Min första övernattning i stugan

hade jag i helgen (Mats sov där redan i julas när han satte upp väggpanelen). Det var helt underbart :) Vi hade tagit med luftmadrass, täcke och bäddmadrass så vi sov lika gott där som hemma i vår säng.

På arbetslistan stod att vi skulle måla grunden med kallasfallt, göra klart fönster- och dörrsmygar, måla köksväggen, måla klart fodret till altandörren både ute och inne och avsluta söndagen innan hemfärd med att måal sovrumsgolvet, sen hade vi säkert några fler uppgifter som vi trodde vi skulle hinna med.
På fredag var det inte så mycket jobb eftersom vi kom dit först halv åtta på kvällen och lördag startade i lika långsam takt som när vi vaknar hemma, föst kaffe, en timma senare gröt och först efter två timmar kan man komma igång med lite arbete.
Mats började med att måla asfallt på grunden för snart kommer en grävare dit och fyller på med grus. Det ska målas 2-3 gånger och sen ska en platonmatta sättas fast, allt för att inte grunden ska bli blöt.
Medans Mats målade röjde jag i verktygslådorna. Vi har köpt ytterligare en dynbox så nu har vi tre stycken, en som det faktiskt ligger dynor i och en som vi har målartillbehör, grillkol och lite annat som man kan behöva ibland. Den tredje lådan har vi verktyg och starka drycker (typ lampolja, tändvätska, t-röd osv). En hel del kunde vi ta med oss hem, kan inte tro att vi behöver myggspray, myggljus, myggjacka den närmsta tiden, tror inte heller det behövs 8 roller eller 5 rollerhandtag =)

När det var klart skruvade vi loss toaletten för att höja upp den en dm. Egentligen är den inte lägre än en vanlig toalett men  eftersom man inte kan sätta fötterna snett under toastolen som man normalt brukar göra så känndes denna för låg.
Mats sågade till reglar som sen skruvades fast i golvet och därpå skruvades sen toastolen.


Inte det absolut snyggaste men väldigt praktiskt för stela ben =)


Innan reglarna skruvades fast skurade vi av golvet och väggarn, jösses vad smutsig vaggarna var. Istället för en ljusgrå färg är det nu vitt =) Vi skruvade också bort handfatet som gick sönder redan när toaletten fraktades hit och vi skruvade upp ett rostfritt handfat som vi fått av pappa. Detta trodde vi skulle bli för stort och därför har det bara blivit liggandes men nu när vi ändå gjorde en storstädning av dasset så ville vi prova för att se HUR mycket för stort det var. Det var tur att vi gjorde det för det känndes inte alls för stort, nu måste vi bara skaffa en packning till röret som skruvats fast i handfatet för det läckte lite där.






Helgen har varit helt underbar med inte alltför mycket arbete, förutom grunden som målats med asfalt, röjning i vektygslådor och städning på toaletten så har vi också hunnit med att såga till alla fönstersmygar, som nu ligger hemma i källaren i väntan på att bli målade, vi fogade också för att skarvar mellan vägg och tak ska bli snygga. Golvmålning och köksväggsmålning får vänta till en annan dag.


Så här mysigt såg det ut i vårt sovrumsfönster :)



Kommentarer
Postat av: Den gamle

Hej. Vad snyggt det har blivit på toan nu. När vi var där uppe var det inte alls så noga!!! Jaja. Det är kul att se när det går framåt. Snart kommer våren och då är det väl dags för toabygge och altan. Hoppas att kroppen har återhämtat sig tills dess. Ha de gött.

2011-09-06 @ 21:21:43
Postat av: Fjällräven

Ja men du får ju se till att ta det lugnt nu ett halvår eller så, fast lite styrketräning skadar ju aldrig, timmerplank är tungt =)

Tack så jättemycket för handfatet, det blev faktiskt sketabra =)

Du råkar inte ha en ström/spänningsomvandlare som ligger å tar plats i garaget?

Kram på dig och mor

2011-09-06 @ 23:22:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0