Ytterligare några varv

på huset.
Även om vissa plank är vridna som bananer och serpentiner vilket gör att just dessa plank tar tid att få på plats så går det undan med husbygget.
Vi har nu fått dit 20 varv (av 21) men nu har vi också insett att det fattas tre plank.
Det blir till att fara på byggmax idag och köpa nya som pappa och Sune kan fixa till.

Vi ångrar grymt att vi betalade husfakturan i fredags. Det har ju ställt till det lite för oss att vi inte hade ritningen från början utan den fick vi ringa och tjata till oss i måndags och vi har fått fel fönster (vilket de i och för sig kommer skicka ett nytt) och nu detta med planken som fattas. Husfirman kommer helt klart att få kompensera oss för detta.
Vi behöver ju en skoterbod =)

I morse kom min käre bror så nu har vi ytterligare armar som kan hjälpa till. Han körde hela natten och kom vid åttatiden så han är lite halvtrött, men vi ska nog kunna få fart på honom innan dagen är slut =)




Vi har nu kommit så långt på den mindre delan av huset (det som ska bli sov-och toadel) att det är dags att börja på stor(!)stugedelen och då måste ställningen monteras på andra kortsidan. Det är ett litet mek innan allt kommer på plats.








Så där, då hade vi ett fönster- och ett dörrhål. Pappa gillar de planken som komer över dörrar och fönster, han säger att det känns som ett avslut och det har han nog rätt i, det blir liksom mer färdigt då.




Idag har vi haft kanonväder, lite molnigt för morgonen men sen kom solen och den värmde gott.






Toalettbesöken är ett litet kapitel för sig.
Vi har ju lånat en husbil och i den finns en liten toalett. Det är ju en tank under holken som samlar upp allt som ska ut från kroppen och för att det inte ska bli för jävla vidrigt när man tömmer den, med att papper fastnar i röret, så har vi kommit fram till att papper slängs i en hundbajspåse som sen slängs i en påse. Sen har vi vatten som vi liksom sköljer rent själva toaskålen. Det är tur att man kan hålla sig i flera dagar. Pappas mage däremot tycker inte alls det är kul att vara på en byggarbetsplats utan en riktig toalett =(




Våra fönster har blivit blöta och står på tork i solskenet.



Synd at vi måste ha alla fönster, jag tycker det skulle passa bra som tomatkoja =)





Han bygger och han bygger, sover lite, bär släpar och lyfter tungt. Får flisor i händer och insektsbett av olika slag men inte ett klagomål hörs.
Älskar dig min lille vän
.





Vi har satt upp ett partytält som vi förvarar verktygen i under dagen, kanonbra.








Å jag som trodde pappa var höjdrädd?




Innan vi åkte hem så såg det ut så här


Fattas en planka över sovrumsfönstret (302 cm)



Alla varv finns



Fattas en planka över toalettväggen (302 cm) och en över storstugeväggen (498 cm)



Alla varv finns

Nu är det bara ett varv kvar innan gavelspetsarna och takbjälkar kan sättas dit.


Man kanske kan tro att jag inte är med på detta bygget men det är jag och så här ser jag ut. Har ju till och med keps från blaklader =)



Det ska bli skönt när bygget är klart, det är långa dagar. 12-13 timmar på bygget, sen tillkommer förberedelserna på morgonen och kvällsbestyrern på kvällen som består av diskning av dagens matpauser, matlagning och kroppens egna tvagning. Det blir alltså dagspass på 18-19 timmar *suck*
Känns inte att man har semester :)


Kram på er alla människobarn, jag återkommer snart med mera.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0