Nyårsafton med jour :-)

Hej hej, har ni det bra? Ja jag hade i alla fall en fantastiskt rolig nyårsafton tillsammans med familj och vänner. Bassen och Linda hade väl kanske tänkt sig en liten parmiddag med bästa vännerna Jonas och Marie men oj vad de bedrog sig :-) Gabriella och jag luskade lite och strax var vi inbjudna till en nyårsfest på Placa Bergkullevägen :-) Dagen innan nyårsafton uppdagades det att Gabriellas syster Ulrika skulle vara ensam med barnbarnet Lucas....nääää, det går ju inte, Linda ringde och bjöd dem också. På nyårsafton framkom det att kusin Totta var ensam hemma, hennes man hade åkt till Danmark och Totta har varit för dålig i sina lungor med astma och dyl. så hon fick i sista sekund hoppa av danmarksturen eftersom de har både hund och katt där de skulle bo. Ringde Totta och bjöd in henne på nyårskalas, ja jag kan meddela att hon var svår att övertala. Inte ska jag störa när ni har fest....jag kan komma när ni ätit klart....jag är inget trevligt sällskap....osv...osv...
Tyst på dig kära kusin, sätt på dig feststassen, släng ner varma kläder för promenaden hem på natten, ta med dig alkoholen som du vill sörpla i dig under kvällen, jag hämtar dig kvart i sex!!!
 
Så från att ha tänkt sig en fest för fyra så blev vi nio :-) Satan vad kul vi hade :-) Så mycket skratt och flams, vilket det i och för sig alltid blir när vi samlas :-)
 
Vi startade med fördrink och snittar
 
 
Is
3 cl vodka
1 dl Schweppes Pear/lime
1 klyfta lime som kramas ur i drinken
 
Riktigt riktigt gott! Den här kommer drickas lite då och då :-)
 
 
 
Fyllda cocktailtomater
20 tomater - dela på hälften och gröp ur kärnhuset
150 g fetaost
1½ dl crème fraiche
salt och peppar
Mosa ihop och spritsa i tomathalvorna
skulle toppas med basilika men den var så dassig på affären så den hoppade vi över.
 
 
Pringles original toppade med köpt dallassallad
Går att toppas med vilken röra som helst, jättegott och superenkelt
går att förberedas i alla fall en timma innan utan att chipsen saggar ihop.
 
 
Ulrika tyckte om drinken
 
 
 
likaså Gabriella :-)
 
 
 
 
 
Kusin Totta har inte ens smakat än, hur ska detta gå :-)
 
 
 
Jag har lyckats få alla att knåpa ihop sin egen hatt, jag förberedde med lite pappersblommor och hattstomar, men pynta fick de göra själva.
 
Jonas Marie Linda och Ulrika
 
 
Jonas och Marie
 
Ni måste hålla med om att de var duktiga och att de passade fint i sina vackra hattar :-)
 
Totta, du kan spara den och använda den igen när Sören och du förnyar era löften ;-)
 
Gabriella passar i alla huvudbonader
 
Gummisnöret tog slut så Jonas tejpade fast sin hatt, en bra karl reder sig själv :-)
 
 
Linda, lika söt som alltid
 
 
Till förrätt blev det Västerbottenruta
 
 
10 bitar (8 cm x 5 cm) 225 grader
 
250 g smördegsplatta, färsk
- förgräddas10 minuter i ugnssäker form med kanter ca: 20x30 cm
4 ägg
3 dl crème fraiche
1½ tsk salt
½ tsk peppar
300 g västerbottenost, riven
 
Blanda samman ägg, ost och crème fraiche och häll på den förgräddade smördegen.
Gratiners i ugnen ca: 15-20 minuter, tills äggstanningen stelnat.
Delas i så stora bitar ni vill.
Toppas rikligt med crème fraiche och röd stenbitsrom 
krasse och dill
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
Varmrätt
 
Tyvärr så var det ingen som fotade varmrätten så här följer en liten beskrivning på vad vi hade.
Hasselbackspotatis
Fläskfilé som fyllts med skinka av typ italiensk, mozzarella, soltorkad tomat och basilika, detta snördes samman, stektes i stekpannan och sen in i ugnen.
Jag hade Quornfiléer  som toppats med mozzarella och soltorkadtomat
Till detta hade vi helstekta champinjoner i gräddsås
 
Mmmmmm, satan i gatan vad gott det var!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Desserten gjorde Gabriella och Linda, chokladfondant med glass och färska hallon
recept kommer
 
Sådär här kommer receptet:
250 g smör
375 g choklad
5 äggulor
2½ ägg
1½ dl strösocker
 
Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandingen och häll upp i 10 formar av ugnsfast format, typ suffléformar.
Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
Inför serveringen, sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6-10 minuter enligt receptet. Linda och Gabriella lät de stå inne 11 minuter och de var himmelskt gott :-) Beror nog på vilken storlek på form som används, provbaka gärna.
Serveras med vaniljglass och färska hallon.
 
 
 
 
8 minuter senare :-)
 
 
 
fram mot midnatt plockades ostar, kex, ostbågar, chips och dipp fram
 
 
 
Bassen fick äntligen inviga sina vackra champagneglas, Orrefors "Street"
Vi som skålade in med alkoholfritt straffades med champagneglas från ikea :-)
 
alkoholfritt: Schweppes pear/lime & Champagne av någon fin sort
 
Efter midnatt kom mor och far som hade firat nyår med Millan och Lisa. Vi skulle promenera hem tillsammans men det var rackarns vad klockan gick fort efter tolvslaget, rätt som det var hade klockan passerat 2 och Mor Far Totta och jag lullade hemåt :-)
 
Pappa och Totta i en helt normal pose :-)
 
 
Gott Nytt År alla Människobarn
så fort jag får tag på Bassens kamera så kommer det nog lite fler bilder från den helt underbara kvällen på Placa Bergkullevägen :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0