Sj sj gamle vän...

Det ska bli intressant att se om tåget kommer att gå hem till mig på onsdag och ifall jag får platsen jag bokat. Nu är det väl så att det inte är Sj´s fel att Dagmar har blåst in över Sverige men det finns inte en endaste hemresa som blivit som jag bokat och jag har åkt mååååånga gånger med tåg från Trollhättan hem till Jämtland.

 
Bild lånad från någonstans på internet.

Ja jag är glad om jag kommer hem så jag kan fira nyår hemma i Trångsviken för då firar jag ju samtidigt fem år som Trångsviksbo =)

God fortsättning på er alla människobarnGod Jul till er alla

Hoppas ni allihop får en underbar jul med massor av klappar, god mat och trevligt sällskap.

Jag måste ha varit snäll för tomten har redan varit här och hängt en justrumpa med paket i =)

Tack snälla Tomtemor =)

Kram på er alla människobarn!


Lugn och ro, helt underbart

Vi åkte till stugan i fredags och som vanligt var det underbart rogivande. Jag önskar att vi kunde vara där betydligt oftare och fler sammanhängande dagar men man har ju ett hem som ska skötas och inför jul är det vääääääldigt mycket som ska göras *pust* Så nu blev det bara drygt ett dygn men efter nyår blir det kanske fyra dagar.

Vi har fått upp en taklampa över köksbordet, gardinstång och gardiner. Men stången ska upp en liten bit och gardinen ska kapas i rätt längd, det får bli efter nyår.Sovrumsfönstret har fått en provisorisk rullgardin av ett tyg som pappa efter många förfrågningar fick köpa på 22-ans loppis för några år sedan :)Jag köpte ljuslyktor från Perfect Home häromsisten och de har nu fått en plats i sovrumsfönstret, lyser jättefint. 2 st för 199 kr (inkl frakt)Ljusstakar från Ikea, 3 st för 99 kr
Vita metallfåglar från Iittala


Vi har ju gasol i stugan och gasolflaskerna står utomhus så nu har vi byggt en låda för att skydda dem från snö och annat väder. Ett tillfälligt lock som sen fick en bräda på sig för att inte blåsa bort i snöstormarna, vi kommer naturligtvis bygga ett snyggare och bättre lock när tid finnes. Lådan ska också målas svart som huset.Innan vi lämnar stugan tömmer vi vattenlåset under diskbänken för att det inte ska frysa och för att det inte ska lukta avlopp stänger vi diskpropparna i diskhoarna.Ett svart hus i den svarta natten, eller kvällen om man ska vara noga =) 


Tunnbröd till jul

Eftersom jag kommer ner till Trollhättan med bara ett par dagar kvar till jul så bakade jag tunnbröd idag som jag tar med ner, ska bära dem varsamt på flyget =) Förra året bakade Millan, Kim och jag tunnbröd hemma hos Millan men det hinner vi inte med iår.

Jag hade tänkt baka dubbel sats så jag hade några när jag kommer hem också men jag hade glömt att det skulle vara 1½ paket jäst och jag hade bara två hemma, får se om jag orkar baka när jag kommer hem igen. Jag baka nämligen bara tunnbröd till jul, annars skulle jag leva på tunnbröd om det fanns oftare men helt klart räknas mellandagarna till jul :)

Här ligger en brödkaka utkavlat och väntar på en ledig plåt.
en kaka i ugnen och en som står på kö till ugnen =)
svårt att hålla sig, det blir helt klart bara nio brödkakor med till Trollhättan =)Baka baka liten kaka.... =)


Skandal

Det är verkligen skandal med hur uppdateringen av denna blogg sköts, kan inte begripa vart tiden tar vägen. Jag stressar runt som en skollad råtta och ändå tycker jag att jag inte hinner något.

Nu ska ni iallafall få se vad jag fick i födelsedagspresent.

Av Kim och Heléna fick jag ett armband som Kim gjort och mumsig choklad.
Millan har gjort ett kortAv Mamma, Pappa, Millan, Bassen och Linda fick jag mugg, fat och skål x 4 i serien Mon Amie
jag fick också en jättefin ren
Av min arbetskamrat Susanne fick jag en jättefin korg
Av Lisbeth, Conny och Ella fick jag en bok om hur man virkar Amigurumihundar, en pillerask och en tvål som Ella gjort + en knapp med en glad gubbe =)Ella har gjort ett grattiskort till mig
Av svärmor och svärfar och Gunilla med familj fick jag en stenlykta, glömde ta ett kort på den men den syns bakom muggarna. Jag ska ta med den till stugan, där kommer den passa perfekt. Fick också trisslotter och blommor.
Av min älskade sambo fick jag blommor och lotter, fast vi hade bestämt att jag inte skulle få något.Massor med kort har jag fått och i faster Lailas kort låg det en peng som jag nu har köpt en tallrik till stugan för. 

 


Tack så mycket allihop, det är väldigt kul att fylla år =)

RSS 2.0