Bröd med dill och ost

idag har jag bakat bröd med dill och västerbottenost i som vi ska ha på lördag då det är kräftskiva här. Kan garantera att det är det godaste bröd jag bakat :)
 
receptet är taget från http://www.ica.se/recept/dill-och-ostbrod-712993/
 
 
5 dl ljummet vatten                                  
50 g jäst
2 tsk salt                                    
13 dl vetemjöl     (en mycket observant moster tyckte det räckte med 13 dl istället för liter :-)                          
2 dl finskuren dill
70 g smör rumsvarm
75-100 g västerbottenost   
  • Blanda vatten, smulad jäst, salt, vetemjöl och dinkelmjöl i en bunke. Arbeta ihop degen för hand, ca 10 minuter, eller i maskin, ca 5 minuter. Jäs under bakduk 40 minuter.
  • Blanda dill och smör.
  • Kavla ut degen på ett lätt mjölat underlag till en 1/2 cm tjock platta, ca 45 x 35 cm (för 2 bröd). Bred på dillsmöret. Strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan. Tvinna rullen lite.
  • Dela degrullen i 2 bitar (för 2 bröd) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Klipp några jack i varje degrulle. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna på galler.
 
 
 
det bästa med detta bröd är att det är väldigt lätt att baka för nu har vi provsmakat mer än vad som kan tänkas räknas som ett litet bett i ena änden :-)
Tänkte faktiskt prova att dela degen och göra ett med dill och ost och ett med vitlök och ost, min kusin och svägerska blir nog väldigt nöjda då :-)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Ammii!! Tror att du har skrivit fel i receptet till dill-och ostbröd.Ska väl räcka med 13 deciliter mjöl? Kramar från gamla "mostera" i Maá!!!

2014-08-24 @ 14:12:30
Postat av: Fjällräven

hahaha....ja om man nu inte vill a ett dill-och ostbröd i betongformat :-)
Kram på dig Moster då och moster för alltid

2014-09-17 @ 12:24:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0