Den nye Rembrandt =)

Jag köpte akvarellkritor häromsisten och jag insåg att jag verkligen vill lära mig teckna. Ska nog gå en akvarellkurs till hösten. Men innan dess så får vi leka oss fram =)

Här sitter Mats i stugan och med djup inlevelse målar han sin första tavla :)







Så här blev den, jag gillar åkern :)





Nu är det dags för tavla nummer två





så här blev den





Själv försökte jag mig på att måla en fantasifågel, det gick inte så bra. 




Det här är vår stuga.




Några färglada hus i en stad som inte finns =)




Jag älskar vallmo men jag får nog öva lite innan jag klarar av att måla några :)






Har ni sett fåren som härstammar från juratiden =)




Här är alla våra alster, även om ni inte är så där supernöjda med våra första kostverk så ska de fakttiskt få ramar på sig och vi ska iallafall sätta upp några på tavellisten ovanför sängen i stugan. Det ger lite färg åt rummen och vi hade väldigt roligt när vi målade =)







Mats, idag är det din dag



Grattis älskade going, idag är det din dag.


Igår kom paket från Trollhättan, jag gömde dem i bokhyllan i syrummet. Det är sällan Mats syr så det var minst risk att han skulle hitta dem där =)



Jag lyckades vakna före Mats idag så jag kunde koka kaffe och göra en smörgås, satte ett ljus i smörgåsen och väckte födelsedagsbarnet med skönsång =)
Det var lite för tidigt för att jag skulle fatta att jag borde tagit kort på frukostbrickan :)


Mamma, pappa, Millan, Sebastian och Linda skickade presentkort på Jula och godis. Smaskens, jag har redan sett min favoritkola, Riesen =)




Millan har gjort ett jättefint kort




Kim och Heléna gav Mats en prenumeration på Illustrerad Vetenskap




Av mig fick Mats en termometer till motorcykeln och ett kort som jag målat själv =)

 
Perfekt, då vet vi ifall vi fryser eller inte =)




Hoppas din dag blir underbar, ikväll kommer familjen på middag.
Puss på dig, jag älskar dig gränslöst ;)












Påsk i stugan

Ja det är lite dålig uppdatering på den här fronten men jag har helt enkelt ingen ork för tillfället men nu ska ni iallafall få lite bilder från den senaste månaden.

Vi åkte till stugan på långfredagen och då hade vi tårtkalas för svärmor och svärfar, Gunilla, Jocke och barnen. Det var lite trångt men det gick =) Har tyvärr ingen bild från det.

Lite påskpynt med påskduk som vi fick från mor och far i påskpresent, köpte med mig två små påskliljor i kruka och köpte härom sisten två påskhönor som hängdes i fönstren.






För att få lite färg på väggarna så har vi fått upp några tavlor. Köpte en trådkorg som vi hängde upp, hade tänkt att den skulle användas som grönsaksförvaring men under den kalla årstiden så blir det nog inte så bra eftersom vi då har igång gasolkaminen och det blir ganska varmt i övre delen av rummet och grönsakerna mognade väldigt hastigt =)
Men det finns nog annat som kan läggas i korgarna.






En lite slö sambo som tar sig en liten slapparstund :)
Även denna duk var en påskpresent från mor och far.





Naturligtvis hade vi med oss påskmat, mumsfillibabba =)



Kokt potatis, laxpaté, romsås, kräfttårta, fyllda ägghalvor, gravad lax



Janssons frestelse, svampsson (janssons utan ansjovis men med svamp), omelett, svampstuvning, korv och svärmors hemgorda vegoburgare.

Jösses vad gott det var, tur att det inte är så långt kvar till midsommar =)



Några färgglada blockljus





Efter två dagar hade påskliljorna vuxit till sig lite




Mats trixar med nåt elektriskt, som vanligt. Det är nog hans nya hobby =)




På långfredag var vi på samfällighetens årsmöte som var på Hamnmagasinet.




Det var första gången som jag var i stugan längre än 1½ dygn och jag blev faktiskt lite rastlös, trodde inte att jag skulle bli det. Det blir skönt när det blir vår/sommar och man kan pyssla lite utomhus. Det är ju en hel del saker kvar att göra.




Röjt i syrummet/gästrum

Jag har äntligen fått tummen ur och röjt i syrummet/gästrummet. Har äntligen bestämt mig för att skaffa en ny bokhylla till syrummet. Det kommer att bli en Expedit från Ikea men det blir inte förrän till hösten (om jag inte lyckas hitta en på blocket innan). Som det är nu så står det en gästmadrass mot väggen men den kommer att åka ut så fort bokhyllan är inköpt. Det är så sällan vi har nattgäster och när vi får det så blir det uppblåsbara madrasser som går att förvara på vinden när de inte används, men bara lugn mor och far, ni får vår säng när ni kommer =)

Köpte ett tyg på Ikea, som egentligen slulle bli ett draperi till stugans dragiga ytterdörr, det fick nu bli en färgklick i syrummet.



Hängde det på gästsängen och använder det just nu till anslagstavla.





Har insett att blommorna i fönstret vill ha vatten med jämna mellanrum och det är lite si och så med det här i detta hus =) Så istället för sånt som lever så fick knappsamlingen flytta till fönstret.








Ordning och reda i bokhyllan




Köpte en kökshylla på blocket för ett tag sen, hade tänkt att den skulle flytta till stugan men det blev inte så och nu fick den en plats i syrummet.






Millans tavla som jag älskar fick också flytta in i syrummet, på det viset har jag Millan med mig även där inne =)




Skruvade fast en krok för att hänga sånt som är lite för långt för att ställa i bokhyllan, kroken var så blek så det fick följa med en liten blomma av trä.








Har fått en arbetsstol av Millan och den har nu fått ett nytt tyg. Jag bestämde mig för att inte sätta dit ryggstödet, det är så lätt att ryggstödet blir en förvaringsplats =)




Batteriet var så fult så den fick en mössa på sig =)




Vi har två garderober i syrummet och den ena har vi använt som gästgarderob men nu har båda fått hyllkorgar, jag har av någon underlig anledning fått för mycket tyger =)



Nästan ordning på tygerna i bokhyllan :)









Hantverksmässa - Inspiration och Försäljning

Lördag 28 april är det Hantverksmässa i Trångsviken, Kerstin och jag har kämpat för att få hit så många hantverkare som möjligt.
Vi har fått hjälp från Studieförbundet Vuxenskolan som har tryckt upp affischer, vi har annonserat i tidningen, på facebook, på olika bloggar, spridit affischer över ett stort område och naturligtvis mun-mot-mun-metoden så nu hoppas vi att det kommer många besökare.
Alla är hjärtligt välkomna, det kommer bli jättekul =)





Julen vara fram till påska.....=)

ja det kan man helt klart tro om man kommer hem till oss. På ytterdörren hänger fortfarande julkransen kvar och runt dörren finns även grangirlangen kvar. Det har helt enkelt varit för kallt, för blåsigt eller för lite ork för att plocka ner dem men idag ska jag se till att det blir gjort.
Inser också att vi har kvar jultyget på kökssoffan också. Kan inte begripa vad tiden går fort, det var ju bara häromdagen vi satte dit det =)



Men jag loooooooovar att påsken inte ska vara kvar till midsommar =)

Jag fick ett planteringskit av far som han köpt på Ikea och nu har jag fixat till det.


Lägg i den torkade jordklumpen


Slå på 2 dl vatten


Strössla över lite frön

Vänta 10-12 veckor, skörda =)

Tyckte nog att det såg lite opåskigt ut med tre gröna muggar i fönstret så de fick lite påskfärger och pynt på sig.



Naturligtvis kom även Kims kycklingar fram som han gjorde på dagis :)

Påskade till ett köksfönster med tovad höna och lite ägg.



När jag fyllde år fick jag en jättefin korg av Susanne och den har nu fått en påskskrud. Fyllde den med tovade ägg, chokladharar som ska vara på påsktårtan och en kyckling som Kim hade när han var liten, la också dit våra riktiga ägg.





I lördags köpte jag julklappar. Nä, jag har inte varit ute i god tid, jag köpte julklappar till mig själv eftersom jag fick massor med presentkort på Cervera i julklapp =)






En mugg och fat "Mon Amie", nu har vi ett halv dussin och det får nog räcka till stugan.


Mugg och fat "Mon Amie" 149 kr/st



En tallrik av Iittalas Kastehelmi, började samla dem i rökfärgat glas men det verkar som det inte går att få tag i mer, att det var bara en tillfällig färg. Jäkligt irriteradne men samtidigt går det bra att ha två rökfärgade och två glasklara. För det blir nog inte fler än fyra tallrikar av denna sort, de är ganska svåra att diska då de är väldigt tunga och svåra att ställa i diskstället.

Köpte också ett par glasägg med påskhönor i. Dessa skall hängas i fönstren i stugan.


Tallrik Iittala Kastehelmi 349 kr och påskhönor 89 kr/st till stugan


Passade också på att köpa en tårt.....? ja vad heter det? En burk för tårta =)


Tårtburk 99 kr

Passar ju bra nu när vi ska bjuda på påsktårta och veckan efter påsk är det musikafton på bygdegården som vi i Stickjuntan har ordnat och då bakar vi tårtor som vi bjuder på.



Jag köpte också ett gäng plastmuggar i olika färgen, alltid bra att ha en uppsättning extramuggar i stugan.



Plastmuggar 5 kr/st, 9 kr/6-pack för de som är staplade


Lite uppdatering så jag kommer ikapp

Jag har sytt några nya kuddar till stugan, ja iallafall överdragen. Nu när vi har fått dit soffan så måste man ju kunna ligga och mysa i den :)
Det blev ett grönt med äpplen och ett rött, det röda är sånt där manchestertyg som är i barnkläder, har för mig att det heter babycord (har ingen aning hur det stavas) mjukt och gosigt är det =)
Tygerna kommer från Stoff och Stil, förutom det enfärgade gröna som är köpt på Tygladan i Vargön (mellan Trollhättan och Vänersborg)








Vi har ju också gjort oss ett soffbord av lastpallar. Det blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi ställde först två pallar på varandra men det såg väldigt konstigt ut så vi vände den understa pallen upp-och-ner och det kändes bättre. Vi fick slå bort en regel som var i mitten av den lastpallen så den måste målas lite (kanske man kommer sig för att göra det till helgen)
Men även om nu inte bordet blev som vi trodde så duger det tills vi känner att vi vill lägga pengar på ett nytt. Har insett att det är jäkligt dyrt med soffbord, kan inte föstå hur man kan lägga 3-4-5-tusen för ett litet bord?!
Så fast vi inte är jättenöjd så var ju detta bord gratis =)






Vi har också monterat lådor på vårt överblivna skåp. Vi ska inte ha kvar skåpet i stugan, från början var tanken att vi skulle bygga in en bänkspis i skåpet men vi valde istället en fullstor gasspis, eller stor och stor, den är ju ganska liten egentligen, men den är iallafall såpass stor att den står på golvet.
Ja ja, skåpet ska bort när vi hittar ett högskåp som vi gillar men fram till dess så använder vi det som förvaring av verktyg och det såg väldigt stökigt ut hela tiden, men när lådorna kom dit så blev det lite bättre.
Hoppas det är bra väder till helgen så vi kan såga till bänkskivan i lagom storlek. (men enligt www.klart.se så ska det vara blåsigt, lite snö och 12 minusgrader *suckar tungt*)







I sovrummet har vi fått upp en fotogenlampa, eller fotogen är det väl inte när det är lampolja, men ni vet vad jag menar :)
Den lyser upp jättemycket och värmer bra






Det var ju våffeldagen på söndagen men vi tjuvstardade med våfflor redan på lördag. Jag köpte ett nytt våffeljärn på affären härom veckan och där fanns några våffelrecept. Vi valde ett som hette "kakvåffla" lät ju mumsigt men jag kan intyga att så var inte fallet. Det var torrt och smaklöst, fick dränka den stackars våfflan i grädde och sylt.
Nä, tacka vet jag gamla hederliga frasvåfflor :)




Har ju släpat med mig handarbete fram och tillbaka till stugan för det går ju inte att vara utan ett sånt när man är där en helg. Men nu har jag tagit med mig lite växtfärgat ullgarn och börjat stick en sjal i dominostickning, har ingen bild på det just nu men jag har hittat en bild på nätet så ni iallafall kan se vad jag menar.




dominostickning bild lånad från www.stickloppan.blogspot.com


Var på Kupan i Järpen, letade egentligen efter en spegel men det fanns tyvärr ingen som passade, men istället köpte jag ett broderi.  Gillade färgerna och jag som aldrig tordde att jag skulle vilja hänga upp en broderad tavla har nog ändrat mig. Mats gillade den också. Får väl se om den blir klar någon gång :) Den blir ca 20 x 70 cm.



Jaha, det var lite uppdatering från senaste besöket i stugan. Vi ska vara där nån dag i påsk, tänkte bjuda dit Mats familj på lite påsktårta. Det är lite för trångt att bjuda på påskmiddag, eller rättare sagt, kylskåpet är för trångt :)


Kram på er alla människobarn




RSS 2.0