Stockholm



Helgen innan påsk var vi i Stockholm. Istället för att jag åkte till Trollhättan i februari när Kim fyllde år så bjöd vi Kim och Heléna till Stockholm en helg. Det var helt underbart, jag hade längtat ända sen jul på den här resan.

Mats och jag flög från Frösön, Kim och Heléna flög från Landvetter och vi landade samtidigt på Arlanda, en förbokad taxi tog oss till Hotell Amaranten. Där packade vi upp och gick sen ut för att leta efter en restaurang som serverade både vegetariskt, veganmat och kötträtter, inte helt lätt men vi lyckades hitta till Restaurang Vapiano och där åt vi väldigt goda pastarätter och en pizza till Mats =)
Fredagskvällen spenderade vi på vårt hotellrum, vi var alla för trötta för att gå ut på stan.
Kim som bara hann sova ett par timmar eftersom han kom hem från Kroatien tidigt på fredagsmorgon slocknade som en klubbad säl i hotellsängen =)

Lördag startade med en rejäl frukost, alltid lika gott att mumsa i sig som om det var sista gången man fick mat. Heléna och jag gräddade till och med våfflor *mumsfillibabba*

Vi hade bokat träff med Gunilla, Jocke och trillingarna på kulturhusets för en liten fika. Fridda (6½ år) blev dökär i Kim :)

Efter fikat besökte vi en fantastisk utställning i samma hus -

Gregory Crewdson: In a Lonely Place
Skönhet och förfall i en svindlande filmisk stillbildsvärld. Möt en av vår tids mest uppmärksammade fotografiska konstnärer.
I centrum för Gregory Crewdsons konstnärskap står det nära förhållandet till filmen. Han hämtar näring ur mötet mellan det vardagliga och det oförklarliga och blev tidigt medveten om ljusets förmåga att förvandla det triviala till någonting gåtfullt och suggestivt. Med hjälp av omsorgsfull ljussättning lyfter han fram de dramatiska kvaliteterna och känslan av att någonting lurar under ytan.

Crewdson_Untitled_WorthingtonStreetK1-hu.jpg
bild lånad på www.kulturhuset.stockholm.se


På väg ner (fikade på 5 våningen, utställning längre ner) kikade vi på en annan utställning som heter Slow living, en grön möbelmässa. En jättekul utställning där möbler var gjorda av återvunnet udda material.





En stol gjord av t-shirt som personerna på bilden ha på sig.

En pall som jag gärna vill försöka göra själv, vi har säkert en och annan vedklamp som jag kan pröva på =)



En annan utställning som vi besökte var "Present-Makt att förändra" www.presentchange.se





en lite kulig utställning där besökare får göra aktiva val för att se vad som fanns inne i den stora presentboxen.

På kvällen åt vi gott på en grekisk restaurang och Kim betalade den notan, tusen tack sötnos :)

När vi inte åt eller gick på utställningar så promenerade vi runt och bara myste i det fina vårvädret.









Jag önskar att helgen var längre, tiden går för snabbt när man har roligt. Nu längtar jag tills vi åker till Trollhättan i maj så jag får vara med Kim och Heléna igen och naturligtvis mamma, pappa, Bassen och Millan :)


Kram på er alla människobarn


Kommentarer
Postat av: Den gamle

Vi längtar efter er också. Hoppas att allt går bra hur ni än tänker åka för att komma hit. Vi ses.

2011-04-28 @ 18:41:53
Postat av: Gossemoster

Vad trevligt ni haft,kul.Har gjort din morotssoppa,blev lite för heeeeeet!Får ta mindre cayennepeppar nästa gång, men den var jätte god.Som du hört på nyheterna är det inte så kul just nu på SAAB (igen)DET ÄR GANSKA JOBBIGT,INGEN VET NÅGOT,PRESSERN VET HMM.Har inte jobbat på nästan 3 veckor,jag har vrit där i 43 år nu man känns TOM hoppas vi ses när ni kommer. Maria har bara 4 veckor kvar hon mår så bra kul,spännande 22 maj är dagen.kramisar från mig o Lars

2011-04-29 @ 19:29:22
Postat av: Fjällräven

Kan förstå att det är jobbigt på Saab nu.

vad kul att det går bra för Maria, jag väntar med spänning på att få veta vad det blir, pojke, flicka eller en hamster kanske =) Du får inte avslöja något ifall du redan vet.

kram på er alla

2011-04-30 @ 09:19:36
Postat av: Gossemoster

Oh nej, ingen vet vad det blir,jättespännande,de vill inte veta dom heller.Lovisa ska bli storasyster,Jessica gigfe sig förra året o ska ha i juli,en flicka.Hennes man har tvillingtjejer på 19 år,Lovisa är 13 år o nu en liten tjej til hmm undra om de inte hade hoppats på pojke ktramis

2011-04-30 @ 13:45:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0