Chokladkaka med kokos

 
Chokladrutor med kokos        ca 35 st.      175 grader  15-20 min
 
5 ägg
250 g smör
5 dl socker
7½ dl mjöl
5 tsk bakpulver
4 msk kakao
2½ msk vaniljsocker
3, 5 dl mjölk
 
glasyr
 
125 g smör
2½ dl mjölk
5 msk socker
5 tsk mjöl
2½ msk kakao
 
kokos
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, smält under tiden smöret. Rör ner det i smeten.
Sikta mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en bunke och blanda väl.
Tillsätt mjölk och därefter mjölblandningen i smeten.
Smöra och bröa en långpanna, gräddas i nedre delen av ugnen.
 
Låt kakan svalna.
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull, låt sjuda tills det tjocknat.
Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0