Takskottning

I fredags var det jättefint väder här. Solen sken och det var ett par plusgrader. Alltså ett perfekt väder att hitta på något när man är ledig. Då kommer våran hyresvärd och ringer på dörren. Han tyckte att vi skulle skotta magasinstaket som är precis utanför vårat köksfönster. Det står i och för sig i hyreskontraktet att vi ska skotta det när det är för mycket snö. Hur mycket är för mycket snö ? Allt är ju relativt och vi har väl inte tyckt att det var för mycket snö  *visslar och tittar inte ut på det snöiga taket*
Ja ja, det var väl bara för M att klä på sig och krypa ut ur köksfönstret och börja skotta. Det var säkert behövligt men jag hade oroat mig för att det skulle vara halt och att M skulle ramla ner, det var ingen fara men naturligtvis tog han det försiktigt för det är ju några meter ner till backen om han skulle ramla.
När M frågade hyresvärden om säkerheten på taket svarade våran iq-befriade hyresvärd: - Du får väl stå på benen.
Jag kan informera er om att vår längtan efter ett eget hus är nu så stor så att nästan vad som helst går bra.

Skottar magasinstaket
Foto Fjällräven

I hyreskontraktet står det att vi ska sköta snöskottning och gräsklippning på gården. Helt okej. Vad som inte är helt okej är att vi inte har tillgång till garaget och tillhörande förådsbyggnad men hyresvärden menar att vi ändå ska skotta en gång dit så han kan komma in i förådet??? Förut har vi använt snöslunga när gården ska skottas och då har vi plogat upp en gång till hans föråd men nu plogar svärfar med traktorn och då behöver vi inte ta fram snöslungan och eftersom hyresvärden är här flera gånger i veckan tycker vi att det är hans uppgift att skotta sin egen lilla gång till förådet (som han för övrigt kan gå till genom garaget). Vi ser ju till att gården blir skottad.
Så när M frågade efter den där hängrännan, som vi bad om till entredörren för några veckor sen,  så tyckte hyresvärden att vi skulle skotta gången istället. Alltså ingen hängränna förrän gången är skottad. Ahhhhhh!!!! PUCKO!!!
Jag skottade den där jä***a gången och passade även på att läsa lusen av puckot. Efter vi skottat färdigt åkte vi hem till svärmor och svärfar på lite kaffe och när vi kom hem satt hängrännan uppe. Tack så mycket. Det var bra.

Gode Gud, hjälp oss hitta ett hus som vi vill ha och som vi har råd med så ska jag fundera på att gå med i
Svenska Kyrkan igen / Amen

Kommentarer
Postat av: Storasyster

Skojjigt värre! Jag förstår att ni får "rasha" på den där flanen. Skulle velat höra vad du sa till honom...hehe.
Styrkekramar kommer här...

2008-03-10 @ 17:49:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0