Utflykter

Torsdag inleddes med en stadig frukost och sen bar det av till Åre. Vi gjorde lite småstopp på vägen, Lundhagsbutiken i Järpen, tygaffär i Undersåker och ett litet förbesök med provsmakning (mums) på chokladfabriken i Åre.
I Åre bestämde flickorna att dom skulle åka upp på Åreskutan med linbanan, jag tänkte efter och kom fram till att det skulle vara väldigt långt att gå ner för berget om jag inte klarade av att åka linbanan (lite klaustrofobisk) så jag strosade omkring lite. Men min kamera fick följa med upp på toppen.


Foto Gabe eller Tina                                                             Vy från Åreskutan


Foto Tina                                                                                 Soldyrkande kusin

Vid utfart från Åre stannade vi igen vid chokladfabriken och handlade med oss lite choklad. Naturligtvis var vi tvugna att provsmaka igen *ännu mera mums*
Vi hade packat med oss en pastasallad och bestämde att den skulle intas vid Ristafallet. Vi köpte med oss dricka och en liten bulle (NATURLIGTVIS DE TRE STÖRSTA BULLARNA I BRÖDDISKEN). Vi tittade lite på fallet och sen följde vi forsen en bit innan vi hittade en perfekt plats att äta vår sallad. När vi suttit där en stund dök det upp 7 grodmän (en man och 6 kvinnor) från skogen. De skulle åka en slags bräda ner i forsen och det var väldigt kul att få se.


Foto Fjällräven                                                                      En grupp galningar

Först rekade de läget och den manliga ledaren förklarade för tjejerna hur de skulle göra, det var första gången för dom.
Efter en stund kastade herr magister sig i forsen och for iväg.


Foto Fjällräven                                           Herr ledaren som far iväg i forsen


Foto Fjällräven                       Han klarade sig helskinnad

När vi tittat en stund packade vi ihop våra saker och började klättra uppför klippor, berg och skog. Vi var som små bergsgetter (eller var det kanske de tre bockarna Bruse som klampade?)
Varma svettiga och trötta for vi hem till Trångsviken.
Flickorna packade sina saker och for in till Östersund. De hade hyrt rum på ett pensionat och på kvällen gjorde de stan osäker *flinar*
Fredag åkte jag in till Östersund för att luncha med G och T, hämtade även Kim så han också fick en bit mat i magen. Efter det åkte jag hem igen och G och T shoppade och var ute på stråket på kvällen.
Lördag kom de tillbaka till Trångsviken och vi hade en väldigt trevlig kväll med att grilla och äta tills vi nästan sprack. Mellan tuggorna skrattade vi så tårarna rann. Önskade att dom kunde stannat längre.
Förhoppningsvis kommer de tillbaka i vinter och då måste det bli lite skidåkning och kanske lite skoter.

En stund efter sängläge i natt (natten till söndag) gick brandlarmet och M kastade sig upp (han har brandjour) för att rusa ner till brandstationen. G och T vaknade och vi stod på balkongen och såg brandbilen fara iväg. Det gick ju inte att somna efteråt så vi satt uppe i köket en stund. En halvtimma senare kom M tillbaka. det var en brand i Mörsil men Järpens brandkår var redan där och de verkade klara det själva så det var bara att vända hem och ställa in brandbilen i garaget och vänta på nästa larm.

Nu är det söndag och töseran har åkt hem *snyft*
Dom skulle göra ett stopp på Moosegarden i Orrviken för att titta på älgarna.


Foto Fjällräven                                                                           Dags att åka hem

Det har varit jätteroligt att ha er här ochjag hoppas att ni kommer tillbaka snart, saknar er redan.


Kommentarer
Postat av: Robert E

Åh, det verkar ju som att ni haft jättekul! Här nere händer det inte så mycket så mycket just nu..ska upp till Stockholm lagom till Pride. Kram så länge!

2008-07-27 @ 12:10:44
Postat av: Storasyster

Vad är det för "tygaffär i Undersåker" man får höra talas om? ...vaddå vaddå vaddå...?



Här händer det grejjer minsann. Förstår att ni har haft det jätteroligt. Jag är riktigt avundsjuk!



Var Kim inte med på släktkalaset?



Kramisar

2008-07-28 @ 10:12:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0