10 år av kärlek

Idag är det 10 år sedan Mats och jag träffades för första gången. Vi kommer att sitta i en bil hela dagen och vad kan väl vara bättre än det, att få sitta några centimeter från den man älskar en hel dag, bara att sträcka ut handen och känna hans underbara värme.

Jag älskar dig Mats.

En liten present och ett kort från sin Rävhona ska han naturligtvis få.Pappa Åke

Den 8 maj hade pappa namnsdag och i vår familj firar vi inte namnsdagar men det här året ska jag göra ett undantag.

Grattis i efterskott på namnsdagen pappa :)Pappa har världens minsta huvudkudde, ett frimärke kallar vi andra dödliga det =)
En lite fjuttkudde på 30 x 30 cm och max 2-3 cm tjock. Svårt att hitta örngott till en sån lite bomullstuss men jag hittade ett jättefräckt tyg på Syssla härom veckan, så jag sydde jag ett örngott till pappa.Är man trummis så är man det dygnet runt =)

Kramar i massor pappa :)


En liten dagstur i Jämtland

Sen vi köpte tomten i Bratteggen och läste på anslagtavlan om Ica i Kall så har jag sagt till Mats att jag vill ta en sväng åt de hållet och igår så gjorde vi slag i saken.
Vi tog med en kanna kaffe och ett par bananer och kom iväg vid 12-tiden. Först åkte vi upp till stugan så jag fick se hur det blev när innertaket var på plats, jätteljust och fint :)
Vi åkte vidare mot Kall och hann inte åka mer än en halvmil innan jag var tvungen att stanna bilen för att fotografera den fantastiska utsikten.

Fjäll, skog och vatten vart än man titade.

Vi stannade bilen på ett ställe, tror det heter Kallrör, det var helt underbart där. En strand som jag såg framför mig att vi kunde åka till och bada när vi är i stugan. Det är säkert skitkallt i Kallsjön men ett snabbt dopp kan säkert gå bra =)

Flera grillplatser fanns också så det är säkert fler än vi som hittat hit. Undra vem som varit här? ca tre cm långa, någon som kan gissa?

Åreskutan från andra hållet (västra sidan av skutan)Vi åkte till Kallsedet och där tog asfalten slut så det var knagglig grusväg *suck* resten av vägen till Åre som var nästa mål.

Vi stannade vid en annan fin plats, drack lite kaffe och mumsade i oss varsin banan. Vi hade nu förflyttat oss ca 11 mil på tre timmar så lite hungriga var vi.
Ja, det är snö kvar här i södra norrland :)


Efter ytterligare två timmar hade vi så kommit fram till Åre och valde mer eller mindre första restaurang, Werséns vid Åre torg.
Där beställde vi in varsin pizza á 139 kr. Tror aldrig jag ätit pizza + dryck (varav min var kranvatten) för 320 kr, det var i och för sig en väldigt god pizza.
Det blev en heldag att åka från Trångsviken runt Kallsjön via Åre och sen tillbaka till Trångsviken, ca 22 mil på 7 timmar :)

Vi har iallafall konstaterat att vi ska ta turen till Kallsedet på motorcykel i sommar men det blir att vända i Kallsedet så vi slipper grusväg =)

Kram på dig Mats för en underbar dag tillsammans med dig ;-)


Innertak med strul

För flera lördagar sen var Mats och jag i Bratteggen för att sätta upp innertak. Vi har köpt skivor som ser ut som bred bastupanel, egentligen för vägg men vi tänkte att det skulle bli bra i vårt tak. Färdigmålade så vi slipper den obekväma ställningen med att måla ovanför huvudet.
Mats har förberett med trekantslist på takbjälkarna (vi har ju inga takstolar) för att det ska finnas mer att spika i. Sen satte vi även dit tvärgående reglar för att kunna spika fast taket med tätare mellanrum efterom balkarna sitter på ca 70 cm mellanrum.När det var klart var det bara att mäta så allt var rakt och börja sätta upp takplattor, lätt som en plätt, trodde vi. Shoooop, shoooop....spiken från spikpistolen for rakt genom plattan och hamnade strax under plattan i spiklisten, där gör den ju ingen mer nytta än att huset glöder längre om det skulle börja brinna. Usch, vilken taskig humor jag har, för ni förstår väl att det var ett skämt :)Vi funderade en stund på hur vi skulle lösa problemet, för allternativet just på momangen var ju att börja spika med vanlig hammare och det vet ju alla som spikat något i sitt liv att spika underifrån är lika med både fysisk och psykisk terror.

Vi kom fram till att en klammerpistol (tryckluft) skulle vara en bra lösning så vi avslutade arbetet och for hem. Inför nästa Bratteggenbesök hade vi införskaffat en klammerpistol från Jula.

Vi började om från början med takplattorna fast från ett annat håll i stugan och när vi hade fått upp tre plattor insåg vi att det var snett *suck*
Vi sysselsatte oss med andra uppgifter just den dagen och sen for vi dit upp i onsdagskväll och mätte ut en mittlinje i taket med blått kritsnöre (ett verktyg som den snälla snickaren lämnade hos mig på Sylte)Sen monterade vi upp den första plattan och nu var det rakt och fint =)

Mats hade pratat med en kompis, Magnus, och han lovade hjälpa Mats med att få upp taket så i fredags var de där och nu är storstugan klar.


Magnus med klammerpistolen i högsta hugg :)Det blev väldigt ljust och trevligt när det vita taket var på plats. Nu ska det upp en list där de båda taken möts. Sen ska ytterligare ett varv med väggpanel upp men den måste kapas lite innan den sätts på plats.

Eftersom vi skulle ha kalas här på fredag eftermiddag så hann gossarna inte med sovrumstaket. Men vi får väl smöra lite för Magnus så får vi nog upp det också innom en snar framtid =)Tills vårat badrum är färdigbyggt är detta vår toalett.En grushög som ska skottas ut på lämpligt ställe.Ett fönster och en altandörr ska sättas upp. Har vi inte gjort det förr så tycker vi att det vore ett utmärkt projekt när min kära familj kommer hit i sommar :)
Vi kommer också bygga ut ca 9 kvadrat men det blir inte förrän nästa sommar. (den där konstiga rutan jag ritat under altandörren ska inte vara där)

Nä, nu är det dags för lite frukost men jag lovar att återkomma med lite mer bloggande om en stund.

Kram på er alla människobarnMats har fyllt år

Hörom sisten fyllde Mats 43 år och vi hade kalas för honom på påskafton eftersom hans syster från Solna var här med sin familj då. Men naturligtvis måste man ha en liten tårta den dagen man fyller så den 27 april bakade jag en kaka som vi hade grädde och chokladpudding till =)På önskelistan stod verktyg högs upp och det är ju alltid bäst om man själv får välja vad man behöver så de blev presentkort från Jula från både min och Mats familj. Av mig fick Mats en ny plånbok där jag också lagt i ett presentkort från Jula.

Ett kort lyckades jag knåpa ihop.Grattis igen min älskade going :)

RSS 2.0