Äckel päckel pirum parum....

kråkan satt på tallegren.....


Nu ska ni få höra på något riktigt äckligt.
I alla hus finns det rör och ledningar som ska leda bort vatten från toa, tvätt, dusch, handfat, diskho och alla andra ställen som det finns vatten på. Finns även i vårt (hyrda) hus. Helt normalt alltså.
Vad som inte är så himla normalt (förhoppningsvis) är att rören är så gamla att dom borde blivit utbytta för längesen. För hur man än vänder och vrider på det så är det ju ganska logiskt att det blir en massa vidriga avlagringar inne i rören. Det är just det som har hänt i vårt hus.
Med jämna mellanrum får vi, eller ja, M får gå ner i källaren, öppna en lucka i golvet och spola med en slang ner i avloppsröret. Där får han stå med den där äckliga slangen och köra ner den flera meter i röret och liksom mata den fram och tillbaka samtidigt som vattnet spolas i slangen. Det luktar inte mumma om man säger så.
Nu var det så att detta hade han inte gjort på ett tag och vi kännde att det luktade fan i källaren. Tvättstugan ligger i rummet brevid och där har det börjat lukta mer och mer. Vi har spolat i alla golvbrunnar eftersom det luktar om det inte finns vatten i brunnen....ja det där låset eller vad det nu heter. I alla fall, vi har hällt vatten i brunnarna men det luktar bara värre och värre. Vi har stuckit in näsan i det där rummet som har avloppsluckan i golvet men eftersom det inte har luktat där inne så har vi inte heller spolat där.
DET SKULLE VI HA GJORT!!!
Fy satan, ack ve och frasa!!! Det var totalstopp. Mängder med meter rör var helt igenkorkad. Allt som vi spolat ner,  ja allt. Ni kan ju fundera på hur mycket som kommer från två personer.
Gammal mat, duschvatten som är blandat med tvål och schampoo, hårtussar, skäggstubb, tvättmaskinstvatten,  diskmaskinsvatten...för att inte tala om vad som kommer ner i en toalett....(sitter och ulkar när jag tänker på vad det luktade nere i källaren....kräk..)
M luktade som en gammal sopgubbe och han fick skuras med antiseptisk tvål och vim för att få bort lukten.
Nu är det i allafall inte helt stopp längre men allt detta kunde undvikas om våran mycket långsamma och snåla hyresvärd bytte ut de gamla rören. Detta sa han att man borde gjöra, byta ut rören alltså. Det var 3 år sedan.
Kanske vi inte ska förvänta oss något byte av rör under våran tid i detta hus med tanke på att det är 15 år sedan han skulle sätta upp hängrännor ovanför ytterdörrtaket.  *suckar tungt*

Jag säger bara:  Jesus, låt oss hitta ett eget hus snart.

Kommentarer
Postat av: Storasyster

Han är en ovanligt snål och gniden man. De flesta snåljåpar brukar byta ut saker, även om det svider, men han är uppenbarligen extrem. Hoppas att han läser detta..! Fast risken att han lagt ut pengar på en dator är väl obefintlig.
Kram på er.

2008-02-17 @ 14:24:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0