Soppa 20. Mangoldsoppa

Ännu en grön soppa =) Jättegod

 

Mangoldsoppa

400-500 g mangold (stjälk och blad) Egenodlade naturligtvis =)
1 gul hackad lök
Smör att steka i
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
2,5 dl matgrädde/grädde/mjölk
Salt
Mald vitpeppar

Brödkrutonger
Smör att steka i


Fräs den hackade löken och den hackade mangold med smör i en gryta.

Tillsätt grönsaksbuljong och vatten. Koka cirka 15 minuter eller tills mangoldbladen är mjuka.
Mixa soppan slät i en matberedare eller mixer, häll tillbaka i grytan och slå på grädden.
Smaka av med salt och peppar.

Stek den tärnade brödskivan med smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna, serveras med soppan.

Soppan var jättegod men nästa gång, för det blir en nästa gång eftersom jag har pallkragen full i mer mogen mangold, då ska jag ha mer vatten och vanlig mjölk. Det blev nästan lite sliskigt med grädde. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0