Soppa 4. Sparrissoppa




Försökte få några sparrisar att flyta lite snyggt på ytan men det var lättare sagt än gjort, dom sjönk till botten likt Titanic =)

SPARRISSOPPA

1 påse fryst
sparris (300g)
7½ dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (nästa gång ska jag bara ta en)
 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
1 dl kokspad från sparisvattnet

salt och malen vitpeppar

Skala sparrisen om det behövs - i annat fall tina den djupfrysta. Dela sparrisen i två delar, en rotdel och en knoppdel. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg först i rotdelarna, när de är halvkokta lägger man ner knoppdelen som ska koka kortare tid än rotdelen. Passa noga så att sparrisen inte kokar sönder. Ta upp sparrisen ur kokspadet.

Spara ca 1 dl av kokspadet från sparrisen, häll i 7½ dl vatten + grönsaksbuljongtärningarna i en kastrull. Gör en redning av 1 dl mjölk och mjöl, slå i redningen i soppvattnet. Sjud i några minuter. Häll soppan + sparris i en matberedare och mixa den slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt créme fraiche och grädde.

Smaka av med peppar och salt, sen är det bara att hälla upp och smaska i sig =)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0