Inlagda gröna tomater

 
När det började bli kallare ute så fanns det fortfarande massor med omogna tomater på pappas tomatplantor, dumt att låta dem gå till spillo. Vi skördade och det visade sig vara drygt 3 kg.
Inlagda gröna tomater kan väl inte vara så svårt tänkte mor och jag :-)
 
 
När tomaterna kokat ett par minuter så hällde vi av det saltade vattnet och fyllde burkarna med tomater.
 
 
som naturligtvis hade kokats först :-)
 
 
Här har vi blandat vatten, ättika, kanel, vitlök, nejlikor och kokat upp det till en lag.
 
 
 
 När vi fyllt burkarna med tomater så slog vi på lagen vi kokat, sen fick de stå ett par dagar (2-3 dagar) därefter hällde vi av lagen i en kastrull igen och gjorde ett nytt uppkok. Denna gång plockade vi även bort vitlök, lagerblad, kanelen och nejlikorna. Fyll burkarna med lagen igen och låt de sen stå svalt och mörkt. Håller i flera månader sägs det :)
 
 
 
Passar till massor, bara att prova sig fram :-)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0