Semester del 3.

Vi kom tillbaka till Trollhättan på fredag eftermiddag efter en liten tur till Kalmar med omnejd.
Hade det inte varit för att vi hade ett kalas att passa så hade vi nog stannat några dagar till i Kalmartrakten, det är för kort tid med tre dagar på plats och två resdagar.

Lördagen kom och Millan kom hem på permission igen. Det är helt otroligt vad snabbt det går i hennes tillfrisknande. Bara på dessa dagar så hade talet blivit otroligt mycket bättre. Det känns verkligen skönt att veta att det går frammåt hela tiden.


Foto Fjällräven                                                      Världens bästa syster

På eftermiddagen åkte vi på kalas till Fredrik. Han fyller35 år på kronprinsessans födelsedag men hans sambo hade ordnat till ett överaskningskalas och vi var ett 40-tal personer som var där.
Fredrik hade nog anat något men inte vetat när det skulle ske och säkert inte förstått hur många som skulle dyka upp.
Det var ett fantastiskt kalas Robert ordnat, tusen tack för att vi fick vara med. Jättegod mat, rolig tipspromenad, som mitt lag för övrigt vann *jättestolt*


Foto Fjällräven                    Min kusin Fredik (i blått) och hans sambo Robert


Foto Fjällräven
Detta är Malin och det var i hennes kylskåp som Robert gömde all mat inför kalaset.
Robert, hälsa Malin och tala om för henne att jag tycker hon är en supertrevlig person


Foto Fjällräven                                  Roberts brorson Wille pustar ut efter maten
Om vi backar några dagar i tiden, till måndagen den 6 juli.
Jag sitter på tåget till Skurup när mobilen ringer. Det var Kim. Han lät väldigt glad och det kan ju bara ha berott på en sak. Han klarade uppkörningen så nu har han sitt körkort (B)

TUSEN MILJONER GRATTISKRAMAR KIM, JAG ÄR JÄTTEGLAD FÖR DIN SKULL.


Foto Fjällräven                                              En mycket glad och stolt bilförare

Första veckan behövde inte Heléna köra sin bil en meter, tror jag. Kim tog alla chanser att få köra lite och det är ju bra för övning ger färdighet.
Men kör försiktigt Kim, ja du också Heléna, tänk på att ni är det dyrbaraste vi har

Kim Heléna Mats och jag passade på att spela lite minigolf när vi var i Trollhättan.


Foto Fjällräven                                                                                  Heléna & Kim

Det är alltid kul att komma hem till Trollhättan, eller ja, det är familjen det är kul att komma hem till och det är alltid jobbigt när man ska åka ifrån dom igen. Den här gången kändes deet lite mer jobbigt just för att man inte riktigt vet när man kommer ner igen. Det går ju inte att åka dit hur som helst nu när jag jobbar och det är för långt att åka bara för en helg.
Helst av allt önskar jag att Kim var liten igen och bodde hemma med mamma *ler* men så är inte fallet. Han och Heléna har flyttat ihop och det var precis så jag hann se lägenheten. Den kommer att bli kanonfin med alla nya fina möbler som dom just köpt och tapeten i sovrummet som Kim och Helénas pappa satte upp var supersnygg.


Resan från Trollhättan gick genom Dalarna. Vi ville åka till Touringbutiken som ligger i Djurmo mellan Borlänge och Insjön. Ja må säga att det var en besvikelse. Jag trodde att det skulle vara en jättestor mc-butik men det var det absolut inte. Det är nog mest postorder.
Vi övernattade i Mora där vi hyrde ett rum i en stuga sen for vi hem till Trångsviken dagen efter och jag kan lova att det var skönt att sätta fötterna på hemmaplan igen. Nu skulle man bara behöva några veckor semester för att vila upp sig efter dryga 300 mil på motorcykel.

Vi har redan börjat spåna lite på nästa års semester, Gotland kanske. Där var vi för några år sedan och vi har båda längtat tillbaka dit. Men men, det kan ändras många gånger innan dess *ler*

Nu är semestern över, jag började jobba i fredags och Mats i går så nu är vi tillbaks i verkligheten igen. Men har vi tur och vädret är med oss så kanske det blir någon mer liten helgtur innan mc-säsongen är över. Jag har ju tjatat om Trondheim sen jag träffade Mats (i 8 år), kanske det blir en tur dit.

Kram på er alla människobarn

Semester del 2.

Efter att vi varit en vecka i Trollhättan åkte Mats ner till sin morbror i Skåne, jag stannade kvar några dagar till för att sen ta tåget till Skurup där Mats hämtade mig. Men innan jag åkte iväg sov jag över hos min kusin Fredrik och hans sambo Robert. Det är alltid lika kul att vara hos dom och jag önskar att vi kunde träffas oftare.
Vi bakade pizza och Fredrik gjorde glass som smakade ljuvligt. (Så ljuvligt att jag bestämt mig för att införskaffa en glassmaskin)Foto Fjällräven                 Att en pizzadeg kan va så intressant att titta på *fniss*

Efter en god natts sömn blev jag hämtad av mor och far för att bli körd till tågstationen i Göteborg. Det var äckligt varmt ute, precis som hade varit en vecka, men jag hade bokat 1:a klass så det var härligt behagligt på tåget ner till Malmö. I Malmö skulle jag byta tåg för att komma till Skurup och efter en mycket hastig promenad kunde jag kliva på detta tåg. Jag frågade konduktören om man kunde köpa biljett på tåget och konuktören svarade: -Visst, men det kostar 100 kr extra (??) varför då kan man undra? Förhoppningsvis för att det skall finnas så lite kontanter som möjligt hos tågpersonalen med tanke på rånrisken. Tåget var (som vanligt) försenat så vi blev stående på stationen i närmare 30 minuter, jag skulle alltså hunnit köpa biljett i automaten för 69 kr men istället fick jag betala 169 kr *suck*

Ja ja, efter ett tag kom jag fram till Skurup, där Mats väntade tålmodigt, där bytte jag om till mc-kläder och vi styrde vår resa mot Kalmar. Efter ett tag började det regna och när vi kom fram var vi rejält blöta. Mats kunde hälla ut flera deciliter vatten ur sina kängor.

Vi slog upp vårat tält och efter att vi duschat och fått på oss varma torra kläder lagade vi till en kulinarisk måltid bestående av burkpotatis och stekt ägg (hua! jag ryser när jag tänker på det).

Nästa dag hyrde vi cyklar på campingen och cyklade till Kalmar city,  det blev en tur till turistbyrån så vi kunde planera vad vi skulle hitta på de närmsta dagarna.


Foto Fjällräven                                                                             Mats på hyrcykel


Medan vi planerade mumsade vi i oss rökt fisk och potatissallad. Väldigt gott men jag hade kunnat tänka mig en större tallrik eller lite mindre mat.


Foto Fjällräven                         Rökt fisk och alldeles för mycket potatissallad

Vi gjorde ett besök på Kalmar Slott, jösses vilket vacker slott. Vi följde med på en guidad tur och då får man ju alltid ut lite mer än om man går själv.

                 


Dag tre i Kalmar hyrde vi cyklar igen


Foto Fjällräven Vi var båda väldigt frälsta i de gula cyklarna av märket Pilen


och styrde kosan mot Sjöhistoriska Museet och Kalmar Länsmuseum. Vi hade lika trevligt idag. Vi hade också bokat en rundtur med en liten båt men himlen öppnade sig och regnet vräkte ner och det åskade och blixtrade så någon båttur blev det inte. Vi köpte varsin regnrock (som var lika kraftig som en fruktpåse på Ica) och cyklade snabbt till en restaurang för att äta middag. Efter det var det bara att cykla hem till campingen igen och byta till torra kläder.
På kvällen kom solen fram och vi tog en tur till Öland. Vi letade upp en veteranbilsutställning i Borgholm och det hade säkert varit jättetrlevligt om det inte var så att ett otäckt bråk störde den fina stämningen.
Fem killar jagade en ensam kille och slog ner honom med en stor spade som träffade honom i skallen och när han ramlat till backen fick han utstå flera sparkar, också dessa mot huvudet.
Många månniskor som var på utställningen sprang fram för att hjälpa den misshandlade mannen och det var även flera som sprang efter killarna med spaden men tyvärr kom de undan.

Vi tappade liksom gnistan och for tillbaka till campingen och där passade vi på att äta på campingens restaurang där det bjöds på tacobuffe *mums*

Dag fyra (torsdag) åkte vi till Öland igen för att gå på zoo. Det var lite smågrått ute men det var en perfekt dag att vara på zoo. Djuren låg inte halvdöda i gräset för att det var för varmt utan de var pigga och raska.

       
       
       
 

På fredagsmorgon vaknade vi och packade ihop tält och dyl. Vi åkte tillbaka till Trollhättan och tanken var att vi skulle titta in på några glasbruk på vägen men eftersom regnet låg i bakhasorna så körde vi vidare utan alltför långa stopp.

Kram på er alla människobarn, fortsättning följer.Semester del 1.

Nu var det längesen det skrevs något i den här bloggen och jag skall nu försöka summera vad som hänt de sista veckorna.

Vi började vår semester för drygt tre veckor sedan och efter att vi packat motorcykel och släp bar det av mot Trollhättan.


Foto Susanne                                                                                  Klar för avfärd

Vi tog oss till Mora där vi bokat varsin sängplats på Red Wings klubbhus (Moras mc-klubb).


Foto Fjällräven                Sängplats på Red Wings i Mora

Det var helt okej om man inte har något emot att gå på utedass (vilket jag har) men kommer man på kvällen och ska vidare på morgonen så känns det jobbigt att slå upp tältet och då var detta ett bra och billigt alternativ, 75 kr/bädd. Trevligt folk var det också.

Vi åkte vidare på onsdagmorgon och bestämde oss då för att åka raka vägen till Uddevalla sjukhus för att hälsa på Millan, jag ville inte vänta en minut längre än nödvändigt så därför klev vi in på avdelningen i full mc-mundering och eftersom det var 30 grader varmt ute så kan ni förstå att det var rätt svettigt *ler*
Men det var det värt, det var semesterns absoluta höjdpunkt att få träffa Millan igen. Naturligtvis blev det känslosamt och vi grät en skvätt.
Millan berättade hur hon mådde, vad som hade hänt och vad hon gör för att träna sig tillbaka till livet igen och även om orden var svåra att hitta ibland och det var många gissningar så var det helt underbart att höra hennes röst igen.
Höra skrattet och se hennes gester igen.
Jag har varit så fruktansvärt rädd för att hon inte skulle vara Millan längre, men det var hon *lycka*
Vi stannade ett par timmar och sen åkte vi hem till Skoftebyn för att träffa resten av ligan.

Varje dag åkte jag till Millan för att hälsa på, hon fick snällt finna sig i mitt sällskap, dagarna går ju så snabbt och jag ville vara hos henne så mycket som möjligt.
Så kom då dagen då hon skulle få åka hem till mamma och pappa på sin första permission. Det gick som en dans, hemtjänsten kom och hjälpte till med toabesök och dyligt. Det var underbart att se Millan i normal miljö igen.
På lördagen var det dags för permission igen och då var hon hemma hela dagen.

Den sedvanliga lördagsfikan var då förflyttad från stans cafe till Café Skoftebyn och släkten kom dit.


Foto Fjällräven                                                                  Lördagsfika i SkoftebynKim, Helena, Jimmie, Bassen, Mats och jag passade på att besöka Liseberg. Det är alltid trevligt (och dyrt). Vi startade med en tur i Flumride och naturligtvis var det jag och Kim som blev blötast, det ligger nog i generna *fniss*
Bassen och Kim försökte sig på att slå Onkel Sam men det verkar vara extremt svårt. Kim fösrökte sig på ett litet smakprov på Jimmies glass *ler* Bassen boxas med full kraft. Vi avslutade åkandet med radiobilar, alltid lika roligt.

         

På väg ut från Liseberg passade Bassen på att lägga sina sista mynt på ett chokladhjul och naturligtvis vann han.


Foto Fjällräven                                                                           En lycklig broder


Kram på er alla människobarn, jag återkommer senare med mer semeter.RSS 2.0