En sammanställning av resan till Trollhättan

Hallojsan igen!

Har upptäckt att det är svårt att komma igång med bloggandet när man haft ett långt uppehåll.
Men nu är jag nästan frisk och har alltså inget som hindrar mig från att skriva en liten stund.

Som jag sa sist så skulle ni få se M's nya motorcykel. Det är en Suzuki Intruder 1500 cc. Jag kommer förhoppningsvis bli lite mer avslappnad när jag har sett han köra den några gånger. Än så länge står den i min kusins garage för vinterförvaring. Jag har bara sett M köra den från mor och far till T's garage och det är en sträcka på ungefär 4 km. För mig som satt i bilen och körde framför var det 4 långa kilometer. Jag vet inte vad det är som har hänt mig, jag har blivit så in i norden harig. Är det för att man har blivit vuxen och förstått att man inte är odödlig???

Ja ja, den är nu alltså i förvar och vi kommer hämta hem den först när vintern rasat ut från gran och tall och diverse vägar som vi ska åka på är fria från snö och is. Alltså i början av Maj.

Kan tänka mig att M är ganksa ointresserad av vintern just nu, han har ju sålt skotern så nu är det  inget som direkt lockar med snö och kyla.
Jag däremot önskar att det var riktig vinter i ett halvår och en riktigt sval och skön sommar i 4 månader, vår och höst kan få en månad var. Perfekt!!!

Nåväl, tillbaka till motorcykeln. Här ska ni få se hur den ser ut.

                                                                            
                           
                                                                            Fofo Fjällräven
                                                                          På den här bilden ser man hur stor den är 
                                                                         Foto Fjällräven
Bilderna är tagna med mobilen och den nedersata är på kvällen, därav den dåliga kvaliten.

Skall försöka i korthet dra vad vi gjorde när vi var i Trollhättan.
Vi startade på fredag morgon och körde 75 mil, varav de första 35-40 milen var snö och allmänt jobbigt körväder. Det tog långre tid än vi hade trott men vi var i Trollhättan 15 minuter före dom stängde på Bike.
M skuttade in för att se pärlan han så länge spanat på och jag tror han bestämde sig redan där att det var den cykeln han ville ha.
Efter att vi käkat middag och packat upp och haft lite kramkalas åkte vi till syster yster, hon färgade håret på mig och sen var det dags att åka hem och nana kudde.
Lördag startade med att mor, syster, sonen K och jag åkte till stan för att fika med släkten på Odens restaurang. Det var så härligt att få vara med å fika igen. Det är en tradition som min farmor och hennes systrar startade för längesen, nån gång på sten- eller järnåldern *fniss * 
Alla som vill och kan kommer till fiket på lördag kl 11 och det har väl växlat lite vilket fik det varit men i stort sett har det sett likadant ut i 50 år.
Som ni säkert förstår så var inte M med och fikade, han provkörde den mycket efterlängtade motorcykeln. Den var lika skön att köra som den var att titta på så han bestämde sig att den fick det bli. Köpet skulle göras upp på måndag.

Lördag eftermiddag åkte vi till Göteborg för att titta på "C Eriksson Solo" Han, den ena brodern i Galenskaparna. Det var hela familjen, utan K, som skulle dit. Jag bjöd mor, far och M för all hjälp i sambande med min flytt hit upp. Tragiskt nog kunde inte pappa följa med för han låg hemma med hög feber och urinvägsinflammation. Han gav sin biljett till Faster B.
Showen var helt underbar. Jag skrattade så jag blev hes. Den mannen är ett geni när det gäller att skriva manus och han bjuder så otroligt mycket på sig själv. Han fick det att kännas som vi var i ett lite vardagsrum och att det bara var för just våran familj han showade.
Efter showen var vi på en kinarestaurang och åt gott. Sen bar det av till Trollhättan igen.

Söndagen var vikt åt kalas för syster och mig. Vi fyller med två veckors mellanrum och efter som jag var där så passade vi på att ha kalas.
Tusen tack för alla presenter. Den röda klockan passar utmärkt i datahörnan. 

                                                                           
 Visst blev det bra!
                                                                            Foto Fjällräven
På måndagen åkte M till Bike och gjorde upp affären.
Jag hälsade på mormor i hennes nya hem.

På kvällen åkte vi hem till Kusin T och hennes sambo S.
S har också motorcyklar och därför kunde M ställa dit sin nya. Vi fikade och T och jag kom in på gamla minnen och flabbade och flamsade som vanligt. Jösses vad jag saknar henne. Puss på dig going. Tusen tack för att vi får ha cykeln hos er.


Tisdag kl 7 åkte vi från Trollhättan och då hade det kommit snö även där. Det var ganska halt och M fick köra merparten av resan. Det kändes som det var dubbelt så långt att åka hem. Det är jobbigt att åka så långt på bara några dagar. Det tar på kroppen och det tar några dagar att bli som vanligt. Men det är smällar man får ta.

Jo just det ja, vi har köpt en ny tv-bänk. Eller rättare sagt, far och son var och köpte den på Ikea åt oss.
Jösses! Hade jag vetat att den vägde 73 kg hade jag aldrig haft mage att be far inhandla detta åbäke.
Men snyggt blev det!  
                                                                       
  Massor med kramar till dig pappa!
                               Foto Fjällräven             Tack också C för hjälpen att bära upp den för trapporna.


Igår var det symöte här i byn och det var lika trevligt som vanligt. Vi skrattade och flamsade som ett gäng småtjejer. Jag stickade färdigt mitt åttonde par raggsockar.  Det är fortfarande skitkul att sticka sockar. Ska försöka lära mig sticka vantar. Det kan ju inte vara så himla svårt? Bara någon kan visa mig hur jag gör med tummen.

Nä, nu är det dags att laga mat. Blir nog ugnspannkaka med glass och sylt. Ingen riktig middag precis, men gott.

Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0