonstans. Vi var utan vatten i fyra dagar med undantag en halvtimma varje dag då vi kunde fylla upp ett lager. Jättejobbigt tyckte jag då.
När de grävde upp vår gräsmatta för att se om läckan var på vår tomt så bytte de den där avstängarkranen/röret som sitter på tomten, den som kopplas på det kommunala vattnet. Gubbarna berättade då för Mats att det var totalstopp i röret in till vårt hus men att de hade kunna rensa bort det. Jovisst, rensat ett par decimeter kanske. Men resten av röret in till vårt hus och ett par meter inne i källaren var det fortfarande var fortfarande igentäppt.
Ett rör som är ca 3 cm i diameter hade en öppning på ca 2 mm som vattnet kunde ta sig in genom. Vi hade ett vattentryck som var lika med stillastående. Duschade jag och Mats satte på kranen i köket försvann vattnet helt i duschen och det tog ca 10 minuter innan vattnet hade lite tryck i sig igen. Men det blev aldrig fullt tryck.
Vad nu fullt tryck är för något i vårt hus, det har vi inte haft på de 5 år som Mats bott här.

Igår försvann vattnet helt här och vi ringde efter en rörmokare. Trodde ju att det bara var den där kranen som man stänger av vattnet med i källaren som var trasig. Det var den visserligen men när rörmokaren visade mig hur rören såg ut så förstod vi varför vi inte hade något vatten.

Kolla här.


Foto Fjällräven                                                                Igentäppt rör

År efter år har gått och i det galvade röret har mer och mer äckel fastnat och till slut korkat igen hela röret. Rören borde varit bytt för många år sedan.

Nu väntar vi på att höresvärden kommer hit, Mats ringde honom i gårkväll. En grävmaskin måste gräva upp gräsmattan, man måste bila upp källargolvet/väggen och dra nya ledningar och även byta några meter rör som hänger i källartaket.

Vi vet ju alla hur snabb fanskapet (hyresvärden) är. Vem vet, vi kan vara utan vatten i veckor *suck*

Så nu får vi hämta vatten hos grannen. Tack snälla söta ni!


Foto Fjällräven                               Vatten som vi ska ha till toaletten


Vi kom iallafall på förra gången vi var utan vatten att istället för att hälla hinkvis med vatten i toaletten för att spola så tog vi av locket på toatanken och fyllde på vatten den vägen så man kan spola som vanligt.
Jag kan ju inte lyfta en hink med vatten och stod först med 1-liters-kannan och försökte få någon form av tryck i toaskålen. Det funkade inte, vilket resulterade i att jag inte kunde/vågade gå på dass hemma överhuvudtaget = jävligt ont i magen.

Ja ja, vi får väl se vad som händer idag. Kanske överraskar vår hyresvärd med att fixa fram en grävare.

Nu ska jag äta frukost, sen blir det att knata upp till bygdegården för att duscha och göra sig iordning för kl 8 ska Mats köra mig till Krokom. Tur man bor nära jobbet.

En annan sak, min kära kollega påminnde mig om att vi faktiskt druckit vattnet som gått genom dessa igentäppta rör, inte undera på att vi tyckt vattnet smakat äckligt *urk*

Kram på er alla människobarn, jag åtekommer.

Kommentarer
Postat av: null

BLÄÄÄ, vill aldrig mer se det där vattenröret igen. VIDRIGT!!!! Förstår inte hur rörmokare överhuvudtaget kan tänka sig dricka vatten ur kran. Vem vet hur mycket snusk de sett? Rörmokare måste vara mycket märkliga...

2010-05-14 @ 22:52:33
URL: http://www.amazingflash.se
Postat av: Fjällräven

hahaha...ja det är ett knepigt folk de där =)

Men hur knepiga de än kan vara så må de ju ha betalt för de äckliga jobben de utför. Hur mycket är vi skyldig?

Du kan hälsa den märklige att vi har lite vatten fortfarande och i veckan kommer en grävare.

Kram

2010-05-15 @ 10:44:17
Postat av: Helen

Nämen en äckelgrej till :-S huvva vad ni får stå ut med. Lite av innehållet i röret i ett brev till hyresvärden kanske, eller varför inte direkt i hans brevlåda?

2010-05-15 @ 23:35:20
URL: http://helensvardag.blogg.se/
Postat av: Fjällräven

När han fick höra att det var stopp och fick se hur det såg ut flinade han och sa; -Ja man har ju grämt sig i 10 år för det här så det är väl dags nu då.

Så visst viste han om detta. Det vet väl alla husägare att man måste göra stambyten efter ett visst antal år, här skulle det varit gjort för 15-20 år sen.

Men men, det blir ju aldrig långtråkigt här iallafal =)

2010-05-16 @ 08:38:13
Postat av: "Gossemoster"

Fy så äckligt, vilken otur ni har man ser ju hur beroende man är av vatten.Mysig hyresvärd (ler).Han ligger på pluspoäng förstår jag hi hi.Nej skämtåtsido, du har verkligen fått något att skriva om nu, förut var det lugnt jag vänta o vänta och så fick vi aldrig träffas når ni var här. Vi hade ju Lars dotter Ida o hennes kille här från Uppsala o på lördagen kom Lars son Andreas med barnbarnet så det var full rulle. Men ni kanske kommer snart igen flyr från ert fantastiska boende, det blir väl avdrag på hyra? kramis

2010-05-16 @ 08:48:55
Postat av: Fjällräven

Ja vi hann inte heller med något besök hos er, tiden går fort när man bara är nere ett par dar.

Det är inte inplanerad någon resa till Trollhättan den närmsta tiden. Men efter sommaren ska jag nog kunna komma iväg en sväng kanske.

Kram på er.

2010-05-16 @ 19:12:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0